Parlementschuw Surinaams staatshoofd weer issue

37

PARAMARIBO, 16 jul – Het parlementschuwe gedrag van president Desiré Bouterse is weer eens hot issue. Het gaat er niet in dat de begrotingsbehandeling al weken aan de gang is en de hoogst verantwoordelijke zich niet eens laat zien. Bouterse heeft het kennelijk te druk.

Het was precies de drukke presidentiële agenda die de aanleiding leverde. “We horen dat de president een delegatie van Alcoa heeft ontvangen. Dit parlement wil weten wat besproken wordt, in hoeverre rekening gehouden wordt met gevolgen voor de hele mijnbouwsector”, zegt parlementariër Winston Jessurun (Nieuw Front/DA ’91). De uitstraling van dit soort gedrag is dat stiekem beleid. Dat Bouterse niet in het parlement verschijnt heeft wel weg van angst.

Angst om verantwoording af te leggen en in debat te treden. “De persoon die hier verantwoording moet afleggen, is hier (in het parlement, red.) nooit voor een minuutje geweest. Het gaat erom dat hij verantwoording moet afleggen. We zien dat vragen niet beantwoord kunnen worden. In de laatste tien maanden zijn veel commissies en instituten ingesteld die de president in stelde. De president moet hier komen uitleggen wat de gevolgen zijn voor de begroting”, aldus Jessurun.

Bekijk ook:


37 REACTIES

 1. De presidint heeft niets uit te leggen aan de oppositie , aangezien zijn niets van zullen snappen. De werkwijze en systemen die nu geimplimenteerd worden zijn te ingewikkeld voor de leden van het front om te begrijpen .
  Wanneer de president zegt ‘provenresurve’, vragen de leden van het front, wat is dat? . De opmerking wordt dan gemaakt, dat de president de rijkdommen van het volk gaat verpanden. Wat moet je dan gaan uitleggen aan zulk waardeloze bestuurders van het font.
  Wat die leden wel weten is 5% accepteren in een goud-deal , stelletje onbeholpen figuren.

  Verder moet het mogelijk zijn , dat Suriname op basis van de bewezen natuurlijke rijkdommen een lege beurs bedrijf koopt en een beurs gang maakt om geld binnen te halen , om een geintergreerd mijnbouw en raffinage-bedrijf op te zetten . Dit kan zowel in de goud/bouxiet/en ijzer-erts plaats vinden.

  Tevens kan voor de verdere financiering van de projecten , bilaterale en multiraterale samenwerking een rol spelen . Bij deze wil ik benadrukken dat landen die deze regering goedgezind zijn , voldoende perspectief bieden tot realisatie van de hier boven aangehaalde.


  Maak melding

 2. Spek&bonen pres.

  Winston,niets nieuws onder de suri-zon!
  Had je iets anders verwacht? Indianen liggen liever in een hangmat.
  Daarom heeft hij Apoera schoon laten maken.
  Dan kan ie uitgebreid,liggend in zijn hangmat,onder het genot van een whisky-coke, het land regeren.

  Leve winnetou……….


  Maak melding

 3. Ja Jessurun, Desi Bouterse heeft nu eenmaal een gruwelijke hekel aan “verantwoording” afleggen. Er zal dus echt gewacht moeten worden op de volgende verkiezingen om hem tot de orde te roepen maar denk daarbij aan de rol van het leger !!!!

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 4. Meneer jessurun dit is de zogenaamde moderne maatschappij van frontlosers en parapinto.
  Wie de geschiedenis van deze criminele president kent moet weten dat deze man alleen voor een grote publiek kan staan om zij onzin te verkondigen, in ocer bijvoorbeeld voor de rest is bouterse een hele grote NUL.


  Maak melding

 5. conclusie…

  ddb heeft totaal geen verstand van staatszaken,weet niet hoe omtegaan met dit soort materie,zijn indianen verstand is lang niet toereikend ..

  erger nog ,wat moet hij zeggen,zijn informanten zijn ook niet terzake deskundig..

  Wat afgelopen week gebeurt is in Guyana bij fam.Bharat Jagdeo met die studenten,als het een lijder was met ballen en zijn volk zou zo vernedert zijn door zijn buurland,dan had je de poppen aan het dansen..

  Minimaal had hij ddb de ambassadeur op het maatje geroepen terverantwoording en zijn eigen ambasadeur terug geroepen,want dit kan niet..

  Maar ja,als te doen hebt met een indiaan als opperhoofd,dan kan je niks anders verwachten..

  Ik kan ook niet bevatten,dat het parlement dit accepteert,als je principers had,dan had je als parlementariër het werk neer gelegd am mas..


  Maak melding

 6. Laat mijn president zijn werk naar behoren doen,jullie hebben jullie tijd gehad Da91,waarover praten jullie,toen de front regering aan de macht zat dachten jullie aan de surinamers nee,dus laat mijn president zijn werk afronden,hij is voor het surinaamse volk,nog even geduld en de resultaten komen straks te voor schijn.Dus zit rustig op je stoel te kijken hoe wij het anders gaan doen en verbeteren. De veranderingen zij te snel voor de ouwe fronters,maar wij komen eraan even geduld en het kom allemaal goed.Heb vertrouwen in bouterse hij weet wel waarmee hij bezig is,maar je moet hem maar met rust laten om zij werk afteronden.Wij zullen samen met de rest het verschil maken voor een goed suriname en ook voor degene die buiten suriname verblijven.God bles surinam.


  Maak melding

 7. De man heeft lak aan alle parlementaire en democratische spelregels. Macht corrumpeert en de yzeren wet van de oligarchie zal wel waar blijken te zijn. Maar ach, ieder land en volk krijgt de leiders die het verdient. Hij is democratisch gekozen. Dus ba soekoe, ba finnie, ba tjarie!!

  Wiker


  Maak melding

 8. Baas hoef zich voor niemand verantwoording te geven.
  Klaar uit.
  Wie nog wil zeuren kan nog wat krijgen ook.
  Ik word gek van die ophitsen van jullie allemaaal.
  Jullie willen alleen maar Baas zwart make.


  Maak melding

 9. Hij heeft geen tijd om naar het DNA te komen en ook geen tijd om naar boxel te gaan maar hij gaat wel naar het buitenland hij kijkt neer op suriname en zijn bevolking hij toont geen enkele respect voor niemand en die domme arme sloebers staan erbij en kijken erna hoe hij met hun geld lekker op reis gaat zijn vrouw mag de duurste kleding kopen in het buiten geen probleem die domme massa zegt toch niets sterker nog een aantal van die ezels lopen alle forums rond om te vertellen hoe deze man met duivelse inborst is .


  Maak melding

 10. NDP forever, bij een democratie is het volk de baas en niet DESI, hij zou dat wel willen, corrupt, moordenaar en nog baas willen zijn.Ik ben het eens met Wiker, het volk zl boete, hebben ze zelf voor gekozen, helaas, ze wilden niet luisteren.

  Boegroe


  Maak melding

 11. Wikileaks

  Je schijnt zo veel over Baas te weten waarom Schrijf je niet een boek over hem zodat we allen het kunnen lezen waar of niet?


  Maak melding

 12. In dit sta ik geheel neutraal omdat de vorige regering ook niet echt handig om ging met het belang van het volk. Echter DDB spot met alle redelijke omgangsregels.
  Ik heb veel rare dingen mogen zien op deze wereld maar DDB is wereldkampioen sprookjes verkopen. Hij is democratisch gekozen op basis van heel veel zeer harde uitspraken in de berm. Het is dan ook zijn taak, zijn beleid op de democratische wijze te verantwoorden in de DNA. Het is een democratische misdaad het volk met fabeltjes op afstand te houden en zelf niet de verantwoordelijkheid te nemen. Met virtuele begrotingen, verzonnen bruto nationale producten en niet betaalbare prive projecten (commissies)bouwt DDB niet aan een Suriname met toekomst maar opend hij de afgrond voor het volk. Erger Suriname is in uitverkoop voor die partijen die DDB’s hobies nog willen en kunnen financieren.
  Dit gebeurt nog sneller dan men ooit had kunnen vermoeden.


  Maak melding

 13. Deze president heeft geen academische scholing genoten. Hij was een sportinstructeur, is te vergelijken met MBO nivo 3.Hij is goed in Indianen verhalen(broer van pocahontas), verder komt hij niet. Hij zal ook niet verder komen. Is vaak bij Chavez om te regelen hoe hij een grootte coke deal slag kan slaan. Lands belangen zijn niet zijn belangen. Het volk heeft hij om de tuin geleid, met zijn huidige macht kan hij zijn eigen zaakjes regelen.
  Chapo bigimang Bouta


  Maak melding

 14. Bouterse heeft de capaciteit niet om een debat aan te gaan. Hij is daarvoor te laag geschoold.
  Alleen zijn mede dombo’s geloven in hem


  Maak melding

 15. DNA-protest!

  Als je zo een behandeling als DNA-lid wil tolereren dan werk je mee aan de vernedering.
  Wat je kan doen is zelf massaal wegblijven en de bevolking vertellen waarom. Je zit er niet voor jezelf, maar je zit er voor het volk.
  Wil je reactie, dan kom je eerst met actie!


  Maak melding

 16. De beste stuur lui staat aan wal 15 jaar hebben zij het land achter gehouden van ontwikkeling ,alleen gezanik hebben we al die tijd gehad geen beleid gevoerd om land en volk vooruit te helpen maar zich zelf en een elite klikje bevoorrecht .Suriname moet zich niet laten indoctrineren door lieden die in den vreemde wonen en hun sociale dienst opstrijken aan het eind van de maand en niets anders doen dan andere willen wijs maken dat zij het beter weten. Het land zalen moet bestuurd worden door mensen die hun nek willen uit steken ,niet zij die zeggen het is tegroot we kunnen het nietaan wij zijn maar een kleine land ,dat is achteruit denken ,is geen manier van jou volk motiveeren u geloof zal u behouden

  STE DE FOE STRE WIE NO SAFREDE GADO DE WIE FESIE MANGA


  Maak melding

 17. Op de begroting van BIZA staan voor 100-de miljoenen aan uitgaven die volslagen nieuw zijn en waarvoor de mini-ster niets kon toelichten en verwees naar DDB.

  Ergo: net als in het verleden geeft DDB 100 miljoenen van het geld van het volk uit zonder dat hij aan de wettelijke verantwoording van die uitgaven gehoor geeft.

  Als DDB niet in de DNA verschijnt om verantwoording af te leggen over deze geplande ( en reeds gedane uitgave want het is al 17/7) kan en mag de DNA niets anders doen dan de begroting afwijzen EN de regering naar huis sturen EN de geld kraan resoluut sluiten.

  Naast DDB zullen dan ook zeker de koppen van de VP en de Min v Fin moeten rollen. Ze gooien al een jaar lang geld ove de balk zonder begroting, zonder dat ze het recht hebben ook maar 1 cent uit te geven.


  Maak melding

 18. Ach daar hebben we de kinderen van de oppositie weer, ja kinderen want iedereen heeft de beelden kunnen zien, “voorzitter, voorzitter, voorzitter allemaal met vinger omhoog”.

  Maar goed de vakministers en de VP zijn aanwezig, deze front hypocrieten hebben nogsteeds niet door dat niets in de Surinaamse grondwet zegt dat de President aanwezig moet zijn, vooral niet omdat front dat zo graag wilt.

  Zoals de President al eerder heeft vermeld, hij zal elke keer aanwezig zijn op de momenten dat de grondwet het vereist.

  Front moet maar alvast aan het omhoog brengen van het niveau van debatteren en vragenstellen van zijn dna leden, het niveau is gelijk dat van een lagere school, een behoorlijke vraag kunnen ze niet eens fomuleren.

  Maar no spang, de President zal weer langs komen om jullie een lesje te leren.


  Maak melding

 19. @ NDP FOREVER
  Voor of tegen zijn van de huidige regering is de vrijheid van een ieder.
  Maar dat je “je kop” zover in het zand steekt geeft aan dat je er niets van begrijpt en ook nooit zal begrijpen.

  Droom verder, intussen breidt jouw president het leger verder uit om zich zeker te stellen voor de verkiezingen van 2015 met als motto “niet goedschiks dan kwaadschiks”


  Maak melding

 20. NDP FOREVER:

  “Baas hoef zich voor niemand verantwoording te geven.
  Klaar uit.
  Wie nog wil zeuren kan nog wat krijgen ook.
  Ik word gek van die ophitsen van jullie allemaaal.
  Jullie willen alleen maar Baas zwart make.”

  Zie hoer het niveau van de gemiddelde NDP-aanhanger.


  Maak melding

 21. Hij is gewoon de dictator van de jaren tachtig die alles wil bepalen voor zijn domme aanhangers.Hoor ze klagen.Alle dinges zijn zo duur geworde, ma da gaat pres op reis, zovele geld betale ze aan steeds laat maatschappij eselem. Da weer hij had beloofd onze zake voor huisje,erf,werk,veiligheid te coordinere. Allema gelogen enne wij de paars stemmer zijn nu te beklage. ieja we zijn oliedomme stommerds die stemden voor onberechte mensedoders,drugsbaze.


  Maak melding

 22. goedzo determinist
  hij is gewoon een mordenaar en een zakkenvuller en je hoef niet een party te zijn om dat te zien.kijk maar de begroting hij heeft een tekort maar hij geeft al veel geld uit
  dus ndp forever zak door grond


  Maak melding

 23. 28 postings in zeer korte tijd waarvan 80% volstrekt afwijzend staat tegenover dit gedrag van DDB.

  De DNA kan maar één ding doen de begroting afkeuren en de regering naar huis sturen wegens minachting naar de DNA en omdat de begroting niet verantwoord is zoals wettelijk vereist is.


  Maak melding

 24. Begroting?eigenbudget begroten bedoel je!Sinds wanneer wordt er over gedebateerd?Hoeveel economen zitten inde politiek?Eerlijkheidshalve Desi B is nooit geschoold geweest voor Financie/economie,laatstaan een begroting goedkeuren/afwijzen


  Maak melding

 25. plotseling heeft sme zo’n hoog inkomsten,dat het overschot heeft aan middelen.

  ameer-alie verklaar even hoe dit is gekomen,baas kan het niet doen,heeft geen tijd voor dna weet niet waarover het gaat..

  ameer-alie je bent denk ik netals je baas ook een leeg-hoofd die niet kan begrijpen wat er gaande is in surbo..ziende blind horende doof..dronken van het macht..


  Maak melding

 26. Wat haast nooit op deze website wordt opgenomen is hoe de arme mensen het in Suriname hebben?Je hebt mensen die AOV krijgen die hele maal niet van dat kunnen leven,alleen staande moeders met twee of meer kinderen met een zo laag kinderbijslag


  Maak melding

 27. Ik snap niet waarom de overige parlementsleden en de gewone burgers hem niet verjagen met z’n allen!

  Op hem afgaan en grijpen in zijn nek, vervolgens op laten donderen!!
  Opgeruimd staat netjes!!


  Maak melding

 28. “28 postings in zeer korte tijd waarvan 80% volstrekt afwijzend staat tegenover dit gedrag van DDB.”

  Alsof die 28 wat in de pap te brokkelen hebben.

  Lees alle 28 stuk voor stuk wat zeggen ze precies, een en al dom geklets van een stelletje zuurpruimers. Ze weten eigenlijk niet eens waarover ze het hebben.

  Dat jij het daarvan moet hebben, tja wat zal ik zeggen, soort zoek soort misschien.

  De DNA moet de begroting afkeuren, hoe dan met die 13 front dna leden, 36 DNA leden weten wat de regering beoogd en zullen voor stemmen.

  Yu dong yere neus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.