Organisator Kwakoe Festival uit racistische taal

43

Paul Stiekema, de man die moest zorgen voor een doorstart van het Kwakoefestival in Amsterdam-Zuidoost, blijkt een laatste reddingsplan afgeschoten te hebben. „Steek dat festival maar in die zwarte apenreet van jullie”, zou hij daarbij volgens betrokkenen hebben gezegd bericht AT5.

Stiekema zou de gewraakte uitspraak vorige week donderdagavond hebben gedaan. Op die avond werd hem duidelijk gemaakt dat er bij de allerlaatste reddingspoging van Kwakoe geen rol meer voor hem was weggelegd. Tentverhuurbedrijf Witte Tenten wilde alle financiële risico’s op zich nemen, maar wilde geen rol meer voor Stiekema. Hoewel hem een afkoopsom werd geboden, weigerde Stiekema zich terug te trekken en maakte hij de racistische opmerkingen, zo zeggen meerdere bronnen tegen AT5.

Paul Stiekema is oud-directeur van de Heineken Music Hall. Hij werd eind maart door stadsdeel Zuidoost aangewezen om het proces rond de organisatie van Kwakoe te begeleiden. Vorige maand werd duidelijk dat het festival niet doorgaat omdat het de begroting niet rondkrijgt.

Bekijk ook:


43 REACTIES

 1. Mensen, mensen,

  Niet zo overspannen reageren over een uitspraak. Alsof Stiekema niet het grootste gelijk van de wereld heeft na de jarenlange gepleegde fraudes en diefstallen door verschillende Surinamers in de organisaties.

  Ieder weldenkend persoon, dus ook ik, krijgt op den duur schoongenoeg van deze oplichters uit Surimaribo.


  Maak melding

 2. de heer Codfried misbruikt ook zijn macht via de radio om mensen voor alles en nog wat uit te maken. Ik keur niet goed wat deze meneer (stiekema) heeft gezegd. Maar Glenn Codfried is wat mij betreft niet de juiste pleitbezorger. Het spreekwoordelijke de pot die de ketel verwijt


  Maak melding

 3. Als hij dit echt gezegd zou hebben: direct fel aanpakken!

  Maar vaak blijk dat de racistische troefkaart wordt uitgespeeld om iemand buitenspel te zetten.


  Maak melding

 4. Vertel me nou eerlijk:
  Hoe kun je in hemelsnaam notoire Surinaamse KOEPARIES (parasieten) in de verschillende de Kwakoe-organisaties(vanaf de beginjaren), nou vriendelijker benaderen?
  Dergelijk Surinaams gajes verdient echt niet beter.
  Jaarlijks zetten deze lieden de gehele Surinaamse gemeenschap in Nederland en daar buiten te schande met hun graaizucht.

  Beste meneer Stiekema (die ik persoonlijk goed ken), je hebt het niet beter kunnen zeggen. Alleen op deze wijze geef je Surinaamse KOEPARIES weerwoord. Dit is de enige taal die zij begrijpen.
  En zoals altijd bij gebrek aan steekhoudende argumenten, wordt door deze hersenloze KOEPARIES voor het hoge woord gekozen:RASSENDISCRIMINATIE!

  Zowel Stiekema als ik met gelukkig nog honderdduizenden andere Surinamers, slapen er geen nachtje minder vanwege het schrappen van Kwakoe in 2011.

  Aan de Koeparies zou ik zeggen: zoek maar een andere mogelijkheid in 2011 om te parasiteren.


  Maak melding

 5. En wat was de reactie?

  Of ze stonden erbij en keken ernaar???

  Deze asociale stiekema aanklagen en vervolgens opsodemieteren!
  Vervangen vanwege gebleken onbekwaamheid en ongeschiktheid!
  En een schadeclaim indienen vanwege het bewust tegenhouden van het reddingsplan!


  Maak melding

 6. Paul Siekema is een harde kern van PVV.Zoals jullie misschien al weten, de PVV gunt de buitenlanders anno 2011 niets meer !Géén enkele kopercent subsidie.Zijn taal geruik bevalt mij absoluut niet !Maar hij heeft vóór een grootdeel gelijk !

  Als hij bedoelt; hadden de Surinamers “de organisatie; Kwakoe jaren goed georganiseert en goed omgegaan met de gelden (financiele buffer opgebouwd)was er vandaag de dag géén propleem om de Kwakoefeest/voetbal tourne nu,komende jaren te blijven organiseren.

  Wel beste Surie`s, zoek het bij je zelf ! Jullie hebben het zelf verprutst !!!!!En geef de bakra nú,niet weer de schuld !

  Groet,(Veel wijsheid !)


  Maak melding

 7. Toch snap ik het niet. Hoe kan het dat er al jaren elk jaar een Pasar Malam Besar / Tong tong fair in Den Haag wordt georganiseerd en dat wel gewoon doorgaat, met de prachtigste tenten en sanitair. Je moet wel betalen om binnen te komen, maar Kwakoe bestaat al zo lang. Kunnen ze daar geen toegang vragen en dan net zo goed organiseren als de mensen van Indische komaf al jaren in Den Haag doen. Een organisatie moet in staat zijn dat goed te organisern als er capabele mensen bij betrokken zijn en er goede controle door een boekhouder is, en graag ook zonder een cent subsidie. Is het niet een beetje de mentaliteit?


  Maak melding

 8. Een Surinaamse parlementarier doet een uitspraak, en velen willen hem kruisigen.
  Een Hollander beledigd de zwarte gemeenschap, en zie op het forum, nog zijn er Suri’s die het voor hem opnemen.

  Your brains must be leaking indeed !!!!


  Maak melding

 9. het is weer typisch hoe diep sommige mensen hun hoofd in de reet van de bakra steken. hoe kan je in Gods naam deze uitspraak goed keuren? als jij je een zwarte aap voelt zeg dat dan. maar corruptie of wat dan ook is geen vrijbrief om je racistisch uit te laten tegenover de zwarte medemens. Zielenpoten!


  Maak melding

 10. Beste Surie`s, ik neem het absoluut niet op voor de Bakara`s !Maar wees eens één keer eerlijk;hadden dé Surinamers meer respect voor zich zelf,hadden zij vandaag de dag nooit zo ver laten komen !!!! Zij denken nog steeds té veel in de termen….ie sabie toch,ie sabie toch…..weet je wel…weet je wel..!!!

  @ Marianne u heeft gelijk,het een kwestie van mentaliteit,zelfwaardering,integer zijn en Zelfrespect, en trots zijn op je cultuur !!!!En óók je eigen mensen (Suie`s) wat gunnen. Ondanks dat één groot deel van de Surie`s jaren in Europa/Nederland wonen, hebben zij die kwaliteiten/ontwikkeling niet opgedaan !!!!!!Vul maar zelf in wat voor mensen zij zijn……Trots zijn op je eigen ding kennen zij absoluut niet.

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 11. Trieste woorden van een trieste man.

  Deze uitspraak (indien waar) kan hem schade berokkenen in de toekomst. Heeft hij die nog?

  Los van deze uitspraak moeten we wel toegeven dat het organisatietallent van Surinamers die op mij lijken heel ver te zoeken is.
  Als je jaren verlies draait dan ga je op den duur entree heffen. Nee hoor! Gratis, dat is het woord dat mijn creoolse organisatoren ooit hebben onthouden.

  Maar toch moet meneer Stiekema het fatsoen opbrengen om alles netjes af te handelen en inzien dat deze taal niet nodig is om zijn ongenoegen kenbaar te maken.


  Maak melding

 12. # 11& 12
  Dat is nou precies wat ons scheidt en volledig overschaduwt wat ons bindt of hoort te binden.
  Ik vecht altijd tegen deze uiting van identiteitontkenning van lieden als Betty H maar ik moet bekennen dat het LIJKT alsof deze lieden deze mentaliteit en uiting van een pure vorm van een minderwaardigheidscomplex uit hun m’a bobi hebben gezogen.
  But when judgment day comes then they will cry and seek for help at the very own people they now help to humiliate.
  Ma te den bere o bron den dan den e long go na Sranan go suku yepi.
  Mi e firi soso tye p’oti dyi den.


  Maak melding

 13. “Zowel Stiekema als ik met gelukkig nog honderdduizenden andere Surinamers,”

  Betty H je zit met je kop veels te diep in de witte stiekema zijn reet, vandaar dat je zulke onzin kan uitkraaien.

  Mens loop naar de pomp met je “nog honderdduizenden andere Surinamers”, speak for yourselve.

  Die minderwaardigheidscomplex bij sommige Surinamers is alleen om maar van te kotsen.


  Maak melding

 14. Ook nu weer blijkt dat de slavendrijvers van toen hun werk goed gedaan hebben. Het zijn weer de zwarten die de zaak vergoelijken want als de witte baas pijn heeft, lijden zij mee. Zielig, triest, ziekelijkgewoon!


  Maak melding

 15. Ook al heeft Stiekema gelijk – en daar twijfelen dus weinig mensen aan – dan nog moet hij zich niet verlagen naar rascistisch taalgebruik.
  Zo simpel is het, dacht ik.


  Maak melding

 16. Voor alle negatieve postings op mijn bijdrage.

  Ik ben een trotse vrouw die geboren is in Suriname. Het verschil tussen mij en m’n critici zit em enkel in het feit, dat ik mij gelukkig niet aangetrokken voel tot jullie niveau. Doordat ik mij integenstelling tot jullie door o.a. studie heb ontworsteld aan het zelfmedelijdensyndroom (oftewel de eeuwige slachtofferrol)waar jullie aan lijden, ben ik vandaag de dag wie en vooral wat ik ben. Het heeft mij bijv. het vermogen verstrekt om de vele tekortkomingen bij een bepaalde Surinaamse etniciteit, te onderkennen en te benoemen. Jullie critici zullen nimmer aan een dergelijk niveau kunnen tippen om de simpele reden, dat het niet in jullie botte koppen zal opkomen om je eindelijk te verheffen door o.a. een cursus of scholing te gaan volgen i.p.v. te parasiteren op de samenleving. Over eigenwaarde gesproken!!! Jullie zijn derhalve gedoemd tot de innercircle van jullie eigen troosteloze lotgenoten. Of dat nu in Nederland is of in Suriname, verder zullen jullie door jullie eigen ziekelijke mentaliteit nooit komen en altijd maar weer groen uitslaan van jaloezie wanneer een ander door hard studeren en hard werken hogerop komt.
  En wanneer julie het al helemaal niet meer weten, en dat is bij jullie vaak al heel gauw het geval, dan is het eeuwige en dus voorspelbare toevluchtsoord: (1) schelden (incl. grof taalgebruik)of (2)jullie eeuwige conclusie van discriminatie. Ondertussen blijven jullie eeuwig oliedom en spelen jullie in de dagelijkse maatschappij hoegenaamd geen enkele rol van enige betekenis. En dat frustreert enorm. Dus KOEPARIES, mijn welgemeende raad en advies aan jullie allen is, volg snel een cursus of een opleiding en zoek eindelijk eens normaal werk i.p.v. te parasiteren op de samenleving.

  O ja, vergeet niet tegelijkertijd ook je moeder in te schrijven.


  Maak melding

 17. Je zou alle mensen die racistische taal bezigen te vreten moeten geven, het BBP van de V.S. zou nog niet genoeg zijn om dat te bekostigen. Zolang je me niet aanraakt of beperkt in mijn vrijheid van handelen, mag je zeggen wat je wil, om racistische uitspraken maak ik me niet druk, ze slaan nergens op


  Maak melding

 18. Ik had niet verwacht dat er nog zo veel suri,s met een slaafs metaliteit rond lopen als BETTY H.Als aap zou je goed passen in de bakra troefe kas jij onderkruipsel


  Maak melding

 19. Niets van begrotingstekort:

  Het niet doorgaan of een poging het kwakoefestival af te schaffen is een combinatie van jaren lange verdeeldheid, financieel wanbeleid onder surinamers bij kwakoe en waarop nu de PVV stilzwijgend inspeeld om etnische feestlijkheden te verbannen uit nederland.


  Maak melding

 20. Lees en huive: http://www.waterkant.net/suriname/2011/07/18/rel-om-peperdure-projectmanager-kwakoefestival/

  Hoe we ons weer volkomen belachelijk hebben gemaakt met mismanagement en zielig doen.

  Wanneer worden we volwassen en gaan we eens leren van onze fouten ipv steeds de schuld bij anderen te leggen of bij geschiedenis van 300 jaar terug te leggen.

  Opvalllend is ook dat dezelfde die steeds roepen dat we niet in de achteruitkijkspiegel moeten kijken wel 300 jaar teug kijken en nooit iets leren van hun recente gescheidenis. Diep triest.


  Maak melding

 21. @Betty H,

  Als je van zulks hoog niveau en kennis ben, waarom heb je nooit je hulp en kennis aangeboden aan de organisatie die dit festijn altijd heeft georganiseerd?
  En kom aub niet mens een of andere flut excuses.
  Want de beste stuurlui staan altijd aan wal !!!!

  Ooit had ik,op een of ander forum gelezen dat iemand schreef,

  ” Sommige Surinamers moet je gewoon als verloren beschouwen, omdat wat een andere Surinamer ook doet, nooit goed is in hun ogen, maar alles wat de witte man altijd goed is in hun ogen ”

  Als sommige reacties leest, moet je hem of haar wel gelijk geven!


  Maak melding

 22. Vreemd vind ik het dat men zich zo druk maakt om de racistische uitspraak van één man. Wie kan mij, met zijn hand op zijn hart, zeggen dat hij/zij in een boze bui nog nooit een racistische uitspraak heeft gedaan? Ik verdedig deze man niet want racistische uitspraken door wie ook gedaan zijn altijd af te keuren, maar als hij boos was geweest op een andere bakra en gezegd had, steek het geld maar in je reet,dan was het niet racistisch, omdat hij net als die andere bakra een witte reet heeft komt het niet bij hem op om te verwijzen naar het wit zijn van de andere bakra zijn reet, een boze Surinamer zou dat wel meteen erbij vermeld hebben b.v. ‘steek het geld maar in die bleke ongewassen reet van jou’ (hij heeft nu eenmaal een bleke reet net zo als de meeste Surinamers een zwarte hebben). Alleen als je een minderwaardigheidscomplex hebt neem je aanstoot aan zo iets geks. Eens dacht ik, met mijn Surinaamse achtergrond, een bakra, die kletste, in het diepst van zijn ziel te beledigen met een racistische uitspraak (een Surinamer zou me zeker een ongeluk gegeven hebben), die man haalde alle venijn uit mijn uitspraak door te reageren met: “dat is een goeie, die moet ik onthouden”. Ik moest er ondanks al mijn boosheid zelf om lachen. Dus srananman, maak je niet te druk om de uitspraak van een gekke bakra, er zijn belangrijkere zaken waar je je druk om kan maken.


  Maak melding

 23. Betty, jou posting getuigt niet van scholing maar van een ordinaire rioolethiek. Schrijf eens iets inteeligents i.p.v. als een viswijf te proberen ons een rad voor ogen te draaien over je z.g. intellect. Zielig ben je gewoon, wat een walgelijke kronkel in je denken zeg, wat een laag niveau! Ik heb sterk het vermoeden dat zelfs het VMBO voor jou te hoog gegrepen zou zijn. Maar ja, een ieder zijn/haar ding, een ieder zijn/haar waandenkbeelden.


  Maak melding

 24. I rest my case:

  La Rose huurt peperdure projectmanager Kwakoe
  Stadsdeelvoorzitter van Zuidoost

  Marcel la Rose heeft zonder medeweten van de raad voor ruim honderdduizend euro een projectmanager ingehuurd voor de organisatie van het Kwakoefestival.

  Dit geld zal wel naar Surinaamse vriendje zijn gegaan waarna de opbrengst is gedeeld.


  Maak melding

 25. Spiegelbeeld vertel eens even….
  Je kan de man uit de goot halen maar de goot zal je nooit uit sommigen halen. sommige dingen zijn volgens mij genetisch bepaald.
  ze hebben bijna allemaal de zelfde kenmerken. wat voor discussie het ook is hun argumenten en referentiekader blijven het zelfde zwart wit.
  Frank boeien zwart wit.


  Maak melding

 26. Dus Betty H niveau ligt zo laag en diep in de riool begraven dat het haar niets doet, integendeel zelfs deugd doet en zeer trots maakt wanneer racistische taal jegens haar eigen soortgenoten wordt gebezigd.

  Gelukkig derhalve dat niemand aan haar ‘niveau’ kan tippen en niet net als Betty H in de rioolbuis tussen de ratten heeft gestudeerd.

  Laat mij dus maar genoegen nemen met me universitaire niveau, terwijl Betty zich heeft ontworsteld om gewillig in de modder te rollen voor haar blanke baas. Dat is immers de rol van betekenis die zij voor zichzelf zag weggelegd.


  Maak melding

 27. @Gronman

  Betty H zou wel gek zijn haar hulp aan te beiden. Het zou alleen maar tot gevolg hebben dat wakaman als jouw meer konden stelen. Daarom kiest Betty H voor de verstandige oplossing en blijft ze gewoon haar huidige werkdoen wan tdat draagt wel bij tot de ontwikkeling van SME.

  En ook haar postins zijn nuttig, beschaafd en constructief, iets wat we niet kunnen zeggen van de postings van jouw en je matie.


  Maak melding

 28. @ 29 Lucien;nee, jij laat zien met je reactie dat je enige niveua bezit !Ga toch iets nuttigs doen jonge man !!!!Geef je krachten liever aan loby Sranang !

  Blaka mang é poring ge ding srefie,keer op keer….ha, ha,ha…..

  Groet,(veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 29. Persoonlijk merk ik niets verkeerds aan de bijdrage van Betty H. Ze blijft netjes en op haar niveau valt ook niets aan te merken (in tegenstelling tot anderen die afgeven op haar niveau). Ook ik zou mijn hand niet blindelings in het vuur steken voor de organisatoren van het Kwakoe festival.


  Maak melding

 30. @Lucien (29)

  Jouw reactie is een schoolvoorbeeld van koeparies zoals jijzelf en de koeparie-prostituee Nena. Zie maar mijn vorige posting!!!
  Typische reactie van zeer laag geschoold Surinaams uitschot dat groen uitslaat van jaloezie wanneer een andere Surinaamse middels studie en hard werken, succesvol een redelijk hoge positie in de samenleving bekleedt.
  Het soort van Lucien en Nena kent echter alleen handje ophouden en op anderen parasiteren terwijl Nena ook nog haar benen uitspreid.
  Wezen jullie maar intens gelukkig met jullie “luizige” leven.

  So so lobie


  Maak melding

 31. @Neus (34) Het is interessant de overeenkomsten tussen jou en Bettie te zien. Gelijkdenkenden zo ik willen zeggen. Jammer! Ik had je iets hoger ingeschat of hebben we hier met een gespleten persoonlijkheid of zelfs een multipersoonlijkheidsstoornis te maken? Sobung schizofrenie? Ik onderschrijf de quote: ” Sommige Surinamers moet je gewoon als verloren beschouwen, omdat wat een andere Surinamer ook doet, nooit goed is in hun ogen, maar alles wat de witte man altijd goed is in hun ogen ” en voeg eraan toe: “…en zij zullen desnoods met inzet van eigen leven de zaak en eer van de witte man met vurige, slaafse hartstocht te verdedigen….” Want doe je de witte man pijn, dan lijden zij zoals het een goede slaaf betaamt.


  Maak melding

 32. Hahaha Betty H valt wreed door de mand en ontmaskert zichzelf met haar op waanideeen gebaseerde, zogenaamd ‘keurige’ posting op #37. Betty, je bevestigt alleen maar mijn posting op #33 en schiet je eigen waanidee over je zogenaamde ‘fatsoen en hoog niveau’ op #27 totaal aan flarden. Zielig voor je fans op WKN die je nu helemaal voor schut laat staan hahahahahahaha 😀 :D:D


  Maak melding

 33. Ik heb enkele weken geen tijd gehad om te reageren om artikelen en commentaren. Soms vergt het werk veel tijd. Ik ben er weer.
  Ik ben hier uitgemaakt voor aanhanger van Vene en tegenstander van Bouterse en zijn kornuiten. Onzin! Ik kom hier later op terug
  Iedereen die Surinamers uitmaakt voor apen of wat dan ook is in mijn ogen zelf een asshole. De mannen van Kwakoe hebben geld verduisterd. Zal wel. Hoe noem je het als politici elkaar hier mooie banen gunnen (bijv mevrouw Leers, Ed Nijpels. Ik kan nog heel heel lang doorgaan).
  De la Rose die een minkukel inhuurt voor
  € 100.000 is dat geen diefstal?!!
  Een ander punt: surinamers die zich achter Stiekemert scharen. Schaam je diep. Verloochen je afkomst niet. Nooit niet, wat men je ook heeft aangedaan. Betty, je hebt gestudeerd. Ik ook, maar ik zal nooit openlijk partij kiezen voor iemand die Surinamers beledigt al zal ik het misschien van binnen met hem/haar eens zijn.
  Dit brengt mij terug bij mijn opmerking dat ik politiek onafhankelijk ben.
  Bouterse heeft veel fout gedaan en helaas nog steeds. Laat daar geen misverstand over bestaan, Ik woon 45 jaar in Nederland, maar een toespraak van hem vele jaren geleden, waarin hij zei dat onze ogen nu eindelijk eens open moesten gaan heeft mij geraakt en toen ben ik uit mijn roes ontwaakt. Betty, het heeft bij mij heel lang geduurd, maar eens komt de dag dat ook jij zal inzien dat de Nederlander ons niet als gelijkwaardige wilt zien. Overigens de opmerking van slachtofferrol heb ik nu al miljoenen malen gehoord. Voor Marokkanen is dit wellicht van toepassing. Niet voor Surinamers!


  Maak melding

 34. @Lucien

  Ik merk dat je nog steed slaaf bent van he slavernij syndroom, dat je nog steeds niet instaat bent tot zelfstandig denken en handelen, dat je nog steeds niet instaat bent je eigen wereld te creeren.

  Ik leef echt met je mee en heb diep medelijden maar dat wil niet zeggen dat ik het goedkeur dat je je hier op het forum onhebbelijk en dom gedraagd.


  Maak melding

 35. Sowieso is het nooit goed om racistische uitspraken te uiten! Die Siekema is gewoon een zieke,gefrustreerde lelijk afval! Alsof hij zo een goede voorbeeld is…

  @Betty jij spoort voor geen meter, eens zul je de zweep vanb albino’s/witmang voelen, je komt jezelf weleens tegen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.