Live optreden Damaru op vooravond Zomercarnaval

0

Vier brassbands, zanger Damaru feat. Earthquake Brass én een afgeladen Coolsingel. Dat zijn dit jaar de ingrediënten van het grote brass-spektakel Fernandes Battle of Drums op vrijdag 29 juli. Aan de vooravond van de Straatparade (30 juli) wordt Rotterdam traditiegetrouw opgewarmd door de brassbandcompetitie Battle of Drums. De vier finalisten NG Brass, Faja Rhythm, The Legendairs en Unicum Brass gaan vrijdag vanaf 19.00 uur de muzikale strijd met elkaar aan. Daarnaast presenteert Fernandes Zomercarnaval een exclusieve live primeur: Damaru treedt op mét de winnaar van de Battle 2010 Earthquake Brass. De samenwerking tussen de Surinaamse zanger, bekend van zijn monsterhit met Jan Smit ‘Ik Heb Een Tuintje In Mijn Hart (Mi Rowsu), en de Rotterdamse brassband is uniek. Vrijdag 29 juli staan ze voor het eerst gezamenlijk op het podium met hun remix van het nummer ‘Suriname’.

Damaru featuring Earthquake Brass

Naast de brassbandcompetitie waar de vier brassbands strijden om de titel Beste Brassband van Nederland treden de Surinaamse zanger Damaru en de Rotterdamse Brassbandschool met een speciale kinderbrassband op. Damaru beklimt voor het eerst samen met de winnaar van de Fernandes Battle of Drums 2010 Earthquake Brass het podium. Radiozender FunX heeft een swingende remix gemaakt van de track “Suriname” die Damaru met de brassband die avond ter gehore gaat brengen. Kan je niet wachten? De Fernandes Zomercarnaval FunX remix kun je vanaf maandag gratis downloaden via de FunX Radio App op je mobiel en op www.funx.fm.

Fernandes Battle of Drums
De Fernandes Battle of Drums vindt jaarlijks plaats aan de vooravond van de Straatparade (30 juli). De vier finalisten vertrekken elk al drummend en swingend vanaf een andere locatie in de binnenstad van Rotterdam richting het podium van de Coolsingel. Hun optredens op de Bavaria Stage voor het Stadhuis worden beoordeeld door een deskundige jury. De winnaar van de Fernandes Battle Of Drums mag zich een jaar lang Beste Brassband Van Nederland noemen en wint een geldprijs van €3000,-. Ook de Golden Snare Drum, de befaamde wisseltrofee die beschikbaar is gesteld door Vancore Percussion, keert weer terug op het podium. De routes die de vier finalisten gaan lopen, zijn inmiddels bekend.

Unicum Brass vertrekt vanuit Noord
NG Brass vertrekt vanuit de Oude Haven
Faya Rhythm vertrekt vanaf de Nieuwe Binnenweg
The Legendairs vertrekt vanaf Middelland Plein

Fernandes Zomercarnaval
Het Fernandes Zomercarnaval vindt jaarlijks plaats in de binnenstad van Rotterdam. Het veelkleurige tropische evenement is in de 27 jaar van haar bestaan uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van ons land. Jaarlijks reizen een kleine miljoen bezoekers af naar de havenstad om het tropische feest van Fernandes Zomercarnaval mee te vieren. De Straatparade (30 juli) is traditiegetrouw het kleurrijke hoogtepunt van het evenement; de 2,5 km lange optocht van praalwagens en carnavalsgroepen trekt jaarlijks de meeste bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.