Wrevel rond bij Surinaamse bank verdwenen dossier

26

PARAMARIBO, 14 jul – Rond het bij De Surinaamsche Bank verdwenen onderzoeksdossier over de decembermoorden ontstaat zoetjesaan aardig wat wrevel. Met name de suggestieve opmerkingen van advocaat Irwin Kanhai werken als een rode lap. De verdediger van verdachte Desi Bouterse had beter moeten weten.

Suggereren dat Ilse Labadie, de overleden voorzitter van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede, OGV, iets te maken zou hebben met de verdwijning, slaat nergens op. “Het is allemaal zo suggestief, hoe mevrouw Labadie er weer met de haren bij wordt gesleept, alleen maar omdat ze bij een dochteronderneming van de bank heeft gewerkt”, zegt OGV-voorzitter Betty Goede tegenover de Ware Tijd. Labadie zou het niet kunnen.

Zo zij al toegang had tot de ruimte waar het dossier was, waren er nog altijd de procedures en protocollen. Ook de nabestaanden zijn ontstemd. “Steeds weer worden mensen die al dood zijn genoemd, mensen die zich niet meer kunnen verdedigen”, zegt Soenil Oemrawsingh, familielid van de geëxecuteerde Sugriem Oemrawsingh. Hun richting uitkijken hoeft niet. “We hebben totaal geen belang bij de verdwijning.” Goede denkt eerder dat Bouterse er meer van afweet.

26 REACTIES

 1. baas is de enige die dit kan verklaren..

  laat hij ddb gewoon als hij een kerel is bij de poltie/rechtbank verklaren wie de moordenaars zijn,ookal heeft hij het zelf gedaan..,

  wie al die dossiers overal over het hele land verduistert / venietigt heeft,wat er allemaal gebeurt is met de info nadat die lijken zijn opgegraven,wat er gebeurt is met de info van Amos/wako..

  Als ze inderdaad ,,op de vlucht zijn dood geschoten van achteren,,terwijl volgens vele verklaringen de lijken van voren verminkt zijn,laat hij ddb dat verklaren..


  Maak melding

 2. Als niemand het heeft gedaan, zal het toch Bouterse zijn geweest, dat is toch zo makkelijk.

  Een waarheidscommissie zou voor iedereen inclusief de nabestaanden het beste zijn geweest. Er zijn genoeg mensen geweest die dit hebben voorgesteld. Wanneer haat en wraak de boventoon voert zal dat ten koste gaan van waarheidsbevinding.


  Maak melding

 3. Zij die kritiek hebben op de doden moeten eerst maar eens kijken naar de nog levende en m.n. naar Bouterse met z’n kliek.
  Het getuigd van absolute minachting voor de nabestaande om Suriname nog een Rechtstaat te noemen.

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 4. Naar het schijnt had de ons belang van vrouw Marie een beter management dan de DSB.Want daar kon je niet eens een soekroebakba stelen!Ik zou willen dat die Kanhai eens aan de tand wordt gevoeld door justitie.Want hij schijnt veel te weten.Misschien is hij een van ze die ook geschoten heeft.

  Cobie


  Maak melding

 5. Frontlosers/doornroosje,
  ook bout heeft de trekker overgehaald.Zijn aanwezigheid in het fort verklaart dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid.Hij wordt toch er voor veroordeeld want hij heeft publiekelijk de verantwoordelijkheid voor genomen en moet de gevangenis in.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Wijselijk wordt er niet gerept over dossiers van die vuile binnenlandse oorlog, die het rechtstreekse gevolg is van het zogenaamde 08 december bebacle.

  Toen werden er als wraak wel honderden, veelal jonge Surinamers doodgescchoten.


  Maak melding

 7. presidentje had als eerste hier afstand van moeten nemen ja frontloser en heel KRACHTIG ook.En sakapinda wat doe je als blijkt dat de vader/moeder van je kinderen homo of lesbisch is.Het is handiger als je in time weet wie wat is. men zal geen last hebben homo’s en lesbiennes (ik ben zelf geen homo maar de homo’s zijn ook mensen zoals jij en ik),vooral als je hun hun gang laat gaan.Asapina stop hiermee en zeg zelf aan Jenny en de rest van de wereld dat dit wat je gedaan hebt nooit meer haar hamer van Jenny hoeft en zal passeren,want je doet dit echt nooit nooit nooit meer. Excuus maken noemen ze dit.Odi odi Limbo Odi odi Guno
  Glenny


  Maak melding

 8. Zeg de dingen hoe ze zijn en doe niet aan geschiedvervalsing.
  1) Bouterse heeft veel te verbergen daarom verdwijnen documenten en mensen die hem kunnen belasten.
  2)Er is een plek waar je jou onschuld kan bewijzen en dat is in de rechtszaal, zo gaat dat in moderne maatschappij frontlosers.
  Paramanpinto op nummer 11,jou president heeft jonge onervaren dienstplichtige militairen de dood in gestuurd voor drugsoorlog die had met ronny brunswijk.
  Op dit moment is deze rioolrat desi bouterse weer bezig 300 jongeren onder het mom van en dienstplicht weer te bewapenen kosten 1 miljoen euro. parapinto en frontlosers hoe gaat het met jullie broekriem nog strakker aanhalen me boi Ingrid heeft nog paar nieuwe schoenen nodig en bijpassende jurk, domme negers die jullie zijn.


  Maak melding

 9. Het beruchte dossier zou wel eens zeer ontlastende informatie kunnen bevatten voor deze president en anderen die zich moeten verantwoorden op Boxel. De inhoud zou eens heel anders kunnen zijn dan wat men gevoegelijk aanneemt. Ik denk dat juist daarom deze dossiers zijn weggemaakt.

  Het gaat om belangen zowel nationaal als internationaal die wel eens voor een internationale rel zouden kunnen zorgen en bepaalde landen in een kwaad daglicht kunnen stellen. Daarom hebben bepaalde mensen er belang bij dat de inhoud nooit openbaar wordt.
  Denk a tori.


  Maak melding

 10. He cobie/10 ze zoeken nog getuigen, wat let je mi boi. Er gaat niemand in de gevangenis, heb je het nog niet door dan, niemand weet iets, niemand heeft iets gezien. het is een poppenkast die Suriname heel veel geld kost.

  He peng peng ye verdwaal sinds nps lasie.


  Maak melding

 11. Het eindoordeel is aan de rechters en die hebben gelukkig iets meer verstand van zaken dan de gemiddelde ndp aanhangers.
  Enkelen aanhangers die ook actief zijn op dit forum waren ook militair ten tijden van de lafhartige moorden.
  Deze lieden proberen hemel en aarde te bewegen om een eindoordeel te ontlopen.

  Voor de duidelijkheid, indien er nooit een staatsgreep gepleegd was (HOOGVERRAAD) was er ook nimmer een burgeroorlog geweest.

  Dus! Wie is er schuldig aan de burgeroorlog?!


  Maak melding

 12. @frontlosers

  Er zijn geneog stille getuigen en het getuigd van een ongelovelijke minachting vooor SME, de rechtstaat, het volk dat al deze schoften geheugenverlies durven vijnsen.

  Dergelijke figuren reken in tot de meest walgelijke lafaards. En dan durven ze ook nog de term verzoeningscommissie in hun gore bek te nemen. SCHANDALIG.


  Maak melding

 13. Ik vraag mij in alle eerlijkheid af hoe de NDP-ers hun kinderen normen en waarden bij brengen met name parapinto en frontlosers.
  Wie onderdrukking , vernedering genocide , foltering goed praat zijn naar mijn mening inhumane beesten.


  Maak melding

 14. Het is gewoon alom bekend neus/17 wat voor spelletje sommige in Suriname met buitenlanders wilden spelen, het samenspannen en de verraders zijn verraden. Het was een wij tegen zij, de zij hebben verloren, wie met vuur speelt moet tegen de hitte kunnen.

  Feit is en blijft dat iedereen die toedoet in Suriname precies weet wat er speelde en wat ernu speelt.

  De rechtszaak heeft front aangespannen om Nederland gewillig te zijn je weet wel die ontwikkelingshulp pressiemiddel, niet meer niet minder. Het ging nooit om waarheidsbevinding of objectieve rechtsspraak, daarom kan geen enkel zinning mens enig respect voor deze rechtbabnk opbrengen, die onder politieke druk is opgezet.

  Ach whatever, je dom geklets is typisch wat je van een krankzinnige kan verwachten, iemand die door haat en wraakgevoelens geen enkele realiteitszin meer in zich herbergt.

  President Bouterse overleeft ze allemaal, check it 30 jaar lang haat en wraak en toch President van Suriname. Schaakmat.

  Wat dat betreft hebben de Amerikanen meer realiteitszin, die ontvangen de President gewoon met alle egards, terwijl Nederland zijn wonden nog aan het likken is, maar no spang over een paar maanden zal ook Nederland het door hebben.

  Blijf vooral de kranten lezen. Vele Sur-neds zullen altijd de losers blijven, zet je schrap.


  Maak melding

 15. @18,

  Ga aub de wond van je baas likken viespeuk.
  Je Bent niet eerlijk en hebt absoluut geen besef wat EER inhoudt!
  Dus ga met Frontloser maar de baas zijn wond lekker schoon likken.


  Maak melding

 16. @frontlosers

  Hypokriete idioot.

  Als jullie zulke voorstanders zijn van de waarheid dan vijnzen jullie geen geheugenverlies, dan stelen jullie geen dossiers, dan stelllen jullie vrijwillig jullie archieven ter beschikking, dan bedreigen jullie geen mensen, dan vermoorden jullie geen getuigen.

  Als jullie onschuldig zijn dan werken jullie in alle opzichten mee om het proces zo snel mogelijk af te sluiten, dan hebben jullie geen zwaake excuses nodig om weg te blijven bij een zitting, dan zijn al die acties om het proces te vertragen niet nodig, dan spartelde jullie niet zo hard tegen, dan werden reporters niet bedreigd door jullie.

  Dan was dit proces al lang afgesloten, maar alleen al de obstructie en de lange duur an het proces zijn duidelijk een indicatie van jullie schuld aan vele moorden, martelingen, vedwijningen en genocide.
  Nu maar hopen dat ondanks alle obstructie de rechtzaak ook het “overtuigende bewijs” op leverd.

  Hoe het ook zij, door hun acties hebben deze schoften al lang onmiskenbaar aangetoond schuldig te zijn. Overigens ben ik ook van mening dat Kanhai vanwege zijn politieke betrokkenheid in die tijd als medeverdachte terecht had moeten staan.


  Maak melding

 17. @20,

  Loser??
  Hoezo surineds losers ?
  Wat hebben deze nu weer gedaan?
  Jij bent en blijft een echte kokosnoot jongen oftwel een echte bounty.
  Bruin van buiten en wit van binnen net als Wilders.
  Dom kletsen zit in je genen dus mag ik het jou niet kwalijk nemen.
  Hoe gaat het trouwens met je verkoudheid ?
  Nog geen griepje gehad? Jammer toch.
  Ik mag lijden als Santohki je dadelijk eens te pakken krijgt met je handeltje.
  Oja even terug te komen op losers. Ze hebben in nederland EURIES en tevens willen wij de surineds niks met die aangeklede aap die jullie tot jullie president hebben benoemd te maken hebben. Nu is het een echte apenland.
  Wat is jouw loon frontjelooser 3 bananen?


  Maak melding

 18. Debiele neus/23
  Je mag tieren en gieren hoeveel je wilt. feit is en blijft dat deze hele zaak niet ontvankelijk zou worden verkklaard als het een objectivieve rechtbank betrof, alleen het feit dat men hiermee doorgaat zou je genoeg moeten zeggen en zou je weten dat het hier om een politieke zaak en rechtbank gaat. Vandaar al het geheugenverlies die Suriname nu veels te veel geld kost.

  Iedereen is schuldig, ook de 8 dec. gevallenen.

  Punt uit, iedereen die het wil weten, weet het.


  Maak melding

 19. #18. ParaPintoLoser

  Ik ga er gemakshalve vanuit dat u in uw posting een Cc is opgevoerd, viz;
  De president van de krijgsraad?!

  Wie moet er eigenlijk nadenken?! Rechters zijn rationeel, blijven verre van emoties!
  Er zijn personen op onacceptabele wijze om het leven gebracht en iemand zal zich in een rechtstaat voor deze daad moeten verantwoorden. Laat die persoon nu uw halfgod en mede suppletie militair zijn.

  Niet zo plezierig voor u en uw medebroeders, maar zo steekt nu eenmaal de vork in de steel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.