Brazilië-lijn tweede goudmijn Surinam Airways

6

PARAMARIBO, 14 jul – Brazilië is helemaal te vinden voor dagelijkse vluchten op Suriname. Dit zegt de Braziliaanse ambassadeur in Suriname, José Luis Machado da Costa. De lijn is nu al de tweede kip met gouden eieren voor Surinam Airways. Het wachten is nu op het luchtvaartbedrijf gesprekken te starten.

Dat het nog niet zover is kan niet aan het aanbod liggen. In Suriname wonen tienduizenden Brazilianen die voor genoeg vliegbewegingen kunnen zorgen. “Als het aan ons ligt zouden er nu al dagelijkse vluchten zijn. We hebben de passagiers en goederen om dat te rechtvaardigen”, zegt Machado da Costa tegenover de Ware Tijd. Vooral in het noorden van Brazilië, bij de grens met Suriname, is er veel te halen. Het gros van de migranten komt uit dit gebied.

“Qua passagiersvolume onze tweede belangrijkste markt na de Mid-Atlantische route”, zegt Ewald Henshuys, directeur van Surinam Airways. Nu wordt twee keer per week gevlogen op Belem. De bezettingsgraad is ruim tachtig procent. Henshuys wil het aanbod verdubbeld zien tegen 2015. De lijn is in elk geval al zo belangrijk dat er vier tolken voor zijn aangetrokken. Die moeten de dienstverlening helpen verbeteren.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. De SLM heeft al 2 kippen met gouden eieren,maar verkeert nog steeds financiële problemen.Is er misschien een zapakara die al de gouden eieren verslindt? Wordt de maatschappij niet goed beheerd? Worden bepaalde instanties bevoordeeld? Wat zal er gebeuren wanneer de tarieven onder druk komen te staan door gezonde concurentie ?


  Maak melding

 2. De SLM heeft al 2 kippen met gouden eieren,maar verkeert nog steeds financiële problemen.Is er misschien een zapakara die al de gouden eieren verslindt? Wordt de maatschappij niet goed beheerd? Worden bepaalde instanties bevoordeeld? Wat zal er gebeuren wanneer de tarieven onder druk komen te staan door gezonde concurentie ?Waarom moeten de Surinamers nog steeds uitgebuit worden ten gunste van een bedrijf?


  Maak melding

 3. jongens, jongens,
  Die brazilianen brengen meer in het laatje dan jullie in gedachte hebben…Of hebben jullie liever die armzalige (seks) toeristen van Surinaamse afkomst, die reeds lopen te klagen als een ticket ams-pbm 800 euries kost( denken dat ze een god zijn met een paar duizend euros aan hand geld)! surinamers staan bekend dat ze mekaar letterlijk opvreten zoals leguanas dat doen.
  Met onze zuidelijke buren valt er veel meer te verdienen!!! denk hier maar eens over na?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.