Minister Lackin: “Tigri is Surinaams grondgebied”

17

PARAMARIBO, 13 jul – “Tigri is Surinaams grondgebied. Bij ons staat dat recht overeind.” Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Het door Guyana bezette gebied hoort op de landkaart van Suriname voor te komen. Dat eisen van onder meer internationale organisaties betekent niet dat het buitenlands beleid drastisch zal veranderen.

Zoals de vorige regering al deed, wordt gestreefd naar een vreedzame oplossing. “Deze regering heeft een duidelijk beleid wat Tigri betreft. We gaan het conflict niet aanpakken zoals men dat graag wil zien, maar ons richten op onze integratiepolitiek om het op te lossen”, zei Lackin in het parlement. Wie met ‘men’ werd bedoeld, is niet duidelijk. Het oppositionele Nieuw Front kan niet van oorlogszuchtige neigingen beticht worden.

Tijdens hun regeerperiode kreeg deze combinatie wel eens de wind van voren om hun ‘slappe houding’. De enige bekende radicale stem kwam ooit vanuit Lackin’s politieke partij, de NDP. Jules Wijdenbosch zei voor de laatste verkiezingen dat hij tijdens zijn presidentschap op het punt stond Tigri binnen te vallen: “Met bezetters onderhandel je niet, maar handel je.” Lackin ziet een vreedzame oplossing wel aankomen als de twee landen meer samenwerken.

17 REACTIES

 1. Des te meer reden om de occupatiewet snel in te voeren zodat mininster Misiedjunk en zijn aanhangers dit gebied kunnen gaan occuperen. Met hem als leider. De landrechten moeten ze absoluut ook toegewezen krijgen.

  Dit brengt twee voordelen met zich mee.

  1. De criminaliteit zal drastisch afnemen in P.bo.

  2.Tigrigebied wordt weer Surinaams territorium, met Misiedjunk als leider en oprichter van evt een nieuw provincie voor hem en zijn aanhangers die het gebied tot ontwikkeling gaan brengen.


  Maak melding

 2. bla bla bla kijk naar somalie israel die landen praten niet. nemen wat van jouw is. ik ben een man van 38 jaar ik hoor dit soort muziek al 28 jaar als je het niet kan laat dan maar zo praatjes vullen geen gaatjes


  Maak melding

 3. Het kost tijd, veel postings op fora, etc.

  Maar eindelijk is het licht mbt dit onderwerp aangegaan bij Lackin.

  Gelukkig maar want alle rethoriek over Tigri diende slechts om de aandacht van de werkelijke problemen af te leiden.

  Misschien dat ze nu naar een jaar eindelijk eens echt gaan regeren, maar gezien het niveau van hun opmerkingen is het maar de vraag of niets doen in hun geal niet beter is dan ons geld verspillen aan onzin.


  Maak melding

 4. Bermtaal!

  Zo zijn meerdere mensen opgevoed met de Bermtaal. Hele groepen jongelingen voeren de Bermtaal op partijen en verjaardagen. Af en toe zit er ook een oudere bij die zich jonger wil voordoen dan hij/zij is.

  Maar waar deze Bermtaal ons naar toe brengt, mag Joost weten. Luchtlediger kan niet!
  Lackin zegt iets, maar tegelijkertijd niets!


  Maak melding

 5. Ja ja, dat weten we nu wel! Wanneer beginnen we daar met de bouw van de nieuwe hoofdstad van Suriname? Dat is wat we willen weten, aan stoere taal zonder daden hebben we niets


  Maak melding

 6. “We gaan het conflict niet aanpakken zoals men dat graag wil zien, maar ons richten op onze integratiepolitiek om het op te lossen”

  Goed zo minister, sommigen zullen hoog en laag schreeuwen dat we geweld moeten gebruiken. Ze zullen de regering zelfs laf noemen omdat we geen geweld willen gebruiken.

  No way, geen geweld, Suriname heeft andere prioriteiten.

  Tijdens de vorige regering is het zelf voorgekomen dat een minister de Surinaamse kaart heeft laten afdrukken zonder het Tigri gebied. Op de Nederlandse TV en officiele aangelegenheden heeft men Suriname jarenlang zonder het Tigri gebied laten zien, front heeft daar nooit wat over durven zeggen. Het zijn uitgerekend deze mensen die geweld zullen schreeuwen.


  Maak melding

 7. Alwwer zo een lose kreet van een pluche tijger die opgevoed is met melk maar gromt alsof hij brokken vlees kan verorberen. Als je vindt dat het van jou is bezet het met een legerplaats.


  Maak melding

 8. Hi Lafin(g) is dit nu nog ’t verschil ik daht het niet,want Vene zei niets anders dan de ndp nu zegt.En aangezien ik deze idioot Boterzacht nog nooit in de voorste linie tegen het buitenland heb zien staan(behalve als het gaat om schelden) zou ik zeggen: kom op vader en zoon desi en dino CTU.Neen de boot van Bosje(als die niet lek is als de emmer van Vene)want dankzij het feit dat Bosje deze boot de Corantijn op had gezonden hebben wij te maken gehad met het gaan n de Guyanezen naar ’t internationaal gerechtshof en kwam de uitspraak waarbij er werd geroepen dat onkan zou zijn of zij aande macht waren,maar wat zien we vandaag de dag gebeuren ha ha ha.Ja maar we weten dat deze DiDiBrie alleen maar tegenover het Su volk kan staan(zonder wapen) zie 8 december 82.In 80 hebbenze ze ons bestolen. Sommige mensen mochten niet meer dan 100 gulden van hun eigen geld lichten(opnemen) onze auto’s werden ons afgepakt.zelf onze woningen.Toen lieten ze hun spierballen zien dat kunnen ze als de beste als het gaat om ongewapende mensen.Un no taki un go tiki Tigri,ma echt dan met CTU voorin. Dan kunnen we dat sterk pispaalte(presidentje)van Su zien.zodra hij denk dat er tegenstand geboden kan worden geeft hij niet thuis. Zie klein geschut te Boxel dan lijkt DiDiBrie wel een zwangere vrouw(ziek zwak en misslijk)zodra hij opgeroepen wordt Vene moest niet onderhandelen,maar hij nu wel. Limbo laat je het volk weten of jij ook in de voorste linie zal staan dan doe je tenminste iets voor’t ontvangen van je loon.Volk van Su pres e belazer de boel.Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 9. Frontlosers geweld!

  Geen geweld! Dat zegt Fronlosers. Schaam je toch! Weet je niet hoeveel geweld je huidige president heeft gebruikt om aan de macht te komen? Of wil je dat niet weten? Geen geweld!
  Wat een komische circusact!


  Maak melding

 10. @ frontlosers,
  Met jou reactie op nummer 7, laat jij zien wat voor draaikont jij bent.
  jij hebt het over de vorige regering en een kaart, ik wil het hebben over de militaire dictatuur die in de jaren 80, miljoenen aan wapens heeft ingekocht om zijn eigen mensen te onderdrukken vernederen en af te slachten wat is nog erger een kaart die verkeerd is afgedrukt of wapens kopen en militaire adviseurs uit het buitenland over laten komen om jou eigen mensen te onderdrukken.
  Wat jij hier doet frontlosers is schandalig en inhumaan.Frontlosers jij bent in mijn ogen een onmens.


  Maak melding

 11. Ga eerst district Para, de stad of elders een beetje goed bestuur of drive te geven dan lullen over de Triangel!

  Blaffen als een bijtende hond en als pntje bij paaltje komt gewoon de staart tussen je kont stoppen en weglopen als een vieze Varken!

  Kukele kuuuuk!!


  Maak melding

 12. he Winston Lackin je hebt een leger om coup te plegen en tof te zijn voor eigen volk.
  Jouw leger en andere manschappen maakt alle opbrengsten op..Je kan die Guyanezen niet aan .Hebben is hebben krijgen is de kunst mr Lackinn


  Maak melding

 13. DAS/12 zegt Weet je niet hoeveel geweld je huidige president heeft gebruikt om aan de macht te komen? Of wil je dat niet weten?

  Ja ik weet het hoor. Lees goed wat ik nu schrijf. Op democratisch wijze is Bouterse aan de macht gekomen, met een 3/4 meerderheid gekozen tot President in de DNA. Je moet de realiteit blijven onkennen, yu o law.

  Wikileak bij hoge uitzondering, want ik reageer niet op idioten en verstandelijk gehandicapten.

  Blijf het lekker over de jaren 80 hebben en ik blijf het over de jaren 2000 hebben. De karavaan trekt verder, blaffende zieke honden als jouw daar hebben we schijt aan. Jij nu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.