Cadeautje Surinaamse Voetbalbond moet terug

15

PARAMARIBO, 9 jul – De schenking die de Surinaamse Voetbalbond, SVB, onlangs ontving moet terug naar de Fifa. Dit meldt de Ware Tijd. De ethische commissie van de voetbalfederatie vraagt het geld terug in een brief. Het verzoek volgt op een gesprek met SVB-voorzitter Louis Giskus.

Er schijnt voldoende uit het gesprek geconcludeerd te worden om het geld terug te vragen. Giskus zelf blijft erbij te goeder trouw te hebben gehandeld toen hij veertigduizend dollar in ontvangst nam van de Caribische Voetbalferederatie. De schenking geschiedde namens Jack Warner, vicepresident van de Fifa. Giskus gaat er niet vanuit dat getracht werd zijn stem te winnen voor de bestuursverkiezingen bij de Fifa.

Toch wordt het geld nu terug gevraagd. Overigens krijgt Giskus ook complimentjes van de commissie. Hij had zich openhartig opgesteld tijdens het gesprek en volledig meegewerkt aan het onderzoek. De SVB heeft intussen opdracht gegeven het geld over te maken naar Zwitserland waar de Fifa zetelt. De bond wil nog weten wat de status is van een laptop en een beamer. Die waren ook deel van de schenking.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Ik vind deze hele zaak aan alle kanten stinken.
  Giskus had meteen de eer aan zichzelf moeten houden.
  Die hele Surinaamse voetbalbobotop is een aaneenschakeling van corrupte en ondermaatse leiders die totaal niet bezig zijn met het algemeen belang, maar sec met zichzelf.
  Denken wij even terug aan het geval van de laatste bestuursverkiezing krijg ik spontaan weer tranen in mijn ogen.
  De ene partij is een amateuristische organisatie die aan alle kanten rammelt en altijd op de bedeltoer is en onder leiding van Giskus die voor een bordje linzen een gift in een envellope accepteert zonder zich zorgen te maken.
  De andere partij tijdens die verkiezing bestond uit een organisatie die miljoenen wilde investeren in de SVB, geleid wordt door de grootste sportambassadeur die Suriname ooit gekend heeft en die overal ter wereld met de grootste egards en op het allerhoogste niveau ontvangen wordt, waarvoor alle deuren i.c. Suriname zouden open kunnen gaan.
  En de keuze valt op Giskus en zijn “bende ongeregeld”.
  You can not fool all the people all the time.
  Ik hoop dat de sporters zelf in actie komen, want dit slaat alles.
  En nu beweren dat je ter goeder trouw hebt gehandeld.
  Ik val spontaan achterover uit mijn stoel.
  zelfs mijn dochter van 10 die het verhaal gelezen heeft en die ik gevraagd heb hoe zij zou handelen als iemand haar veel geld in een envellope zou geven antwoordde:
  Papa, is toch beter en veiliger als de persoon het overmaakt op mijn rekening!!!???
  I REST MY CASE!


  Maak melding

 2. We zijn helemaal losgeslagen. Roven, stelen en wegrissen is meer dan gemeen goed geworden. Het is gewoonweg onvoorstelbaar. En……..de pot verwijt bij voorduring de ketel.

  Ze doen het allemaal!


  Maak melding

 3. Meneer Giskus u bent een volwassen man.Wat denkt u zelf als een persoon(bestuurslid) van een WERELD OVERKOEPELEND ORGAAN een bestuurder van een lokale bond een geldbedrag stuurt. Denkt u “ach die man is Sinterklaas”.


  Maak melding

 4. Schenkingen is toegestaan,mits de grens niet wordt overschreden.Maar zulke bedragen ad 40.ooo,00$ ruikt naar omkoperij.Heel veel mensen zijn er zeer gevoelig voor.Bij deze organisatie is wereld bekend om hun methode, ,personen om te kopen.


  Maak melding

 5. Er zijn geen principes meer!

  Voor een bordje linzensoep wordt moederlief al in de verkoop gesmeten.

  Seedorf ging eertijds voor transparantie, vandaar dat de goede man geen poot aan de grond kreeg.

  SVB quo vadis.


  Maak melding

 6. Terecht!

  Terug geven is een manier van verschoning.
  Jack Warner moest een reden hebben om de SVB dit bedrag te schenken, of niet.
  Dat zal misschien nooit bekend worden maar het is goed dat het bedrag niet voor andere cadeautjes is gebruikt.
  Geef terug en zuiver je naam.


  Maak melding

 7. Ik vind het volkomen terecht dat het terug moet.Zoiets had nooit geaccepteerd moeten worden.Ik vind dat het bestuur van de SVB direct moet aftreden.Wij moeten de wereld laten zien dat we misschien niet rijk ,maar zeker geen bedelaars zijn.


  Maak melding

 8. Wacht tot Chan aan de macht komt.De Geert van Suriname gaat dit allemaal oplossen.Wacht maar op als hij aan de macht kunnen bepaalde groepen/mensen zich liever gedeisd houden want hij gaat de geschiedenis veranderen en de gestraften zullen alsnog worden opgeborgen en de grootste schoonmaak moet gaan beginnen.Mijn stem heeft hij al.


  Maak melding

 9. Als de Fifa je vraagt het geld terug te geven
  en je protesteert hier niet tegen, dan geef je stilzwijgend aan toe het geld onrechtmatig te hebben ontvangen.

  Met andere woorden, je wist van de oorsprong en doel van deze zogenaamde schenking. Je zat dus fout.

  Enkele leden binnen de FIFA zijn bezig met een diepte onderzoek.

  Ik wacht dit verder onderzoek af en wij zullen dan zelf verder beoordelen of de SVB/Giskus willens- en -wetens zich schuldig heeft gemaakt aan ………..????

  Ik wacht het onderzoek eerst af. Het kan niet lang duren.
  Srika


  Maak melding

 10. Ben benieuwd als het vanaf de eerste dag is gemeld aan het staadshoofd van Su, want je mag een schenking aanvaarden, mits je het meld aan je staadshoofd. die is dan integer(neem ik aan)en kan zelf beoordelen als het om een zuivere schenking gaat. Zo niet moet de directeur op stappen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.