Suriname wil in beslaggenomen vliegtuigen slijten

14

PARAMARIBO, 8 jul – De regering bekijkt de mogelijkheid een half dozijn werkeloze vliegtuigen te koop aan te bieden. Volgens minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie gaat het om vliegtuigen die ingezet werden bij drugstransporten. Er kleven nogal wat juridische angels aan.

Die moeten eerst verholpen worden eer ook maar overgegaan kan worden tot verkoophandelingen. “Slechts één vliegtuig is bij rechterlijk vonnis verbeurd verklaard en kan zonder enig probleem verkocht worden”, zegt Misiedjan tegenover de Ware Tijd. Er is nog alleen een machtiging nodig van de procureur-generaal. Voor de andere vliegtuigen is meer werk nodig en dat moet binnen enkele maanden gedaan zijn.

De vliegtuigen zijn al enkele jaren in bewaring. Dat kost alleen maar geld en de waarde van de toestellen neemt steeds af. De kritiek is dan dat deze aanpak weinig efficiënt is. De vliegtuigen moeten of worden verkocht of worden ingezet bij misdaadbestrijding. Zo heeft de samenleving er nog wat aan. Misiedjan heeft er wel oor naar, maar slaagt er kennelijk nog niet in de justitiële machinerie naar zijn hand te zetten. Een oud euvel.

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Ik zie ze vliegen!

  Deze toestellen gebruiken voor misdaadbestrijding is een mogelijkheid. Vergeet niet dat er onderhoudskosten en andere lasten bij komen en wie gaat dat betalen?
  Verkoop de helft en bekostig de lasten van de andre helft met de opbrengst van de verkoop.


  Maak melding

 2. As usual it takes a long long time to get things done. War er sprake van echt geld aanwezig, dus miljoenen dollars, dan was deze allang verdwenen of nooit in een procesverbaal opgetekend.


  Maak melding

 3. Misschien; Zeker willen Desi en Dino Bouterse ze wel (graag)overnemen tegen een zacht prijsje………of je kunt ze ook opblazen !!!!Mini-ster jij hebt altijd van die goeie iedeen hé !!!!!! Je kunt ze in je r….t laten vliegen .Twee vliegen in één klap ! Weet je wel !!!!! Zijn wij mooie vanaf ……. Is tenminste één missie van je geslaagt.

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 4. “De vliegtuigen zijn al enkele jaren in bewaring. Dat kost alleen maar geld en de waarde van de toestellen neemt steeds af.”

  Nu kunnen we ons gaan afvragen wat de vorige bestuurder op Juspol al die tijd heeft uitgespookt. Zoal we inmiddels weten, niets en nogmaals niets, dus die vraag zullen we niet stellen.

  Ook dit euvel is aan de huidige superregering toeververtrouwd, een oplossing is in aantocht.


  Maak melding

 5. goed voor oud ijzer,dus slopen maar..

  of misschien iets voor onze koning ronny,op eigen kosten ophalen en naar moengo vliegen en al daar opnieuw verfen ,hij weet evenals baas en zijn zoon alles over die handel..


  Maak melding

 6. Waar praten wij eigenlijk over? Over niets!

  Die dingen zijn annu 2011 van nul en generlei waarde.

  Die toestellen hebben het vliegveld Zorg & Hoop stuk voor stuk vliegend bereikt. Of zij nou luchtwaardig waren is een andere zaak.

  Had Suriname per kist gemiddeld 225 vierkante meter herculite aangerukt om die dingen af te dekken dan hadden zij geheid in betere conditie verkeerd.

  Die dingen hebben hebben dag in dag uit bloot gestaan aan alle weersinvloeden, die Suriname kent.

  De organisatie van een ordentelijke veiling zal meer kosten vergen dan die karkassen ooit zullen opbrengen.

  El Vene had klaarblijkelijk alleen tijd om Bouta voor het gerecht te dagen. Alle andere zaken zijn een stille dood gestorven.

  Suriname quo vadis met zo een besluitloze club.

  In ons buurland Guyana worden drugskisten binnen de kortste keren vervreemd!!!


  Maak melding

 7. Parapinto,
  In iedere land waar beschaafde mensen wonen horen moordenaars van onschuldige burgers, kinderen zwangeren vrouwen voor het gerecht gedaagd te worden.In jou wereld parapinto worden massamoordenaars drugscriminelen beloond. in jou wereld worden moordenaars aanbeden en hij mag president worden en daar ben jij parapinto apetrots op.


  Maak melding

 8. Ik heb ze wel vaker van dichtbij bekeken, levensgevaarlijk om ze nog te restaureren. Zelfs een goeie vliegtuigmonteur van Zorg en Hoop vindt ze te oud om nog aan ze te werken.
  Die dingen moesten direct verkocht worden. Net zoals in USA, NL want daar hadden ze vrij snel de “Pluk ze” wetgeving, verbeurdverklaren en veilen. Breng deze troep naar een schroothandel a/h Pad van Wanica.


  Maak melding

 9. Oplossing is in aantocht zegt die gek, koop jij maar wang van die broko iesrie fowroe en breng ’t dan voor onderhoud naar een carwash en kijk maar of die door ons apk keuring gaat, jo losegek.

  Grantangie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.