Suriname dichtbij elite in Caribische regio

15

PARAMARIBO, 7 jul – Suriname is niet veraf meer van een elitepositie binnen de Caricom. Dit stelt Edward Carrington, voormalig secretarisgeneraal van de Caricom. Aansluiting bij de ‘Grote Vier’, Guyana, Jamaica, Barbados en Trinidad & Tobago, is een kwestie van tijd. Het zou een bekroning betekenen.

De afgelopen jaren is behoorlijk geïnvesteerd in integratie. “Suriname heeft echt zijn best gedaan binnen Caricom”, zegt Carrington tegenover de Ware Tijd. De regering Venetiaan had zich onder meer ingezet voor vestiging van regionale instituten in Paramaribo. Het betreft de mededingingsautoriteit, CCC, het Criti vertaalinstituut en het regionaal lab voor voedselveiligheid, Cafsa.

Dat en al het diplomatieke werk is meer dan de meeste andere landen neerzetten. “Ik zeg het zonder enige terughoudendheid, en dit is geen vleierij: als Suriname, met al zijn natuurlijke hulpbronnen doorgaat in hetzelfde tempo, zal het de top van de regio dicht naderen”, aldus Carrington. Suriname lijkt zich meer dan andere lidlanden te moeten waarmaken, waarschijnlijk ook vanwege de relatief late aansluiting.

15 REACTIES

 1. Nogmaals we hebben dat clubje niet nodig. Wat een arrogantie om te beweren dat Suriname zijn best gedaan heeft. Waren we van het begin af geen gelijkwaardige partners dan? Ja we hebben ons best gedaan al hun dumpartikelen zonder restrictie op onze markt toe te laten. En ons best gedaan onze bek te houden wanneer onze producten weer in hun strafbank belandde. Laat ze gaar stomen in hun eigen vet. Mercosur is een betere optie. Ze gaan dan hun best doen via ons , hun producten in de lidstaten van Mercosur te dumpen. Vandaar dat geslijm.


  Maak melding

 2. En nu komt suriname aanwaaien met een president die je liever ziet gaan dan komen.
  Triest dat Suriname zich laat vertegenwoordigen door een anti democraat.
  De regering venetiaan heeft ook voor gezorgd dat haiti net niet boven suriname kwam want na de regering van DDB en WB was het land helemaal aan de grond.


  Maak melding

 3. OK leuk maar wat levert dat suriname op in econoische zin. Gaan de slampampers in suriname aktiever de markt op om het surinaams produkt te promoten????????


  Maak melding

 4. Het is maar net wat de gemiddelde Surinamer onder ELITE verstaat. Wanneer deze vier straatarme sloebers, thans worden betiteld als ELITE, zegt dit veel zoniet alles over de huidige Surinaamse intelligentie en inbeeldingsvermogen. De Surinaamse hand is schijnbaar heel gauw gevuld. In het land der blinden is éénoog immers altijd koning.

  Veel succes met ook Suriname als 5e so called, ELITE-land in deze armoedzaaiende organisatie.


  Maak melding

 5. Suriname hoeft zich helemaal niet te gaan bewijzen aan een paar nietszeggende landen, die denken dat ze heel wat zijn. De bedoeling was waarschijnlijk, onder het mom van samenwerking. om verplicht produkten af te zetten in Sme. Andersom werd het Sme’se produkt vanuit alle kanten geweerd. Steek die rotcement en stinkende meel maar in je eigen strot. Weg met de Caricomshit.


  Maak melding

 6. Als je zo chantabel bent als leider van een land dan kan iedereen met je sollen.

  Even een kleine greep uit de feiten:
  1. DDB heeft minimaal 15 intellectuelen in dec 82 (laten) vermoorden, in koele bloede dood laten schieten
  2. DDB heeft circa 50 baby’s, kinderen, (zwangere) vrouwen en bejaarden te Moiwana levend verbrand en/of vermoord
  3. DDB heeft een goed betaalde baan voor zijn zoon Dino geregeld
  4. DDB heeft voor zijn vrouw een riante salaris versierd
  5. DDB heeft zijn Minister van Financiën ontslagen, omdat de Minister de rekening van zijn schoppende vrouw en vriendinnen in New York niet uit de staatskas wilde goedkeuren
  6. DDB heeft voor zijn geestelijke verzorgen Meye een zeer hoge salaris geregeld
  7. DDB heeft een kabinet waarin alleen maar criminelen uit het verleden zitten (oude maatjes van hem)
  8. DDB gaat met een gecharterd vliegtuig op staatskosten naar Cuba voor een HIV onderzoek c.q. medische checkup
  9. DDB benoemt een DC in Nickerie die zijn onderdaan met een remkabel aftuigt en vervolgens met een NDP dienstpistool onder schot houdt
  10. DDB is een veroordeelde drugsbaron

  Dit is slechts een zeer kleine greep uit de helden daden van sommigen op dit forum.

  Adoreren van je idool mag, maar kies een juiste figuur.


  Maak melding

 7. John,
  Heb je de persconferentie van de president gevolgd op Zanderij? Ik ben geen NDP/MC, maar ik vind wel dat de man een punt heeft om vooral de vliegverbindingen in de regio aan te pakken. Ik woon in de USA, maar als ik naar Suriname moet afreizen verlies ik twee dagen: de dag van aankomst en de dag van vertrek. Je kunt gedurende dezelfde tijd reizen tussen Paramaribo en Parijs. Kortom, je hebt een punt over Caricom. Onze softdrinks liggen nog steeds in de haven van Port-of-Spain, Trinidad zonder gelost te kunnen worden. Wat een schande!


  Maak melding

 8. VOedselveiligheid in SU?
  Vene kan bedorven voedsel nog nieteens onderscheiden van afval, laatstaand voedselveiligheid van de Caricom


  Maak melding

 9. Betty H en Paagal,

  Dat is ook wat ik denk. Elite wordt je als je de TOP hebt bereikt. Deze vier Caricom landen hebben net genoeg nagel om hun kont te krabben, meer niet!
  Geeft het niveau aan over Surinamers die bij deze club willen horen. Lachwekkend!


  Maak melding

 10. Ik heb jaren terug gereist van Suriname naar Trinidad. De mensen met een Nederlands Paspoort waren uren sneller door de immigratie dan Surinaamse paspoort houders. Dat zegt mij genoeg over hoe Surinamers behandeld worden door de Caricom.


  Maak melding

 11. Een geweldige elite is het.
  Het zijn stuk voor stuk allemaal pauper landen.
  kijk bijvoorbeeld naar de criminaliteitscijfers van deze landen. Daar zou ik niet bij willen horen.


  Maak melding

 12. Met deze regering wordt het niets. Een jaar lang hebben ze flink huisgehouden met staatsfinancien, gefeest,gereisd her en der. Zichzelf zijn ze nu aan het verrijke. Hun handlangers zijn vele drugsbonzen die alom berucht zijn. Deze drugsbonzen bezitten vele grote zaken door het witwassen. Zij krijgen straks de vergunningen. Let op, berichten als grote drugsvangsten uit Sur. blijven niet uit.Commewijne zit vol jeugdige drugsverslaafden. Eeen jaar terug kon men ze nog tellen, heden zijn het er velen. Met onberechte drugsbonzen verwordt het niets. Ook voor de domme aanhangers die stemden op deze onberechte misdadigers. Geen wonder dat de leerprestaties dit jaar vreselijk slecht zijn. Misdaad loont in dit land.


  Maak melding

 13. Deze trotsheid doet me denken aan dat van de koninkrijkspelen voor de onafhankelijk als suriname de derde plaats behaalde bij de algemene klassement


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.