Harmen Boerboom NOS-correspondent Suriname

4

Harmen Boerboom, correspondent voor de Wereldomroep in Suriname, gaat daar ook voor de NOS aan de slag. Als nieuwe multimediale correspondent gaat hij het Surinaamse nieuws verzorgen voor radio, televisie en internet. Boerboom, die in dienst blijft van de Wereldomroep, vervangt Hennah Draaibaar die in maart van dit jaar als correspondent is gestopt. Boerboom is al sinds medio 2009 haar vervanger.

Suriname is voor Boerboom (54) bekend terrein. In de jaren ‘60 doorliep hij daar de lagere en – deels – middelbare school. Na afronding van zijn middelbare school in Nederland studeerde hij vervolgens Journalistiek met afstudeerrichting radio. Eind jaren zeventig startte Boerboom zijn loopbaan bij de VARA-radio. Later volgde onder andere Veronica Radio, BBC-radio, NCRV-radio en uiteindelijk het NOS Radio 1 Journaal, waar hij tot zijn vertrek naar Suriname in 2009 eindredacteur was.

Naast zijn radiowerk schreef hij, samen met journalist Joost Oranje, begin jaren negentig het boek ‘Slagschaduw over Suriname’ over de 8-decembermoorden van 1982 onder het militaire regime van toenmalig legerleider Desi Bouterse.

4 REACTIES

 1. Heer Boerboom heel veel succes!! Niet alleen werken maar ook een beetje genieten van ons mooie Suriname!

  Wees wel voorzichtig voor de criminelen!!! geen een van hen zijn te vertrouwen!!

  Heel veel genots!


  Maak melding

 2. Bereidt je voor op de prasie-osso-viswijfachtige reakties van de Baas als een van jouw artikelen hem niet bevalt. Je krijgt echt te maken met een panyie-negre hoor. Iwan Brave kan je vertellen.


  Maak melding

 3. Met zulke veranderingen hou ik mijn hart vast.
  Maar hennah je weet wel beter waarom ,? deze stap.
  De tijd zal het leren.

  Een ieder heeft zijn prijs zeggen ze……..
  In deze wereld ben ik komen wandelen.


  Maak melding

 4. voor Herman B.

  Het woord djoegoedjoegoe heeft vaak de betekenis van ’troubles’. Tramelant, zouden we zeggen. “Suriname is zo’n mooi land, meneer….maar die djoegoedjoegoe van tegenwoordig”. Het kan overigens ook ‘ingredienten’ betekenen: rijst met djoegoedjoegoe.

  Joost


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.