Chin A Foeng maakt televisieportret van Ronald Snijders

0

Sharma Chin A Foeng die reeds geruime periode werkzaam is als presentatrice en verslaggever bij RTV West ( Radio en televisie West Holland, gevestigd in Den Haag- Rijswijk) is bezig aan een uitgebreid televisieportret over fluitist componist Ronald Snijders. Er zijn video opnamen gemaakt tijdens repetities en live concerten, aangevuld met interviews thuis bij hem in Delft en wandelend in de Delftse binnenstad.

Sharma Chin A Foeng is dochter van de beroemde Surinaamse kunstenaar en schrijver Jules Chin A Foeng ( 1944-1983) die onder andere de Academie voor beeldende kunsten in Suriname oprichtte. Sharma werkte vanaf 1994 tot haar vertrek naar het buitenland in 2002 als presentatrice bij radio ABC te Paramaribo met Johnnie Kamperveen en werd vooral bekend met de ABC News show.

Onlangs maakte Henk van Vliet in samenwerking met Carline te Paramaribo ook een uitgebreid filmportret van Ronald Snijders dat uitgezonden door ATV in Paramaribo. En vorig jaar werd Snijders geportretteerd door het populaire Nederlandse tv programma Klokhuis. Snijders speelt dit jaar op zowel Haguejazz als Northseajazz. En hij werkt mee met de reünie concerten van het Surinam Music Ensemble met onder anderen drummer Eddie Veldman, bassist Pablo Nahar, gitarist Frank Douglas, en pianist Glenn Gaddum. Verder trad hij op met Denise Jannah in theater Carré te Amsterdam tijdens A Tribute to Wesje.

Het televisieportret van Sharma Chin A Foeng over Ronald Snijders zal in september aanstaande worden uitgezonden en zal indien mogelijk ook in Suriname te zien zijn.

Bekijk ook:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.