Trinidad ziet oliepijplijn naar Suriname wel zitten

16

PARAMARIBO, 5 jul – Trinidad ziet de aanleg van een oliepijplijn naar Suriname wel zitten. Volgens president Desiré Bouterse komt het idee van de Trinidadiaanse premier Kamla Persad-Bissesar. Suriname kan opgenomen worden in een leveringsplan voor Zuid-Amerika. Paramaribo is minstens geïnteresseerd.

Er is in elk geval een luisterend oor voor plannen van de Trinidadianen. “Ik neem aan dat de premier van Trinidad dit aangeeft, het een serieuze zaak is. Ze hebben de mogelijkheden en beschikken over een behoorlijke olievoorraad”, zei Bouterse. De twee leiders spraken elkaar tijdens de recente top van de Caricom. Investeren in elkaars economieën is nu hot issue voor de regionale staatshoofden.

Maar Suriname ging onlangs al akkoord met Venezuela. De Petro Caribe deal is geactiveerd voor Suriname, wat neerkomt op voorgefinancierde leveringen. Suriname kan makkelijk zijn behoeften dekken met de Venezolaanse leveringen alleen. Toch wordt het Trinidadiaanse plan niet bij voorbaat van de hand gewezen. “Energie is nooit te veel”, aldus Bouterse.

16 REACTIES

 1. Daar waar de oude garde is blijven steken in de Remington tijpmachine en gasbommen is hier en nu een pijpleiding aan de orde.

  Die bruggen over de Coppename-, Suriname rivier en thans ook bij Uitkijk hebben evenzo gammele veerbootjes vervangen.


  Maak melding

 2. Het is de vraag hoe groot de olievoorraad is. Als het inderdaad van die omvang is dan is het wel de moeite waard. Anders kan het ook via een mammoettanker. Deze tankers kunnen tegenwoordig meer dan 500.000 ton in een keer vervoeren. Dan komt de vraag om de havens verder uitgebaggerd moeten worden.


  Maak melding

 3. Twee domme figuren die niet weten waarover ze praten.

  – een pijpleiding door de diepzee kost enorm veel geld en zal pas na heel veel vaten het break even point bereiken. Hetzelfde geldt overigens voor de olie uit Venezuela.
  – een eventuele pijpleiding loopt over het grond gebeid van derde en die moeten dus toestemming geven. Idem voor Venezuela.
  – het aanleggen van een pijpleiding is kwetsbaar, duurt lang en vereist hoogwaardige vaklui voor aanleg en onderhoud. Gaan we steeds buitenlandse lassers inhuren??
  – Staats heeft beperkte capaciteit die niet een twee drie opgevoerd kan worden. Zelfs na de geplande uitbreiding.
  – In er wel een betrouwbare prognose voor de huidige en toekomstige behoefte aan olie en de verwerkingscapaciteit van Staats? Voor de komende 30 jaar moet dit zijn!!

  Het verschil tussen groots denken en niet denken is niet altijd even duidelijk.;)


  Maak melding

 4. Vreemd hier gaat het om een oliepijpleiding en in DWT om gas??!! en naar geheel de Caricom.

  http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=37&id=91943
  Trinidad wil gas verpompen aan regio

  05/07/2011

  Paramaribo – Trinidad & Tobago heeft aangeboden gas te verpompen naar alle Caricom-lidlanden door middel van een distributienetwerk met pijplijnen. Er wordt eerst proef gedraaid met Guyana. Het idee is omarmd op de 32ste Caricom staatshoofdenvergadering in St. Kitts.

  President Desi Bouterse geeft eveneens zijn goedkeuring aan het project en vindt niet dat de plannen de soortgelijke projecten die lopen met Venezuela niet dwarsbomen. “Energie is cruciaal voor ontwikkeling en de productiesector. Je kan nooit te veel hebben”, zegt het staatshoofd. Bouterse geeft aan dat Trinidad in staat is de plannen uit te voeren vanwege de enorme gasreserves die zij ter beschikking heeft. De mededelingen hierover zijn gedaan door de premier van het eiland, Kamla Persad-Bissessar.-


  Maak melding

 5. Wanneer houd deze dwaas desi Bouterse op met zijn gelul en grootdoenerij, wanneer ga jij wat doen voor de bevolking yu didibri yu.


  Maak melding

 6. Stel dat die olie pijp lijn eind dit jaar al gereed is,is er dan voldoende opslag kapasiteit waar die olie opgeslagen zal worden..

  Hebbn we met z’n allen wel over nagedacht..,het niet niet alleen bla bla bla..


  Maak melding

 7. Dit politiek spelletje is een hoop ballonie. Trinidad weigert de sappen van Surinaamse fabriekanten te importeren, dan gaat ditzelfde land stappen ondernemen voor een oliepijleiding? Wie herinnert zich de woorden van een voormalige Trinidadiaanse minister, ene meneer Donaldson, die ooit gezegd heeft dat Suriname niet hoeft te rekenen op goedkope olie van Trinidad. Ik ben geen fan van meneer Rachied Doekhie van de NDP, maar Doekhie heeft gelijk als hij stelt dat Suriname in Caricom verband niet moet uitkomen als de “gebeten hond.”


  Maak melding

 8. Deze DiDiBrie doet heel veel met zijn mond voor Su.Maar maar diep in zijn hart heeft hij niets met Su en doet alleen voor zichzelf en vrienden de dingen die ze interssant vinden.Deze DiDiBrie heeft nog nooit een heldendaad verricht in(en of buiten) Su,waarSuries trotts op kunnen zijn.Of is het achteruit brengen van het land Su een heldendaad.Wat deze DiDiBrie doet is de Suries in een storten.Je maakt ze lekker gek(ker)Odi odi Limbo vetzak/broekzak of omgekeerd. Een goed opgeleide luchtverkeersleider met alle opleidingendie hij heeft moeten doen verdient2500 srd p.mnd. en jij lekker 1000000000000000000 srd zonder behoorlijk in de schoolbanken te hebben gezeten lekker he? Tja go je hebt me zegen.hielenvreten loont.Zie hun allemaal onm Botersacht heen.
  Glenny


  Maak melding

 9. Zolang Trinidad dit wil bekostigen is er geen vuiltje aan de lucht.

  Volgens mij gaat het trouwens om Gas en geen olie, whatever.


  Maak melding

 10. Koei!

  Caricom gezwets om Suriname uit te buiten.
  Trinidad is uit op zelfverrijking en denkt echt niet aan de Surinaamse economische belangen. Weer een Caricom streek.
  Je bouwt een winkel om te verkopen en winst te maken.
  Elke Koei kan dit weten maar meneer Desi’s grootheidswaanzin moet weer schitteren.

  Gaat het nou om Olie of om Gas, dit plan is een oliedom plan. Wat heeft Staatsolie hierin te zeggen? Wil Desi dit bedrijf sabboteren? Heeft hij zich door hen laten informeren? Of is hij op de Dicta-Solo-toer?


  Maak melding

 11. “Energie is nooit te veel”, aldus Bouterse. Wat een visie, wat een staatsmanschap! Hij wil een pijpleiding laten aanleggen, zeker om als kleine Ingi boi casababrede te bakken, daar hebben we namelijk megafabrieken van in Suriname. Voor de andere fata morgana fabrieken van Suriname blijft er vast niet voldoende energie over, daarvoor gaat de petro caribe deal zorg dragen natuurlijk. Als energie nooit te veel is, waarom keurt onze Ingi boi dan bij voorbaat de ethanol productie van Staatsolie af?


  Maak melding

 12. @frontlosers

  Als het jouw niet uitmaakt heb ik liever dat jij aan het gas gaat ipv in de olie blift zitten 😉

  Een gasleiding op olie maakt og al wat uit. aat om totaal verschillende zaken met verschillende gevolgen.

  Maar ja van frontlosers moeten we niet te veel verwachten.


  Maak melding

 13. De inkt van ene belofte is nog niet droog of demagoog DDB komt met een andere belofte op de proppen, en in die tussen tijd zijn we bijna een jaar verder en die domme massa wacht nog steeds op de beloofde gebraden duif. en hun broekriem maar strakker aanhalen terwijl madame B en haar vriendinnen lekker winkelen op naam van de staat in het buitenland, ze lijkt wel die vrouw van robert mugabe zij gaat schoppen in dure winkels terwijl de bevolking om komt van de honger.Frontlosers jij behoord tot de uitschot, addergebroed van het surinaamse volk


  Maak melding

 14. neus/14 zegt “Een gasleiding op olie maakt og al wat uit. aat om totaal verschillende zaken met verschillende gevolgen.”

  Zowaar je meent het, een gasleiding op olie maakt nogal wat uit.

  neus dat jullie front mensen hier op waterkant waarschijnlijk in een soort weddenschap zitten van wie de domste fronter is, moeten jullie zelf weten. Ik zou me doodschamen om zo’n weddenschap op een openbare site als deze te voeren.

  No spang, met zulke postings steek je met kop en schouders boven de rest. Alleen wikileak zal moeilijk te verslaan zijn, maar die is ook maar een geboren idioot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.