Surinaams staatshoofd: Santokhi welkom in arena

20

PARAMARIBO, 5 jul – “Ik zou graag willen zeggen: welkom in de politieke arena, maar hij is er al in.” Dit zegt president Desiré Bouterse in een eerste reactie op de verkiezing van Chandrikapersad Santokhi tot voorzitter van de Verenigde Hervormde Partij, VHP. Het past Santokhi te feliciteren, ook al is die nu voorzitter van Suriname’s grootste oppositiepartij. Het is en blijft een niet te benijden positie.

Santokhi zelf kondigde een totale reorganisatie aan van de VHP. “Hij zal er een behoorlijke kluif aan hebben, zoals wij allemaal”, zegt Bouterse. Zelf hakt hij al lang met het bijltje. Overigens staat het staatshoofd op het punt weer gekozen te worden tot voorzitter van de Nationale Democratische Partij. Hoewel hij het voorzitterschap verliet na zijn aantreden als president, heeft dat nu veel weg van een tijdelijke manoeuvre.

Bouterse’s partij lijkt het standpunt te verlaten dat presidentschap en partijvoorzitterschap gescheiden behoren te zijn. Ex-president Ronald Venetiaan is er vaker voor onder vuur genomen. Die liet zich onder geen voorwaarde scheiden van de politieke zeggenschap over de Nationale Partij Suriname. De Nationale Democratische Partij houdt binnenkort bestuursverkiezingen met Bouterse waarschijnlijk als enige voorzitterskandidaat.

20 REACTIES

 1. tuurlijk welkom in de arena, nu zullen we zien wat hij allemaal kan. We weten inmiddels al dat hij zichzelf goed kon verkopen, nu moet hij het laten blijken.

  Hij zal inderdaad een vette kluif aan hebben, want de dinosaurussen binnen de VHP zullen hem geen enkele ruimte geven als hun belangen worden geschaad. Ergo, ze zullen hem waarschijnlijk tegenwerken zodat hij faalt, waardoor ze het stokje kunnen overnemen.


  Maak melding

 2. Skapu ede nanga tigri ede a no wan. Meneer Bouterse, u maakt in mijn ogen van die gekke bewegingen. U bent degene geweest die vond dat het presidentschap en het voorzittersschap van een partij niet samengaan. Nu u de macht hebt overgenomen, lijkt het wel te kunnen en u overweegt om het voorzitterschap wederom op u te nemen. Een grote partij als de uwe heeft volgens mij voldoende kader die het op zich kunnen nemen. Vertrouwt u ze niet?jammer, want u heeft uw handen vol met allerlei andere zaken en ik ben bang dat het voorzitterschap op u nemen andere vaardigheden van u vraagt. Gaat het een niet ten koste van het ander?


  Maak melding

 3. “welkom in de arena”????????
  Dhhr. Santokhie heeft de baas toch allang verslagen?
  Met z’n staart tussen z’n benen moest hij die zijn eigen Bermbraaksel inslikken.
  dank zij de opportunisten en de machts wellustigen.
  op dat moment was er geen andere keus.
  en nu nog 4 jaren lijdelijk toezien hoe ons staatsgeld verbrast zal worden, het beestje moet toch een naam hebben, dus!!!!


  Maak melding

 4. Stuur die man naar India met zijn Hindu partij.
  Anno 2011 hebben wij in Su geen enkel belang aan zij die op mij lijken partij.

  En vooral VHP ……dat is 100% eigenbelang partij …ik wil weten wie zij ooit nog in de maling zullen nemen….i no sji NPS pai idi kaba.(door domheid)nog een keer VHP&NPS is 1 of 0 zetels voor NPS.


  Maak melding

 5. Santokhi Van harte!!

  The game is now begining! Bouta watch out! Begin eerlijk de veld te ruimen met al jou gangsters! Je meerdere is er al in de Arena!

  Santokhi let them see what de power is from the koelie just lijke you and your Party en the members!!

  Suriname voorwaarts mars!!

  GOD ZIJ MET SURINAME

  DE CRIMINELEN EN SOORTGELIJKEN.GENOTEN NAAR DE HEL DOOR EEN VUURZEE HEEN!!


  Maak melding

 6. Ondertussen is hij geen kuiken meer maar een HAAN nanga mama spoor.
  je zag ’t meteen binnen de minuut(voorzitter gekozen),zonder een hengel ergens in te werpen liepen mensen al over.Ga je dus meer zorgen maken om je Me-Ka combinatie dan om de nps.De nps redt zich wel met coblijn zo straks dan na a hele binnenland van de Me-Ka combinatie o lopen leeg.Want nu blijkt dat niemand de marrons iets had beloofd,Jenny Simons weet van niets kent de mensen niet en Jenny Simons neemt geen enkel petitie in ontvangst ai baja als er iemand is die jullie hebben bedrogen dan zijn het deze marrons wel,maar a bun gie ding soso hebzuchtigheid van Ronnie mik alla san kong fout.Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 7. Glenn als rasechte NPs’er, het is toch iedereen zijn schuld, volgens vene was het Pl en Acomb schuld.

  julliezullen het nooit leren.

  Neem een voorbeeld aan de NDP, die gaan altijd vanuit hun eigen kracht. Un tranga en e tang tranga al 24 jaar lang. Van de 24 jaar al 20 jaar de Grootste Partij van Suriname.

  Volgende President van Suriname komt weer uit de NDP, Misiekeba is de naam. Mark my words.


  Maak melding

 8. Ik denk niet dat Santokhi op de goedkeuring of felicitaties van Bouterse staat te wachten. Het partijvoorzitterschap van de bermpartij is Bouterse op het lijf geschreven, met het presidentschap heeft hij moeite, waarom zou hij wat hem goed ligt vaarwel zeggen voor iets waar hij zich niet lekker bijvoelt? Ik heb nooit gehoord dat hij de berm niet wilde bezoeken, DNA bezoeken doet hij echter met de grootste tegenzin, zodra hij naar het buitenland moet als president wordt of is hij ziek, waarom doet hij zichzelf geen lol door iemand anders president te maken dan kan hij zichzelf uitleven als partijvoorzitter door grollen en grappen te verkopen als de grootste ‘stand-in comedian” ooit door Suriname voortgebracht.


  Maak melding

 9. hahahhaahaha ik moet echt lachen om die dorpsgek op nummer 12, de volgende president van suriname wordt Misiekaba hahahaahahaaa ai me gado don no abi dresi.
  Misiekaba is de grootste schreeuwlelijk in het parlement. wie kan mij een integere kundige politicus aanwijzen binnen de NDP ?


  Maak melding

 10. In Suriname hebben ze niet zoveel verstand van politiek.Bouterse heeft alleen maar verstand van wapens om mensen te doden.Een voorbeeld is het geval december 1980.Dat zo iemand nog president kan worden is onbegrijpelijk maar in Suriname is alles mogelijk.


  Maak melding

 11. 8 bar-yu

  wat dacht je zelf van de partij van ronny,hoeveel andere soorten mensen zijn in die partij.alleen pieterbazen..

  en al die andere partijen van de bosnegers,hoeveel andere soorten die niet op die mensen lijken zitten erin..

  jij praat over eigen belang,

  waaom heeft die hoofd verdachte van de 8 december moorden zijn vrouw en kinderen en alle maties op de allerlei hoogst niveau geplaats,,
  zijn persoonlijke vrienden allerlei benoemingen gegeven en snel uit het land verplaatst naar het buitenland..

  als je dingen beweert,dan eerst goed nadenken..

  wat dacht je zelf van die javaanse partij,hoeveel anderen zitten in het hoofd bestuur,

  moet ik nog verder gaan..


  Maak melding

 12. Santokhi Van harte!!

  Nu echt voor presidentschap en dan heel Suriname laten zien dat de rest van de wereld makkelijker meekrijgt dan met een massamoordenAAR OF crimineel


  Maak melding

 13. @18,

  Dank je wel DAS niemand had dit mooier kunnen zeggen haha…
  Echt goed. Effe wachten frontloser begint misselijk te worden en kotst op paraman.
  Maarja wat wil je deze infantiele persoon praat altijd vanaf de zijlijn en probeert iedereen te beledigen.
  Ik ben trots op jullie vanwege jullie mooie met feiten onderbouwde teksten.
  En dan bedoel ik jou en de weledele Wikileaks en Esmerald.


  Maak melding

 14. Beste waterkant familie.

  Even een vraagje word er nu wel in de gaten gehouden wat de president en familie nu van de surinaamse schatten naar het buitenland doorsluizen voor hun eigenbelang.

  Beste heer Santohki ik hoop dat u dit nader bekijkt en vergeet niet aub ook aan die kleine bosnegeringie dino te denken.

  Want ik mis laatste tijd wat Surinaamse dollars op mijn rekening!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.