Ontwikkeling Suriname centraal voor Santokhi

37

PARAMARIBO, 4 jul – “Groter, moderner, nationaler.” Dat wil nieuwbakken partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi voor de Vooruitstrevende Hervormde Partij, VHP. Zijn klinkende overwinning bij de bestuursverkiezingen is vooral een aanzet. De VHP moet nationaal veel meer gaan betekenen.

“De VHP zal een andere positie moeten verwerven in de samenleving die de eigen politieke positie moet overtreffen”, zei Santokhi tijdens zijn eerste toespraak als partijleider. Noden in de samenleving moeten sneller en beter geïdentificeerd worden, net als de oplossingsmodellen. “De VHP Moet meer toekomstgericht worden. we gaan het beleid samen bepalen met alle structuren, maar de voorzitter heeft ook een beleidsvisie”, aldus Santokhi. Hij haalde ruim vijfhonderd stemmen, tegenkandidaat Bholanath Narain ruim tachtig en dertien stemmen waren ongeldig.

37 REACTIES

 1. Felicitaties!!!

  Groter ,moderner en nationaler.
  Hr. Santhoki internationaal kan ook, genoeg (jong) kader in Ned, US, Cur die graag willen participeren.

  Maak daar aub gebruik van!


  Maak melding

 2. De Toekomst van Surinamer
  Beste mensen Zeker wil ik van uit mijn positie Heer Bholanath en CH.santokhi feliciteren,Bholanath ik wil jouw persoonlijk bedanken de steun wat jjj gegeven hebt aan Hr santokhi.

  DE TOEKOMST van SURINAMERS

  Daarnaast moet santokhi zo snel samen voorbreiden voor de toekomst , als wij in de toekomst een stapbiele regering willen,moet VHP met NDP in de toekomst gaan samen werken.
  geen nonsens,meer
  Santokhi moet niet met europeshe regels in Suriname komen.En bescherm de informartie van de eerlijke surinamers,hiermee heeft Nederland niks mee te makenn.
  als Nederland jouw een snoep geeft ,hoef je lang niet je huisdeur voor nderland open te gooien.en alles mee te geven,ik zal nu ff geen voorbeelden geven,ik kijk niet terug,maar als het moet zal ik ckr hierop terug komen.
  Als hij de domme fouten gaat maken en besluiten nemen,dan verzeker ik U ,is tijpperk santokhi ten einde.

  Surinamers horen in suriname waar ze ook bevinden.Dit moet de huidige en toekomstige regering ervoor zorgen.De mogelijkheid terug keer naar huis zonder voorwaarde.
  President Bouterse heeft het laten zien dat anders kan ,ook zonder hulp van buiten.

  Wat betreft 100 % controlle op schiphol moet tot verleden gaan horen.Dat moet Surinaamse regering stuk bij voet houden.
  Als Nederland dat wilt voort zetten,moeten ze maar doen,door middel van appraturen ,maar dat crimenele handelingen voor onze onschuldige reizigers moeten beschermd worden.
  Trouwens de huidige VHP voorzitter kent de President al te goed,hij is zelf ook een
  NDPR geweest
  ,dus,
  wat de medeia betreft in ons land, moeten dingen dratish gaan veranderen,er zijn enkele die voor een stukje grond tegelijk een partij kiezen,zijn genoeg voorbeelden.
  Een journalist moeteerlijk zijn.
  Natuurlijk ,is een hint voor de media bedrijven ook tegelijk,denk u goed over,want U beweegt de achterbaan.
  shivan


  Maak melding

 3. De heer Santokhi moet weten dat de hele VHP achter hem staat.Het is nu aan hem om te tonen dat hij de partij tot grote hoogten kan brengen.Als hij de trein op de juiste rails heeft gekregen zal hij voort denderen en onhoudbaar worden voor anderen.Veel geluk en wijsheid toegewenst!


  Maak melding

 4. Hoop!

  Goede hoop is gevestigd in goede voornemens.
  Een strijd van etniciteiten zal Santhoki uit de gedachtengang van onze bevolking moeten halen om kans te maken de nieuwe president van het land te worden.
  Het zal moeilijk worden maar ik hoop van harte dat het hem lukt. Heb goede hoop!

  Laat dit dan maar gauw geschieden dan kan Suriname verschoond worden van alle blaam en schande van het afgelopen jaar.


  Maak melding

 5. Beste Mijnheer Santokhi,maak van de VHP een multi-etnische Partij met oog voor de sociaal zwakkeren in de samenleving, en de VHP wordt zonder twijfel de grootste Partij in 2015.Gefeliciteerd!


  Maak melding

 6. Laat de regering Bouterse vallen.Nieuwe verkiezingen en met Santokhi als president hoeft Suriname zich niet schamen. Dat is een man met een prima reputatie ook internationaal.


  Maak melding

 7. Ontwikkeling Suriname staan centraal volgens Santokie, dat is geen nieuws. Het ware beter te wachten op zijn aanbevelingen en aanpssingen binnen de VHP om dit als nieuws te ventileren. Eerst zien dan geloven is meer op zijn plaats.

  Trouwens de ontwikkeling van Suriname stond al centraal sinds de tijden van Lachmon, bij de NPS en SPA staan ze ook centraal hebben we daar ooit iets van gemerkt? Nee.

  Beter nieuws is de vermelding dat de NDP de enige Nationale Partij van Suriname waarin elke etnische groep in is vertegenwoordigd en die ook daadwerkelijk laat zien dat de ontwikkeling van Suriname centraal staat vandaag zijn 24ste verjaardag viert.

  De NDP is dan terecht de grootste politieke partij van Suriname en niet vergeten dit al een paar jaren sinds zijn oprichting.

  Santokie zou dus beter de naam van de partij kunnen wijzigen, de partij opengooien voor alle etniciteiten op lage lagen dus ook het bestuur, eindelijk een partijprogramma in het Nederlands kunnen publiceren. Dan pas praten wij weer en zou hij op steun kunnen rekenen binnen de samenleving.


  Maak melding

 8. Jammer dat santhoki zich hierom en de aangekondigde reorganisaties niet leek te bekommeren en zonder druk van bholanath narain liet hij zich gedwee overkomen om onder balazericus radj een nietsnut positie in te nemen.
  jaja zonder een alternatieve lijst was bholanath nu voorie want radj was niet tegen hem opgewassen. dankzij de druk van bholanath heeft sardjoe zijn eerste kandidaten die hij met hand en tand verdedigde opgegeven en slechts ter nauwernood santhoki als kandidaat voorie geplaatst.


  Maak melding

 9. Ik heb naar santokhi geluisterd hij is duidelijk in zijn taal doet ook geen beloftes die hij niet waar kan maken en hij komt bij mij over als een vakman die geen domme emotionele uitspraken doet net als onze charmante psychopaat die nu president van suriname is, de man die zich door alles en iedereen laat adviseren, zelf door zijn publieke vijanden, de blanken in het algemeen laat hij zich adviseren zo onbetrouwbaar is onze Desi.Die zelfde koloniale geest waar hij over had die dwarrelen nu op zijn kabinet en toch kunnen mijn landgenoten nog niet inzien dat zei bedonderd worden door DDB.


  Maak melding

 10. we hebben vertrouwen in Santokhi; als minister van Justitie en politie heeft hij bewezen dat hij een zeer geschikt persoon is om leiding te geven.Hij weet van aanpakken.
  Onder zijn leiding gaat de vhp een ongekende groei doormaken. We willen Santokhi als president.


  Maak melding

 11. Geweldig!!!!.En nu dialoog met de NDP, zoals u dat voor stond voor de verkiezingen.
  EN DE BIJL ER IN (in de VHP bedoel ik)Misschien wel de botte bijl. Dus zij die niet willen mee gaan met uw voorstellen moeten maar eruit gegooid worden.De tijd van pappen en nat houden is nu voorbij.Iedere dag niet mee regeren is er eentje teveel.De tijd van principes enz…. enz.. is ook voorbij. Alleen mee regeren telt.

  Dus Kom op SANTOKHI!!!!!!

  Tot nader orde.

  PROF.


  Maak melding

 12. Na een donkere Surinaamse nacht komt altijd de zon op. Zie deze periode van Soerye namaskar is daar.

  Soebha ke bhatke agar saam ko ghar laut aye, oese guna nahi kehte/maante.

  Ik heb vaak blaffende honden achter een oliefant zien rennen. Nooit andersom.

  Dat wil zeggen, eendracht, modernisering, verjonging, gebruik making van moderne social media, gebruikmaking van de aanwezige potentiële intelligentie en vooral onze normen en waarden a.u.b hoog in het vaandel houden.

  Landsbelang en volksbelang zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal goed in het vizier houden.

  Herboren VHP gefeliciteerd en Chandrikapersad Santokhi heel veel wijsheid toegewenst. AUM NEMAH SHIVAYE, Jay Krishna.

  Mijn droom, in mijn eigen huis vrij frank en vrolijk kunnen vertoeven zonder dievenijzers/tralies.


  Maak melding

 13. Nou daar zijn ze wel laat achter zins de oprichting van hun partij hoe lang is dat geleden.
  In ieder geval zijn het veel die het niet meer na kunnen vertellen.
  Of moeten ze nog uitvinden wat ontwikkeling is.


  Maak melding

 14. Bouterse is nu bezig een grootte puinhoop te maken van de Surinaamse ecenomie, samen met zijn matie`s en macha`s.

  Als Santhokie de volgende verkiezingen wint,en president van Suriname wordt,mag hij de rotsooie van Bouterse gaan opruimen !Dit noemt Bouterse ontwikkeling.Suriname naar hogere niveua brengen.

  Breaking nieuws; Mevrouw Wonnie Boedhoe is onder druk van Desie Bouterse afgetreden ! Mevrouw Bouterse was met een stel vriendinnen gaan shoppen in New york.Toen zij terug kwam van uit New york, wou Desie Bouterse,dat mevrouw Boedhoe de gemaaktte kosten uit de Surinaamse staatskast moest betalen.Dit heeft zij geweiderd(waarden en normen).Toen heeft zij ontslag gekregen/genomen .Alles onder druk van Bouterse ! Zo brengt hij Suriname anno 2011 naar hogere niveaus !!!????? Bey bey…..NDP stemmers.Succes met jullie Pres.

  Groet,(Veel wijsheid)


  Maak melding

 15. Grappig al die superlatieven, we zullen zien of hij anders dan bij Juspol ook mensen weet te betrekken die niet op hem lijken… Goede constructieve posting Henk Molenaar #6 we zullen dan een gigantisch groot feest geven,wanneer VHP bewust een regering heeft laten vallen, VHP zal met deze verdienste direct alle 51 zetels weten te bemachtigen!


  Maak melding

 16. Laalbahadoer,
  Vertel ook dat Boedoe stelselmatig door haar baboeng werd mishandeld. Het doven van sigaretten op t lichaam waren gemeen goed, Houdt jij maar je mond.


  Maak melding

 17. Niemand reageert op mijn vraagm.. Wordt het een multi party? Sinds suriname een multicultureel land is

  Wie heeft het antwoord?
  En als het antwoord ja is ,zijn er doorgroei mogelijkheden als paty voozitter voor niet hindus?


  Maak melding

 18. Jay Krishna,

  Mooi geschreven, die gedachten heb ik ook.

  Wat verder mijn wens is is dat Santhoki nooit en te nimmer met de NDP gaat samen werken, zolang Desi daar zeggenschap heeft.

  En als waar is wat Hr. Lalbahadoer hier boven schrijft over de New York Shopping van de presidentsvrouw en het ontslag van mevr. Boedhoe, dan wil ik weten wat de Surinaamse bevolking daarvan vindt.
  Vindt ons volk dat dit kan, dan is het nog lager dan Desi zelf.


  Maak melding

 19. #16,
  Jij bent duidelijk weer aan het lallen. Kijk maar vanuit welk deel van het Amerikaans continent jij deze onzin zit uit te kraaien.


  Maak melding

 20. Wikileaks heeft last van achtervolgingswaanzin. En dat vanuit een eenzaam-, geisoleerd- en kille zolderkamer in het hoge noorden.

  Deze embe is niet voornemens om 1 poot in Suriname te trappen. Houdt het liever op prasie-oso gehaal en getrek.


  Maak melding

 21. DAS/22 zegt “En als waar is……”

  Om daarna te vragen “Vindt ons volk dat dit kan,”

  DAS denkt dat het Surinaamse volk onzin en leugens van frontmensen gelooft. De ontwikkeling van het Surinaamse volk is DAS totaal ontgaan, maar dat komt weer omdat hij de hele dag op waterkant zit om onzin reacties te plaatsen of onzin reacties te geloven. Dit alles heeft voor zorg gedragen dat DAS inmiddels is verworden tot een karikatuur van zichzelf.


  Maak melding

 22. @ Paraman, Beste Paraman,ga werk zoeken, waarom zit je hier, steeds je tijd te verspillen !Jij moet niet reageren man ! Om eerlijk te zijn; Ik kan je gedachten gang niet volgen.Waar heb je nederlands leren spreken en schrijven ? Je (praat)….schrijft vaak alleen maar p….p. Hou je ,in het vervolg a.u.b niet met mij bezig.So so loby….

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 23. dit is waar.MEVR.BOUTERSE kwam met een rekening van 400.000 SRD terug.en de staat moest dit dokken.wonnie boedhoe heeft geweigerd dit uit staatskast te betalen.en moest haar functie neerleggen.hoever kan deze bouta nog vallen.zijn oparatie in cuba was ook staatsgeld


  Maak melding

 24. @ 12 prof ie toff. Het lijkt als of sommige mensen die grotebek van de ndp en aanhang kwestie Segebay vergeten zijn. De verdwenen 90 kilo coke. Er werd door de ndp zo’n heisa gemaakt,want het kon niet dat zijn ex zaken deed met die crimineel, Toen Santhoki wettelijk nog een speciale eenheid wilde heeft de ndp het volk opgehitst met dacht ik Lonnie voorop zgn zouden er alleen maar bosnegers worden dood geschoten.Nu is er toch een (CTU) die bij presidentieel besluit in ’t leven werd geroepen zonder opsporings bevoedheden,maar mensen doodschiet en daarna zegt samen met de politie te hebben opgetreden.En de politie geeft een andere lezing als aan hen naar hoe en waarom wordt gevraagd,maar goed nu lust niemand ’t kuikentje Santhoki meer rouw.Het is geen probleem meer dat zijn ex vrouw een woning van Sbay had gekocht.Vene no de moro ma moro o doro gi Su.Vergeet de achterstand van deze DiDiBrie niet.Deze DiDiBrie is een wondermens alle achterstand wordt zo ingelopen met zijn mond. Grotere hoogtes Grotere hoogtes(zo zei ene mevr Horb ooit aan de Ned.pers) mi boi.Wo draai hee.ha ha ha bouta k’ba nanga unu in Su.Odi odi Limbo….Odi odi Guno
  Glenny


  Maak melding

 25. Stoppen!

  Ik ga stoppen met kritiek leveren op deze regering. Het is “water naar zee dragen” of “het vat der Kanaiden vullen”.

  Zonder gevoel, zonder schaamte, respectloos,
  met open ogen en ongegeneerd wordt onze SU
  bevolking genaaid en belazerd.
  En dan heb je noch van die nuttelozen die op dit forum dit genaai verdedigen en anders denkenden voor alles en nog wat uitmaken.

  Ziedaar, het begin van het einde van Sodom en Gomorah! Want wat krom te praten valt, is dat eerlijkheid deze regeerders niet bevalt.


  Maak melding

 26. Ze hebben geen principes de hele NDP en zijn volgelingen.Kort voor de verkiezing zei bouterse in bakana tori dat hij nooit met brunswijk zou samenwerking hij heeft zelf gezworen dat hij nooit met brunswijk zou kunnen samenwerken.
  @ nummer 29, goede reactie van jou.


  Maak melding

 27. DAS denkt dus oprecht dat zijn dom geklets en pertinente leugens kritiek genoemd mogen worden.

  Kijk maar, ene sheelala zal ook denken dat dit kritiek is “zijn oparatie in cuba was ook staatsgeld”.

  Durf jij te vragen welke operatie en wanneer?

  Tuurlijk niet, want het past in je straatje jij leugenachtige gedrog.


  Maak melding

 28. Beste meneer Santoki, van harte gefeliciteerd met uw benoeming.

  Het is een goed begin. Zoals u weet; jullie zijn er nog lang niet! Dit is een stap in de goede richting. En meer niet! Jullie hebben als VHP en Surinaamse gemeenschap nog duizenden ( zo niet, tig.. ) stappen te maken.Succes en veel wijsheid toegewenst !

  Ik hoop alleen, dat u, niet in uw hoofd haalt om samen te gaan werken met NDP! U moet er voor zorgen, dat u met integere en capabele mensen gaat samenwerken. Dit is in het belang van land en volk!

  Ga één structuur neer zetten, waar in de huidige generatie zich kan vinden, en waar aan de toekomstige generaties óók wat aan heeft.

  Groet, (veel wijsheid)


  Maak melding

 29. 35 hoopt voor Santokie.

  Blijkbaar denkt R.Lal dat santokie ook zo’n front idioot is.

  Lees maar de krant, Santokie is een realist, hij wil meeregeren in 2015 en dat zal hij niet kunnen doen zonder de NDP, dat is hem nu al duidelijk.

  Zijn eerste boodschap in de DNA gisteren was ook samenwerking, geen uitsluiting zoals Vene dat had bedacht.

  NPS zal dan ook heel snel wakker worden, na de verkiezingen binnen de NPS zullen we merken welke van de twee partijen het snelts richting NDP gaat rennen voor samenwerking.

  Politiek denken is veels te hoog gegrepen voor je lal, hou je bezig met leugens verspreiden dat gaat je goed af, je hebt tenminste DAS die alles slikt.


  Maak melding

 30. Frontlosers,
  santokhi laat zien dat hij slimmer en diplomatisch is dan Bouterse .
  Ik zal jou uitleggen waarom .
  Bouterse heeft een paar dagen voor de verkiezing gezworen dat hij nooit met brunswijk zal samenwerken, hij heeft somo bedreigd en beledigd op de podium en nu werkt hij samen met deze mensen sterker nog zijn regering is sterk afhankelijk van somo en brunsie. santokhi zegt we sluiten niemand uit. Ik wil jou aanraden om goed te luisteren naar wat santokhi zegt voor jij weer met een jou onzin en achterlijke reactie komt op nummer 36. jammer dat er nu geen peiling onder bevolking wordt gehouden dan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.