Kopstuk van Surinaamse schrijver Accord in de maak

0

PARAMARIBO, 2 jul – Van de onlangs overleden schrijver Clark Accord wordt een kopstuk gemaakt. Kunstenaar Erwin de Vries is verantwoordelijk voor de aanstaande vereeuwiging. Voor het echt zo ver is, moet nog het een en ander gebeuren.

De kop ergens in Paramaribo krijgen te staan, is een kunst op zich. “De bedoeling is dat dit ergens geplaatst moet worden. Als men vindt van niet, gaat het gewoon niet door”, zegt De Vries. Zijn deel is gedaan, wat neerkomt op de basisvorm scheppen. De grove kop met bril heeft zowat alles weg van Clark Accord. Het gieten zal in het buitenland moeten gebeuren. Centen op tafel dus.

Het kan nog even duren voor het zover is. “Het is een nogal prijzig zaakje. We moeten nog kijken hoe aan de financiën te komen”, zegt Ismene Krishnadath, voorzitter van Schrijversgroep 77. Natuurlijk vindt zij het wel een pracht verhaal dat een goed slot verdient. “Ik vind dat je historische figuren moet vastleggen. Eer je je eigen mensen niet, in het buitenland doen ze het wel”, aldus De Vries.

Bekijk ook:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.