Caricom uitgenodigd te investeren in goud Suriname

25

PARAMARIBO/BASSETERRE, 2 jul – Suriname is bezig de focus te wijzigen op de eigen ontwikkeling. President Desiré Bouterse verwelkomt meer investeringen uit de Caribische Gemeenschap, Caricom. Tijdens de tweeëndertigste Caricom-top op Saint Kitts & Nevis nodigde hij ondernemers uit te investeren in Surinaamse grondstoffen.

Onder meer goud zou meer belangstelling uit de regio moeten krijgen. “Tot nog toe hebben wij onze enorme mineralenreserves gedeeld met Canada en de Verenigde Staten van Amerika. De vraag die we onszelf stellen is: waarom zou het niet mogelijk zijn wat van deze rijkdom te delen met onze eigen Caricom zusternaties?”, zei Bouterse. Het antwoord moet maar komen van de politieke leiders en het ondernemerschap in de regio.

Suriname wil op zijn manier een bijdrage leveren. “We hebben een werkgroep ingesteld van Surinaamse en andere Caricom-experts om een werkbaar plan uit te werken”, aldus Bouterse. Uiteindelijk moet er een speciaal format uit komen rollen voor investeringen. Suriname moet een model worden voor het onderling investeren in onder meer landbouw en transport. Nu alleen maar hopen en bidden dat er betere deals gesloten worden dan die met het noorden.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Ik wordt kwalijk genomen door ezels van DDB wanneer ik aangeeft dat ik Bouterse en zijn hele adviseur bende never nooit serieus kan nemen.Het is allemaal kolder wat uit bouterse zijn smoelwerk hij denk niet na en lult alleen maar dronkenmans taal wacht maar op die investeringen uit de regio busje komt zo ja.Eigenlijk laat deze uitspraak van bouterse zien dat hij geen hoop meer heeft op die zogenamde grote buitenlandse investeerders omdat men bouterse niet vertrouwd en gelijk hebben ze.Die man geeft nu heel veel geld uit om zijn criminele imago te verbeteren wat hem never nooit zal lukken.tot nu toe hoor deze man alleen maar praten en nog eens praten en reizen en de bevolking moet de broekriem nog strakker aantrekken om die SLM vliegtuig voor 130000 dollar te charteren.


  Maak melding

 2. Een uitstekende manier on de onderhandelingen die nu reeds aan de gang zijn tussen Suriname ,IM-Gold en New-mont te beinvloeden.Deze multinationals zullen over de brug moeten komen met goede daels voor Suriname, anders moeten zij maar opkrassen.

  Als wij het Zelf doen houden wij meer aan over, al is het op een kleinere schaal van goudwinning die Grassalco kan verwerken.


  Maak melding

 3. Dit iswerekelijk politiek bedrijven op een hoog niveau.Bouterse laat duidelijk zien dat hij inzicht heeft in strategisch politiek voeren.Maar natuurlijk zal je typen hebben als wikilies(wiki-leugenaar)die als een NPS struisvogel door het leven gaan en uit bittere jaloezie hun bagger uit de vroegere Drambrandersgracht zullen suiten.Wikileaks je woorden zijn net zaad op een onvruchtbare akker.Laat je zaad revitaliseren en ga het vervolgens spuiten in een vruchtbare vrouw.


  Maak melding

 4. Van huis uit katholiek. Tot de derde of vierde klas in Suriname op een school gezeten met twee paters. Gelukkig waren zij verbonden aan de school.Maar als zij naar Nederland gingen was het verschrikkelijk.
  Lersren waren van mening dat slaan met de blote hand en met een stok bij de opvoeding hoorde
  Ondanks het feit dat ik gelovig ben, geloof ik niet dat bidden (en hopen) helpt om investeerders te lokken. Ingedienten hiervoor zijn een mild belastingklimaat, een goede infrastuctuur, een stabiele munt en VERTROUWEN in de regering en centrale bank
  Ik vrees dat het vertrouwen er niet helemaal is. Of het lukt om het vertrouwen te herstellen weet ik niet, maar je kan er in ieder geval aan werken.
  Begin met het stoppen van vriendjespolitiek.


  Maak melding

 5. wikileaks: Echt … Ezels als jou hebben wij echt niet nodig…..Ga ergens anders wikiliki spelen…lijkt mij echt verstandig.


  Maak melding

 6. Tegen einde jaren ’80 waren DB en zijn bende natuurlijk al multi-multi miljonairs.Ze hadden hun zinnen gezet op bepaalde bedrijven zoals o.a. SML, Grasalco etc om tot hun privé eigendom te maken.Infiltranten zoals o.a. B.Sital moesten hand en spandiensten verlenen.Wat is er van SML overgebleven ? Grasalco werd ook totaal uitgehold.Alles wat ze aanraakten ging de totale vernieling in.Gehoord ;nog steeds zitten ze kansberekeningen te maken;


  Maak melding

 7. Feitelijk geeft DDB met zijn onroep slechts aan wat voor een onbenul hij is. Voor een verantwoorde explotatie – milieu, optimalisatie van de goudwinning en belasting afdracht – komen eigenlijk alleen grootschalige ontginningen in aanmerking.
  De oproep van DDB zou op z’n best kunnen resulteren in nog meer cowboys die groot materieel tergeschikking stellen aan goudzoekers die met massa’s kwik het milieu vervuilen, enorme muskieten gaten achter laten, het bos vernietigen, geen belasting afdragen, etc.

  Deze oproep is dan ook heel vreemd en zal normaal gesproken geen resultaat hebben omdat de ondernemers in de Caricom liever en beter kunnen investeren in andere sectoren binnen de Caricom dan investeren in groot materieel waarbij ze regelmatig moeten controleren of de machines nog wel ergens in het binnenland van SME staan.

  Nee ik verwacht dan ook geen enkel resultaat van deze oproep. Ik kan mij natuurlijk vergissen. Misschien had DDB al wat vriendjes klaar staan. In dat geval zou ik liever van wanbeleid en misbruik van zijn positie spreken. SME moet gewoon zo snel mogelijk verlost worden van de malafide goudzoekers die het landvenietigen en bestelen.

  Overigens: wanneer wordt kwik nu eens verboden??


  Maak melding

 8. DDB je raakt steeds meer in paniek mie boi!regeren is niet makkelijk.zeker als je er geen moer van afweet.caricom,giem wang …..brik!


  Maak melding

 9. Als u de reactie’s ziet(leest)dan kunt u begrijpen waarom het waarschijnlijk nooit goed met Su zal komen.

  Er zijn lieden die zich Suri’s noemen(of de boel in de maling nemen)maar deze lieden zijn constant bezig het land te vernietigen, en het liefst met wortel en tak ook nog.

  Maakt hen niks uit elke Suri willen deze lieden neer zetten als niksnut(weetniks).
  Maar ondertussen zijn deze mensen innerlijk BEESTEN.
  Unu luku bun nanga din.


  Maak melding

 10. Soh, wanneer verstandelijk gehandicapte ezels als neus reacties plaatsen zonder zelf te weten waarover het gaat, moeten we ons niet verbazen als we woorden als onbnul lezen.

  Erstaat in het stukje duidelijk

  ““We hebben een werkgroep ingesteld van Surinaamse en andere Caricom-experts om een werkbaar plan uit te werken”, aldus Bouterse. Uiteindelijk moet er een speciaal format uit komen rollen voor investeringen. Suriname moet een model worden voor het onderling investeren in onder meer landbouw en transport”

  En waar komt de imbeciel neus mee,

  “De oproep van DDB zou op z’n best kunnen resulteren in nog meer cowboys die groot materieel tergeschikking stellen aan goudzoekers die met massa’s kwik het milieu vervuilen, enorme muskieten gaten achter laten, het bos vernietigen, geen belasting afdragen, etc.”

  MAW in neus zijn beperkte denkvermogen is het onmogelijk dat Caricom lidlanden zouden kunnen investeren in bijv. een Grassalco die dan grootschalig goudwinning kan doen.

  Het geeft natuurlijk het niveau van denken bij dit soort lui weer aan, dom, klein, zielig en achterbaks zijn snel de woorden die te boven schieten.


  Maak melding

 11. De toekomst van Suriname ligt in “The Caribbean”, daar kunnen we tenminste een rol van betekenis spelen ipv het eeuwig zieke jongetje van de Nederlandse klas te zijn. De focus op Caricom is de enig juiste, die ombuiging zal met moeite gepaard gaan, maar we zullen er op termijn de vruchten van plukken. Daarom ook dat onze studenten de blik moeten richten op 1) AdeK, 2) Univ. Of the West Indies en 3) Cuba. Integratie in de regio is de sleutel tot waarachtige ontwikkeling en de regering moet daartoe de juiste voorwaarden scheppen. Laat de President Suriname zoveel als mogelijk profileren in de regio, een hele goede zaak.


  Maak melding

 12. Niveau!

  Dagelijks vraag ik me af of het niveau op deze site aan het afnemen is. Ik kom tot de ontdekking dat er vanuit een bepaalde hoek alleen maar scheldkannonades worden los gelaten.
  Ook vandaag lees ik iets van “verstandelijk gehandicapte Ezel”, waarbij ik me afvraag of en waarom dat nodig is.
  Gewoon de mening van een ander proberen te weerleggen zonder scheldwoorden, komt beter aan. Maar ja; dat begrijpt niet iedereen.

  Investeren in een land waar het politieke klimaat instabiel is en waar veroordeelde criminelen aan de macht zijn heeft zo zijn nadelen. Of je moet in zee gaan met andere Caricom criminelen die hun positie op de markt hebben gekocht of gestolen.

  Wanhoop stuurt deze uitspraken van Desi omdat China, India en Venezuela of Brazilie hun grote investeringsplannen in SU op zak houden. Dit uit angst voor een instabiele regeermacht. Geef ze geen ongelijk! Desi had zelf een bijrol moeten invullen en het presidentschap aan een integer persoon moeten afstaan. Dan zou investeren in SU een betere kans hebben. Maar neen, the boss is the boss, Suriname en de bevolking schuift hij op een vierde plaats want eerst komt hij, daarna komen zijn vrouw en zoon en dan zijn oude coupevrienden. Wat een niveau!

  Keuzes maken is het allerbelangste in het leven van de mens. Verkeerde keuzes maken doen we allemaal weleens. Maar dan moet het om je eigen hachje gaan, niet om een hele Natie.


  Maak melding

 13. De lamme moet de blinden helpen.
  Bouterse heeft altijd beweerd dat buitenlandse investeerders in de rij stonden. Waar is die rij gebleven???

  Ter info:. De regering heeft wel een overeenkomst met de SLM dat het bedrijf voor ruim $ 135.000 per maand klaar staat voor eventuele charters voor de overheid.

  Who is kidding who?


  Maak melding

 14. War een grote smoel had hij,t.a.v. de nederlanders,wij kunnen alles,en hebben niemand nodig was zijn motto.Nu loopt hij weer andere hyena,s op te roepen suriname te vernietigen.Man probeer toch eens zelf het een en ander te ontplooien .Surinamers in het buitenland met een goeie opleiding zijn in suriname niet welkom,nee hij weet alles beter met zijn kornuiten,van de u.l.o. en de m.u.lo.


  Maak melding

 15. @frontlosers

  Onbeschof en arrogant zijn typeert jouw. Naast het gebruikelijke onbenul binnen jouw groep, maar daarin val je binnen je groep niet op.

  Iemand uit het buitenland heeft grofweg de volgende mogelijkheden om in SME te investeren.
  -1- Aandelen? Nagenoeg onmogelijk omdat er haast geen aandelen verhandeld worden. Ook zou het slechts substitutie van een SME aandeelhouder door een buitenlandse aandeelhouder zijn. Afgeschreven.
  -2- Onderhandse lening aan een bedrijf, partnerschap, etc. Gezien de zwakke wet en regelgeving en het slechte boekhoudklimaat zal niemand daar intuinen. Nog liever stoppen ze hun geld in een echt pyramide spel.
  -3- Zelf investeren. Daartoe staan twee mogelijkheden open.
  -3a- zelf een bedrijf opstarten maar dan moet naar SME verhuizen. Om diverse redenen zullen de meeste daarbij afhaken. de ervaring leert immers dat je zelfs als je een toko hebt je nooit op het personeel kunt vertrouwen.
  -3b- investeren in kapitaalgoederen en die uitlenen. Omdat vervreemding (diefstal van het goed) minder eenvoudig is is dit zo’n beetje de enigste optie die over blijft.

  O ja, bel je Baas maar dat hij die werkgroep kan opheffen. De analyse staat hierboven al en ik weet da hij krap bij kas is dus hij mag gratis gebruik maken van de analyse. Ik heb nu eenmaal het beste met SME voor. 😉


  Maak melding

 16. Laatst zag ik een programma op tv hoe Brazilianen legaal goud in Suriname gingen delven. Een Braziliaan was de chef. Een groep brazilianen gingen water met hogedruk spuiten om het goud te winnen op matten. Een braziliaanse vrouw ging voor ze koken. Dus alles werd door brazilianen gedaan. En er werd veel goud gewonnnen. Die jongens maakten heel veel geld. God weet hoeveel ze wonnen en hoeveel belasting ze betaalden. Wie controleert dit en hoe. Waarom moet dit door buitenlanders gedaan worden en waarom kunnen Surinamers het niet zelf doen???

  Sommige dingen kan ik nog steeds niet begrijpen. Goud word door Brazilianen gedolven, wegen worden door chinezen gemaakt.
  Wat voor werk is er voor de werkloze Surinamer om te doen.


  Maak melding

 17. De eilandjes kunnen door het toerisme zelf met heel veel moeite de broek ophouden en nu moeten ze gek zijn om bout van de nodige financien te voorzien.De eilanders zijn dienstverleners maar geen mijn werkers.Misschien dat de haitianen wat willen doen.Maar die willen ook weer niets te maken te hebben met bout.Ze hadden hun missie naar Sur afgezegd en hadden ook niet gerekend op de komst van bout bij de inauguratie.Daarom kon bout de auto van de president gebruiken omdat er geen ander auto was geregeld.

  Cobie.


  Maak melding

 18. DAS is zich elke dag aan het afvragen als het niveau op waterkant niet aan het afnemen is omdat hij “verstandelijk gehandicapte Ezel”, had gelezen en als schelden ziet.

  Als DAS een gezond verstand had, zou hij het niet als schelden zien, maar als de naakte waarheid. Zoveel domheid en achterlijkheid op waterkant, is van een zo’n bedenkelijk laag niveau dat je geen enkele andere benaming daarvoor kan verzinnen, sorry dat ik op je lik doru heb getrapt. Eigen schuld dikke bult.

  Neem nou weer de reactie van neus/17 laten we eerlijk zijn, verdient die een andere benaming dan dat van een verstandelijk gehandicapte ezel?


  Maak melding

 19. Brazil!

  Onze zuiderburen staan momenteel op de 6e plaats van de wereldeconomie rangking.
  En ze blijven klimmen, uit eigen macht.

  Suriname heeft capabele lui nodig die een beslissing durven nemen op langere termijn. Men strooit nu te veel met beloftes en wegen en allerlei grootheidswaanzin. Zonde!

  Brazil gaat in een deel van de Amazone een dam bouwen. De Belamundo Dam. Wat zullen de gevolgen hiervan voor Suriname zijn? 20.000 arbeidsplaatsen komen er bij. Kunnen 5000 Surinamers daar emplooi vinden? Neen, want er zijn werkloze Brazilianen zat.
  Hierbij wordt het milieu verziekt en kan het ook een last voor Suriname betekenen. Het afgelopen jaar zijn er 5 milieu-activisten vermoord bij dit plan. Maar men gaat vastberaden door, beide partijen.

  Suriname moet zelf investeren in Suriname maar daar zijn onze regeerders te scheiterig voor. We laten Brazilianen en Chinezen ons de kaas van het brood af eten. Wachten op buitenlandse investeerders is hopen op het winnen van de Staatsloterij.
  En als die uberhaupt komen, vreten ze toch een groot gedeelte van het brood en kaas op.

  De regering Santhoki zal voor onze vooruitgang moeten gaan zorgen want met deze van nu worden alleen maar kreten en decreten gelanceerd.


  Maak melding

 20. Het gelijk van de Gorrilah!

  Frontlosers heeft gelijk. Als hij net als de Witrug op zijn borst blijft trommelen, dan mag hij dat van mij.
  Maar wanneer hij denkt daar iemand mee te imponeren, dan is zijn tijd al lang voorbij.

  Investeren doe je niet om je geld kwijt te raken. En dat ga je met deze criminelen aan de macht, zeer zeker doen.


  Maak melding

 21. Reactie op nummer 11 is duidelijk het voorbeeld van iemand met de hersens van een garnaal.Iemand die nog in sprookjes geloofd een schaapachtige.


  Maak melding

 22. “We laten Brazilianen en Chinezen ons de kaas van het brood af eten.”

  Bovenstaande zegt DAS vanuit het veilige hoge noorden vanachter zijn PC.

  Durft DAS zelf de handen uit de mouwen te steken in Suriname.
  Nee natuurlijk niet, DAS heeft besloten vanuit Holland alles en nog wat te bekritiseren wat Suriname aangaat zelfs een poot uitsteken, ho maar.

  DAS wacht op de regering Santokie, tot die tijd zullen we dus DAS zijn onzin en dom geklets moeten aanhoren. Zodra de regering santokie is aangetreden, zal DAS veranderen en zal alles automatisch positief en goed zijn.

  Zo werkt het bij front en zijn aanhangers. Is een andere regering is alles automatisch verkeerd, zijn zij aan de macht is alles automatisch goed.
  DAS je mag hopen hoeveel je wilt maar in Suriname zal er nooit een regering Santokie aantreden.

  henk Molenaar zegt tegen neus “Helaas heb je in bijna alles gelijk.”

  De lamme leidt de blinde is hier van toepassing. Dumber die Dumb gelijk geeft, stelletje grapjassen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.