Rotterdamse Keti Koti festival afgelast vanwege ruzie

26

Binnen de organisatie van de Rotterdamse Keti Koti festival is grote ruzie ontstaan. Het festival zou vandaag worden gehouden, maar is op het laatste moment afgelast door een ruzie over de financiën. Dit blijkt uit een brief die in het bezit is van RTV Rijnmond.

De waarnemend directeur van deze editie van het festival wordt er van beschuldigd er met 32-duizend euro vandoor te zijn gegaan. Hij ontkent dit ten stelligste. Volgens hem was het geld bedoeld voor de verbouwing van het nieuwe pand van de organiserende stichting Stanvaste. Hij was bang dat dit geld misbruikt zou worden voor de financiering van het Keti Koti festival en zegt het geld daarom teruggestort te hebben naar de gemeente.

Vorige week legde hij per direct zijn functie neer. Naar eigen zeggen omdat de directeur er een financiële puinhoop van heeft gemaakt, waarvoor hij zich weigert te verantwoorden. Het festival zou vandaag worden gehouden op het Lloyd Multiplein in Rotterdam West, maar gaat nu niet door. De Surinaamse gemeenschap herdenkt met het feest het afschaffen van de slavernij.

Bekijk ook:


26 REACTIES

 1. Money!

  Money in handen van zij die op mij lijken is spelen met de manen van een Leeuw. Kwakoe is daar een mooi voorbeeld van en nu dit?
  Is er misschien een gen die tot deze ziekelijke destructie lijdt? Who knows?


  Maak melding

 2. Surinamers kunnen volgens mij niets goed organiseren:geen Kwakoe en ook geen Keti Koti.
  Men wil wel een vrije dag hebben ,maar presteren kunnen we niet.Wat een schande!Laat men toch een voorbeeld nemen aan de Milan ,die elk jaar zeker wordt georganiseerd.


  Maak melding

 3. Wat een puinhoop kunnen ze van maken srananmang sa oeng e lagie oensriv zo alweer zo een groepje boeve net als de kwakoe festival schaam je die groepfoefoerman


  Maak melding

 4. Binnen en buiten de landsgrenzen hebben sommige blaka man bewezen dat ze het niet kunnen dus parapinto jou vraag is hypocriet want jij stelt iemand als president die ook heeft bewezen dat hij het niet kan, wat voor bewijst wil je nog meer.


  Maak melding

 5. Er moet op de WKN gewoon een lijst komen met alle namen van SME die een financieel wanbeleid hebben gevoerd. Gaat een langelijst worden maar een die zich tig maal terug verdiend.


  Maak melding

 6. Lol, wat een poppenkast.
  Ik vier geen Keti Koti want als Hindoestaan zijnde identificeer ik mee daar niet mee maar blijkbaar is het dit jaar wel een behoorlijk slecht jaar geworden voor blakamangs die van een feestje houden. Eerst wordt ’t Kwakoe festival te Amsterdam afgelast en nu gaat hun keti koti feestje in Rotterdam niet door. Ach tja, volgend jaar beter. Ze kunnen dit jaar goed gebruiken om eens een cursus management & organisatie te volgen zodat ze het volgend jaar niet verknallen.


  Maak melding

 7. Aan een ieder een rijke dag van bezinning toegewenst!

  Dit bedoel ik steeds te zeggen! Niet integer zijn, steeds ruzie makend met de versnippering als gevolg.Resultaat: Wij bereiken niets!

  Begrijpen deze zogenaamde leiders van de Surineds niet dat door dit gedrag jongeren steeds minder geloof krijgen om trots te zijn op de historie en cultuur van hun voorouders.

  Maar de valkuil is,om door ruzie uiteen te vallen en versnipperd te blijven. Resultaat dan voor de lachende politiek correcte derde.

  En dit mag juist niet gebeuren!! Wij zijn dit verplicht aan onze kinderen die nog steeds belangstelling hebben voor de historie en de cultuur en deze verder willen ontwikkelen.

  Het niet doorgaan van Keti-Koti moet een vingerwijzing zijn op de manier hoe wij vrij moeten zijn. Diesie na ondro finie. Un fadong, ma unu kang opo baka.
  Srika


  Maak melding

 8. Hoe erg het ook klinkt….alles wat creolen doen en of organiseren valt in het water.Welke voorbeelden wil men nog hebben,eerst kwakoe,en nu rotterdam.En dan willen die suriname besturen…ha..ha…triest,treurig,zielig..


  Maak melding

 9. Paraman/Pinto,
  no 3 is een heel goede vraag.De bewijzen die tot nu toe geleverd zijn, is dat wij het graaien tot in de puntjes beheersen.Kijk maar hoe de sergeanten nu leven.Generatie’s kunnen zo veel rijkdom door harde werken niet vergaren als zij in enkele jaren.

  Cobie.


  Maak melding

 10. Inderdaad;;::::Nog erger was het op 1 juli op schiphol bij de SLM balie, er waren te veel tickets verkocht dan dat er zitplaatsen in het airbus 340 beschikbaar waren, schande, er werd 600 euro aangeboden door de slm om een dag later te vliegen…dit mag niet meer gebeuren en ik RAAD MENSEN AAN OM NOOIT MEER VIA INTERNET EEN TICKET TE KOPEN, GA PERSOONLIJK IN HET VERVOLG VIA DE OFFICIELE SLM KANTOOR TICKETS KOPEN ALS JE MET DE SLM WILT VLIEGEN…


  Maak melding

 11. Wel ik ga er dit van zeggen.
  Zwarte mensen kunnen WEL organiseren…..een vb is Kwakoe die is uitgegroeit tot een groot evenement en al jaren ondanks financiele problemen toch succes vol is….dit jaar is gewoon pech omdat de tijden ook moeilijker worden.

  Het komt overal voor dat evenementen niet goed georganseert zijn of dat er financiele problemen….ook bij Hindoestanen en blanken

  Het problemen is dat de zwarte surinaamse mens als er wat fout gaat in hun gelederen,iedereen elkaar probeert wijs te maken,dat zaken van zwarten gedoemd zijn te mislukken en het is nu zo erg dat dit is verheven tot wijsheid en levenservaring hebben en merken niet eens dat ze zichzelf en hun hele gemeenschap ondermijnen……en dit is al jaren zo,dat zelf hun kinderen dat nu ook propageren.

  Het zielige is dat derden(hindoestanen,javanen,blankenen enz)er dankbaar gebruik van maken en zich beter gaan voelen……terwijl zij net zo een grote mislukkeling kunnen zijn als de doorsnee zwarte


  Maak melding

 12. Waarom wij weer? Mijn vader was hindoestaan, ik dus ook, maar ik ben van geboorte Surinamer en ik schaam me dood. Ik was net zo blij met de Antilianen die de stok van onze hadden overgenomen, daarna de Turken en daarna de Marokkanen. Nu komen we helass weer negatief in het nieuws.
  Nu wordt er voortdurend geroepen dat creolen schurken zijn en hindoestanen niet. Wat een ongelooflijke onzin. Trouwens waar is het gezelliger?


  Maak melding

 13. Paraman(nr.3),even op jouw opmerking reageren.

  Inderdaad moeten wij ons als Surineds van Rotterdam schamen voor het gebeurde.

  Wat de Surineds(in dezen creolen), in mijn ogen, heel goed kunnen, is dansi en prisirie en ongecontroleerde wintie.

  Groepseenheid en (groeps)spiritualiteit krijgen geen zorg.Daarom die versnippering in denken en doen, wat resulteert in een zwakke (groeps)positie in de maatschappij.

  Door dit op te lossen, stel ik voor de bestaande organisaties onder de creoolse Surineds in de situatie van hun ontstaansgeschiedenis te brengen(terug naar het nulpunt); nieuwe bewuste en integere besturen/leiders laten aanwijzen en dan als eenheid, binnen een nieuwe realiteit, naar buiten toe handelen.

  Ik denk dat dit de enige manier is om de Surineds nog betekenis te laten verkrijgen binnen de gemeenschap waarin zij leven.

  Bewustwording en culturele spirituele eenheid worden dan de dragers.

  Surineds, het is nu 2 min. voor twaalf. Wees nu verantwoordelijk naar het nageslacht toe!!
  Srika


  Maak melding

 14. Wat een depressieve reacties allemaal. Het simpele feit dat het al tientallen jaren uitstekend ging in Rotterdam gaat wellicht aan iedereen voorbij…zowel bij Kwakoe alsook keti-koti is er sprake van gebrek aan gelden (en geen verduistering)dus lijkt het me juist een verstandig besluit om te zeggen..dit gaat even niet door!

  Verder moeten die nep Surinamers die zich zgnd hindustaan hier noemen vooral hun mond houden. Sorteer eerst die corrupte kliek van de VHP top uit en kom dan maar weer met een goed verhaal….of zijn jullie de verduisteringen in de gemeente Den Haag en de ondergang van stichting lala rookh vergeten?

  Kwakoe is een sport evenement, Keti-koti is een herdenkingsevenement..als er iets is wat zwarte Surinamers juist niet hebben gedaan in Nederland is het grootschalige feestjes en festivals organiseren.

  En jullie lijden allemaal aan geheugenverlies, want ik kan me de akkefietjes rondom Milan uit de jaren negentig ook nog drommels goed herinneren.


  Maak melding

 15. sranang mang nanga money, a no kang go boeng
  mijn vader die zeg altijd tegen mij money na didiprie,money na jorka, money no sabi sang brada of sisa,vooral gi wang sranang mang
  pico


  Maak melding

 16. Paraman-Pinto,
  de mensen die eens slaaf waren,hebben karakter getoond door op de plantages te blijven en hard te werken.Daardoor waren ze instaat om de plantages te kopen.Vooral in de Para.Toen ze onderwijs konden krijgen zijn ze naar school gegaan.En hun kennis daarna met degene gedeeld die na hun naar Sur kwamen.Dat de andere bevolkings groepen al heel vroeg konden lezen en schrijven,is voor een groot deel te danken aan de ex-slaven en hun nakomelingen.Zij hebben niet alleen hun eigen voordeel gedacht en hun zakken gevuld.Laten we weer op de kleintjes letten,dan komen de groten weer vanzelf.

  Cobie.


  Maak melding

 17. Ik ga naar de Pasar Malam. Wel zo gezellig, veel betere prijs-kwaliteit verhouding, goed georganiseerd en gestrucureerd, vriendelijke verkopers, geen vechtpartijen tussen bezoekers of na afloop tussen organisatie en leveranciers, geen corruptie, een goede administratie, etc.
  En vooral geen SME op de organiserende groep.

  Kwakoe stond altijd voor wakaman die een snelle winst en grote schade voor adneren realiseerde.


  Maak melding

 18. Wat ik mis op Ketie Kotie en Kwakoe is enige diepgang. Dit zijn juist de evenementen bij uitstek om over serieuzere zaken te praten die de gehele Surinaams-creoolse gemeenschap in Nederland betreffen: onderling respect, de toekomstvisie van onze jongeren en andere thema’s die onze mensen zoal bezighouden; Surinaamse literatuur; de koppen bij mekaar steken; alle neuzen dezelfde kant op proberen te richten en noem maar op. Ik mis de diepgang onder onze mensen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.