Bouterse: Surinamers in diaspora beter bejegenen

54

PARAMARIBO, 1 jul – “Een bijzondere, bepaald omvangrijke groep tegen wie wij onze houding dienen te wijzigen, betreft onze landgenoten in de diaspora.” Dit zei president Desiré Bouterse in zijn 1 juli boodschap. Het is de enige manier om naar elkaar toe te groeien. “Maar wij moeten eerst beginnen.”

Dat mensen besluiten te migreren maakt het nog niet tot vreemdeling. “Of zij nu kiezen voor een andere nationaliteit mag ons niet deren: wij moeten hen zover als maar mogelijk beschouwen als de onzen en hen op welke plaats en op elk tijdstip dat het maar kan, laten merken, dat de ongetwijfeld opvallende verschillen in aanpak, wijze van praten, kleden of eten, ons niet verhinderen om het bewustzijn te koesteren, dat zij in de eerste plaats onze landgenoten zijn”, zegt Bouterse.

De materiële welvaart in het buitenland hoeft geen barrière te zijn. Surinamers in Suriname hebben ook wat te bieden. “Wij moeten toch beseffen, dat in de kwaliteit van human action, wij veel meer hebben dan zij in die vreemde landen en dat wij hen daarin willen laten delen, steeds wanneer wij met hen in contact zijn”, aldus Bouterse. “De broederlijke relatie die wij continue naar hen toe vertonen, moet hen tot het besef brengen, dat wij innerlijk niet van hen vervreemd zijn.”

54 REACTIES

 1. Ik hoop dat ik ooit geen visum hoeft te betalen in het land waar mijn navelstreng is begraven. Dit vind ik tegen de rechten van de mensheid. Ik wil wel een bezoekerstoeslag betalen op Zanderij, voor het goede doel, maar die hele gedoe naar amsterdam of via een reisbureau is k.. voor iemand die in Sme is geboren notabene. De turken en marokanen lachen ons verrot uit, met hun dubbele nationaliteit.

  Ik hoop ook dat de Surinaamse regering beseft dat deze3 mensen dan ook eerder durven te investeren indien deze mensen meer rechten krijgen en niet worden beschouwd als buitenlanders c.q. tweederangs burgers.

  Mijn advies is ga eerst kijken wie, wat te bieden heeft en dan erop inspelen. Beide partijen kunnen beter met elkaar samenwerken als elkaar tegenwerken, je schiet er niks mee op.


  Maak melding

 2. Ongeloofwaardig om dit uit de smoel van surinaams grootste leugenaar te horen.
  Wanneer het deze leugenaar goed uit komt dan moeten surinamers de diaspora beter bejegenen en wanneer het deze monster anders uitkomt dat zijn de diaspora spionnen.Bouterse is en blijft in mijn ogen een grote leugenaar, bedrieger die denkt dat iedereen aan geheugenverlies lijd.


  Maak melding

 3. Goede zaak President, maar ik ben omgekeerd ook van mening dat de Surinamers in de diaspora de Surinamers in Suriname ook op de juiste manier moeten gaan bejegenen.

  Vele denken dat de materiële welvaart in het buitenland ze tot een soort ubermensch heeft gemaakt tegenover de achterblijvers.


  Maak melding

 4. Dyi unu a dobru fesi, baka dat’ un sa bribi san yu nanga ala den sma san e sdon na ini den bigi sturu e taki. Wi fu abra watra kan yepi moro bun efu un abi na Sranan buku tu.


  Maak melding

 5. DDB is 180 graden gedraait in de hoop hiermee meer geld binnen te halen. Opportunisme ten top. Denkt hij werkelijk dat de mensen die hij jaren lang heeft geschoffeerd in zijn tories geloven.


  Maak melding

 6. Baas heef gelijk.
  Maar ik weet zeker dat hij zegt maar niet gaat doen.
  Baas gaat onze positie altijd bescherme.
  Hij gaat bakra voetballers nooit een Surinaamse nationaliteit geven.
  Want wij hebben hier gepienaart.
  Dus wij laten onze plek in natio niet afpakken door hun.
  Het gaat om onze positie.
  Het is onze zaak ook al zoude wij nooit naar WK gaan.


  Maak melding

 7. De mensen (waaronder hoogopgeleid kader) die migreren en Suriname verlaten doen dat omdat ze die bananenrepubliekachtige toestanden zat zijn en omdat ze op zoek zijn naar een beter leven en meer mogelijkheden tot zelfontplooiing. Feit is dat de politiek in Suriname achterlijk is, bij iedere verkiezing heeft het volk slechts de keuze uit slecht (nieuw front) en vele malen slechter (ndp), doordat de politiek zo achterlijk is is de economie altijd onstabiel. De Surinaamse economie maakt altijd 1 stap naar voren en twee achteruit. Ik heb het dan nog niet over de criminaliteit in Suriname dat vele malen erger is dan in NL, mensen leven daar achter dievenijzer/tralies net als gevangenen in eigen huis. Die crimineel genaamd Desi Bouterse kan komen aandansen met z’n klets verhalen en nog zoveel speeches geven als hij wilt maar dat zal de bovenstaande situatie en de pushfactoren die leiden tot migratie echt niet veranderen.


  Maak melding

 8. Ongeloofwaardig om dit uit de smoel van surinaams grootste leugenaar te horen.
  Wanneer het deze leugenaar goed uit komt dan moeten surinamers de diaspora beter bejegenen en wanneer het deze monster anders uitkomt dat zijn de diaspora spionnen.Bouterse is en blijft in mijn ogen een grote leugenaar, bedrieger die denkt dat iedereen aan geheugenverlies lijd.

  wikileaks

  Je mag deze woorden van Bouta ongeloofwaardig
  vinden maar Venitiaan heeft nooit het lef gehad om deze woorden uit te spreken!!! Wat mij betreft alle credits voor Bouta dat hij dat wel doel!!!


  Maak melding

 9. Sang datie?

  Wie deze tekst voor Desie geschreven heeft is nog dommer dan hem. Hij wil ons doen geloven dat als het op papier staat het ook de waarheid is. KUL!!

  Begin met een dubbele nationaliteit voor iedere geboren Surinamer, waar hij/zij zich ook bevindt buiten Surinaamse grenzen.

  Schaf daarnaast de visumplicht af voor nakomelingen van Surinamers in den vreemde.

  Beweeg je bevolking om buitenlanders te omarmen en neit te beroven of vermoorden.

  In den vreemde wonende Surinamers hebben bijna allen een soort financieel/materiele voortuigang gemaakt. Door hen mogelijkheden in het land te bieden kunnen ze hun bijdrage leveren aan de welvaart en zodanig helpen om het aantal onder de armoedegrens levende Surinamers te verminderen. Want eerlijk is eerlijk: Suriname kan niet zonder haar in het buitenland wonende landgenoten en andersom ook. We zullen altijd verlangen naar onze navelstreng.

  Deze tekst van Desie moet ik eerst zien, dan ga ik het pas geloven. Laat een bewijs zien.
  Maar als hij het echt meent, dan is dit het beste wat hij ooit beweerd heeft.


  Maak melding

 10. n.a.v. wikileaks #9

  Of je DDB gelijk geeft of niet moet in dit geval gebaseerd zijn op de feiten en duur. DDB heeft gelijk wanneer hij stelt dat hij als president feitelijk niets anders doet dan zijn handtekening plaatsen onder een stuk dat door derde is voorbereid. Net zoals Veni zijn handtekening zette onder de gronduitgifte.
  Wat echter wel frapant is is het feit dat het zo ongelovelijk lang heeft geduurt voor de opvolgers gevonden waren. Vreemd want voor zo’n functie staat gewoonlijk een lange wachtrij klaar. En in die rij is al lang een pickorder bepaald. Dan hoeft de procedure ook niet meer lang te duren. Een aanvullend antecedente onderzoek om te bepalen of de nummer 1 en 2 op de lijst geschikt zijn, misschien nog even naar de psycholoog en binnen enkele werkdagen is het geregeld.

  Echter in dit geval werd het 8 december proces maanden opgehouden omdat er niemand werd aangesteld. Waarom duurde het zo lang? ZIjn er mensne op de lijst die ongeschikbevonden werden? Waarom werden ze dan afgevoerd??

  Nee, de eerste reactie is ja het klopt dat de president in deze normaal geen enkele rol speelt maar de lange duur van de procedure roept toch wel de nodige vragen op. Mn. de vraag wie zijn er gepasseerd en wat maakt hen anders dan de twee die nu aangesteld zijn?


  Maak melding

 11. Wij moeten eerst beginnen!

  Aldus de 1juli speech van Desi.
  De witte adviseur heeft de afgelopen dagen overuren gemaakt om deze speech en
  de andere “slavernij bracht suri slaag en uitdagingen” in elkaar te flansen. Mooi???

  Ik vraag me af of Desi het stuk zelf heeft gescreend, of zonder controle heeft laten bezorgen bij de media?
  We zullen uitgaan van het positieve: het is gemeend…..

  Wel paraman , frontloser etc. de bedoeling is, dat jullie dit stuk goed doornemen en uit het hoofd leren, jullie zijn gewaarschuwd!

  Het is afgelopen met het bashen van suri-neds. Het is afgelopen om suri-neds uit te maken voor landverraders, redi-musu’s etc. etc…
  De bedoeling is dat jullie eerst beginnen met je te gedragen.

  “Bouterse riep alle Surinamers op hun gedrag ten opzichte van de anderen die in het buitenland wonen, te wijzigen. Het staatshoofd vindt, dat ze beschouwd moeten worden als deel van ons land. Niets mag ons verhinderen om te beseffen dat ze ook Surinamers zijn.” copy GFC.

  Knoop dit goed in hoofdjes en besef dat jullie niet zonder de suri-neds kunnen: Baas heeft gezegd.
  Besef dat WKN(suri-ned-site) de enige mogelijkheid is om je ei kwijt te raken, suri-media die deze gelegenheid bied, bestaat niet!!

  Dus…jullie zijn gewaarschuwd!!!!


  Maak melding

 12. Ik ben echt teleurgesteld in de reactie’s.
  Ik had verwacht dat men zou inzein dat dit een oproep is elkaar beter te behandelen.
  Ik kan niet zien waarom dit een leugen is,waarover liegt bouterse dan…..is dit niet een gebaar naar Surneds en hun weer een plek te gunnen.
  Waarom kan men niet inzien dat het niet om Bouterse gaat maar om de ontwikkeling en vooruitgang van ons land.

  Ik roep daarom ook iedereen die Suriname graag vooruit ziet gaan op,om ons te helpen dit land het beste land te maken van het caraibisch gebied.Het is in ons allen belang dat Suriname vooruit komt ook voor de Surneds…daarom mensen begraaf de strijdbijl en kom ons helpen onze dromen realiseren.


  Maak melding

 13. muskusratten, ze leven om de totale kade te vernietigen,alles wat pres zegt krengt hun.
  maar ding o niang wan swa mope.
  ik ben blij dat hij zich niet met karma en gurus bezig houdt maar met het volk.


  Maak melding

 14. 100% Oom Desi…….in het verleden was het anders…Dan zou men schreeuwen wij gaan ze met wortel en tak vernietigen.
  Wij kregen het meest info om elkaar te vernietigen in het verleden…dus a sani dati mus fu kon hou op.!!!!!!!


  Maak melding

 15. #8
  Rakham,het is waar dat hoogopgeleide mensen Suriname verlaten,dat gebeurt trouwens in elk arm land.
  Wat ook waar is dat er ook een heleboel blijven en of terugkomen.

  De reden waarom sommigen vertrekken is meestal verschillend.Ik vraag me wel af wat een hoogopgeleidde man/vrouw bezielt,die in Suriname een goed betaalde baan kan krijgen,maaar in europa een vies baantje moet aannemen omdat politiek europa vindt dat ze het eigen onderwijs,het eigen kader,dus het eigene moet beschermen……is mij wel een raadsel.Misschien ken jij het antwoord.
  Is dat de reden waarom ze soms ook wel weer terug komen?


  Maak melding

 16. @ Bryan. Omdat tussen zeggen, menen en doen een enorm verschil is. Dat heeft de geschiedenis keer op keer bewezen. Een vos verliest zijn haren maar nooit zijn streken.


  Maak melding

 17. Laten we het keihard benoemen. Geen enkle surinaamse politicus staat te springen om surinamers in de diaspora. Surinamers in de diaspora zijn van een heel ander bewustwordingslevel dan de ingezetenen.


  Maak melding

 18. wellicht had Bouta een genuanceerdere oproep gedaan als hij vooraf op WKN het gescheld vanuit de Noordzee had gelezen 🙂

  Wel opvallend dat de Suri’s in de US relaxer naar Su toe zijn.


  Maak melding

 19. ^14 Beter kon jij het niet hebben zegt, maar geloof mij maar het is aan dovemans oor gezegt die gasten leveren hier kritiek ter wille van kritiek de goede niet nagesproken je bent nu in hun vizier.


  Maak melding

 20. Human action,

  Haha human uit zijn mond de lieverd.
  Tjonge een president om trots op te zijn de schat.
  Zo’n goede heeft Suriname nog niet gehad en deze lieverd daar moeten we zuinig op zijn. Oplossing goed droog bewaren in Santo boma waar niemand bij kan. Wat een grapjas is deze schat van een president.
  Human haha dat was hij ook tijdens de december moorden haha.
  Wat een poepje zeg. Ik meen het echt ik zou deze lieverd graag willen kussen want als ik genaaid wordt wil ik ook graag gekust worden. Haha wat een scheetje.
  En het Surinaamse volk heeft op deze kostbare devaluerende man gekozen?
  Dit is toch echt een aanwinst voor Suriname haha wat een snoepje zeg.
  Maarja negerzoenen mag niet meer in Holland haha.
  Wat heeft het volk zichzelf aangedaan!
  Waar heeft het volk aan gedacht?
  Antwoord: ik wil het beter hebben dan nu en of het met bloed vergieten en corruptie moet dan gaan we ervoor.

  Jullie hebben jullie eigen graf verder uitgegraven sukkels.
  Maarja over een paar maanden zullen we zien hoe goed het met de bevolking gaat nu alle prijzen stijgen en onze harde stabiele munt die markleider is in de neergang. De munt die zo graag gewild is op de handels vloer. Het buitenlandse bedrijven doen graag zaken met een zeer stabiele waardevolle munt haha.
  Waar ging dit stukje ook alweer over?

  Och de lieverd zegt dat Suriname de kundige mensen wat te bieden heeft ?

  Ik weet nog steeds niet wat?
  Enige wat je in suriname krijgt is gratis zon en veel bureaucratie met die luie ambtenaren. Zei ik nu lui?
  Ik bedoelde natuurlijk de zwaar vermoeide harde werkers.

  Frontloser was jij vroeger niet die kontenlikker m.doorn?


  Maak melding

 21. Brotherhood of Surinamese!!

  Ik zou het bijna gaan geloven, kan nog wel Maar:

  Laat Preesie eerst een daad stellen: Schaf het visum van zodat wij echt van de Brotherhood kunnen genieten. Dat hele gedoe mag toch een keer ophouden. Schaf af dat Visum, of het gaat gebeuren is een grote vraag. En zo heeft Preesie een leuk verhaal op een feestdag gehouden, iedereen blij… op naar de volgende feestdag.


  Maak melding

 22. @ 14 Bryan, graag zou ik mijn bijdragen willen leveren om Suriname te ontwikkelen.Máár als ik zie,hoor,zelf mee gemaakt,dan durf ik niet.Suriname/de Surinamers moeten ons niet.Er is in Suriname sterkke afgunst ten op zichte van de Surineds.Dé mentaliteit van de Surinamers bevalt mij niet.Dé meeste hebben géén vaderslands lifde,géén winners mentaliteit.Zij willen wel ontwikkeling,máár zonder zweet én tranen er voor te laten.Waar of niet????

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 23. Baas heeft gesproken…

  Volgens mij beginnen de zalvende adviezen van Meye te werken..het einde van het suri-ned bashen is in zicht..nu moeten de NDP kleuters op waterkant het nog voor waar aannemen en kunnen we hand in hand door Baas zijn paradijs..


  Maak melding

 24. @ bryan 14,
  volgens mijn ken jij DDB zijn verleden niet die pol pot van Suriname.Je kan geen land opbouwen met criminelen en met mensen die bloed aan hun klauwen hebben dat werkt niet. wat bryan en de rest van de volgers van DDB doen is in mijn ogen de omgekeerde bewijslast, laat DDB en zijn criminele bende openlijk en oprecht afstand nemen van hun verleden. een verleden van onderdrukking, vernedering, mensenrechtenschending genocide en moord. Bryan bouterse liegt altijd en nu nog steeds.
  1) was hij wel of niet uitgenodigd voor de receptie met ombama?
  2)Waarom is die staatsbezoek uit haiti afgeblazen en waar is de verklaring van de regering.
  3)waar zijn de miljarden uit china en honderden miljoenen uit india.
  Bouterse is een domme populist die alleen aan zich zelf denkt het is een illusie om te denken dat bouterse suriname gaat ontwikkelen zijn misdadige verleden die hij nooit afstand van heeft genomen zal hem altijd achtervolgen. Eerst beweren dat onze landgenoten op de vlucht zijn doodgeschoten en tegen een nederlandse journalist dit vertellen http://www.youtube.com/watch?v=rr_qCvYfRWg


  Maak melding

 25. Esmerald/13 zegt “Het is afgelopen met het bashen van suri-neds.”

  Ja he, maar natuurlijk want het bashen van Surinamers is alleen voorbehouden aan de Suri-neds.

  Geloof me maar, als de President wist wat voor koeterwaals, gescheld en onzin sommige Suri-neds hier op waterkant schrijven, zou hij ze persoonlijk persona non grata verklaren. Tenminste dat zou ik doen, als ik in zijn schoenen zou staan.

  Ik denk dat hij waarschijnlijk nogsteeds leeft met het idee dat alle Surinamers waar ze zich ook bevinden goede bedoelingen hebben met Suriname en Surinamers.

  Zijn boodschap is nogsteeds niet aangekomen bij sommige dat blijkt, lees de reacties van de beschadigden nogmaals.


  Maak melding

 26. Frontloseres er zijn Suri’s in Su en daar buiten die wel degelijk van Suriname houden, nationalistisch zijn ingesteld en de ontwikkeling van Su echt ter hand nemen en zich niet laten kisten door een minderwaardigheidscomplex.

  Helaas zijn er velen die niet willen geloven in eigen kunnen, doch enkel negatief en passief zijn: de Suri die alles bij het oude wilt hebben,goed bedoelde initiatieven uit binnen- en buitenland tegenwerkt en vindt dat de overheid alles voor hem moet doen, maar ook de aan wal staande Surined die serieus denkt met een betweterige,superieure en denigrerende houding Su een dienst te bewijzen en geaccepteerd te worden.

  Zoals vaker gezegd : onder Suri’s wereldwijd is een mindshift nodig wil men daadwerkelijk op basis van vaderlandsliefde Su vooruit helpen.


  Maak melding

 27. Ik zal voor jullie samenvatten wat Bouta geprobeerd heeft te zeggen:

  Beste landgenoten, We gaan zware tijden tegemoet. Ik DDB heb jullie niets te bieden want de koek hebben mijn maten en ik onderling verdeeld. Vanaf nu is het ieder voor zich. Koester daarom de Surinamers in het buitenland want jullie gaan ze nodig hebben zodat ze dozen en geld naar jullie kunnen sturen.


  Maak melding

 28. @29,

  Tja jou kunnen we het niet kwalijk nemen omdat jij alreeds geklaard hebt dat jij altijd vanaf de zijlijn kletst!
  Dus mijn beste Frontloser ik hoop dat je snel een koudje oploopt vanaf de zijlijn.
  Grtn de paashaas


  Maak melding

 29. De president laat zien dat hij groeit. Hij aanvaart hulp hierbij. En probeert te verbinden.
  Echt top. En nu aktie! Intenties tellen namelijk niet.


  Maak melding

 30. Typies Surinamers ,altijd elkaar verwijten maken.
  Zeg nou eens eerlijk onze ouders,voorouders die waren beter met elkaar verbonden dan de nieuwe generatie surinamers.
  Zij hadden het toen goed achtergelaten kijk eens om je heen wat is Suriname nu.
  De surinamer is niet de surinamer meer als toen.(gastvrij ?)alleen als je geld meebrengt.
  inplaatst dat je goede meningen krijgt over suriname dan hoor alleen negative meningen.
  Ik vind dat de Surinamer niet elke keer zo minachtend moet zijn tegen degene die hun heil ergens anders zoeken want dat gebeurd overal in de wereld.
  En dan vind ik het dom van de surinamer om zijn onwikkeling van het land tot vandaag achter te houden om te zeggen van je bent weggegaan we hebben jou hulp niet nodig .

  De surinamer in het buitenland heeft meer te bieden dan suriname zelf.
  Als suriname bedoeld wat grondstoffen betreft ,dan gaat de opbrengst grotendeels het land uit en naar een handjevol buitelandse rekeningen.
  Maar daar blijkt de surinamer zich niet druk om te maken.
  Het is altijd weer de surinamers die weg zijn gegaan die het gedaan hebben, die terecht een beter toekomst zoeken als er in eigen land niets te bieden is.
  En vergeet een ding niet al die beleids makers zullen hun kinderen ook weg sturen om in het buitenland te studeren ,en als die terug komen dat is een vraag .
  Dit is een discussie die jaren terugkomt en de surinamer wilt het liever niet begrijpen,en stopt het elke keer weg in een potje tot de volgende generatie.

  De surinamer heeft zijn eigen ontwikkeling zelf in de hand,en geef niet elke keer weer een ander de schuld.


  Maak melding

 31. Reactie nummer 29, geeft aan hoe de geestelijke toestand van de NDP-ers zijn, dom kortzichtig eigenwijs en inhumaan.Als hun moordenaar president spreekt moet iedereen in de houding staan en altijd ja schudden net als in china op commando kloppen.Frontlosers het vrije woord kan niemand tegenhouden knoop dat in jou waterhoofd. Als de surinamers uit het buitenland en vooral uit nederland een maand niet naar suriname gaan donder die hele economie van suriname in elkaar.Een jaar geleden hadden jullie allemaal kritiek op front nu er kritiek is op jullie criminele president moeten mensen tot persona non grata verklaart worden.NDPers hebben naar mijn mening een ziekelijke geest.


  Maak melding

 32. Ter verduidelijking,ik ben geen aanhanger van Bouterse ook niet van het front.
  Ik zie me zelf meer als een vrije denker.
  Ik ben van oordeel,dat als we zo blijven discussieren met elkaar,het een vicieuze circel is die doorbroken moet worden.

  Deze oproep van Bouterse kan ik alleen als goed bestempelen en ben zelf opgelucht dat hij zich niet laat leiden door haat en rancune
  Ik zie in elk geval een man die heeft geleerd van zijn fouten want dat heeft hij zonder twijvel
  Ik vind zelf dat hij medeverantwoordelijk draagt voor veel zaken die verkeerd zijn gegaan in dit land en had het toendertijd anders moeten doen.


  Maak melding

 33. #36 Bryan.

  Ben zelf ook geen aanhangster van niemand, behalve myself, maar net zoals jij doe ik mijn best om te geloven.
  Helaas pindakaas. Om aan te geven hoe moeilijk dit is:een voorbeeld.

  Bovenstaand stuk is geschreven door de directeur van het kabinet van der san (ja met kleine letters). Één van de role-models van Suri (tenminste suppose to be a rolmodel).

  Schandaaaaaligggg hoe deze man zich gedraagt, zo iemand is voor mij totaal ongeloofwaardig, lees:
  Copy CFG in antwoord op een ingezonden stuk van Joshua Taytelbaum.

  “Om te beginnen bestaat er een Surinaams spreekwoord “Obia a no foe joe no spitie na inie”. Uit jouw relaas, gebabbel blijkt dat je een vreemdeling bent of zo achterlijk dat je geen sier snapt van de simpele ontwikkelingen die zich hebben voltrokken in Suriname vanaf 1975 tot 1980 en daarna.

  Ik begrijp wel, dat weinigen in de positie verkeren, zoals ik om te kunnen reageren op valselijke beschuldigingen zoals die van Venetiaan. Door jouw reaktie kan ik je verzekeren dat je meneer Venetiaan niet te hulp schiet, want zoals je zelf schrijft kan hij dat zelf doen.
  Mijn ervaring en kennis terzake heb ik kunnen opdoen tijdens mijn functioneren op het hoogste niveau op het ministerie van Binnenlandse Zaken vanaf 1976 voor langer dan 25 jaar
  In feite is het zinloos om te reageren op een kip zonder kop, maar omdat een reactie noodzakelijk is, doe ik dat. Joshua Taytelbaum, wie dat ook moge zijn uit je gekakel blijkt overduidelijk waarom je niet in staat bent mijn artikel te beoordelen. Je doet je voornaam geen eer aan.

  Van een groot onthaal kan je nimmer een minderwaardigheidscomplex over houden wel als kleine man misschien. Maar als ik je zo hoor kakelen, dan is schijnbaar de functie van Directeur van het Kabinet voor jou onbereikbaar, echter voor mij een doodgewone functie die ik tijdelijk vervul.

  In mijn beroepsleven heb ik gewichtigere functies bekleed zowel in Suriname als in Nederland en nooit heb ik dat te danken gehad aan mijn kennissen, maar aan mijn kennis. Elke andere President zou mij straal hebben genegeerd (volgens jou). Dit is een mooie vraag om aan de gewezen President Venetiaan te stellen. Laat me je iets vertellen uilskuiken. Ik heb gediend onder President Ferrier, President Chin A Sen, President Ramdath Missier, President Kraag, President Venetiaan (van de 15 jaren maar 2 jaren), President Wijdenbosch en nu President Bouterse.
  En bij deze houd ik je voor gezien.”
  vandersan

  Een aardje naar zijn vaartje:
  Sannetje jr heeft het hoogste woord hier op wkn.
  Wanneer je als kind vaak genoeg voor dom wordt uitgemaakt dan vind je “logischerwijs”
  ieder ander mens dom!
  Kernwoorden: gebabbel, achterlijk, geen sier snapt, valselijke, een kip zonder kop, gekakel,
  uilskuiken, bij deze houd ik je voor gezien.

  Rarara wie ben ik……………


  Maak melding

 34. @wikileaks: Probeer eens iets constructiefs te schrijven. Je ziekelijke frustraties hier spuien zal nietbijdragen aan je genezingsproces. Of wil je niet beter worden? Dat zou ook kunnen, er bestaat iets als mensen die hun identiteit ontlenen aan hun gebrek, aandoening of frustratie. Kijk maar naar Hoost, als jij dat al niet zelf bent.


  Maak melding

 35. Opvallende dat we onder deze regering op eens zoveel vrijdenkers hebben die vinden dat we een mmordende dictator gewoon alle ruimte moeten geven en kritiekloos alles moeten toejuigen.

  Ik mis de posters die onder de vorige regering overal kritiek op hadden.

  Maar meer nog mis ik de informatie die de overheid normaal verstrekt, de informatie die zij opgrond van democratiese principes en/of grondwet moet verstrekken, het behoorlijk bestuur dat stelt dat je mensne aanneemt die voldoen aan een adequaat functie profiel, dat je als overheid zorgzaam met je geld om gaat en geen prive doktersbezoek met een plan aflegd, dat je realistiese-meetbare beloftes aan het volk doet en die ook waar maakt, etc. Kortom wat ik mis is vooral

  kundig, controleerbaar en gestructureerd bestuur.


  Maak melding

 36. @NDP FOREVER: “Want wij hebben hier gepienaart” typisch de denkwijze van eenafgunstige Surinamer. Ik weet bijna zeker dat je heel vaak geprobeert hebt om een visum te krijgen voor Holland, maar dat dat telkens is geweigerd, waarschijnlijk op basis van scholing en dus de kans dat je hier in de steun zou belanden en dat frustreerd je. Laat die verbittering los, want je bent beter af dan de meeste Sur-Neds die daar steeds meer moeten inleveren en steeds meer gediscrimineerd worden. Er zijn slechts enkelen die gedoogd worden vanwege hun hand en span diensten voor de witte order zoals de Hoosten en Raymannen en Verveeren. Zonder hun broodheer zijn ze niets en ontlenen dus hun identiteit aan hem. Zo gauw als zij zich anders opstellen worden ze de straat op geknikkerd. Kijk maar hoe ze omgaan met de Jajaman Seedorf. Hij heeft nooit aan hun leiband gelopen en zal dus ook nooit die erkenning van de Nederlanders via de Nederlandse sportpers krijgen die hij verdient. In prestatie laat hij Johan Cruijf mijlen achter zich en Van Basten komt daar geheel niet bij in de buurt, maar toch worden zij de hemel in geprezen. Dus laat dat juk van negativisme jegens Sur-Neds los en wordt eindelijk een vrij mens! Laten wij samen ons geliefd Suriname opbouwen.


  Maak melding

 37. Het is toch te gek voor woorden dat mensen met me dunkt met ook maar een beetje verstand niet willen inzien dat de processen zich in weerwil van alle zwartgeklets voltrekken.

  Wordt u niet moedeloos van al dat slap ge…?


  Maak melding

 38. @ Bryan 36.
  Nooit zijn jullie aanhangers van Bouterse, maar je houdt wel een hele tirade ten gunste van deze demagoog.Hij is niet rancuneus maar hij benoemt wel loyalisten op belangrijke positie in het land, hij is niet rancuneus maar ontslaat mensen bij bosjes in suriname onder het mom van veranderde beleid inzichten.
  Hij heeft geleerd van zijn fouten en benoemd de zelfde kliek van de jaren 80 op zeer belangrijke positie in het land.Bryan jij bent een groentje.


  Maak melding

 39. Bryan.
  Als je tijd hebt lees http://www.dewest-online.com
  Keerpunt,Vreemde ontwikkeling.
  Waar is limbo we horen niets meer van meneer limburg clifton,DDB heeft witte hollanders laten over komen om hem te assisteren waar zijn de aangetrokken surinaamse media mensen? DDB Is een gevaarlijke gek die liegt en bedriegt hij manipuleert jullie gruwlijk.


  Maak melding

 40. Ik weet niet of ik deze woorden moet geloven.Laat hij het waar maken;Was hij het ook niet die steeds op ons afgaf ?
  Mede dank zij nederlandse surinamers dat de economie in Suri stand houdt.


  Maak melding

 41. Geachte forumleden,

  Iedereen behoort een tweede kans te krijgen, behalve als je misdaad tegen de menselijkheid hebt gepleegd. In dit geval moet je eerst je boet doening doen en/of je straf eerst uitzitten. Daarna heb je recht op een herkansing.

  De vermoorde landgenoten kunnen niet meer voor zichzelf opkomen en daarom moeten wij dat doen.

  Als volk van Suriname kunnen en moeten wij niet accepteren dat misdaad tegen de menselijkheid ongestraft blijft. Het is goed voor de dader(s) en de toekomstige generatie Surinamers.

  De geschiedenis liegt NOOIT.


  Maak melding

 42. Wil de enige echte Surinamer opstaan…!

  Zoals ik reeds eerder aangaf, sommige teruggekeerde mislukte suri-neds zullen altijd proberen spijkers op laag water te zoeken. Want zogenaamd zijn zij de enige echte real sranan-mang.

  Wel… kong loop yere, je bent terug(gecenterd) omdat je hier niets kon klaren….
  Niets neks nada geen enkele vaderlandse liefde.

  En btw als je nog onvolwassen bent in je “hoofd”, dan snak je naar erkenning van de Nederlanders.
  Mijn advies is om een cursus egostrippen te volgen.

  Anno 2011 is het uit om erkenning in welke vorm dan ook te zoeken, dit is zooo 1980…en getuigd van een groot,onoverkomelijk minderwaardigheidscomplex…


  Maak melding

 43. Esmerald/38 die minderwaardigheidscomplex druipt van je reactie af, wat een zelfhaat.

  Je hebt commentaar op de reactie van Van der San. Alleen zou het je sieren als je de reactie van die Teytelbaum, vooral het je stukje waarin hij aangeeft dat elke andere President Van der San straal zou hebben genegeerd ook hier zou hebben geplaats. Zodat iedereen kon lezen wat voor onzin je verkondigt.

  Het verbaasd me niet dat men je als kind al dom vond, wat dat betreft ben je wel consequent gebleven, je bent geen sier veranderd.


  Maak melding

 44. neus/40 zegt “Ik mis de posters die onder de vorige regering overal kritiek op hadden.”

  Neus kent blijkbaar het verschil niet tussen terechte kritiek en gewoon stom negatief in de ruimte kletsen zoals hij en vele anderen dat momenteel doen op waterkant onder het mom van kritiek leveren.

  Als neus slimmer was had hij/zij begrepen dat de Surinamers front ook terecht naar de oppositiebanken hebben verwezen.

  Een regering die 10 jaar aan het bewind is en duidelijk niets van terecht brengt of heeft gebracht verdient alle kritiek. Wat heeft front in 10 jaar tijd bereikt, wat hebben ze tastbaars gebouwd of ondernomen?

  Nu is het anders; we hebben een regering die de ontwikkeling van Suriname voorop stelt, een regering die de puinhopen van front opruimt, een regering die eindelijk welzijn en welvaart wil brengen voor zijn bevolking, een regering die nu in 10 maanden veel meer heeft gedaan dan front in 10 jaar. MAW een regering met Visie en weet waar die mee bezig is. een regering waar wij Surinamers eigenlijk trots op mogen zijn.

  Op zo’n regering zou neus en wat dat betreft geen enkele fronter die de vorige regering steunde kritiek mogen hebben.

  Jullie front mensen zouden je moeten schamen om de front regering al die jaren te hebben gesteund. Dat je met je beperkte denkvermogen niet beter wist kan ik me indenken. Nu daar het duidelijk is, dat front Suriname naar de afgrond heeft gebracht, zou een beetje bescheidenheid jullie wel sieren.

  Ik hoop dat je begrijpt, wanneer ik zeg dat ik jullie fronters maar een schaamteloze
  hypocriete bende raddraaiers vind die realiteitszin ontberen.


  Maak melding

 45. @ frontlosers,
  Er zijn velen jou voor geweest met de zelfde soort onzin en retoriek, en einde van de rit zie je verdwijnen want de feiten en de waarheid halen hun leugens en bedrog in.
  Ik heb een paar vragen vor jou ik hoop dat jij eerlijk deze vraag zal beantwoorden.
  1)Waar was suriname economisch na de militaire dictatuur en regering wijdensbosch ?
  2)Wat is er met onze munteenheid gebeurd
  3)waar is onze goudvoorraad gebleven
  4) wat is er gebeurd met die oude munten die ingeruild moesten worden voor een stukje vod.
  En over slim gesproken losers iedereen die op de NDP hebben gestemd zijn naar mijn mening zeer domme mensen die zich in de maling hebben laten nemen door mooie praatje op de podium. want tot nu toe is het de bevolking die de tol de betaald en de criminele beesten aan de macht die smijten het geld over de balk.vliegtuig charteren voor 130000 dollar , dure ziekenhuis bezoek in het buitenland, geestelijk adviseur die 6000 srd verdiend , een vrouw die zicht first lady mag noemen 8000 srd in de maand , een minister die zijn werkkamer laar renoveren voor meer dan een half miljoen euro en gunt zijn familie de opdracht.Frontlosers wie is nou een grote ezel ??? niemand kan het winnen van de waarheid ook jij niet , en ook DDB niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.