Minister Financiën Suriname: tekort stabiel houden

34

PARAMARIBO, 30 jun – Het begrotingstekort moet minstens beheersbaar gehouden worden. Dit zegt minister Adelien Wijnerman van Financiën. Het beleid wordt er ook helemaal op gericht. Voor de korte termijn is dit doel weliswaar ietwat te optimistisch.

Het begrotingstekort zit ruim boven de internationale standaard van vijf procent. “We halen het dit jaar nog niet. Ik wil geen bedrag noemen, maar het tekort ligt tussen zeven en acht procent”, zegt Wijnerman. De komende tijd moeten de uitgaven dan ook goed in de gaten worden gehouden. Er zijn nog oude schulden die voldaan moeten worden. Dat kan aardig oplopen en legt nog behoorlijke druk.

De overheid is wel bereid de schulden te voldoen, maar dan uit eigen middelen. “Ik wil niet praten over schulden van de vorige regering, maar over schulden die gemaakt zijn de afgelopen jaren”, aldus Wijnerman. Een iets mildere houding dus in vergelijking met haar voorganger, Wonnie Boedhoe. Die liet geen kans onbenut om de reeks onbetaalde rekeningen op het conto te schrijven van de vorige regering.

34 REACTIES

 1. Ik ben aangenaam verrast door zowel de toon alsook het realisme van de minister.
  Een minister van Financien ziet een tekort en wie het heeft veroorzaakt zal haar een worst wezen. Zij wil dit tekort verminderen.
  Realistisch: op korte termijn kan je zelden het resultaat zien van maatregelen. Of het nu maatregelen zijn om het tekort terug te dringen of devaluatie van een valuta of verhoging van belastingen.
  Ik hoop dat de minister op deze wijze doorgaat en niet lukraak gaat bezuinigen of belastingen gaat verhogen om haar doelstelling mbt het tekort te verwezenlijken. Geld is belangrijk, maar gezondheid (van het volk) is vele malen belangrijker


  Maak melding

 2. Het spijt mij,maar ik vind de houding van de minister te slap en minister van financiën onwaardig.Zij moet een veel krachtigere opstelling hebben en duidelijk maken aan haar collegae van tot hier en niet verder.Geen woorden als “proberen” ,maar zo moet het en geen trucjes.Zij heeft de verantwoordelijk op zich genomen om de overheids financiën gezond te houden en daarop zal zij worden afgerekend.


  Maak melding

 3. Goed zo Minister stabiel houden en daarna werken aan vermindering van het begrotingstekort. Dit noemt men verantwoordelijk beleid.

  Het is jammer dat de voorgaande regeringen die ook nog ontwikkelingshulp en betalingsbalanssteun kregen, nooit hebben gewerkt aan het beheersbaar maken van de Surinaamse begrotingstekort, die liep juist elk jaar nog meer op.


  Maak melding

 4. De minister weet niet waarover ze het heeft.Om minister te zijn van zo een zwaar ministerie moet je verstand hebben van economie.Deze minister gewoon gewoon haar zakken vullen en gaat weer weg.Trouwens de hele regering stelt helemaal niets voor.Zelf de president heeft geen verstand van economie om Suriname vooruit te krijgen.De president moet zich beter houden met andere dingen.Bijvoorbeeld wapens om mensen te doden als in 1982.


  Maak melding

 5. Jako & Johannes,
  Wij zijn jullie struktureel negatieve benadering van zaken meer dan zat. Ga toch op het dak zitten als je geen oplossingsmodaliteiten weet aan te dragen voor de dingen, die dit land teisteren.

  U bent gewoon een stelletje rattenfokkers!!!


  Maak melding

 6. Piko/Johannes,
  Jullie wel, edoch zijn niet eens in staat gebleken om een mini Kwakoe-festi(val) te organiseren.

  Kritiek omwille van de kritiek, daar schiet geen rat mee op.


  Maak melding

 7. Scribent #3.
  Heeft zijn/haar leeftijd blootgegeven!
  Heeft nooit van de alles vernietigende militairendictatuur vernomen.

  Wie weet het zich nog voor de geest te halen?!
  De lege schappen in de winkels, koopavonden werden omgedoopt tot loop en stroop avonden.
  Er was immers niets maar dan ook niets in de lege winkels dat men kon kopen.

  De vorige regering had er ook voor kunnen kiezen om de schuld aan Brazilië, plusminus USD 25000000 niet te vereffenen en daarvoor in de plaats de lokale schuld weg te werken.

  Voor wat de huidige minister van financiën betreft, zien is nog altijd geloven.
  Het kan best zijn dat ze het oprecht meent, maar! Niet vergeten wie aan het roer staat. Juist! De vernietiger aller tijden, de hoofdverdachte. Zolang deze hoofdverdachte op die stoel zit en niet op een kruk te Santo Boma, kunnen de Surinamers het vergeten.


  Maak melding

 8. Saksaka Whome,
  Wat baat het de uil een bril of kontaktlenzen als jij toch niet lezen wil.

  Als het beleid blauwe ogen had was het in jou ogen pas goed?

  Jo redi musu jo!


  Maak melding

 9. De sujet op 7.

  Goed zo, vooral blijven vasthouden aan de 80’er jaren. Tai hori mi boi, want als je loslaat kan je vallen je en je nek breken.

  En dit allemaal anno 2011.


  Maak melding

 10. De sujet op 7.

  Goed zo, vooral blijven vasthouden aan de 80′er jaren. Tai hori mi boi, want als je loslaat kan je vallen je en je nek breken.

  En dit allemaal anno 2011. Met wat voor trauma’s mensen nog allemaal meelopen en maar blijven weigeren profesionele hulp te zoeken. Jullie lijken wel Vene.


  Maak melding

 11. @Paraman

  En waar het kritiekloos ophemelen in de jaren 80 en onder Bosje toe leide hebben we ook al mogen ervaren.

  Je postings lezen dan ook niet anders dan een oproep van jouw aan anderen om hun mofo te houden. Wel zou ik zeggen, aangezien jij nooit iets te melden hebt, waarom geef je dan zelf niet het goede voorbeeld??
  De kwalieit van het forum zou drasties verbetern.


  Maak melding

 12. Hahahahaha, hihihihihi!

  #5.
  “Ga toch op het dak zitten als je geen oplossingsmodaliteiten weet aan te dragen voor de dingen, die dit land teisteren.”

  Met de nadruk op “de dingen, die dit land teisteren”.

  In mijn bijdrage zie reactie #7., kom ik met een oplossing, opsluiten in Santo Boma.
  Voor alle duidelijkheid heb ik het over de hoofdverdachte van meervoudige moord.

  Hoe denkt u trouwens over uw constant gescheld? Moet ik een goed woordje voor u doen zodat u ook gebruik kunt maken van de geestelijke ondersteuning à raison de SRD 6000 per maand?! Dit alles, uiteraard op kosten van de belastingbetalers.

  Toon dat uw ouders u niet voor niets beschaving hebben bijgebracht en stop met het eeuwige gescheld, wij zitten hier niet in de kazerne!


  Maak melding

 13. @frontlosers

  Je postings slaan steeds nergens op en worden gekenmerkt door een enorm onvermogen de werkelijke feiten onder ogen te zien.

  Onder elke regering waar DDB aan heeft deelgenomen is de buitenlandse schuld explosief gegroeid, de staatskas verdampt en zijn het BNP en de werkgelegenheid sterk gedaald.
  Opvolgende regeringen hebben steeds keihard moeten werken om de economie weer op de rails te krijgen en de staatshuishouding gezond te krijgen.

  Jouw posting getuigd dan ook van een schandalig gebrek aan kennis van de feiten over het eerdere wanbestuur van DDB dan wel een schandalige hang naar het vertellen van leugens. Hoe het zij je posting is van verachtelijk laag niveau.


  Maak melding

 14. Schulden!

  In een land waar zoveel bodemschatten zitten moeten schulden worden afbetaald met de opbrengst van deze bodemschatten. Volgens de nieuwe minister moeten we de uitgaven in de gaten houden. Zeg dat dan aan Desi en vriend Abrahams en niet aan een journalist.

  Als nieuwe regering neem je alles over wat de vorige heeft achtergelaten. Schulden afschuiven op vorige regeringen geeft een gedrag van onvermogen weer. In Suriname ontbreekt de kennis en de wil om het land vooruit te brengen. Steeds weer klagen over tekorten en er niets aan doen maakt van een ei nog geen kip.


  Maak melding

 15. Ik ben een jongeman van in de 30 heb gestudeerd en heb veel liefde voor mijn land….ik heb graag dat mijn land economisch vooruit gaat en leidend is in de regio.
  Wat mij wel telkens weer opvalt is dat de jaren tachtig steeds weer genoemd wordt,zelfs wanneer we discusieren over onderwerpen die daarmeee helemaal niets te maken heeft.

  In de jaren tachtig was ik heel jong dus heb eigenlijk niets gemerkt van het geen gebeurd is….ik heb namelijk wel altijd gehoord dat Bouterse een verschrikkelijke man is die uit het machtcentrum moest worden gehouden.
  Geconfronteerd met de realiteit van vandaag moet ik wel toegeven dat ik het nu echt wel anders zie.

  Het is nu 31 jaar geleden….en ik veronderstel dat de mensen die dit alles hebben kunnen meemaken en toendertijd tussen de 20, 30 en 40 jaar waren,nu tussen de 50, 60 en 70 jaar zijn……het zijn volwassen mensen waarvan ik zou verwachten dat ze een bepaalde gebeurtenis in hun leven reeds een bepaalde plek hebben gegeven.
  Wat voor mij zo vervelend is,is dat het gebeuren uit de jaren tachtig steeds weer wordt gebruikt door deze volwassenen om de zaamhorigheid die wij jongeren nu zo dringend nodig hebben te ondermijnen en steeds weer en barriere is voor het bereiken van onze zo gewilde doelen.

  Ik roep daarom alle volwassenen op die dit alles hebben meegemaakt,die misschien ondanks die 31 jaar toch nog het gevoel hebben te moeten strijden,de strijdbijl te begraven en ons te helpen de zaamhorigheid en liefde onder elkaar te stimuleren…….uiteindelijk worden wij er allemaal beter van.


  Maak melding

 16. “Ik ben een jongeman van in de 30 heb gestudeerd en heb veel liefde voor mijn land….”

  -Dus! Iemand die niet gestudeerd heeft, heeft geen liefde voor zijn/haar land.

  “ik heb graag dat mijn land economisch vooruit gaat en leidend is in de regio.
  Wat mij wel telkens weer opvalt is dat de jaren tachtig steeds weer genoemd wordt,zelfs wanneer we discusieren over onderwerpen die daarmeee helemaal niets te maken heeft.”

  -Zo graag, dat het er niet toe doet wie er aan de macht is, desnoods een misdadiger.
  Die maar niet naar de rechtbank wil gaan.
  En dat is nu, volgende week is er weer een zitting van de krijgsraad. Wat erg toch dat die rechters het nog steeds over de jaren 80 van de vorige eeuw hebben. Die houden vast en zeker niet van hun land!

  “In de jaren tachtig was ik heel jong dus heb eigenlijk niets gemerkt van het geen gebeurd is….ik heb namelijk wel altijd gehoord dat Bouterse een verschrikkelijke man is die uit het machtcentrum moest worden gehouden.
  Geconfronteerd met de realiteit van vandaag moet ik wel toegeven dat ik het nu echt wel anders zie.”

  -U heeft gestudeerd! (Wat?! Nederlands?)
  U bent dan ongetwijfeld in de positie om maandelijks een aanzienlijk bedrag weg te leggen. Doet u dat vooral bij de Landsbanki!
  Een bank in IJsland, het product dat ik u wil aanraden heet Icesave. Ik heb het een en ander over deze bank en het product vernomen, het is nu 3 jaar geleden….en ik veronderstel dat u deze bank nu wel kunt vertrouwen. Geconfronteerd met de realiteit van vandaag moet ik aanraden om al uw geld naar die bank te brengen.
  Wij zijn volwassen mensen, ik zou verwachten dat wat er toentertijd gebeurt is een bepaalde plek in ons leven heeft gekregen.
  Dus! Wat let u, breng al uw geld naar die bank.

  “Wat voor mij zo vervelend is,is dat het gebeuren uit de jaren tachtig steeds weer wordt gebruikt door deze volwassenen om de zaamhorigheid die wij jongeren nu zo dringend nodig hebben te ondermijnen en steeds weer en barriere is voor het bereiken van onze zo gewilde doelen.”

  – Wat wilt u dan bereiken?
  – Weet u, wat voor de nabestaanden van de mensenrechten schendingen vervelend is?
  – Delen de kinderen van de slachtoffers (enkelen in uw leeftijd categorie) uw saamhorigheidsgevoel? Een saamhorigheidsgevoel die u zo graag wil beleven met een mensenrechtenschender als uw roerganger.

  “Ik roep daarom alle volwassenen op die dit alles hebben meegemaakt,die misschien ondanks die 31 jaar toch nog het gevoel hebben te moeten strijden,de strijdbijl te begraven en ons te helpen de zaamhorigheid en liefde onder elkaar te stimuleren…….uiteindelijk worden wij er allemaal beter van.
  Bryan”

  -Lijkt mij dat u dit verzoek bij de krijgsraad moet deponeren, die heeft er vast en zeker oren naar. Drukt u de president van de krijgsraad vooral op het hart dat het om de saamhorigheid (met een S) gaat.

  Tot slot;

  “In de jaren tachtig was ik heel jong dus heb eigenlijk niets gemerkt van het geen gebeurd is….”

  Bij het horen of lezen van bovenstaand gaat de president van de krijgsraad onmiddellijk overstag. U heeft niest gemerkt, dan was er ook niets.


  Maak melding

 17. @ Bryan.
  Dit bedoel ik met de omgekeerde wereld of bewijslast hoe je noemen wil, wij moeten de strijdbijl begraven terwijl de daders nooit afstand hebben genomen van hun misdadige verleden.Ik vindt dat de schuldigen van 8 december berecht moeten worden het recht moet zijn beloop hebben anders zal het nooit goed gaan met suriname dat is mijn stelling.
  Bryan je hebt gestudeerd zeg jij , dan wil ik jou vragen om te onderzoeken welke suriname beter was die voor 1980 of die na 1980 ik ben een 50pluser bryan ik weet waar ik over praat daarom neem ik de ouderen in suriname kwalijk dat zei de jongeren niet hebben verteld hoe wreed en meedogenloos desi bouterse is.het is best wel triest en inhumaan dat een afgestudeerde jongeman van 30 jaar achter een meedogenloos massamoordenaar , drugshandelaar dictator aanloopt. als jij mijn zoon was Bryan zou ik mij mislukt voelen als vader en ik zou mijn diep en diep schamen als mij zoon bouterse als zijn voorbeeld zou zien.Ik heb al eerder aangegeven dat suriname in een morele staat van ontbinding verkeerd, de reactie van Bryan laat zien dat er en groot verschil is in normen en waarden van vroeger en na de militaire schrik bewind van desi Bouterse. De jongeren in suriname en Bryan vinden het de normaalste zaak van de wereld dat hun president een criminele moordenaar is die Suriname naar de flikker heeft geholpen en daar is Bryan en de rest van die kortzichtige ezels trots op.


  Maak melding

 18. @16,

  Hou eens op kerel je houd van een moordenaar.
  Als iemand een van jou gezinslid om een of andere dommereden van het leven beroofd en na x aantal jaren president wordt dan mag jij praten.
  Jij bent voormij een dus echt iemand zonder een eer gevoel.
  En ik bedoel daarmee zeer etisch!


  Maak melding

 19. neus/13

  Ik zei het al eerder je ontbeert de benodigde kennis om kritiek op mijn reacties te kunnen leveren.

  Je domme en holle reacties geven duidelijk je wanhoop weer, je wilt zo graag bij horen maar je beperkte denkvermogen laat het niet toe.

  Wanneer ik zeg dat het begrotingstekort tijdens front elk jaar weer fors is opgelopen zonder dat ze daar wat aan hebben gedaan, is dat een feit. De huidge regering in tegenstelling onderneemt stappen om het op z’n minst beheersbaar te houden en eventueel te verlagen.

  Waar komt die idioot neus mee als reactie.

  “Onder elke regering waar DDB aan heeft deelgenomen”

  Tijdens de revolutie van 1980 t/m 1987 heb je verschillende regering gehad, aan geen van deze regeringen heeft DDB deelgenomen. Hij was wel bevelhebber van het leger en maakte deel uit van het militair gezag. Deelname aan de regering is natuurlijk is anders.

  We nemen de verstandelijk gehandicapte neus niet kwalijk dat ie niet eens weet wat een regering is.

  1996-2000 hebben we een regering in Suriname gehad zonder front, heeft DDB aan deze regering deelgenomen? NEE natuurlijk.

  Ergo in 1997 heeft DDB met de NDP zijn medewerking aan deze hele regering teruggetrokken omdat hij niet eens was met het beleid. De ex-NDP’ers die de regering bleven ondersteunen noemden zich DNP’ers en richten een eigen partij op.

  ELKE regering waar DDB had deelgenomen is een feitelijke kennis volgens de DEBIEL neus.

  DAS/15 zegt “Volgens de nieuwe minister moeten we de uitgaven in de gaten houden. Zeg dat dan aan Desi en vriend Abrahams en niet aan een journalist.”

  Ai mi gado, sang psa nanga Sranangmang ini Holland. Das no spang, ik geef je boodschap persoonlijk aan de minister.

  Een andere keer als de journalist een vraag stelt moet ze gewoon antwoorden, dat ze het aan de President en minister gaat vertellen en NIET aan de journalist. En dat is het antwoord die in de krant moet komen te staan. Hopelijk ben je tevreden.

  Weet je wat, ik zal haar maar zeggen dat ze de journalist niet eens te woord hoeft te staan, alles moet ze gewoon aan de President en de minister zeggen, Dat moet beter zijn mi boi.

  Wat een idioot ben je toch ook DAS, hoe verzin je dit soort reacties.


  Maak melding

 20. Bryan je oproep zal aan dovemans oren gericht zijn. De haatgevoelens en wraakzucht bij sommige sujetten is zo groot, dat ze Suriname liever in chaos zien afgglijden.

  Ze zullen bedrogen uitkomen want de waarachtige en vaderslievende Surinamers zijn nogsteeds in de meerderheid en daar moeten wij het van hebben en met die groep zullen wij het moeten doen.

  De rest is wasting time, die zitten nl nogsteeds traumatisch gevangen in de jaren 80, ze weigeren zichzelf te bevrijden.

  Waterkant.net is voor deze gefrustreerde groep de ultieme uitlaatklep, meer hebben ze niet om handen.


  Maak melding

 21. Bryan als jonge Surinamer doet een oproe.

  “Ik roep daarom alle volwassenen op die dit alles hebben meegemaakt,die misschien ondanks die 31 jaar toch nog het gevoel hebben te moeten strijden,de strijdbijl te begraven en ons te helpen de zaamhorigheid en liefde onder elkaar te stimuleren…….uiteindelijk worden wij er allemaal beter van.”

  Wat is de reactie van een volwassene genaamd Whome, nee nooit, geen enkele saamhorigheid en liefde voor elkaar. Ergo Bryan krijt een tirade van domgeklets als antwoord, zelfs de landsbank in IJSland en krijgsraad worden erbij gehaald als argumentatie om die verdeeldheid in stand te kunnen houden.

  Ik zie Whome al denken, hoe kan Bryan het in zijn zotte kop halen om een verzoek van saamhorigheid en liefde voor elkaar hier te plaatsen.

  De reactie van wikileak heb ik niet gelezen maar zal niet zo veel verschillen met hetgeen Whome eerder heeft gesteld nl, saamhorigheid en liefde voor elkaar over my dead body.

  Ook voor wikileak is zo’n oproep not done op waterkant. Het loopt lijnrecht tegen zijn bedoeling hier op waterkant. Ze zijn beide gefrustreerde haatdragende idioten, die waterkant juist als uitlaatklep nodig hebben om hun frustratie te uitten. Zielige gasten dus.

  Boobylover las teng, helemaal overgeslagen.


  Maak melding

 22. Bryan,

  Ik begrijp je oproep en ook ik wil vooruitgang van Suriname liever dan achteruitgang. Ik hoef niet naar de jaren tachtig te verwijzen om je gestudeerdheid te prikkelen, kijk naar het heden.

  .Aanstellen van eigen zoon die via de arme belastingbetaler zijn loon krijgt.

  .Belonen van zijn echtgenote met 8000 SRd maandelijks voor handjes te schudden.

  .Oude coupe-plegers mooie funkties toespelen.

  .Veroordeelde criminelen in de regeermacht toelaten.

  .Nodeloze reizen maken waarbij veel geld wordt uitgegeven.

  .Onnodig vervangen van kader met kennis op verschillende ministeries.

  .Beloftes niet nakomen.

  Bryan, dit alles in 2011 en jij wil vooruitgang? Ik hoop met je mee maar ik heb er een zwaar hoofd in.

  Ook al heb je nog zoveel gestudeerd wat ik wel wil geloven Bryan, het heeft bij jou niet geleid tot het maken van verstandige keuzes.
  Want van de geschiedenis moet je leren om de toekomst te verbeteren. Ook al heb je die geschiedenis niet zelf mee gemaakt.


  Maak melding

 23. #16 Bryan.

  Aan de ene kant kan ik mij voorstellen dat je staat te trappelen van ongeduld om suri op te bouwen.
  Je bent jong en het is belangrijk dat Suri stabiel is zodat je met een gerust hart je leven verder kunt ontwikkelen. Vooruit kijken is het motto, snel geld verdienen en gelukkig verder leven..(niet lullen maar poetsen).

  Maar…
  Aan de andere kant,in vergelijking met de rest van je leeftijdsgenoten, moet ik concluderen dat je wereldvreemd reageert!

  De Arabische lente is ontsproten uit het brein van jou leeftijdsgenoten! Jongeren die geboren zijn in een dictatuur, en die niet beter wisten, vechten nu voor hun vrijheid!
  Deze jongeren gaan massaal de straat op en vechten voor een betere toekomst; scholing, banen, een eigen huis, veiligheid, vrijheid van meningsuiting, identiek aan jou wensen.
  En er volgen nog meer…..ook in Europa, zie Spanje..

  Das nou het verschil met de suri-jeugd!!!
  Heel erg jammer, maar de suri-jeugd is nog niet zo ver! Er heerst in mijn optiek een algehele verstandsverbijstering, geen animo, geen ambities…. (uitzonderingen natuurlijk)

  De Suri-jongeren zullen zelf de lucht moeten klaren, das nou zelfredzaamheid.
  Bundelen niet alles voor “zoete koek” aannemen en vechten voor je eigen toekomst!
  Het lot van Suri ligt in jullie handen. Onze steun en liefde heb je, maar begrip moet van beide kanten komen!

  Suc6!!!


  Maak melding

 24. @Bryan

  Leuk voor je dat je de VMBO hebt afgerond en geleerd hebt. Maar je hebt duidelijk nog niet genoeg geleerd en gestudeerd heb je helemaal niet. Dat vereist nml dat je zelf kunt en gaat nadenken.


  Maak melding

 25. Hallo Bryan,

  Hannibal Lector for President?

  Die heeft ook al 20 jaar geen mensen meer gegeten en hij lijkt nu best een aardige kerel.

  Heb jij nu gestudeerd????

  Een president van een land ( ja zelfs van Suriname) moet van onbesproken gedrag zijn. En dat is Bouterse niet dus hij zal nooit het respect krijgen dat een president verdient. H


  Maak melding

 26. #17,18 en19
  Wel,het was niet mijn bedoeling mensen hier op dit forum op de teentjes te trappen.
  Een oproep Bouterse te steunen was ook niet mijn bedoeling….but I rest my case….het is water naar zee dragen.


  Maak melding

 27. Beste W.Whome en Wikileaks,

  Veel respect voor jullie stuk wat jullie geschreven hebben.
  Dank je wel voor wat feiten en dat wil zeggen waarheid op deze waterkant.
  Ik hoop dat de jongeren weer eens respect, voor hun hardwerkende ouders familie en medeburgers krijgen, en wat eergevoel terug krijgen, en dan gaat het ook over normen en waarden.

  Nogmaals bedankt en een diepe buiging voor jullie.


  Maak melding

 28. “Ik roep daarom alle volwassenen op die dit alles hebben meegemaakt,die misschien ondanks die 31 jaar toch nog het gevoel hebben te moeten strijden,de strijdbijl te begraven en ons te helpen de zaamhorigheid en liefde onder elkaar te stimuleren…….uiteindelijk worden wij er allemaal beter van.”

  Bryan je oproep was duidelijk.Iedereen met een beetje gezond verstand heeft kunnen lezen en begrijpen wat je vroeg.

  Dat haatdragende gefrustreerden er wat anders van hebben gemaakt, komt omdat ze in een negatief spiraal zitten opgesloten. Ze kunnen zichzelf helaas daar niet uit bevrijden.

  Deze groep moet je als verloren zien, de Surinamer kan niets meer positief of constructief van ze verwachten. Het is inderdaad water naar zee dragen, wasting time.


  Maak melding

 29. Frontlosers,

  Ik moet je feliciteren. Je kan heel goed (op)lezen, maar begrijpen kan je niet. Letterlijk niet, maar figuurlijk ook niet!

  Minister, zeg aan Desi en Abrahams om minder uit te geven en niet te verbrassen. Is dat nou zo moeilijk om te begrijpen? Het aan een journalist zeggen haalt weinig uit als Desi en Abrahams dat niet (willen) lezen.
  En daar gaat het om: het effect!

  Begrijpen is niet hetzelfde als lezen, Frontlosers.


  Maak melding

 30. #25
  VMBO?
  Ik woon niet in Nederland…een paar keer op vakantie geweest.
  VMBO…volgens mij te vergelijken met de MULO of LBGO…zou het niet precies weten…jammer genoeg voor jou had ik de Mulo al op 18 jarige leeftijd afgerond…


  Maak melding

 31. Daar hebben wij de ongeleide drietrapsraket weer! Abstract denkvermogen?! Nooit van gehoord! Ziet de dingen alleen paars, op het niveau van de ULO president.

  Alleen zij die van criminelen houden, zijn waarachtige Surinamers!

  In een parlement met 51 zetels ziet men 23 zetels als de meerderheid.
  En vergeet daarbij gemakshalve de 90000 niet stemmers.

  Praat niet graag over het recente verleden! Maar wel honderduit over lang vervlogen tijden (300 jaar geleden).

  Wil ons o zo graag verzoening door de strot duwen. Maar! Wenst niet op de zittingen van de krijgsraad te verschijnen.

  En om bij het onderwerp te blijven, heeft geen begrip voor de zorgen van de minister van financiën. De Airforce One is weer uitgevlogen met een entourage een keizer (Bigi Mofo I) waardig. Kassa! (Daggeld of is het daaaaaggeld?) Rendement?! Nul, nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul nul één (yocto = y).


  Maak melding

 32. wat een stomme minister van Financien. What is a budget. Do you really know what a budget of a country is? U weet het niet minister van Financien. U gebruikt MicroEconomics wat betekent je kan niet meer uitgeven dan je inkomen aangeeft en dat is MicroEconomics. Wanneer je een budget maakt van een land moet je eerst kijken naar de definitie van een budget van een land. A budget of a country are the goals and aspiration of the country. The regering heeft geen “goals” en geen “aspiration”. When you have goals and aspiration you are going to have a deficit. Suriname gaat nooit voouruit komen, nooit en te nimmer, niet door Bouterse of door Venetiaan want ze hebben geen goals and aspiration. President John Kennedy said in 1961, we are going to send someone to the moon before the end of this decade and it was done. Het moment of zijn rede in 1961, had hij dat geld om zo’s stap te nemen? Neen, was the technology aanwezig? Neen, but he set a goal and he had aspiration. And last but not least until the day of today, we are feeling the aspiration of Kennedy with all the technology around us coming from Moon project. Men praat over welvaart vooruitgang in Suriname, men heeft geen “idee” wat welvaart of vooruitgang is, not a clue. Men praat over welvaart omdat Venetiaan in 15j niets heeft gedaan, zo alles wat Bouterse doet is meegenomen en hij weet precies hoe hij het volk moet pakken. Hij heeft gewoonweg een democratisch coup gepleegd. Er is not steeds een coup in Suriname en men is zo blind, men ziet het niet. Bouterse doet alles wat hij wilt. Hij hoeft geen rekenschap aan niemand te geven. Hij kan goud verkopen,goud delven, hij kan alles want er is nog steeds een coup in Suriname, geen verschil van the 80tige jaren. Ik verzoek iedereen om elkaar niet uit te schelden, gewoon lief zijn tegen mekaar want Bouterse gaat President zijn “for life”, en wie heeft hem daar gezet?

  I rest my case.

  Saleh


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.