Suriname’s lijst van meest gezochten slinkt snel

23

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 29 jun – De lijst van meest gezochte criminelen slinkt in ijltempo. Waar het aan ligt is nog niet duidelijk, maar de autoriteiten zijn ongemeen succesvol. De laatste weken is meer dan de helft van alle meest gezochte criminelen vastgezet. En het houdt niet op.

In Nickerie was het weer raak. Volgens Radio 10 zitten twee van de meest gewelddadige types, Poeran Gopi en Ricky Sardjoe, nu vast na een optreden van de antiterreureenheid CTU. De twee zijn aangehouden in Nickerie. Dat ging gepaard met vuurwapengeweld en beiden raakten gewond. Er viel één dode. Ook de van roofmoord verdachte Earl ‘Kabouter’ Morgenstond is aangehouden, meldt Star Nieuws.

De aanhouding in Commewijne was het werk van het arrestatieteam van de politie. Het slinken van de lijst gaat zo snel dat zelf de politie het niet kan bijhouden. Op de website van het Korps Politie Suriname staat geen lijst meer. “De lijst ‘Gezochte personen’ is op dit moment niet beschikbaar, in verband met inventarisatie. Binnen afzienbare tijd zult u hier een nieuwe en actuele lijst aantreffen”, meldt de site.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. Blijf ze op de hielen zitten, geef ze geen adem ruimte.

  Ik blijf het zeggen, de afgelopen maanden werd er een vuil spelletje gespeeld met de veiligheid in Suriname.

  Na eindelijk exponenten van front verwijderd te hebben van Juspol, blijkt dat zware criminelen wel opgepakt kunnen worden en schijnen de roven en moorden verminderd te zijn.

  Nu zien we duidelijk het voorspelde beleid van de regering, zoals beloofd over een paar maanden kunnen we alle diefijzers weer weghalen, Faya Blo.


  Maak melding

 2. Mooie zaak. En men moet doorgaan tot de laatste crimineel wordt gepakt. Roofovervallen, roofmoorden, straatroof, verkrachtingen moeten voorgoed uitgeroeid worden. Zodat het volk weer rustig kan leven in vrede en harmonie.

  Het is ook goed voor de toerisme die een flinke bijdragen kan leveren aan de economie van Sme. Je moet je overal veilig kunnen voelen in Sme, zonder enige angst om overvallen of vermoord te worden.


  Maak melding

 3. CITAAT:
  Op de website van het Korps Politie Suriname staat geen lijst meer. “De lijst ‘Gezochte personen’ is op dit moment niet beschikbaar, in verband met inventarisatie. Binnen afzienbare tijd zult u hier een nieuwe en actuele lijst aantreffen”, meldt de site.

  Schoolvoorbeeld van leugenachtige voorlichting. Deze lijst is al meer dan 2 maanden afwezig. Zelfs Peter R de Vries maakt een maand geleden melding van het feit dat tot zijn verbazing de lijst niet op de site stond.

  Persoonlijk heb ik ook via de fora van DWT & WKN meer malen melding gemaakt van dit gemis. Jammer dat de journalisten zich zo makkelijk laten belazeren door deze criminele leugenaars.


  Maak melding

 4. Nu de de volgende lijst met meest gezochte afwerken! Werkschuwe potentiele kandidaten zijn gewaarschuwd. Je kan je houwer nu gebruiken om een erf schoon te maken ipv op straat of in een supermarkt ermee te dreigen. Als de rogb ook zo een actieve anti grondroof unit had zou het vertrouwen van ondernemers ook toenemen. Uiteraardt ook van de burgers wiens perceel in de afgelopen jaren dubbel is uitgegeven(aan loyalisten).


  Maak melding

 5. Zo ken ik de politie weer, geen grappen….want wanneer deze boys genadeloos bezig zijn schreeuwen andere familie leden…….nu mag de familie van deze brutale wrede boeven ……duidelijk gaan begrijpen wat anderen moesten ondergaan……ik zeg BEER MORO SCHOT GI DIN.


  Maak melding

 6. #4,
  Het valt mij op dat je steeds naar negatieve punten zoekt om jou ???? te ventileren.
  Op meerdere punten scoort de regering nog nieteen voldoende.
  Point taken als je dat bedoelt aan te geven, maar een mens groeit door positieve kritiek om te kunnen corrigeren wat fout ging en als meetpunt om te herijken indien nodig, maar ook door (af en toe) iets positiefs aan te geven.
  Dat is goed voor de motivatie.
  Ook jij zal moeten toegeven dat het beter gaat dan een maand of twee of langer terug aan toeging.
  Wat je nu steeds doet is: suku bonyo in supu.
  Je bent heel scherp, maar gebruik het ook opbouwend door ook met alternatieven te komen.
  Ik wacht met “blijde” verwachting op jou welkome bijdrage.


  Maak melding

 7. Het gevolg van de feit dan de lijst met gezochte criminelen minder wordt kun je ook meten aan de aantallen roven, moorden, overvallen in de toekomst.

  Volgens mij is er geen betere maatstaf. We zullen zien. Ik hoop het uiteraard wel van harte.


  Maak melding

 8. Reken erop dat de criminelen massaal zullen vluchten naar het buitenland. Het is aantoonbaar duidelijk daet er een grote schoonmaak in de politietop moest plaatsvinden. De ontheven topfunctionaris was een bezielde aanhanger van et Nieuw Front.Bravo,bravo regering van Suriname.


  Maak melding

 9. @Roy Coco #8

  Als een weergave van de feiten negatief is dan moet je de messanger daarop niet aanvallen maar de schuldigen.
  Wanneer de overheid net doet alsof de lijst pas heel recent niet meer beschikbaar is dan dit een flagrante leugen. En leugens zijn in de politiek nog altijd NOT DONE.

  In dat kader zij ook opgemerkt dat de informatie verstrekking met rasse schreden achteruit gaat en steeds vaker is het eenvoudig politicie op onjuistheden te betrappen. Beangstigende feiten waar slechts melding van gemaakt wordt en waarop je deze regering moet aanspreken immers zij beloofde transparantie.

  En kom niet met het goedkope verhaal dat dit negatieve berichtgeving is. Dat is een zwakte bod waarin gepoogd wordt mensen de mond te snoeren. Niet mijn competentie staat te discussie maar die vand e regering. Niet mijn betrouwbaarheid staat ter discussie maar die van de regering. Een regering die transparantie beloofde. Een regering die zoals geen enkele regering niet gebaat is bij hosanna gillende groupies die ze zonder waarschuwing de afgrond in laten lopen.

  De jaren 80 ging mede zo fout omdat er zoveel opportunistiese ja-knikkers waren en dat staat ook nu te gebeuren.


  Maak melding

 10. Opruimen die zooitje!!

  30 jaren met vakantie sturen maar wel richting Santo Boma Jail!!! Dre brede nanga Batjaw!! Wiep Ding mars!! Kot ding go gjen!!


  Maak melding

 11. @ Roy coco het is jou niet alleen op gevallen ik heb dit DING al vaker op gewezen dat kritiek mag,kan en moet maar het kan ook op een positieve manier je krijgt als antwoord criminele regering bouterse is een moordenaar je bent ndper je bent dom hij zal maar het zelfde voor je herhalen.Dit DING wil geen positieve ontwikkeling hebben onder deze regering hoe zwaar het volk het ook mag hebben omdat het niet zijn politieke kleur is. mede door dat DING heeft dwt zijn forum afgesloten voor reacties Dit Ding kan nooit een met gezel hebben er zit gewoon geen vreugde hier in.


  Maak melding

 12. De laatste jaren heeft Suriname te maken met een golfbeweging ten aanzien van de misdaad. Wie kan zich Sampie nog herrinneren ? Hij is omgekomen bij een arrestatie. Na een aantal jaren staan er weer opvolgers op die nu kleine diefstallen plegen.
  Suriname doet zoals dat in de politiek er aan toegaat aan symtoom bestrijding. Een analyse en een actieplan zou beter zijn. Een jubelstemming is niet op zijn plaats. Waar is de moordenaar van de Nederlander die op 2e kerstdag is vermoord en de moordenaar van de bijrijder op de lijnbus. Zijn wij die al vergeten.


  Maak melding

 13. Amen.Ja, dankzij meneer Ramjiawan van de Politiebond is het eindelijk zo ver dat de ellendelingen hardhandig worden aangepakt.Meneer Ramjiawan , U bent geweldig, U heeft goed werk verricht .Dit was toch Uw voorstel en niet van de MINISTER???????Want die moet nog wakker worden. En waarom wist het CTU waar ze zich schuil hielden?Graag een antwoord hierop.

  Dantia


  Maak melding

 14. #11, Neus,
  Ik ben het met je eens dat je ELKE regering critisch moet blijven volgen en op hun fouten maar ook op hun positieve resultaten moet beoordelen.
  Maar steeds blijven veroordelen gaat wel te ver. Kritiek moet, maar tevens is het wel normaal en etisch geroorloofd de goede daden ook te benoemen.
  Ik ben ook heel kritisch aangezien er heel veel mis gaat en ook binnen deze regering er abanies bezig zijn te roven en lak hebben wat er met het volk gebeurt.
  Maar er gebeuren ook goede dingen.


  Maak melding

 15. Toch erg jammer dat deze herfen gevangen zijn genomen. Ik had liever gezien dat ze met enkele gaten in hun mars in body bags vervoerd werden.
  Het is een ramo om ze levend te vangen. Ik had liever gezien dat er, indien ze het leven hadden gelaten door meerdere kogels, sprake was van een ongelukkige samenloop van omstandigheden tijdens de arrestatie.


  Maak melding

 16. Danita vraagt

  “En waarom wist het CTU waar ze zich schuil hielden?”

  Misschien moet je vraag aan die goede man van de politiebond stellen. Vraag hem ook direct waarom hij niet wist waar ze schuil hielden.

  De goede ontwikkelingen maakt ze helemaal dol. Zo dol dat neus graag een lijst op internet wil zien. Neus heb geduld over een paar weken of maanden bestaat er helemaal geen lijst meer. De lijst van gezochte criminelen zal voor altijd een front ding blijken te zijn. Nu worden ze direct opgepakt en opgesloten.


  Maak melding

 17. @Roy Coco

  Welke controleerbare positieve resultaten zijn er dan?? Nu de lijst met most wanted al maanden uit de lucht is daar niets te controleren. Ook horen we vooral vage berichten als zoveel man opgepakt.

  Kijken we echter naar de harde feiten, de criminaliteit, dan zien we die niet afnemen. Dus rest de vraag wie worden er opgepakt?? Een stelltje junks die na 6 uur wegens gebrek aan bewijs weer buiten staan??

  Wie zal het zeggen. Deze regering doet zo geheimzinnig dat het achterddocht oproept. Voeg daar de CV’s van tientalle regeringsleden enadviseurs bij en je hebt een explosieve situatie die nauwlettend ge-monitor-t moet worden.


  Maak melding

 18. @ roy coco.
  Kan jij een paar van die goede dingen opnoemen a.u.b.
  Ik hoor al meer dan 30 jaren dat bouterse goede dingen heeft gedaan in suriname maar niemand komt met feiten en voorbeelden.Aan jou de beurt Roy coco.kom niet met staatsolie en antony nesty a.u.b


  Maak melding

 19. @2,

  En wat doen we met massa moordenaars?
  Of is dit weer te etisch of te vies?
  Kleine dieven hard aanpakken en moordenaars vrij laten rondlopen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.