Ex-minister van Justitie Suriname wordt leider VHP

15

PARAMARIBO, 29 jun – Chandrikapersad Santokhi wordt zo goed als zeker de nieuwe voorzitter van de Verenigde Hervormde Partij, VHP. De druk van tegenstanders van de consensuslijst heeft effect gesorteerd. Partijleider Ramdien Sardjoe koos eieren voor zijn geld en gaf zijn verzet tegen Santokhi’s kandidatuur op.

Dit gebeurde direct nadat bleek dat er nog een kandidatenlijst zou worden in gediend. Deze tweede lijst was een uiting van protest tegen de consensuslijst. Deze lijst waarop Santokhi kandidaat-ondervoorzitter was en Radjkoemar Randjitsingh voorzitterskandidaat, verdween van de tafel. Daarmee was het ook gedaan met het zogenaamde consensusmodel: één enkele lijst bij de bestuursverkiezingen.

Santokhi is nu nummer één op de lijst, met alle kansen de verkiezingen te winnen. De andere kandidaat is Bholanath Narain, zelf ook voorstander van Santokhi’s voorzitterschap. De afgelopen weken was de partij het middelpunt van twist tussen voor- en tegenstanders van Santokhi’s leiderschap. De voorstanders waren klaarblijkelijk in de meerderheid. Nu Sardjoe overstag is gegaan, is Chandrikapersad Santokhi’s verkiezing slechts formaliteit.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Het spel is goed gespeeld door de opposanten a.k.a. de vernieuwingsbeweging.

  Ik denk niet dat Santo een goede leider is. Hij is een goed bestuurder, maar een leider zeker niet. Anyway, time will tell als de VHPers zich niet deerlijk vergist hebben in hun keuze. Populariteit en naamsbekendheid betekenen zeker geen garantie voor goed leiderschap. Niet dat ik Randjietsingh hoog inschat, maar Santo is geen goed alternatief. Hij moet ook nog wat doen aan zijn agressie.


  Maak melding

 2. Een Farce is het. Anders kan je deze hele bestuursverkiezing moeilijk beschrijven.

  Sardjoe is overstag gegaan zegt dus genoeg, de voorzitter die bepaald, binnen een paar minuten met een pennestreek, what about al die andere bestuursleden die Sardjoe als stromannen daar heeft geplaats.

  Het is in ieder geval duidelijk dat democratische beginselen zoek zijn bij de top VHP’ers.


  Maak melding

 3. Santhoki gefeliciteerd, maar de partij die je gaat leiden moet zich veranderen het is nog steeds 100% Hindoestaans er moeten andere etnische groepen in komen.De partij is te conservatief het moet meer naar het midden toe.


  Maak melding

 4. Niet alleen de voorzitter is belangrijk om de partij een boost te geven,maar ook de andere bestuursleden.Op beide lijsten staan personen die als gelukzoekers kunnen worden aangeduid. Personen die haast niets voor de partij hebben betekent.Bovendien staan op beide lijsten onvoldoende vrouwen gekandideerd,terwijl de partij over tal van bekwame vrouwen beschikt. Ik hoop dat de strijdbijl na de verkiezingen begraven wordt en men met z’n allen achter het gekozen bestuur zal staan.


  Maak melding

 5. “Het is een fait accompli dat de geachte heren in hun individualisme, in hun materialisme, in hun anti-vrouw zijn, in hun vriendjespolitiek en regelarij cum nepotisme jammerlijk hebben gefaald en weinig tot geen daadkracht en leiderschapskwaliteiten hebben getoond.”

  Bovenstaande woorden van een VHP’er mevr. Mansaram, dat zij nu pas achterkomt, komt natuurlijk omdat ze is overgeslagen, maar niet geweend, het blijft de waarheid..

  Dit hebben velen voor haar al gezegd over de VHP, bij deze groep draait het om eigenbelang.

  Opdoeken van NPS en VHP zou het beste zijn, die Surinamers zou overkomen.


  Maak melding

 6. @ nummer 9,
  Wie bepaald wat er bij de NDP gebeurd kan jij mij dat uitleggen.
  Je kan iemand uit de goot halen maar je kan de gooit nooit uit hem halen, lees reactie nummer 5, en 9.


  Maak melding

 7. Heer Santhoki, alvast gefeliciteerd met uw voordracht. Ik hoop dat u van de VHP een partij maakt waarbij alle Surinamers zich thuis voelen. Naast andere bevolkingsgroepen erbij betrekken zou ik zeker een onderzoek laten doen waarom veel Moslims uw partij de rug hebben toegekeerd. Bewaar de eenheid in de partij maar niet ten koste van alles. Houd vooral de principes van de partij hoog zoals dhr, Sardjoe het deed. DUS NOOIT SAMENWERKEN MET DE NDP ZOLANG DDB PARTIJVOORZITTER OF PRESIDENT IS!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Poficiat.
  Nu mag Bouterse achter zijn oren krabben en goed regeringsprogramma uitvoeren.
  anders krijgt hij betaald door de kiezers.

  Raga


  Maak melding

 9. Santokhie proficiat.

  Wij hopen dat het weer goed zal gaan.
  De jongeren voelen nu wat er aan de hand is met de goede beloftes,die nog niet zijn nagekomen door onze leiders.
  Hopelijk zal er verandering komen bij VHP.
  Wij blijven nog steeds hopen


  Maak melding

 10. Compliment!

  Basja (1) verdient een compliment. Het is best zinnig om in deze tijd een multi-etnische partij te bestieren en ook nog wat vrouwvolk in de leiding op te nemen.

  Vandaag de dag trouwen Hindustaanse vrouwen met allerlei andere etniciteiten en mannen ook. Vroeger was dat onmogelijk! Laat dit ook toe in de top van de VHP en de verkiezings-overwinnig is een formaliteit.

  Santhoki zelf kiest binnenkort voor een levenspartner van Javaans/Chinese afkomst.
  Dus wat let hem?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.