Voetballers zien WK-deelname met Suriname wel zitten

4

Verschillende Surinaamse voetballers met Eredivisie-ervaring zien een rol als international voor Suriname wel zitten. Onder meer Maceo Rigters (Willem II) en Mitchell Piqué (ADO Den Haag) staat open voor het idee schrijft Voetbalprimeur.

Rigters en Piqué weten zich gesteund door Rodney Ubbergen (Telstar) en Gregory Nelson. De oud-aanvaller van onder meer AZ en RBC Roosendaal voetbalt nu bij het Bulgaarse CSKA Sofia. “Het zou leuk zijn om op die manier iets voor Suriname te kunnen doen”, zegt Ubbergen over een mogelijke interlandcarrière in gesprek met Radio Netherlands Worldwide (RNW).

Momenteel is het voor sporters met een Surinaamse achtergrond nog niet altijd mogelijk om namens het land uit te komen. Daar moet verandering in komen vindt Rigters. De grootste hindernis om profs van Surinaamse afkomst met een Nederlands paspoort toch voor het nationale elftal te laten spelen, ligt op politiek terrein. De Surinaamse regering zou een wetsvoorstel moeten indienen voor de dubbele nationaliteit.

4 REACTIES

 1. Creativiteit!

  Deze discussie is al eerder gevoerd op WK.
  Nu, een regering verder, zal het nog moeilijker worden om dit te bewerkstelligen.
  Gewoon gezien het anti-NL beleid van onze huidige regeerders.

  Niet dat ik er voorstander van ben dat SurNeds in het Surinaams elftal gaan spelen, integendeel! Ik ben er tegen. En de zuivere redenen waarom zijn heel simpel.

  De voetballers in Suriname hebben een enkel belangrijk streven: in het nationale elftal spelen. Dat geeft hen aanzien, buitenlandse reizen, daggelden en een nieuwe schoen in het buitenland kunnen kopen voor de vriendin of vrouw.
  En dat allemaal op amateurbasis.

  Door SurNeds in het Surinaams elftal op te nemen blokkeer je de weg voor het tallent in Suriname om hun doel te bereiken. En juist omdat is bewezen dat het voetbal in SU van nu vele niveau’s lager ligt dan dat van de jaren 60 bij voorbeeld, geef je de grootste sport in Suriname de genadeklap met een beslissing als deze. Niet doen, dus!

  Daarnaast zal een dubbel paspoort voor voetballers ergernis oproepen bij de rest van de Surinamers in Nederland. Een WK spelen is ook met de SurNeds nog niet zeker.
  Aner onderwerp, please!


  Maak melding

 2. @DAS

  De huidige regering heeft volgensmij wel de visie om de Surinaamse diaspora te betrekken bij de ontwikkeling van Suriname.

  Voetballen doe je om te presteren en niet voor die bijzaken die jij noemt. Het is leuk voor de jongens dat ze iets van de wereld (lees: Guyana/Caribisch gebied) kunnen zien. Maar het ligt er ook aan wat je wil bereiken in de Sport.

  Ik denk dat de Surinaamse voetballers in Nederland, het Surinaams elftal kunnen versterken. Huidige internationals hebben ook onlangs aangegeven dit te willen, omdat alle andere landen dit ook doen. Deze spelers zouden zich op kunnen trekken aan het niveau van de profs. Dan staan de spelers pas in de spotlight.

  Noem mij eens één speler van het nationale elftal die zijn doel heeft bereikt afgelopen decenia? Ik kan je zeggen die zijn er niet. Hun doel wordt juist geblokkeerd omdat er geen profs in de selectie zitten. Als die er waren zouden ze verder komen in voetbaltoernooien en de aandacht van scouts kunnen trekken.

  Tuurlijk een WK is nooit zeker. (Kijk naar Nederland en WK 2002.) Door inbreng van deze profvoetballers zullen we tenminste er op vooruit gaan als voetbalnatie. Dat moet je als doel hebben.


  Maak melding

 3. daarom zal suriname altijd blijven verliezen van landen als trinidad en andere ex engelse kolonien. hun basis spelers spelen in engeland


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.