Verzet tegen Salomons oordeel VHP-bestuur

6

PARAMARIBO, 28 jun – Het verzet tegen het Salomon’s oordeel binnen de Vooruitstrevende Hervormde Partij, VHP, blijft broeien. Volgens ex-minister Kermechend Raghoebarsing zal de partij een hoge prijs betalen. De zogenaamde consensuslijst voor de komende bestuursverkiezingen is onaanvaardbaar en zal eerder splijten dan smeden.

De achterban is alles behalve content met de lijst waar de twee belangrijkste kandidaten voor het voorzitterschap samen op. voorkomen. “De voorzitter (Ramdien sardjoe, red.) is koppig en die koppigheid heeft ervoor gezorgd dat we nu acht parlementszetels hebben in plaats van tien”, zegt Raghoebarsing tegenover de Times of Suriname. Sardjoe zou zijn wil hebben doorgedrukt.

Radjkoemar Randjitsingh (kandidaat-voorzitter) en Chandrikapersad Santokhi (kandidaat-ondervoorzitter) fungeren slechts als rookgordijn. Andere kandidaten op de lijst zijn marionetten van Sardjoe. Ook als die vertrekt, blijft hij zo in de partijpap brokkelen. Dat moeten de beide kandidaten toch wel door hebben. “In plaats dat ze leiderschap tonen, leveren ze dat in bij Sardjoe”, aldus Rahoebarsing.

6 REACTIES

 1. Eindelijk breekt de echte discussie binnen de partij los en komen de echte echte argumenten ten tafel.
  Ik ben geen hindustaan maar het doet mij deugt dat a godo broko.
  Misschien zal dat leiden tot een gezonde discussie, niet alleen binnen de VHP, maar idem de lente revolutie zal starten in alle andere politieke partijen in Suriname die als kleine koninkrijkjes geregeerd worden door een voorzitter en daaromheen een kleine kliek getrouwen en familieleden.


  Maak melding

 2. Alwin vergis je niet.Volg de zaak goed. Wat ik hier zeg heeft niets temaken met racisme.Als Santhoki voorzitter wordt krijg je een overloop naar de Me-Ka combinatie en dan TRAPT de duivel die domme Lonnie eruit dan loopt een deel van de vhp naar de me-ka combinatie dan a k’ba gie Blakaman.Let maar op. Lombo is er niet meer voor het volk waar ga je dan je met je klaagzang,vooral fa un lissie fu dinkie ma no lissie fu vreet.Odi odi.
  Glenny


  Maak melding

 3. In Suriname is de voorzitter “eigenaar ” van de partij tot de laatste adem. Wanneer hij de pijp uit is, mag de partij ook de pijp uit. Na mij de zondvloed. Vergis ik mij ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.