Surinaamse politicus wil multiraciale regering

49

PARAMARIBO, 27 jun – Parlementariër Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) heeft zich tot spreekbuis gemaakt van maar liefst drie bevolkingsgroepen. Hij ziet geen chinezen, Hindoestanen en Libanezen in de regering. Daar alle drie deel uit maken van de samenleving, moeten ze ook vertegenwoordigd zijn in het bestuur.

Het maakt niet uit of een regering democratisch gekozen is, alle rassen moeten er teruggevonden kunnen worden. “In staten waar sprake is van multi-etnische samenlevingen, bestaat de politieke uitdaging om structurele aandacht te geven aan het realiseren en in stand houden van een algemeen aanvaardbare regering”, zei Girjasing in het parlement. In de praktijk komt dat op maatschappelijk draagvlak neer.

Zo’n regering moet kunnen voorzien in de “uiteenlopen eisen van de respectieve etnische gemeenschappen voor gelijkheid, rechtvaardigheid en autonomie.” Girjasing baseert zijn stelling op een rapport van het VN Instituut voor Sociale Ontwikkeling. Het kan er bij de politicus niet in dat de regering juist stelt dat etnische zaken geen rol mogen spelen bij het streven naar nationale ontwikkeling.

49 REACTIES

 1. Hoi Shailin, ka haal he.
  Ik wist niet dat er Libanezen in Sr wonen.
  Enne..
  straks heb je democratische VHP verkiezingen, mooi momenten om om de chinezen en Libanezen deel genoot te laten zijn van de politiek dan kunnen ze straks uit eigen gelederen deelgenoot worden van de de regering toch??
  Hoe wil je een multi etnische regering, ben er nb voorstander van hoor, als je dat binnen je eigen politiek partij niet toestaat. Zelfs binnen de hindoestaanse gemeenschap wordt er gediscrimineerd, want de moslims zijn er niet of onevenredig onvertegenwoordigd in de verenigde hindoepartij.
  en wat wil je met deze loze kreten richting bouta, die doet toch wat hij wil.
  praat liever met sardjoe om zijn consensus voor een groepje van slehts 15 mensen op te breken. consensus betekent dat alle vhpérs mee eens moeten zijn en niet alleen radj sardjoe en santo.


  Maak melding

 2. De hundoesten van de VHP hebben onder dekking van NPS van ex president Venetiaan rooftochten gehouden met staatsmiddelen. Nu gaat blijken dat Suriname vooruit komt zonder steun van Nederland en de VHP. Zo kunnen zij leren hoe het moet op bestuurlijk vlak, dat je niet alleen aan je eigen soort moet denken als je aan de macht bent in een multiculturele samenleving als Suriname. Laat zij beginnen om hun eigen etnische partij te hervormen naar een multietnische partij zo niet mogen zij opdonderen en niet klagen.


  Maak melding

 3. Het moge nu duidelijk zijn dat de de mensen van front al hun verstand kwijt zijn geraakt sinds 25 mei 2010.

  Girjasingh heeft als VHP etnische exponent de racistische kaart al eerder gespeeld, omdat het niets kon uitmaken probeerd hij nu andere bevolkingsgroepen erbij te betrekken.

  Welnu de chinezen en Libanezen zullen gek zijn om jouw als hun spreekbuis te willen. Een grotere hypocriet kan je je nauwelijks voorstellen.

  Wat mij wel bevreems waarom Girjasingh niet de Indianen, Brazilianen, Haitianen enz noemt die maken toch ook deel uit van de samenleving.

  Enne hoeveel Chinezen en Libanezen zitten precies in het bestuur van de VHP of hoeveel Chinezen en Libanezen zijn als VHP DNA lid gekozen.

  Trouwens met het VN rapport in de hand kunnen de Surinamers, Turken en Marrokanen ook op hoge poten gaan eisen dat ze in de Nederlandse regering horen te zitten.

  Wat een ezels zijn die etnische racistische front mensen toch ook.


  Maak melding

 4. Trouwens Girjasingh laatste vraag.

  Waarom heffen jullie die etnische VHP op of stellen jullie het open voor alle rassen op alle niveaus?

  Zodoende wanneer jullie op een democratische manier zijn gekozen en een regering vormen, jullie ook Chinese en Libanese ministers kunnen aanstellen onder je VHP vlag.

  Enne ten overvloede EEN REGERING HOEFT GEEN WEERSPIEGELING TE ZIJN VAN DE SAMENLEVING, DAT HOORT DE DNA TE ZIJN.

  Een regering wanneer eenmaal gekozen moet de belangen van alle Burgers in het land behartigen en daar horen etnische zaken geen enkele rol te spelen de nationale ontwikkeling gaat voor.

  Deze racisten moeten ze heel op de boot zetten.


  Maak melding

 5. Wat wil de heer Girjasing?Zijn partij werd geboden bij de Coalitie te zijn maar weigerde.Wat de Chinezen aangaan moet gezegd worden dat velen van hun niet de Surinaamse burgerschap hebben.Libanezen daar vraag ik me af hoe groot deze groep is.Mijn vraag aan de heer Girjasing is waarom maakt hij zijn partij niet vrij voor alle etnische groepen?Daarmede zou hij beginnen.Het bestaat overwegend uit Hindoestanen.Het zelfde heb je bij de NPS overwegend Creolen.


  Maak melding

 6. laten wij eerst beginnen bij alle politieke partijen in suriname, begin daar maar een goed voorbeeld te geven.Alle politieke partijen moeten bij wet gedwongen worden om een weerspiegeling van de samenleving te zijn.


  Maak melding

 7. Inderdaad. Als iemand alleen maar naar de afspiegeling v.d. huidige Suri regering zou kijken dan zou die persoon denken dat er alleen maar negers en javanen wonen in Suriname want die 2 groepen domineren de regering, de enigste uitzonderingen zijn volgens mij een boeroe minister en een (halve?) hindustani V.P.
  De huidige Suri regering is totaal niet representatief gelet op de samenstelling v.d. Surinaamse bevolking en het electoraat dat op deze coalitiepartijen heeft gestemd. Dat is een slechte zaak.


  Maak melding

 8. De regering is gebaseerd op legitimiteit, uitgaande van de verkiezingsuitslag van mei 2010. De VHP had de primeur om samen met Bouta de regeermacht uit te maken, maar hadden een veels te grote bek.

  Laat Sheilendra Girjasingh eerst antwoord geven op de uitverkoop op het ministerie van Openbare Werken, toen zijn minister Kanhai er nog de scepter zwaaide. Lees voorpaginanieuws van De Ware Tijd van zaterdag 25 juni dezes.

  Deskundigheid gaat boven etnische komaf.

  Waarom wilt u geen incompetente 767 piloot worden maar wel een natie de grond inboren met ondeskundig handelen.

  Een jurist, die wel uuuren kon praten over iets waarvan hij pretendeerde verstand te hebben(civieltechniek).


  Maak melding

 9. Utopie!

  Gelukkig hebben we wel een Indianen opperhoofd!

  Wat een gedoe.
  Voorlopig zie ik dit echt niet veranderen.

  Ik ga voor een nieuwe politieke partij met jonge mensen zoals Monorath en Misiekaba en Cheung. En voor 75% gemixed.
  Geef de dertigers en de veertigers een kans, de rest mag gaan vissen(hengelen), is ook leuk hoor!!

  Bundelen dat jong bloed.
  Wie volgt??????

  Dan ga ik terug, want voorlopig gaat dit niet lukken, het wordt een clash of de titans met de oude garde!!!


  Maak melding

 10. Onderstaand een bericht waar Surinamers veel meer aan hebben dan het dom etnisch geklets van de VHP’ers. Terwijl VHP’ers brieven schrijven naar de President om hindustanen in dienst te houden die ze vlak voor en na de verkiezingen hebben aangenommen, mensenmet een contract nochtans.

  Sranang sa winie, lees hieronder die mindshift die Surinamer nu doormaken, er wordt over zaken nagedacht. Zou je zo’n bericht lezen tijdens een front regering? NEE.

  ——————————————

  Asabina: Verziekt ambtenaren apparaat heeft ‘wasi’ nodig – 27 Jun, 05:30

  Parlementariër Ronny Asabina

  Parlementariër Ronny Asabina (BEP) het ambtenarenapparaat een ‘wasi’ nodig heeft. “In plaats van een redelijk gezond functionerend apparaat met normale waarden en normen, kennen we een apparaat met waarden zoals partij politieke banden of etnische verwantschappen. We moeten ervoor waken dat het apparaat niet wordt geprivatiseerd door persoonlijke banden”, zei Asabina tijdens de begrotingsbehandeling vrijdag. Vandaag om half tien wordt de openbare behandeling van de begroting 2011 voortgezet.

  Na verschillende aspecten van de gebreken van het apparaat aangedikt te hebben zei Asabina: “Wereldwijd is het change, change en nogmaals change, alleen in Suriname maken wij mee dat de change geen verbetering maar achteruitgang betekent.

  Grondige herziening
  Asabina stelde dat er over het algemeen sprake is van een gebrekkig personeelsbeheer. Procedures zijn niet gestandaardiseerd, er is geen carrièreplanning en geen permanente evaluatie. De parlementariër benadrukte dat in grote mate sprake is van alleen fysieke en geen geestelijke aanwezigheid van ambtenaren. Volgens hem moet er een studie komen om vast te stellen hoeveel de gemiddelde ambtenaar de overheid werkelijk kost, ook na de normale werktijd. Asabina is de mening toegedaan dat het apparaat de vele miljoenen die de er aan besteed worden niet waard is en zelfs een extra belasting is voor de staat. “Ik merk dat de overheid zich alleen focust op het salaris als uitgavenpost, terwijl op andere terreinen heel veel te besparen valt.

  De parlementariër vindt dat de productiviteit van de gemiddelde ambtenaar zeer te wensen overlaat. Waar wereldwijd ambtenaren gestimuleerd worden met verlof te gaan hebben die in Suriname veel opgespaard, omdat zij de werktijden gebruiken om hun persoonlijke zaken te doen. “Aan de ene kant merken wij dat verlofdagen niet worden opgenomen en aan de andere kan valt het op dat het ziekteverzuim zeer hoog is. Het is van belang om soortelijke studie te doen, vooral als wij het terugdringen van de overheidsuitgaven serieus nemen”, aldus Asabina.

  Unicum
  Asabina vindt het een unicum dat in Suriname ambtenaren alleen worden gedecoreerd voor het lang werken bij de overheid en niet zozeer om het harde werk dat zij doen. “Erger nog, je krijgt geld ervoor in de vorm van een maand, twee maanden en drie maanden extra salaris. Kunnen wij niet inzien dat het iets is dat uit de koloniale tijd dateert. De slaaf moest de slavenmeester trouw zijn, trouw blijven en gehoorzamen en zo lang als slaaf dienen bij een slavenmeester. Regering, u moet mensen waarderen die presteren, die carrière maken”.

  Asabina merkt op dat het bij de overheid standaard is dat ambtenaren zelf willen bepalen wanneer en hoeveel overuren zij moeten maken, anders dreigt men met acties. Volgens Asabina is het tijd dat bij de verschillende ministeries affectieve human resource management afdelingen komen met maatschappelijke werkers en psychologen. “Ik geef toe dat de omstandigheden waarin ambtenaren moeten werken overigens belabberd zijn. Geen functioneringsbeleid, weinig of geen kantoormateriaal en nauwelijks geïnformatiseerde administratie, een gecentraliseerd beleid met complexe structuren. U begrijpt dat er een mind-shift moet plaatsvinden. Een drastische cultuurverandering.” De parlementariër wil ook dat er voor het ambtenaren apparaat een op mat gesneden anti corruptie wet komt.


  Maak melding

 11. Ze heeft helemaal gelijk, ik zou ook graag Brazilianen, Guyanezen en Hollanders willen toevoegen. Want die zijn ook massaal aanwezig. Ook denk ik dat we de Haitianen niet moeten vergeten. Sowieso is capaciteit belangrijker dan etniciteit. Maar volgens mij is deze regering niet racistisch hoor, maar met familie leden aanstellen en vrienden aan een baan helpen blijf je toch in een klein wereldje cirkelen.


  Maak melding

 12. Bouterse had -toen hij eerder aan de macht was een of geen hindustanen in de regering.Alleen wordt geschreewt op de podia dat de hindustanen welkom zijn voor het opbouw van het land.Nickerie heeft veel zetels binnen gehaald(daar woont veel hindustanene).Jaren tachtig was wel eens een regeing dat een minister (dhr Ramlakhan )was en later trad die af.Nu het zelfde verhaal.wonnie trad af.

  Bij VHP;hoeveel niet hindustanen zijn er in de partij-top.


  Maak melding

 13. DNA-lid Shailendra Girjasingh mist de weerspiegeling van de bevolking in het kabinet. Daarom vindt hij het jammer dat grote delen van de bevolking niet terug te vinden zijn in deze regering, met name de Surinamers van Hindostaanse komaf, de Surinamers van Chinese komaf en de Surinamers van Libanese komaf.

  What a joke! Uitgerekend deze ethnocentrische man komt met dit betoog. Als VHPer zou ik mijn mond houden over weerspiegeling van de maatschappij. En als Girjasing zou ik al helemaal zwijgen over racisme en ethnocentrisme, want het lijkt wel alsof hij deze dingen heeft uitgevonden.
  Of wil hij bij gebrek aan beter kruit maar wat roepen om deze regering dwars te zitten?


  Maak melding

 14. Maar DDB is toch helemaal niet racisties. Dat hij de Javanen en Djoeka’s in de regering voor incompetente graaiers uitmaakt is normaal. En ja eigenlijk zijn alleen de creoolse oud militairen van boven de 60 competent.


  Maak melding

 15. Helemaal juist. Ik wil nog een stap verder gaan. Ook op hogere posities in het bedrijfsleven en bij de overheid moeten alle bevolkingsggroepen vertegenwoordigd zijn. Geef het bedrijfsleven eerst de kans om hetzelf te regelen. Blijkt na een jaar of twee dat bepaalde bedrijven zich hieraan onttrekken dan volgt er een sanctie.


  Maak melding

 16. Idd Rachid het blijft lachen vooral de denigrerende wijze waarop ze tekeer gaan jegens marrons 🙂

  Zeker wanneer je bedenkt dat we Girjasing nimmer hoorde klagen toen de Hindostaan al die jaren wel en sommige andere groepen niet in de regering voorkwamen 😀 😆


  Maak melding

 17. Kijk die man is echt dom en behoorlijk ook.
  Ik zou zeggen kijk… lees…Begin eerst bij VHP begin daar het goede voorbeeld te geven ….dan komt iedereen die jij maar wil in de REGERING…..deze domme dieven pakken vaak domoren NPS’ers met lulokoek verhalen…….dus mik a man kon hoepel op!!!!


  Maak melding

 18. Na alle pogingen (en deels) gelukte pogingen om een volk te smeden, komt de op ras gefixte man weer als een duveltje uit het doosje, en het Girjasingnisme zoekt aanhangers ! Trap er niet in !
  Lang leve de Surinamer (zonder aanzien van ras)


  Maak melding

 19. Als de heer Girjasing over multiculti spreekt dan zou ik zeggen bezoek maar eerst het bedrijf Kerpalani en kijk maar wie daar voor het meest werken en hoe dat komt.Dit bedrijf bestaat er meer dan vijftig jaren ik zou zeggen haast zestig jaren.


  Maak melding

 20. de hundoestanen zijn bedrogen door bouterse hij heeft parmessar naar voren geschoven als president kandidaat om zo stemmen te winnen onder de hundoestanen en nu is de grootste bevolkins groep van suriname niet vertegen in de regering. dus bouterse laat zien dat hij een onbetrouwbaar rioolrat is.


  Maak melding

 21. Ik heb het al eerder gezegd. Het huidige regering bestaat bijna alleen maar uit mensen van Afrikaanse afkomst. Een slechte ondemocratische zaak. Toen ik in het begin in NL kwam zei ik dat ik Surinamer ben. Sommigen keken me raar aan en zeiden maar je bent toch geen neger. Hoe kan dat dan. Veel mensen in de wereld en ook in de Surinaamse regering denken dat Surinamers alleen maar uit mensen van afrikaanse afkomst bestaat…..

  Anderzijds heeft de VHP geweigerd om samen met Bouterse te gaan regeren. Dit vind ik een zeer slechte zaak. VHP moest gewoon accepteren dat Bouterse democratisch is gekozen en had gewoon voor zijn kiezers deel moeten nemen in de regering. De kiezers voelen zich bedrogen, de arrogantie van de VHP is belangrijker dan het belang van zijn kiezers…..

  Ik zou de VHP willen vragen wat is voor jullie belangrijker: Opkomen voor je volk of niet deel te nemen in de regering vanwege Bouterse. Geen wonder dat zoveel kiezer jullie in de steek hebben gelaten.


  Maak melding

 22. Nonsens!

  Een regering moet bestaan uit capabele mensen en niet verdeeld op etniciteit.
  Capabel, integer, onbevlekt en nuchter.

  Tot 1936 was politiek in Suriname alleen voor Creolen mogelijk. In dat jaar heeft de toenmalige Gouverneur de knoop doorgehakt en ook vooral de hard werkende Javanen en Hindustanen tot het bedrijven van politiek toegelaten. Met deze wetenschap in het achterhoofd kan het nooit de bedoeling zijn geweest om de regering op etniciteit te gaan formeren. Maar deze change heeft ertoe geleid dat alle groepen in de samenleving een stem hadden om voor hun belangen op te komen. En dat was nodig in een cultureel verdeeld land. En daar gaat het nu om! Kom op voor je eigen belangen, ook al zit je niet in de regering. De capabelen in de regering dienen je stem te horen en zonodig te honoreren.

  En toch blijf ik erbij: een zakenkabinet! Verban de politiek voor 25 jaar, daarna verjongd de politiek zichzelf.


  Maak melding

 23. Ik wil slechts dit zeggen,had vhp samengewerkt met de NDP dan hadden we zeker een andere samenstelling en geloof me jij gieria zou geen opmerking overmaken.De indianen zijn onze eerst bewoners van su of bestaan die voor jou niet. wikileak 6 ik sta verstelt van jou opmerking het kan dus zonder gezeik en herhalen bravo jongen ga zo door.


  Maak melding

 24. Girja bedoelt het goed,maar zijn vokabulair is verkeerd..

  Dit komt vooral door gebrek aan kennis en kundigheid,doordat de surinamer in het algemeen niet voldoende ontwikkeld is..

  Met name een volk vertegenwoordiger ,die moet toch van goede huize komen om het volk te vertegenwoordigen m.a.w. een goed opgeleidt geschoold figuur die de klappen van de zweep kent waaraan hij/zij begin,moet minstens bestuurskunde gestudeerd hebben en kennis dragen..

  Neem nou de meeste bijna 95 % v/d parlementariërs ,wat voor kundigheid bezitten zij,niets nada notie..

  Als die meneer gierja het anders had geformuleerd,dan was het geheel anders aangekomen bij het volk..

  Maar ja,de hele regering is één groot poppenkast z.a. de bende lijder het zelf zegd en doet vooral niks,iedereen blijft zitten waar hij zit..


  Maak melding

 25. Gaarne ben ik benieuwd wat de reactie van de stadsnegers/boslandcreolen zou zijn indien alle 17 ministers van hindoestaanse afkomst zouden zijn (lees geen ministers van creoolse/boslandcreoolse afkomst).

  Zou de statement dat de regering geen weergave hoeft te zijn van de samenleving nog steeds gelden?

  Of gelden er dan andere spelregels?


  Maak melding

 26. Suriname moet ernaar streven dat het onbelangrijk is welke etnische achtergrond iemand heeft die in de regering zit. Als er nu toevallig weinig Hindostanen,Chinezen of Libanezen in de regering zitten dan is dat jammer, maar Girjasing moet niet doen alsof het door het systematisch uitsluiten van deze groepen in Suriname zo is gekomen, in Suriname hebben we (tot nu toe) gelukkig geen apartheid. Als Girjasing maar hard genoeg dit soort onzin blijft roepen dan is de kans groot dat er wel apartheid in Suriname ontstaat.


  Maak melding

 27. Helemaal juist. Ik wil nog een stap verder gaan. Ook op hogere posities in het bedrijfsleven en bij de overheid moeten alle bevolkingsggroepen vertegenwoordigd zijn. Geef het bedrijfsleven eerst de kans om hetzelf te regelen. Blijkt na een jaar of twee dat bepaalde bedrijven zich hieraan onttrekken dan volgt er een sanctie.

  pico

  Op basis van diploma’s en opleiding mogen wat mij betreft alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd zijn bij de overheid en het bedrijfsleven, echter jullie weten toch wel wie de mensen zijn die wel hun school afmaken om daarna verder te studeren tot men een tiltel heeft bematigd!!!! Je kan geen ongeschoolde mensen op topposities zetten, ik hoop dat men zo slim is om dat in te zien!!!


  Maak melding

 28. Etnische achtergrond is niet van belang!
  Wij zijn Surinamer of wij zijn het niet!

  Esthetische grondslag is echter wel van belang!
  Niet een ieder verkoopt zijn huid!
  Met andere woorden wie wil er in een regering participeren met een veroordeelde en tevens hoofdverdachte van meervoudige moord. En! Een gedocumenteerde landverrader.
  Het product (keizer Bigi Mofo I) heeft hoogverraad gepleegd!

  Jongens en meisjes waar maken wij ons druk om? Het is overduidelijk dat deze M(oord C(ombinatie) frommel regering op haar laatste benen loopt. Het geld is nu al op!
  Wat overblijft is repressie.

  Mark me words! Deze grappenmakers halen de eindstreep niet! GEEN KADER IN HUIS!


  Maak melding

 29. Wat is er multiraciaal aan?

  1. Kaum Tani Persatuan Indonesia (KTPI)van Opa Soemita [geboren in 1936 dus nu 75 jaar oud] . Deze naam veranderde later in Kerukanan Tulodo Pranatan Inggil. En aan Pertjajah Luhur (PL)van ladykiller pedo opa Paul Salam Somohardjo [geboren op 2 mei 1942 dus nu 69 jaar oud]. Niet eens begrijpelijke namen voor de rest van het Surinaamse volk. Alleen de Javanen weten wat dit betekent. En deze groep is hoofdzakelijk moslim.

  2. A-Combinatie bestaande uit ABOP, BEP en SEEKA van Granman Lonny Brunsie. Allen hoofdzakelijk Christen of geloof in een Natuurgod.

  3. Waarom moet VHP open staan voor ieder wat wils. Deze party is voor de Hindus? Onze Moslims broeders horen volgens deze indeling bij KTPI en PL.

  Helaas zijn wij nog steeds getraumatiseerd door de “GULAMI Mentaliteit”.


  Maak melding

 30. Noreen Cheung heeft heel vroeg haar blazoen besmeurd door geld achterover te drukken van een organisatie voor miss China in Sur.Evenals Misiekaba die vervormde denkbeelden op na houdt.Dus zij kunnen ook niet in aanmerking komen voor lidmaatschap van de nieuwe partij.

  Cobie.


  Maak melding

 31. Een groot deel van het kader van de NDP bestaat uit Hindoestanen,Libanezen en Chinezen.De NDp is de grootste multiraciale partij in Suriname.


  Maak melding

 32. Nr.38
  Geloof jij dat leden van Dar A Salaam die kiesgerechtigd zijn op de javaanse partij had gestemd en in de toekomst de intentie deze te continueren ???
  Worden de moslims die op hindustanen lijken als tweede-rangs-leden beschouwd in de partij?
  Is dat de inzet van de interne strijd binnen de VHP ???
  Betekent de VHP :”Verenigde Hindoeisme Partij?
  Nr.38 , graag jou reactie !!!

  NEMESTHI !!!


  Maak melding

 33. Nr.35
  Nog steeds bezig met jouw “alarmistische voorspellingen ” ???
  Laat los,bevrijd jezelf en trouwens , 1 juli staat voor de deur !!!

  Republiek Suriname Voorwaarts
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 34. Suriname is als vaste land van Zuid-Amerika bij uitstek het grondgebied van de de Indianen.

  Overigen waartoe ook ik behoor zijn stuk voor stuk al- dan niet gedwongen emigranten.

  Dus mondje toe, wait and see.


  Maak melding

 35. Verhaal Noreen Chung bekend bij een ieder.Deze is ook een wanbetaler(onderdelendief).Als je over anderen wil praten moet je eerst naar jezelf kijken.NDP is inderdaad een partij voor alle rassen.Vooral als ze hun zetels willen afstaan. Pae wilde zo graag president worden.Bij Vene kon hij zijn doelen niet bereiken.
  Hij heeft die indiaan nu bewezen dat hij het toch is geworden.Pae , de javaan is nu President, hij is de baas van Bouterse.Pae poept elke dag in Bouterse’s mond en hij maar slikken,Pae doet wat hij wil met die Indiaan.Hij kan geen kant uit.Hij klampt net als een pakie-pakie aan Pae’s jas.Hij draait hem steeds om zijn vinger.Pae’s wil MOET ALTIJD GESCHIEDEN gebeurt dat niet dan kan hij heel binnenkort gratis logeren op Santo Boma.
  Pae is de reddende engel, zolang hij leeft zal Bouta hem moeten koesteren..Waar is die grote mond van hem.Pae is uiteindelijk toch de President. Maakt hij de dienst niet uit. Wat hij zegt is wet en regel.Bouterse is maar een figurant,een foetoeboi van Pae.Ndp’ers succes met jullie koenoe.
  Wij blijven maar genieten van jullie gratis toneel.

  Danitia


  Maak melding

 36. Ramsaran wil graag een reactie hoe een stadscreool het zou vinden als de 17 ministers uit hindoestanen bestonden : uitstekend en volgens democratische (niet rascistische spelregels) tot stand gekomen.
  Maar om dit te kunnen begrijpen moet je eerst
  je hindoestaanse,creoolse of javaanse bril afzetten en je surinaamse bril opzetten !


  Maak melding

 37. Ohh Cobie, dat wist ik dus niet!

  Ik wist wel dat ze lid van de ndp zijn, maar ik vermoed dat ze nu al door hebben dat ze zijn (mis)gebruikt).
  Ook geeft Misiekaba aan, dat zijn partij over 2 jr mag worden afgerekend op het niet nakomen van gedane beloften, (het niet accepteren van homowetgeving das niet koosjer)!

  Maar goed, ongeveer zulke typetjes, vwb leeftijd, diversiteit en ambitie.
  Ik kan van hieruit niet inschatten wie de uitschieters zijn, dat weten de suri’s zelf het beste..

  Ik ben ervan overtuigd dat ze kunnen slagen, omdat Suri voor 70% uit jong bloed bestaat.

  Er wordt binnen de politiek ook over na gedacht!
  lees copy GFC:
  “Harold Ramdhani van de VHP vraag zich af wat de ontevreden leden die moeite hebben om zich te confirmeren aan de consensuslijst, verstaan onder verjonging. Dit zegt hij in gesprek met de redactie van GFC Nieuws. “Verstaat men daaronder verjonging qua leeftijd of verjonging qua bestuurscapaciteiten?”

  Ik zeg beiden, zowel leeftijd als bestuurscapaciteiten. De 55 plussers mogen adviseren…..op de achtergrond!

  ciao!


  Maak melding

 38. @ Jay Krishna

  Waarom moet VHP open staan voor ieder wat wils. Deze party is voor de Hindus? Onze Moslims broeders horen volgens deze indeling bij KTPI en PL.

  Omdat de VHP zelf zit te bedelen om de stemmen van hindoestaanse moslims. De Javaanse moslims stemmen automatisch op de KTPI of PL, deze partijen bedelen ook nergens anders stemmen.
  VHP is dus verplicht zich open te stellen voor mensen die hen groot hebben gemaakt.
  De VHP begon als een kleine hindoe partij en is dankzij de moslims een nationale partij geworden.
  Daarom dus.
  Think if you can!!


  Maak melding

 39. ;Wie is die witten Hollander, die op het kabinet van de president rondloopt, Het is die zogenaamde koloniale spook van desi Bouterse de man die op de podium een hekel heeft aan alles wat blank is.


  Maak melding

 40. hahahahaaha parapinto wanneer ga je ons vertellen dat jij helikopter piloot bent of F16 piloot. je bent zeker fan van Leo Victor , Agu Leo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.