Oudedagsvoorziening Suriname druppel op hete plaat

24

PARAMARIBO, 25 jun – De Algemene Oudedagsvoorziening, AOV, lijkt steeds meer een druppel op een hete plaat. Dit zegt Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo. Mensen komen niet meer uit. De regering Bouterse paste de uitkering weliswaar aan, maar het lijkt dweilen met de kraan open.

Dat komt ook door de economische aanpassingen die dezelfde regering doorvoerde. “Het geld is niet meer waard wat het waard was”, zei Somohardjo in het parlement. Onder meer de devaluatie van de Surinaamse dollar neutraliseerde als het ware de verhoging. Het roer moet worden omgegooid. Als de AOV tot zijn recht wil komen, zal de uitkering ten minste wat moeten betekenen.

Het beste is de zaak waardevast te maken, vindt Somohardjo: “Moet de AOV niet gerelateerd worden aan het inflatiecijfer?” Met de verhogingen (volgens president Bouterse liggen er meer in het verschiet) is niemand echt geholpen. Carl Breeveld (Doe) vindt dat het allemaal minder populistisch mag. “Ik denk niet dat de overheid steeds maar een verzorgende taak moet vervullen naar allerlei maatschappelijk groepen toe.”

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. somo heb jij enige verstand van het reilen en zeilen in het wereldje van de voorzieningen.
  Hou je liever bezig met de echte politiek. Wat ben je toc een zielige javaan.
  A tang so


  Maak melding

 2. Somo heeft gelijk maar dit was al lang te voorzien. De oudjes zijn misleid, de linkerhand weet niet wat de rechterhand doet. Conclusie; slechts lood om oud ijzer.Ook is wel een kinderhand gauw gevuld.


  Maak melding

 3. SOMO heeft gelijk maar wat schuilt er nog hier achter. Somo kennende houdt normaal gesproken een dubbele agenda opna. Wellicht weer een bewuste politieke set.


  Maak melding

 4. Ridder van Commewijne!

  Aha! Daar is íe weer! De Ridder van Commewijne. Somo laat weer eens van zich horen nadat hij zijn grondkwestie wonden heeft gelikt.
  Hij richt zijn Robin Hood pijl dit keer op de ouden van dagen want hij is dat onderhand ook.

  De 75 Srd verhoging van eind vorig jaar is met de devaluatie op nul komen te staan. Terug naar af dus voor deze doelgroep. Alle Surinamers hebben ingeleverd, de een meer dan de ander. Maar diegene die zich aan de onderkant van de samenleving bevinden zullen er veel meer last van hebben, want ook de Awarra wordt duurder.

  DOE, mijn partij, neemt hierin een keihard standpunt. Ik hoef het niet altijd eens te zijn met uitlatingen van mijn partijleider
  dus Carl, versoepel je standpunt in deze.

  Ik begrijp wel waarom Carl dit gedrag van Somo te populistisch vindt. Somo wil scoren bij de zwakkeren door ze geld te beloven.
  De Ridder slaat weer toe!
  Maar het kan ook zijn dat deze sluwe Vos al op uit is op een confrontaite met Desie. Het zal de reactie van Desie en de zijnen zijn die zal bepalen of er scheuren in de broze coalitie komen.


  Maak melding

 5. Schaf dat leger af Suriname en verzorg en respecteer je Ouderen met het geld wat daarmee vrijkomt.
  Kijk naar Costa Rica, het meest welvarende land van het zuid-amarikaanse werelddeel!

  Groet: Linksom.


  Maak melding

 6. De reactie van Carl Breeveld (Doe) is volkomen onbegrijpelijk en lijkt meer aan te geven dat hij op een of andere wijze volledig door DDB is ingekapselt.

  Ieder wel denkend mens zal de opmerking dat uitkeringen in princiepe gekoppeld horen te zijn aan de inflatie voor 100% onderschrijven. Hoe Breeveld dan met een opmerking als: “Ik denk niet dat de overheid steeds maar een verzorgende taak moet vervullen naar allerlei maatschappelijk groepen toe.” kan komen is onbegrijpelijk.

  Ja Lanti hoeft niet overal voor te zorgen maar daar gaat het hier niet over. Hier gaat het over het feit dat DDB de AOV-ers eerst blij maakte met een verhoging en kort daarna met de devaluatie 20% terug pakte.
  Erger nog. Bij de verhoging deed DDB alsof hij de man was die het voor hen op nam. Hij maakt ze blij met een dode mus en bestal vervolgens iedereen van 20% van zijn inkomen.


  Maak melding

 7. somo moet niet lullen..

  zat in de vorige regering zit in de huidige regering is van alle markten thuis en medeverantwoordelijk met het reilen en zeilen van het geheel..

  als je (somo) respect hebt voor je zelf,leg je functie neer en verdwijn uit het macht-centrum,verbreek de samenwerking met ddb..dit geldt ook voor ronny romeo jungle commando brunswijk..

  dan hebben jullie ballen en niet anders..


  Maak melding

 8. Oh…..somo die spreekt.Wel eens gezien naar het onder komen van daze man op commewijne de cadeau,s die hij aan familie toeschenkt.Meester oplichter nummer 1,ex-gokhuis-eigenaar aan de binnenweg in de jaren 80.Geef eens dat wat je allemaal achter over hebt gedrukt van de staat,terug.De familie somo en consorten hebben meer dan een kwart van commewijne als,eigendom-grond.Het hele parlement,zijn de grootste dieven,schurken,die suriname heeft.Rijden in de duurste auto,s,huizen net kastelen,en de ouderen die van de armoede ten onder gaan.Brunswijk heeft zijn hele leven in het oerwoud gewoond,binnen de kortste keren woont meneer in een royale woning,2zelf,s op tourtonne,ra..ra.. hoe kan dat.Nogmaals bouterse stemmers van harte gefeliciteerd met deze smerige moordenaars die hun eigen mensen,eigen volk,onze surinaamse broeders en zusters,hebben vermoord.


  Maak melding

 9. De Surinaamse staat is de grootste werkgever en er zijn vele Surinamers die zeker goed verdienen en geen belasting betalen.Dat de AOV haast niets is geworden heeft deels te doen met de staat financiën.Vele landen zijn bezig met afschaffen van de dienstplicht deze regering wil het invoeren,dat vind onnodige kosten voor een klein land,hier kan er gespaard worden.Bouterse weet zeker niet wat hij doet,Hij beloofde de arme mensen die op zijn partij gestemd hebben hemel op aarde?wat hebben ze vandaag niets.


  Maak melding

 10. Dit geweenklaag komt buitengewoon huichelachtig over als blijkt dat het uitgerekend deze regering is, die de oudedagvoorziening substantieel heeft verhoogd.

  De huichel zit hem hier in dat, ‘hoe meer geld de regering uitgeeft, des te eerder kan Front het roer weer overnemen.

  Go home old dogs the hunting is over.

  You can’t learn old horses new trics!


  Maak melding

 11. Dit is een reactie van Somo,op hetgeen Bouterse onlangs heeft gezegd in Nickerie dat de coalitie pantners VA,Abop en Bep geen visie hebben.Somo zit met deze uitspraak in zijn maag en probeert terug te slaan.Tegerlijkertijd weet hij nu niet meer wat hij doen moet.De angst voor Bouterse heeft hij nog als geen ander.


  Maak melding

 12. Iedereen heeft recht om mee te denken /praten over het beleid.Goed /fout doet er niet toe.Enkeling denkt nog ,helaas ,racistisch.De verwijzing naar Javaan/hindoestaa/chinees versterkt mn vermoeden.
  Laat DDB zijn werk doen tot eind van zijn regeerperiode,en dan bepalen we of hij herkiesbaar is…


  Maak melding

 13. voorwat betreft de visie van Breeveld:een ieder is inprincie verantwoordelijk voor zijn/haar leven(liberaalgedachtes),maar de overheid heeft immers ook haar verantwoordelijkheid tov de burgers.Ik zie ook liever ieder burger van Su het goed hebben(geen verzorgingsstaat)in matriele zin.Deze last moeten ij met zijn allen opbrengen.Dus solidair zijn met de “have nots”.Het egoisme?nee dankje!


  Maak melding

 14. alweer die schijnheilig somohardjo hij heeft zijn zakken al gevuld voor zijn oude dagen dat zien de surinamers niet. somo probeerd nu weer een een belofte te doen waardoor hij weer op de oudjes kan rekenen voor de volgende verkiezing surinamers kunnen jullie nou niet inzien voor de zoveelstste keer dat de oudebokken die hun zakken vullen allerlei paleizen bouwen en die armen die nog armer worden waarom worden alleen de arme beroofd en mishandeld. die klootzakken die de jongeren geen kans geven dat de jongeren zelfs blind is geworden en blijven maar in de leugens van de regering geloven. realistisch denken doen jullie niet alleen maar denken dat je alleen een groot paleis kan opzetten en dure auto’s rijden dat is alles tegenwoordig.


  Maak melding

 15. surinamers zie nou een keertje in elke keer al die duizende beloften van de regering wanneer ze hun stemmen en plek hebben gevonden en hun zakken die worden gevuld zijn ze jullie allemaal weer vergeten wat voor belofes ze allemaal gedaan hebben . en jullie maar wachten wanneer komt er een verandering wel mooi niet dat zijn ze dan allang vergeten dat ze jullie zoveel hebben belooft elke dag hoor van berovingen elke dag hoor je wat waarom gaan ze niet daaraan wat doen politie doet niks kijken juist ernaar wanneer je doodt ben zijn dan verlost want daar zitten ze op te wachten. straat jongeren die begeleidt en aan het werk kan gaan dat verbeterd de regering nietdie klootzakken hebben al bereikt wat ze moesten bereiken en de rest gaat door met zijn buit.


  Maak melding

 16. @djono laat bout zijn termijn uitzitten en zien of hij en zijn partij herkiesbaar is????? dat is de grootste grap die ik ooit gehoord heb. weet alla dol worden mensen onteheven, maar een durven ze niet aan te raken: het hfd van Geodesie. die man is een schurk van de eerste klasse. bout help suriname af te komen van hem door die man met pensioen te sturen want hij is de pensioengerechtigde leeftijd al een paar jaren gepasserd. hij is een hielelikker van de A-klasse. likt B.E zijn hielen nu om te kunnen blijven zitten op zijn post. verklikt een ieder die hij kan verklikken. evert


  Maak melding

 17. Somo, is dat niet die zeer capabele en uiterst betrouwbare politicus die altijd het belang van het Surinaamse volk centraal stelt en nooit eerst zijn eigen zakken vult?


  Maak melding

 18. Iets van heel andere orde , maar wat weldegelijk valt onder machtsmisbruik.
  Volgens de tamtam/mofo koranti ( t bericht de doet ronde) zou t forum van de ware tijd , op last van hogerhand gesloten zijn.
  Ook is er een artikel op Starnieuws verschenen over een reactie van Venetiaan over een witte hollander( de ZO GEHATE?????) die rondloopt op t kabinet
  Leest u zelf t artikel indien u geinteresseerd bent en de commentaar daarover , gegeven door ene lindsay goossens.
  Zo denkt men de kritiek de kop in te drukken zoals , en mensen monddood te maken ,en zoals door Venetiaan aangehaald werd de aanwezigheid van die ploert van een valk , voor de machtsovername in de beginjaren ,80


  Maak melding

 19. frontlosers, waar ben je dorpsgek dat je bent.
  @ nummer 12 over vervuiling van het net gesproken, jij bent uit de goot gehaald maar de goot zal altijd in jou blijven en ook die prasi oso mentaliteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.