Keti Koti avond in Overvecht Utrecht

3

Dinsdagavond 28 juni a.s. is er een Keti Koti avond in het Johannescentrum in Overvecht. Keti Koti is een jaarlijks terugkerende feestdag waarbij de afschaffing van de slavernij wordt herdacht. Het betekent ‘gebroken ketenen’. De avond wordt gepresenteerd door de Denktank Sociale Cohesie Overvecht en Kosmopolis Utrecht i.s.m. Tori Oso Utrecht en het Centre for the Humanities.

In 2013 wordt de 150e verjaardag van de afschaffing van de slavernij in Nederland gevierd. In opmaat naar 2013 worden verschillende activiteiten in Utrecht georganiseerd die aandacht geven aan het Nederlandse slavernijverleden in Suriname, de Cariben en Nederlands-Indië. De Keti Koti avond maakt hier onderdeel van uit. Er is speciaal gekozen om de Keti Koti avond in Overvecht te houden. Dit jaar wordt het 50-jarig bestaan van Overvecht gevierd en in Overvecht wonen van oudsher veel mensen met roots uit Suriname, de Cariben en het voormalige Nederlands-Indië.

Tijdens de avond wordt onder het genot van een 3-gangen diner met traditionele Surinaamse gerechten aandacht besteed aan de slavernijgeschiedenis van de Surinaamse, Indische en Antilliaanse gemeenschap. Voorafgaand aan het diner worden er ervaringen en kennis uitgewisseld over de betekenis van deze gezamenlijke geschiedenis.

Host van de avond is Mercedes Zandwijken. Naast dichter Antoine de Kom en zanger Raj Mohan treedt ook woordkunstenaar T. Martinus op en vertelt Lizzy van Leeuwen over de Indische relatie met de slavernij.

Het programma start vanaf 18:00 uur in het Johannescentrum, Moezeldreef 400 in Overvecht, Utrecht

3 REACTIES

  1. Overvecht is een probleemwijk.Iedereen die daar naartoe gaat moet echt voorzichtig zijn.Het tuig daar is onvoorspelbaar.De meeste Hollanders trekken weg uit deze wijk,waardoor de verloedering erger wordt.


    Maak melding

  2. Voor één groot deel van de bevolking is dé Ketie Kotie(keten verbreking) anno 2011 nog lang niet voorbij !Zij zijn met hún MIND nog steeds met handen én voeten gebonden ! Uit hun reactie kun je nog steeds (dagelijks) óók hier op dé site opmerken…..ze zijn nog steeds gebonden !

    Groet,(veel wijsheid)


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.