Openlucht museum Suriname zonder De Keyzer verder

5

PARAMARIBO, 23 jun – De Nederlander Jean Pierre de Keyzer is directeur af bij het Openlucht Museum te Nieuw Amsterdam, in Commewijne. “Het bestuur van Fort Nieuw Amsterdam en de directeur nemen afscheid van elkaar vanwege verschil van inzicht over het management van het museum,”, meldt de bestuursraad. Het vertrek is toch vrij plots.

Jean Pierre de Keyzer zat amper een jaar aan als directeur. Met enthousiasme en ondernemersgeest trachtte hij de leemte op te vullen na het vertrek van Evert Middelbeek. “Nu is de tijd gekomen om het Openlucht museum inhoudelijk te versterken en de samenwerking met andere partners verder uit te bouwen”, stelt het bestuur. Het is nu weer zoeken naar een directeur voor één van Suriname’s oudste historische sites. Het museum maakt de laatste jaren een opbloei door.

5 REACTIES

 1. Beste redactie van Waterkant,

  Het moet zijn: De Surinamer Jean-Pierre de Keyzer.

  Voorts is de arbeidsovereenkomst nog niet ontbonden, maar onderhandelen wij daar wel over.

  Jean-Pierre de Keyzer


  Maak melding

 2. Vanwaar dit plotse vertrek?? Het lijkt wel / het is een ziekte aan het worden. Het artikel meldt toch heel duidelijk dat: “Het museum maakt de laatste jaren een opbloei door. ” Dus die man zat op de juiste plaats!


  Maak melding

 3. Nee men wil een partij loyalist daar hebben die geen kaas van heeft gegeten, dan kunnen we over een paar jaren opnieuw beginnen dit is de methode van een beruchte politieke partij in suriname.


  Maak melding

 4. In mijn optiek dient de toekomst van het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam hier in Suriname bepaald te worden en dient er veilg gesteld te worden dat museum verankerd wordt en blijft in boezem en schoot vande republiek Suriname en haar bevolking.

  Jean-Pierre de Keyzer
  Directeur Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam


  Maak melding

 5. In mijn optiek dient de toekomst van het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam hirt in Suriname bepaald te worden en dient er veilg gesteld te worden dat dit museum verankerd wordt en blijft in boezem en schoot van de Rpubliek Suriname en haar bevolking.

  Jean-Pierre de Keyzer
  Directeur Openluchtmuseum Nieuw Amsterdam


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.