Voorzitter Surinaamse Voetbalbond stapt niet op

4

PARAMARIBO, 22 jun – Voorzitter Louis Giskus van de Surinaamse Voetbalbond, SVB, blijft nog even aan. In de nasleep van de affaire rond het financiële Fifa-geschenk zou nu vertrekken onkies zijn. Giskus wil liever even wachten. Niet dat hij per se wil blijven.

Het lag al in de bedoeling de SVB-leiding aan anderen over te laten. “Ik herhaal dat mijn standpunt over aftreden recht overeind staat. Het is een kwestie van tijd”, zegt Giskus tegenover de Ware Tijd. Wanneer precies laat hij in het midden, kennelijk wel bewust. Giskus heeft de indruk dat er kapers op de kust zijn. Vanuit ‘bepaalde hoek’ kan maar niet gewacht worden tot het zover is.

Er wordt maar gevraagd wanneer hij vertrekt, zogenaamd uit bezorgdheid voor zijn gezondheid. Giskus heeft de indruk dat het dezelfde personen zijn die nu met vuil smijten en hem van alles verwijten. Toch zullen zij nog geduld moeten hebben. “Aan een datum wil ik mij niet vastpinnen”, aldus Giskus. Hij kreeg eerder dit jaar veertigduizend dollar in handen van gevallen Fifa-topman Mohamed bin Hammam.

4 REACTIES

 1. Aasgier noemen wij dat!!

  Louis Giskus wil nog even anblijven en proberen een graantje mee te pikken uit het geschenk! Dat is wat erachter zit! Slim bekeken.

  De 40 duizend dollars die hij in handen geschoven kreeg, was in scene gezet! Hij was wel erachter gekomen en daarom bekend!!

  Sterker nog! Het is niet erg slim om met 40 ruggen opstraat midden in Paramaribo in een koffer rond te lopen!!

  Maak je zelf wijs! Druiloor!!!

  De oneerlijken naar de Hel!

  Be fair!


  Maak melding

 2. Ampie!

  Was Amp[ie er nog, dan was hij de Concacaf vertegenwoordiger bij de Fifa geworden in plaats van die opgestapte, corrupte Trinidadiaan.

  In het geval van die 40 duizend zou ik zeggen zoek uit waar dat geld aan besteed is.
  Gedurende het onderzoek Giskus op nonactief stellen en voorbereiden op verkiezingen. Want niet alleen Giskus in het bestuur weet van die 40 duizend. Maak schoon schip en gooi een ieder uit het bestuur die enige weet heeft van misbruik van die 40 duizend.


  Maak melding

 3. Sport brengt mensen samen, maar niet iedereen denkt er zo over. Waarom voetballen op internationaalniveau niet lukt. De Nederlandse Surinaamse voetballers wilden voor Suriname uitkomen maar de vorige president, liet ze niet eens uitpraten toen ze aanboden voor Suriname te willen uitkomen. Want die jongens wilden hun nationaliteit en faciliteiten behouden – het waren stuk voor stuk professionals, wat een meerwaarde voor het surinaamsevoetbal zou betekenen – wat wij ze niet konden bieden. Neen zei die president toen, omdat zij hun nederlandse nationaliteit wilden behouden. Waarom kan het bij de Jamaicanen, Trinidadianen (dubbele nationaliteit) en bij ons niet. Dan komt het weer ter sprake kwantiteit, boven kwaliteit. Het zou Suriname niets kosten, alleen en dubbele nationaliteit voor hen. Ik vond dat het niet zo een punt hoefde te zijn, als je kwaliteit in ogenschouw neemt, maar helaas. Deze president is sportminded, dus laten we hopen bij een volgende aanbod dat er wel over gesproken kan worden.

  Mebaryu


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.