Meer nodig in Suriname’s strijd tegen drugs

15

PARAMARIBO, 22 jun – Er is meer dan alleen politiewerk nodig in de strijd tegen drugs. Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Inter-Amerikaanse Drugscommissie, Cicad. Weliswaar blijft politiewerk belangrijk en moet de drugsbestrijding deel worden van het Nationaal Veiligheidsplan. Maar voor een effectieve aanpak zullen burgers hun denken en gedrag moeten veranderen.

Een verschuiving van straf en afrekening naar gezond maken en herstellen. Maar dat geldt net zo goed de politie zelf. “Er is een paradigmaverschuiving nodig naar public health. Maar ga dat maar aan de politieagent vertellen”, zegt Santokhi. Want ook bij de politie is het nog niet echt doorgedrongen dat de strijd moet worden verdiept. Er uitsluitend hard tegen aangaan werkt niet meer.

Een familielid bijvoorbeeld dat steelt om drugs te kopen, heeft eigenlijk medische hulp nodig. “Ouders moeten dan eigenlijk niet de politie bellen, maar de Regionale Gezondheidsdienst”, aldus Santokhi. Ook de universiteit van Suriname zou een grotere rol moeten vervullen. Er is vooral onderzoek nodig dat over langere periodes loopt. Om vast te kunnen stellen of het drugsprobleem afneemt in omvang of niet.

15 REACTIES

 1. stop met het mensen opsluiten voor een joint..
  maak weed legaal en je hebt al een hoop problemen opgelost..je kan dan ook nog belasting heffen op weed ,maarja politiek is een vies spelletje


  Maak melding

 2. Is het niet deze Santokhi zelf,die als minis-ter,met 2kg coke in zijn kofferbak reed en bij een verkeerscontrole werd gevat? Is het niet deze Santokhi die, toen het voormalig hoofd van de narcotica Ramdani,de drugslijn van Koeldiepsing had ontdekt,hij onmiddellijk door deze Santokhi terug werd gefloten,en later zelfs in de wacht is geplaatst,met aldan niet behoud van salaris. Hoe geloofwaardig is deze man,als zijn grote vrinden grote bazen zijn?????????


  Maak melding

 3. Als je als land of als samenleving niet kan voorkomen dat veroordeelde drugscriminelen de hoogste banen in het land bekleden vraag ik mij af hoe Suriname de strijd tegen drugs gaat winnen.


  Maak melding

 4. Beste heer Santohki,

  Waarom word alle informatie inzake drugsbestrijding met de regering overlegd?
  Waarom heeft Dino zoveel toegang tot data?

  Waarom kunt u dat uitleggen?
  U weet net als ik waar de grote jongens zich bevinden maar wanneer gaat u nu eens deze bende oprollen.

  U mag het gerust weten u heeft mijn stem voor president van Suriname.


  Maak melding

 5. Als er een reu nabij de poort rondhangt, lees die Surinaamse drugsdealer en consorten, dan loopt er tenminste 1 loopse teef op jou erf rond, lees die drugshongerigen in het hoge noorden.

  Wanneer gaat het koninkrijk der Nederlanden daar paal en perk aan stellen.

  Het heeft veel weg van houdt de diefje spelen.

  Elke hoeveelheid is meer dan welkom, ja ook al moet het uit poepe worden ontward.

  Mensen staan a.h.w. in de file om die troep af tenemen.

  Busje komt zooooooooo!!!


  Maak melding

 6. Weer zo een bekrompen redenering op nummer 6, dit soort figuren die een drugsdealer als president hebben beschuldigen anderen van het vervuilen van de discussie.


  Maak melding

 7. Paraman,
  Spring in de put man ik snap jou echt niet.
  Wat heeft de afzet markt nu hiermee te maken. Het gaat om de mentaliteit van onze soortgenoten die snel geld willen verdienen. Dus het probleeem ligt bij ons en niet waar de vraag het grootst is domoor! Je moet niet anderen de schuld geven voor onze fouten en problemen in dit land.
  Onze soortgenoten worden toch niet gedwongen om deze criminele functies te bekleden of wel?
  Maarja ik snap het niet want ik ben geen DESIREE aanhanger.


  Maak melding

 8. @Paraman

  Als je dit loopse teef als president op een voetstuk zet dan komen alle valse reuen uit heel SME er op af.

  PS Ik hoop voor je dat je busje inmiddels gearriveerd is.


  Maak melding

 9. vroeger vond ik het raar dat in aziatische landen de doodstraf staat op drugs zaken. nu snap ik het. met een moord pleeg gaat er 1 persoon dood en met drugs pleeg je massa moord. een beetje overtrokken misschien maar ik zou er geen moeite mee hebben als er de doodstraf op komt maar dan wel met dispensatie voor ddb, dino, ronni, ……… ga zo maar door


  Maak melding

 10. Booby,
  Doe nou niet zo naief! Als het geen Surinamers zijn, zijn het wel anderen, die men zover weet te krijgen om die rotsooi te vervoeren.

  Het houdt precies op daar waar er geen afzet meer is.


  Maak melding

 11. Boobylover,

  Paraman kan het niet helpen. Het is de schuld van de BERMCULTUUR (Altijd de schuld bij een ander leggen). De Bermcultuur is ontstaan op de berm in Ocer. Bordje BBmetR, beetje koek en sopie en schuld afschuiven.

  Ik stem trouwens ook Santhoki.


  Maak melding

 12. He DAS je kan ook niet helpen. Het is toch ook de schuld van je varkensachtige grun dyari cultuur, eentje die alleen de splinter in andermans ogen ziet, maar de balk in je eigen ogen niet ziet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.