Jong bloed door aderen Nationale Partij Suriname

15

PARAMARIBO, 22 jun – Jong Bloed. Dat is waar de Nationale Partij Suriname, NPS, voor gaat in de aanloop naar de eigen bestuursverkiezingen. Volgens partijsecretaris Sunil Oemrawsingh is voorzitter Ronald Venetiaan (75) lang niet de enige die op vertrek staat.

Veel prominente ‘veteranen’ in de partijtop maken pas op de plaats. Nu is niet direct sprake van een onvoorwaardelijke omwenteling, maar eerder van twee sporen. “Vernieuwen op alle niveaus en tegelijk gebruik blijven maken van de ervaring en expertise van de veteranen in de partij”, zegt Oemrwasingh tegenover De West. Dus blijft de oude garde nog wel meedoen, zij het op een lager pitje. De door Venetiaan aangekondigde vernieuwing is intussen ingezet.

Vooral de partijafdelingen en –kernen moeten verjonging uitstralen. Volgens Oemrawsingh worden er nieuwe leden aangetrokken. Er is “een enorme toename van nieuwe leden in Paramaribo, waar vooral burgers in de volksbuurten zich bij de NPS aansluiten”, aldus Oemrawsingh. Mensen lijken teleurgesteld te zijn in de huidige machthebbers. Uiteindelijk wil de partij minstens een groot deel van zijn oude glorie terug. Bij de laatste verkiezingen was er een terugval van negen naar vier parlementszetels.

15 REACTIES

 1. Het opheffen van al die raciaal getinte kwallen zal in the end tot een groot heil zijn voor een waarachtige Surinaamse samenleving.

  Sunil Oemrawsing bij de NPS is een even grote- zo niet nog grotere grap als wijlen Jarien Gadden bij de VHP toentertijd.

  Hiuchel niet, doe gewoon dan doe je al gek genoeg.


  Maak melding

 2. Heb je gezien hoe men denkt?
  Bij de VHP heb ik nooi gehoord van Pinas,Riedewald of Perotie,een of ander negernaam in de top.
  Bij de NPS bepaalt nu een hindustaan(Achaibersingh)
  hahahahahaha, dat is pas vet leuk.
  Wikileaks en holmaatjes, zie je hoe achterlijk en stom jullie zijn?
  So wo tang.


  Maak melding

 3. Een groot deel van het verlies van de NPS is te wijten aan het optreden van de PL.Somo en zijn partijgenoten hebben echt alles gedaan om de toenmalige coalitie te vernietigen: corruptie bij gronduitgifte,onverantwoorde eisen die hij elke keer weer stelde aan de verdere samenwerking enz.Nu houdt hij zich zo stil als een muis als hij maar zijn njangs krijgt.


  Maak melding

 4. Ik zou echt niet weten welke jongeren zich met zo’n partij willen vereenzelvigen.

  De NPS racisten horen net als de vhp racisten voor eens en voor altijd met wortel en tak uitgeroied te worden.

  Door deze twee partijen is het volk zo verdeeld en kunnen we nogsteeds niet over een natie spreken waar iedereen dezelfde belangen voor ogen heeft.

  Opdoeken deze etnische racistische partijen.

  Ze hebben het volk toch al zo verziekt dat ene Ezel DAS komt opmerken dat er creolen worden aangesteld op topfuncties.

  Die ezel DAS heeft niet eens door dat het niet uitmaakt als de creool maar zijn werk doet en het land helpt ontwikkelen voor alle burgers.

  Zo ziek zijn die fronters anno 2011.


  Maak melding

 5. Schoon schip!

  Jong bloed is niet genoeg, NPS. Schoon schip maken is de oplossing tot verbetering. Laat de ervaring en expertise van de oudgedienden los. Ze zijn ervaren in KLOTE-politiek, machtsmisbruik, zelfverrijking en handjeklap.

  Datzelfde moet bij de VHP ook gebeuren. Laat los die oude ervaring en expertise anders wordt de Surinaamse politiek nooit gezond. Aan verjonging zonder vernieuwing heb je niets.

  Bij de PL en KTPI moeten Somo en Soemita op een zijspoor gezet worden door jong bloed. Vooruitgang zit niet bij Somo en Mita.

  De NDP laat ik voor wat het is. Ze hebben de jongeren bedrogen bij de Nationale Domme Partij en halen oude makkers uit de sloot.
  Slootjespolitiek en zelfverrijking is het credo.

  De partij van Brunswijk heeft als enige verjonging doorgevoerd. Maar jong zijn en verstand van zaken hebben is niet altijd even gemakkelijk.

  DOE, daar doe ik het voor. Vooruitgang!


  Maak melding

 6. De NPS moet een leider hebben die voldoet aan een aantal kwaliteitseisen:
  Welbespraaktheid,integer,uitstraling,democratisch denkend,alle bevolkingsgroepen als één willen beschouwen (geen rassist),leidinggevende kwaliteiten hebben,hoge principes in de vaandel voeren, principes van recht en wet willen handhaven en beschermen,weet hoe hij het land dient te besturen, enz enz.


  Maak melding

 7. De Partij zal hard moeten werken op ALLE niveaus om weer op juiste niveau te komen. Het land heeft de partij nodig voor een evenwichtige politieke balans.


  Maak melding

 8. ing. R. A. Eykenduyn

  Goed evenwicht jaja…maar juist figuren als jou met titel en al……hebben in het verleden niet eens een fietspomp of wat dan ook voor NPS kunnen produceren……nog voor land en volk ….nog voor export…..alleen maar…… soso taktak liki lawman.


  Maak melding

 9. Frontlosers,

  Door anderen Ezel of Kat of Hond te noemen maak je geen punt. Het is belangrijk je punt te maken op het onderwerp maar dat doe je niet.
  Ik kan je zo veel noemen of namen geven maar daar velaag ik me niet toe. En als je denkt dat ik een Fronter ben, lees dan eerst wat ik eerder geschreven heb. Het staat net onde je reactie.
  DOE, daar doe ik het voor!


  Maak melding

 10. Lucien #4 dat is idd wat ik me direct afvroeg want ik heb er niets van gemerkt in de samenleving.

  En degenen die nog steeds denken dat de schuld bij PL of AC moet worden gezocht hebben net als vele bejaarde NPSers niet begrepen dat NPS heeft verloren door gebrek aan interactie met het volk, itt PL en AC die beide meer zetels hebben gehaald dan NPS.


  Maak melding

 11. Goed begin!

  Een drieluik van een Hindoestaan, chinees en een creool in de top drie zou prachtig zijn.

  De shit van de ndp-loosers met hun zogenaamd niet etnisch zijn, moet je met een korreltje zout nemen.
  Voorlopig is de hele Ministerraad nengre.
  We zullen zien wat ze voor hun spiegelbeeld zullen klaren de komende periode…

  Ze gaan zover, dat ze hiero op wkn 8chter hun pceetje zitten en met een creoolse en Hindoestaanse alias reageren.
  Wat een lachertje. Zogenaamd zijn de Hindostanen voor ndp.
  Let op het taalgebruik, en de reactie-tijden.

  Als je zo zeker van je so-called super regering bent, dan reageer je consequent met 1(een) nickname.
  Maar een kat in het nauw,maakt rare sprongen.

  Only WKN knows.
  And I know WKN dus….

  Paraman, geniet er maar van, binnen 4jr zijn jullie uitgeroeid met tak en wortel, door je eigen stemvee, schrijf het op!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.