Eenheidsworst hangt VHP’ers eenzaam voor de neus

11

PARAMARIBO, 21 jun – Het heeft er veel van dat de geforceerde eenheidsworst van de politieke partij VHP op het punt staat uiteen te spatten. Een steeds scherper afgetekende minderheid lijkt nog de voordracht voor te staan van slechts één voorzitterskandidaat. Toch schijnt de strijd nog niet verloren.

Vertrekkend voorzitter Ramdien Sardjoe doet er alles aan de gelederen gesloten achter zich te laten. De twee voornaamste kandidaten, ex-minister Chandrikapersad Santokhi en Radjkoemar Randjitsingh, pretenderen ook niets anders na te streven. De afgelopen dagen kenmerkenten zich dan ook door intens overleg. De hamvraag: hoe één enkele kandidatenlijst klaar te stomen voor de bestuursverkiezingen. Maar of het ook werkt?

Santokhi lijkt voor een groot deel van de partijaanhang de man. Sardjoe heeft liever de “meer ervaren” (en bezadigde) Randjitsingh. Dat lang niet iedereen het laatste ziet zitten, doet er even niet toe. Het gaat om de eenheid van een partij die met elke nationale verkiezing alleen maar kleiner is geworden. De twee zouden het onderling moeten regelen. “Het getuigt van volwassenheid om, gelet op de omstandigheden, een beslissing te nemen die goed is voor de partij”, zegt Sardjoe tegenover de Ware Tijd.

11 REACTIES

 1. Zal me een worst wezen!

  Twee kandidaten, stemmen en stemmen tellen; klaar is kees! Het hele verhaal is door een soapverteller geschreven. En waarom?


  Maak melding

 2. sardjoe djoe wil enkel en alleen door randjietsing aan te stellen,zijn dochter een goed heen komen regelen..

  zijn inbreng wordt verder niet geduld..

  Demo-cratie is stel een lijst samen met alle kandidaten en het volk de vhp-érs zal op 3 jullie a.s. zelf kiezen wie zij wil als voor-zitter..laat die mensen zelf bepalen wie zij wil ,,punt uit..

  dat is verkiezing organiseren en al die rotzooi van consensus en alles om heen is larie-koe..
  je gaat toch niet eers de popetjes verdelen en dan z.g.n. verkiezing houden..

  laat me niet lachen..


  Maak melding

 3. Eigen schuld dikke bult!!

  Heel simpel voor om te kiezen!! Iene miene mutte gewoon!

  Wees blij (andere kant wel jammer)dat de eenheid wat kleiner is geworden. Straks is er niets meer over! Doe er wat aan stelletje muilezels!

  De meerderheid bepaalt toch! binnen de partij of niet soms?

  Heer Sardjoe, ga lekker naar huske en geniet van je oude dagen! Ondanks alles dank voor al je inzet, energie en wat je ook voor Suriname heb mogen betekenen.

  Succes!!


  Maak melding

 4. Intern gaat het om macht/accommodatie. Welke poppetje gaat waar zitten ongeacht kennis, inzicht, vaardigheden en competenties. Hier wint Santokhi qua praktische ervaring en hij staat het dichts bij de denkwijze van de moderne jonge Hindustanen. Slecht is relatief beter dan slechter en nog beter dan slechtst.

  Extern moet je iemand hebben die tegenwicht kan bieden aan DDB. Dus een man met ballen en de juiste mentaliteit en dat is Santokhi.

  Verjongen, moderniseren, aanpassen aan 2011, rekensommetje maken voor je achterban (koelie of meneer?).

  De houdbaarheidsdatum van Randjietsingh is allang verstreken.

  De jonge moderne Hindustaan heeft de Surinaamse mentaliteit d.w.z. is nergens bang voor. Op de door Mahatma Ghandi aangeboden beide wangen zijn al diverse keren flink gemept. Wie heeft meer dan twee wangen? Het is op!!!!


  Maak melding

 5. Go home boys!
  The war is over. Surinaamse jongens en meisjes denken allang niet meer in termen van kasten en hokjes.

  Geef Suriname nou de kans om Suriname te worden. Dat orthodoxe gedoe daar wordt niemand vrolijk van.


  Maak melding

 6. Santo als nummer 1 en weg met Randjitsing, die toch maar een kleine aanhang heeft en dat gedoe van Sardjoe is gewoon schaamteloos. Als ik zijn dochter was zou ik de eer aan mijzelf houden en afzien van een plek in het bestuur en zo de zaak mogelijk nog redden.


  Maak melding

 7. Radj en sardjoe zijnnu al aan het klungelen. radjis aan het klungelen en niet in staat de huidige crisis te bezweren. hoe wil hij andere zaken aanpakken en e partij leiden. teriwjl er onrust is hoor en zie je radj niet en is hij alleen bezig zijn hachie te redden. dat consensus ding is rotsooi en zand om in de ogen te strooien. echte consensus en echte democratie en echte verkiezing is gewoon kandidatenlijsten stelllen en open ene eerlijke verkiezingen houden, wie wint die wint en regeert dat is consensus voor allemaal en niet alleen consensus voor radj en sardjoe.
  hoe achterlijk kan je nog zijn, sardjoe had laatst gesprek met 2 heren en deed alsof hij met een nieuw voorstel kwam, nl radj voorzitter en santokhi 2e man. dat was toch al van meet af bekend?
  ik hoop dat vhpérs dit lezen en lering trekken uit alle verkiezingen sinds de jaren ’70. niet als een idioot gaan stemmen en achteraf gaan klagen.
  voorstel: santhoki voorzitter en radj in een of ander adviesraad stoppen. als hij niet wil dan maar opzouten.
  waarom worden moslims ook halsstarrig uitgesloten in het bestuur en bij nationale verkiezing worden om hun stemmen gebedeld. Ik hoop dat de moslims hieruit hun conclusies trekken. de vhp heeft trouwens in de afgelopen 50 jaar niks gedaan voor de hindoestanen laatstaan de moslims, welke verworvenheid van vhp zie je in wanica of saramacca waar de meeste vhpérs wonen.
  ben niet pro bouta maar hij heeft tenminste in paar jaar licht water en asfalt wegen aangelegd in grote delen van wanica.
  radj is alleen bezig met percelen opkopen en verkopen. dit doet hij via zijn contacten bij OW. waar hij min. was.


  Maak melding

 8. De kapitaal-krachtigen bepalen het beleid van de (on-)Verenigde Hindustaanse Partij en niet de intellectuelen .
  Of gaat het soms tussen de Hindu’s en de Moslims binnen de gelederen ???
  De kardinale vraag is het volgende : WIE WIL DE NIEUWE HINDORIE ZIJN ???
  PREM RADAKISHUN MISSCHIEN ???
  O nee toch , die is geen SURINAMER maar een NEDERLANDER !!!

  Djai djai sarnam ,djai djai sarnam !!!


  Maak melding

 9. wat ze in de vhp ook doen men blijf roeren in een partij dat nooit een fisie zou kunnen hebben om voor dit mooi land iets te betekenen,roeren in een potpoeri dus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.