Acties in Suriname’s enig psychiatrisch centrum

9

PARAMARIBO, 21 jun – Het is al enkele dagen onrustig in het Psychiatrisch Centrum Suriname, PCS. Het grootste deel van het personeel is dagelijks ‘in beraad’, werkt dus niet. Een gesprek tussen de vakbond en de voorlopige directie lonen en arbeidsomstandigheden bood weinig soelaas.

De vakbond weet waar het aan ligt en zoekt het hogerop. Met de eigenlijke directeur, Dayasankar Mathoera, valt niet te praten, want die zit in het buitenland. “Onverantwoordelijk”, zegt vakbondsleider Errol Snijders. Het kan er niet in dat het enige psychiatrisch zienekenhuis in het land vrijwel stuurloos achtergelaten wordt. Noch de voorlopige leiding, noch de bestuursraad of het ministerie van Volksgezondheid wil de bond spreken.

Vicepresident Robert Ameerali is daarom gevraagd een oplossing te helpen zoeken. “We hebben gesproken over het onverantwoordelijk gedrag van de directie. We hebben te maken met een ziekenhuis zonder alternatief”, aldus Snijders. Het PCS biedt poliklinische, intra- en extramurale zorg. Ook is er een dagcentrum. De meeste diensten worden nu gedraaid door een restant werkwillig personeel.

9 REACTIES

 1. Ik heb gemerkt dat deze regering doodsbang is voor onrust in de vakbeweging.Wanneer de werknemers blijven volharden ,zullen ze alles kunnen krijgen wat ze wensen.Let maar op wat er bij Staatsolie is gebeurd.Met veel bombarie werd er ,volgens mij terecht, gekort op de royale winstuitkering,maar toen de vakbond zijn tanden liet zien,werd de regering zo bang dat zij direct aan alle wensen van de bond heeft voldaan .


  Maak melding

 2. Nr 1 Jaco: De regering is ook bang voor Guyana. De (Tigrie)Triangel gebied is door hen ingenomen en Bouta heeft geen poten meer om op te staan.

  Bouta kakelt als een kip zonder kop!! Kraaien kent hij niet. Pak, pak, pakkaaaakk!

  Met catapult gaat hij heroveren! Dit speelt al vanaf 1964.


  Maak melding

 3. Lonen!

  Gaat het om loonsverhoging? Of gaat het om het beleid? Als het om loonsverhoging gaat zal het lang gaan duren. Gaat het om het beleid of het beleid dat er niet echt is, dan mogen de lonen van de leiding niet doorlopen. Beslag leggen op het loon van de leidinggevenden die de leiding niet willen nemen.
  Je zal zien hoe snel ze een ommedraai maken.


  Maak melding

 4. Ik begrijp best dat ze meer geld willen. Errol heeft ze allang duidelijk gemaakt dat er een zware klus aankomt.

  DDB is nu al een jaar bezig en niets lukt hem. Natuurlijk we hebben het em al zo vaak gezegd. Jongen doe het niet. Hij leek het te begrijpen, maar op het laatste moment bedacht hij zich toch en schoof Bosje aan de kant. Nu is hij al een jaar bezig en niets lukt, niemand luisterd, niemand doet wat. Om GEK VAN TE WORDEN. 😉


  Maak melding

 5. @5 Gelukkig maar dat hij zich heeft bedacht.Dus kan hij niet meer zo straks zeggen;if na mi onkan.die moet zijn pyama uit doen.die is zwak,te na mi ting a mang be gwe en ga zo maar door soso bluf.Nu moet hij het doen en wat zien we noti no e psa Die kale bluffer.Odi odi Limbo. Wat eet je vandaag? Zeker een dikke boterham.
  Odi odi Guno
  Glenny


  Maak melding

 6. Nr.5 neusi ,
  Nu is hij al een jaar bezig en niets lukt ,niemand luisterd , niemand doet wat .
  OM GEK VAN TE WORDEN .
  Ja neusi , zijn jouw eigen woorden .
  “En toch hebben revanchisten en de oppositie het gore lef om de huidige president van dictatuur te betichten “!!!
  Ja neusi , zielig he ???
  Het is eigenlijk “OM TE LACHEN ” , tranga ook tu !!!

  Republiek Suriname Voorwaarts
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 7. Ja Nosokek@, tot grote heil van jou en die oude ganaffen van je.

  We’re doing it our way en het gaat lukken, jo a-nationale kwast jo!


  Maak melding

 8. Jullie doen het op jullie manier, dus wanneer het weer mislukt kan je niet zeggen dat het de schuld is van die blanke Hollanders.
  Enige wat jullie gaat lukken is het land tien trede naar beneden donderen en bij iedere trede die jullie naar boven komen die domme massa voorhouden dat ze vooruitgaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.