Vicepresident Suriname krijgt meer bevoegdheden

7

PARAMARIBO, 20 jun – De functie van vicepresident krijgt meer inhoud. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali. Er zijn nu beter regelingen getroffen in een splinternieuw ordereglement voor de ministerraad. Afgerekend moet worden met de onduidelijkheid rond het vicepresidentschap.

De afgelopen ruim twintig jaar speelde die onduidelijkheid wel eens op. “Nu mag de vicepresident ook raadsvoorstellen doen”, zei Ameerali in het radioprogramma Welingelichte Kringen. Dat kon eerder niet. Raadsvoorstellen van de vicepresident moesten eerder via de minister van Binnenlandse Zaken. Met die praktijk is nu definitief afgerekend en kunnen zaken vlotter lopen.

Er komen ook meer maatregelen om de kosten van het overheidsgebeuren te drukken. Openbare aanbestedingen kunnen voortaan ook via internet. Dat moet de administratieve kosten kunnen verminderen. Ameerali schat dat het zeker voor de helft minder kan. Het aankopen van goederen zal centraal geschieden. De ‘speciale’ prijzen voor de overheid kunnen dan omlaag.

7 REACTIES

 1. Change!

  Allerlei veranderingen hebben het land nog geen cent vooruit gebracht. Integendeel is de bevolking heel veel centen achteruit gegaan door een aantal veranderingen.

  Aanbestedingen zoals Abrahams op zijn ministerie heeft gedaan zullen blijven bestaan want die familie-cultuur kan je niet veranderen.

  Berisp meneer Sapoen en zijn direkteur omdat zij hun echtgenotes een baan hebben gegeven op hun ministerie. Dat moet tot de taak van een VP behoren.

  Berisp de President voor het aanstellen van zijn bestrafte zoon en het bevoordelen van zijn echtgenote en zijn Dominee.

  Meneer Ameerali, daar gaan de belasting centen van de arme bevolking aan weg. Als u dat niet kunt zien dan hoeft u ook geen voorstellen te doen als VP. U bent blind!


  Maak melding

 2. Een kleine vooruitgang, maar als je tussen de regels leest moet het hele staatsbestel eigenlijk op de schop, ’t is zwaar verouderd en gedateerd.

  Een rechtstreeks gekozen president bijvoorbeeld, zou een noviteit voor Surinaamse begrippen zijn.


  Maak melding

 3. Nu kan hij nog meer dommigheden in de ether sturen.Net als dat ding met de GPS.Vandaag kwam hij al met eentje.De regering gaat centraal ‘inkopen’.Dus op borgoe.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Saaaaaang.
  Roberto krijgt meer macht om te blaffen.
  Roberto is op weg naar de top.
  Roberto zingt:
  En we gaan nog niet naar huis
  nog lang niet
  nog lang niet
  we gaan nog niet naar huis.


  Maak melding

 5. Sommige mensenworden met een natuurlijke aanleg , t zij positief of negatief geboren
  Laat deze figuur Rowdy robby, nou zo iemand zijn die alleen maar met een botte bijl weet te hakken,botterik als die is ,met net zoveel aangeboren tact als een tafelpoot.
  Zijn forte is ,t NIET in staat zijn, om anderen met respect te behandelen.En nu hij zogenaamd meer bevoegdheden krijgt , zal t alleen nog maar erger worden want communcatief is t bedroevend met hem . Nu hij meer ruimte krijgt datgene te doen wat hij zoooooo, graag doet, is t hek van de dam , want dat heeft hij niet zomaar gekregen ; hij krijgt maandelijks een zeer riante vergoeding om als menselijk schild de aanvallen die worden gelanceerd vanuit de oppositie en samenleving , op te vangen en ontkennen.
  En als straks z,n grote meester weer in Cuba zit om gezondheidsredenen op kosten van de samenleving /belastingbetaler,krijgt hij alle vrijheid t veld te bespelen .
  Wacht maar af; wanneer dit soort berichten worden bekendgemaakt zit er altijd iets aan te komen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.