Suriname wil EU-miljoentjes niet meer mislopen

10

PARAMARIBO,/ROTTERDAM 20 jun – Suriname wil de hulpfondsen van de Europese Unie optimaal benutten. Dit zegt parlementariër Oesman Wansabesari.(MC/KTPI). Een parlementaire delegatie heeft dan ook betere benutting bepleit tijdens een bezoek aan Brussel. Suriname wil niet langer miljoenen euro’s mislopen.

Dat is de afgelopen decennia wel gebeurd, voornamelijk door bureaucratische rompslomp. Vooral de EU houdt er een hele papierwinkel op na. “Het is daarom noodzaak deskundigheid van de ACP binnen te halen”, zegt Wangsabesari tegenover de Ware Tijd. De ACP-groep van voormalige koloniën heeft ervaring met het de Europese bureaucratie. Suriname wil die als lid benutten.

Het ACP Secretariaat heeft intussen steun toegezegd. Er komen onder meer trainingen voor Surinaamse deskundigen. Ook andere lidstaten laten nog te veel hulpfondsen liggen, simpelweg omdat ze de bureaucratie niet aankunnen. Zo ligt er een fonds van ruim honderd en vijftig miljoen euro, waar nog niet een derde van is benut. Dit zogenaamde Cariforum fonds loopt als enkele jaren is tot 2013 beschikbaar.

Bekijk ook:

10 REACTIES

 1. Kolonie klein maal plettig!

  We hebben niets nodig! We hebben niets van EU nodig! We doen alles zelf en zijn een trotse ex kolonie.

  Door burocratie zoveel miljoenen mis lopen is een akelige zaak. Deskundigheid is geboden en daar zijn wij helaas niet zo goed in. Een grote mond opzetten daar blinken we echt in uit.


  Maak melding

 2. als er valt te graaien,zijn we als de honden bij..,maar om zelf productie te leveren,ho maar..

  waar zijn al die plannen en de uitvoerders,iedereen wordt in overheids dienst genomen,wat doen ze daar allemaal..


  Maak melding

 3. wij de z.g.n. regering(crimies) willen alles gratis van het buitenland,vooral de euros-us$’s voor niks..

  wij het volk de regering geven zelf alles gratis weg,kijk maar naar de buitenlandse bedrijven nog grote schepen op de rivier om alles weg te slepen voor niks..


  Maak melding

 4. Hele zuid-oost Azie was een hulp ontvangende gebied.Hongersnoden,wateroverlast,kaar kong!Ook de grote China en India kenden voedsel schaarste met doden tot gevolg.Tot ze beseften dat ze hun basis industrie moesten aanpakken:de landbouw.Deze landen brachten hun daarvoor geschikte gebieden in cultuur en zijn van zelf voorzienend tot graan exporteur geklommen.En uit de inkomens van de export hebben zij nu de zware industrie ter hand genomen.
  Sur.is in een hard tempo bezig haar landbouw grond te gebruiken voor woningbouw.Het gaat ook niet lang duren of wij gaan ook onze voedsel moeten importeren.Laat Sur.dat beetje grond dat er nog is verstandig gebruiken en dat beetje ruimte dat er nog is benutten om te expoteren.Want zo lijkt het ook nergens op.Met of zonder hulp.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Op zicht is het niet slecht die EU miljoentjes die binnen kunnen komen. Maar doel is om het land te ontwikkelen ermee en om de levens standaard van het volk op een hoger niveau te brengen.

  En niet om auto’s op te pimpen en toiletpotten van een half miljoen aan te schaffen door regereringsleden, hun vrouwen te belonen omdat ze first, second, third enz.enz.enz. lady zijn. Een en al corruptie helaas, waardoor alleen de levensstandaard van deze mensen die al hoog genoeg zijn nog hoger gebracht worden en het arme volk armer wordt.

  Als je al die miljarden aan ontwikkelingshulp telt vraag ik me af wat ermee is gedaan. Iemand zei het goed: in de regering zitten alleen maar boeven, zelfs mensen die door Interpol gezocht worden. Ik vraag me nog steeds af hoe iemand in de Surinaamse veiligheidsdienst kan gaan werken die in de gevangenis heeft gezeten voor drugs en wapens. In andere landen moet je een bewijs van goed gedrag hebben voordat je zo’n funktie mag uitoefenen. In Suriname is het juist een voorwaarde en kom je niet in een hoge funktie, schijnt, zolang je geen criminele achtergrond hebt. De goeden erbuiten gelaten.


  Maak melding

 6. De laffe front ezels hierboven van 2 t/m 8.

  Hebben jullie niets anders te doen dan stom te blijven kletsen. Zoek een baan of ga naar school, verrijk je kennis en wees nuttig voor de maatschappij.

  Suriname zal en gaat al die miljoenen niet meer mislopen want als ex-kolonie hebben we daar alle recht op.

  Verdrinken jullie maar in je bitterheid schaamteloze schoften zijn jullie.

  Mijn land Suriname zal het redden zonder jullie steun.

  Trouwens als dit het stom geklets is wat mensen posten, mag Waterkant hun forum sluiten, dit is schandalig, niets positief hier te lezen.


  Maak melding

 7. @ nummer 9
  Je hebt rechten maar ook plichten vergeet dat niet.
  Kan jij mij een link sturen waar staat dat suriname recht heeft op die miljoenen a.u.b.
  Zou het niet verstandiger zijn dat jij wat aan jou algemene ontwikkeling doet, de laatste regels van jou reactie op nummer 9 laat duidelijk zien hoe kleingeestig je bent,omdat anderen een eigen mening hebben die jij niet deelt dan moet waterkant hun forum sluiten. zelfde gebeurde in suriname in de jaren 80 met radio, en kranten gebouwen die een eigen mening hadden ze zijn door jou president met zwaar militaire materieel in brand geschoten.jij bent een onbeschofte treuzelaar die zich laat misleiden door bloeddorstige monster.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.