‘Fanatieke aanpak’ voor Surinaamse criminelen

17

PARAMARIBO, 18 jun – Door “fanatieke aanpak” van speciale units is het gelukt in kort tijdsbestek acht gewelddadige rovers aan te houden. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. Het gaat om een deel van de groep meest gezochte criminelen. Behalve gericht politiewerk bestaat de aanpak ook uit het slaan van bruggen.

Bruggen van samenwerking met de gemeenschap dan. “In alle gevallen is het informatie vanuit de samenleving die leidde tot de aanhouding van de criminelen”, aldus het KPS. Het initiatief kwam uiteraard van de politie zelf. Onder meer zijn de namen van de criminelen gepubliceerd via de media en het internet. Het betreft lui die zich schuldig hebben gemaakt aan onder andere gewapende roofovervallen en deelname aan een criminele organisatie.

De speciale units gingen op informatie af vanuit de samenleving. Dit leidde niet zelden tot onmiddellijke aanhouding. Het opsporen van de rest gaat intussen verder. Het KPS wil de burgerij ervan verzekeren dat de veiligheidsituatie in het land onder controle is. De afgelopen maanden had het er veel van dat het anders lag. Als een domino-effect rukte een reeks gewelddadige overvallen quasi ongestoord het land door.

17 REACTIES

 1. Ik kan mijn herinneren dat er in nederland een soort bonnenqouta was. Ik ben bang dat de surinaamse politie williekeirige burgers nu gaan aanhouden om te bewijzen dat ze hun werk goed doen dan ben ik benieuwd of die SSer die nu president is in suriname het woord gastapo in zijn waffel zal nemen.


  Maak melding

 2. ls je de lijst nagaat, die gepubliceerd is en de aanhoudingsdatum die eronder staat vermeld, dan concludeer je 1 ding en dat is dat de “criminelen” zijn aangehouden voordat Braam is ontheven van zijn functie dus rest de vraag “waarom is Braam eigenlijk van zijn functie ontheven”.
  Nu nog de 12 resterende meest gezochte criminelen.
  Wanneer dit wordt gepubliceerd met de aanhoudingsdatum zal dan aanleiding geven op voortvarendheid en nakoming van toezeggingen dat de criminaliteit binnen 3 maanden moet zijn terug gelopen.
  Voorlopig hebben de aangehouden 8 crminielen nog niet kunnen zorgen voor een daling van de criminaliteit


  Maak melding

 3. Goed zo, ga zo door totdat de laatste crimineel achter de tralies komt het is een begin van een goede weg inslaan en zo zie dus dat je met behulp van enkele simpele middelen en methoden zoals: internet, tv, media, grote resultaten kunt behalen.

  Je kunt ook een beloning uitloven aan degene die goede tips heeft, welke tot aanhoudingen lijdt van zware criminelen, drugsdealers enz.. Het zal zeker helpen en motiverend werken. Geld uit een soort transparante tipfonds die door het volk en middenstanders wordt opgebouwd en beheerd. De regering moet het eerste bedrag storten als begin. Ik ben bereid om geld hierin te storten.

  Ooit hoop ik dat er een dag komt dat ik gewoon op elk plek, elk tijdstip me veilig kan voelen in Suriname, niet alleen in me huis dus. Maar ook in de stad, waterkant, palmentuin enz.enz.enz.

  Criminaliteit is niet uit te roeien, maar kan zeker wel door goede maatregelen beperkt worden. Ook mogen zware criminelen nooit meer terugkeren in de maatschappij wat mij betreft.


  Maak melding

 4. Goed zo. Houden zo, laten we deze tuig met wortel en tak uitroeien.

  Het oppakken alleen zal natuurlijk niet voldoende blijken te zijn, voorkomen van de criminaliteit zal het beste middel blijken te zijn op lange termijn.

  Voer per direct een Zero Tolerance beleid in, waarbij het minste vergrijp per direct zwaar gestraft wordt, desnoods taakstraffen invoeren voor de jeugd en boetes voor ouders van criminele jeugdigen.


  Maak melding

 5. Vreemd want als ik op de site kijk: http://www.korps-politie-suriname.com/

  vind ik nergens de lijst most wanted. Wel iets met het alfabet. Maar daar staat al heel lang: De lijst ‘Gezochte personen’ is op dit moment niet beschikbaar, in verband met her-inventarisatie. Binnen afzienbare tijd zult u hier een nieuwe en actuele lijst aantreffen.

  P.R. de vVries melde al op 17 april dat de lijst tijdelijk van de site gehaald was dus wat een onzin staat hier boven.
  Ze hebben geen “most wanted”-lijst en er zijn gewoon 8 bekende criminelen opgepakt om de statistiek te kleuren.

  Volksverlakkerij heet zo iets.

  Rijst ook de vraag waarom deze lijst er nog steeds niet is?? Het opstellen van zo’n lijst is toch gewoon recht toe recht aan werk?? Heeft het niet publiceren van de lijst soms iets te maken met het vertek van Braam?? Wilde Braam soms niet mee spelen met het verwijderen van enkele namen van de lijst??


  Maak melding

 6. Goed zo, maar!

  Staan deze criminelen over een jaar weer voor mijn deur? Kunnen ze over een jaar weer roofmoordend door Paramaribo trekken? Indien zo, dan is dat onbegonnen werk.
  De straffen moeten voelbaar en langdurig zijn, anders heeft aanhouden geen nut. Dat weet elke aspirant agent.


  Maak melding

 7. @ nummer 4,
  Wat doe je met die criminelen die nu aan de macht zijn in Suriname?? Vader en zoon die een dikke vonnis achter hun naam hebben.
  De jeugd in Suriname ziet ook dat crimineel gedrag beloond wordt in Suriname met de presidentschap en chef van anti terreur eenheid anderen worden beloond met adviseurs baan. dus ja wat je zaait zal je oogsten mi boi.
  over de ouders van de jongeren in suriname gesproken hun moet niet klagen want ze hebben verzuimd om hun kroos de waarheid over DDB te vertellen nu lopen ze weg met iemand die het slechtste voorbeeld is voor de jeugd in suriname


  Maak melding

 8. nu kunt u ook corruptie melden via dit meld punt maar graag naam en omschrijving waar het over gaat ook foto’s van de persoon als u die heb alleen zo kunnen we ze nu goed onderzoeken er zijn nu 10 onder zoeken de twee laatste gaat om ene marlene -homoet van de duisburglaan om goud verduistering bij onderzoeken en met perceelen en meer , en een zekere samie – samuel van de duisdurglaan er komt meer over in de krant binnen kort.


  Maak melding

 9. het vertrek van dhr Braam heeft juist te maken met het feit dat hij “t gebruik van zwaardere wapens wilde inzetten tegen de criminelen en dat vond mie mis dja niet goed. Zie “t eerste optreden van Dhr Braam te Sonny point hoe de mini tekeer is gegaan.Mi mies dja is bij any optreden van dhr.Braam tekeer gegaan.Dus nu tekomen doen alsof dhr BRaam zijn werk niet naar behoren deed is een lachertje zoals de mini zelf is.Odi odi Guno en Linbo
  Glenny


  Maak melding

 10. Mijn verzoek is ingewilligd.Mijn droom is in vervulling gegaan.Net als wat ik altijd heb gezegd: het oplossen van de criminaliteit is een zaak van de regering-het politieapparaat EN de steun van bevolking.En nu doorgaan tot de laatste hond wordt gepakt.Maar ook dient continu preventief worden gepatrouilleerd en dient de bevolking steeds alert te reageren op onregelmatigheden.Suriname moet niet afzakken naar een bananen-republiek.Hulde aan de Quick response unit van de politie !!


  Maak melding

 11. ze krijgen vijf jaar max voor een gewelddadige roofoverval, waarbij de gezinsleden hun leven lang met trauma’s rondlopen, al dan niet met verkrachte dochters, maar worden binnen vijf jaar vrijgelaten wegens “goed gedrag”.

  en eventueel gratie..

  waarmee zijn ze in Suriname bezig?

  soso rommel a la bananenrepubliek.

  suriname, je moet er trots op zijn om surinamer te zijn. je moet er trots op zijn om er te wonen.

  want de gele ster mag vervangen worden met een gele banaan.


  Maak melding

 12. @7,
  Dank je wel wiki je haalt de woorden uit mijn mond.
  Nogmaals bedankt en wanneer gaan we wat drinken?
  Ik trakteer en wie weet zien we Pinto oversteken haha..


  Maak melding

 13. Niets te danken Boobylover.
  Pinto is altijd welkom, we zijn we het heel vaak niet met elkaar eens maar we blijven sranang man.
  Ik hou van een felle eerlijke discussie met emotie geen probleem.
  Waar ik de pest aan hebt zijn die zogenaamde hooggeschoolde intelligente Surinamers die hier op dit net proberen om ons knollen voor citroenen te verkopen daar trap ik niet in.
  Het is toch opvallend dat een paar dagen na dat braam aftreed een aantal zware criminelen worden opgepakt en iedereen is stil in Suriname niemand stelt kritische vragen van hoe, en waarom nu pas.Ik vindt het misdadig wanneer er politieke spelletjes worden gespeeld met de veiligheid en de toekomst van het land. Er licht een minister op kosten van de staat in een buitenlandse ziekenhuis en niemand mag weten wat die man heeft en wat dit alles de staat gaat kosten is toch belachelijk voor woorden.
  De vrije stem.


  Maak melding

 14. als jullie zo fanatiek zijn waarom beginnen jullie niet bij de top en hun kinderen ( bouta * dino ) is dat teveel gevr minister van justitie . begin te onderzoeken waarom of waardoor ze al hun bezittingen hebben .en als het niet klop pluk ze dan kaal inplaats alleen die kleintjes aanvallen . bij hun en jullie lig het grote geld en de organisatie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.