Jagdeo: claim Suriname op Tigri niets nieuws

34

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 17 jun – Niets nieuws onder de zon. Dit zegt het Guyanese staatshoofd, Bharrat Jagdeo, van recente uitspraken van president Desiré Bouterse. Het is wat Suriname altijd al gedaan heeft. Belangrijker vindt de Guyanese leider de context waarin Bouterse zijn uitspraken plaatst.

“Kijk maar naar de context; hij zegt dat wij dit op een vreedzame manier zullen oplossen”, zei Jagdeo tegenover journalisten in Georgetown. Het is wat Bouterse hem ook te kennen gaf tijdens hun recente ontmoetingen. “Nee, ik ben helemaal niet bezorgd, omdat we weten dat Suriname het gebied altijd al heeft opgeëist, dus is wat hij heeft herhaald over dat issue niets nieuws.”

Voor Guyana verandert niets. “Uiteraard kent iedereen mijn standpunt over de New River Triangle (Guyanese benaming voor Tigri, red.), dat is soeverein Guyanees territoir,” aldus Jagdeo. Bouterse zelf vindt dat de twee landen zich moeten richten op gemeenschappelijke belangen. Tigri kan altijd nog aan de orde komen. Guyanese troepen namen het gebied, ruim vijftienduizend vierkante kilometer land, in 1967 in.

34 REACTIES

 1. Jagdeo maak je niet druk, Suriname heeft andere prioriteiten. Het Tigri verhaal daar komen we op terug, het is niet van Guyana en zal dat nooit worden.

  Jagdeo moet wel niet denken dat Vene nog aan de macht is met zijn “Surinamers moeten niet hebzuchtig zijn”


  Maak melding

 2. Gratis!

  Van mij mag Jagdeo Tigri gratis houden. We kunnen dat wat we echt hebben niet eens goed besturen. En dat is groot Paramaribo, dicht bij huis en echt niet ver.

  Hoe gaan we Tigri opeisen en besturen? Vreedzaam of vechten? We kunnen geen van beiden dus mag Jagdeo Tigri gratis hebben.


  Maak melding

 3. Nu de context van het antwoord van Jagdeo. Hij bedoelt te zeggen dat Surinamers te veel lullen en niks doen, dus laat ze maar lullen. Het is steeds dezelfde tekst. Maar ach dat wisten we al.


  Maak melding

 4. Dit varkentje is voor de diplomatieke wastafel.

  Noch Suriname, noch Guyana zijn in financiele zin in staat om deze kwestie langs militaire weg te beslechten.

  Dat dat dat stuk Surinaams grondgebied gestolen is door die Guyanesen staat als een paal boven water.


  Maak melding

 5. DDB doet het in zijn broek voor Jagdeo.
  alsa je bang bent voor je buurman dan zeg je niets om hem kwaad te maken.
  Wetmatigheid, wet van de sterkste


  Maak melding

 6. ja jongens eerst de grote nationalist uithangen desnoods met geweld tigri bij suriname terug brengen. En nu lekker een vredes-sigaar roken uit cuba. als dit een jaar geleden was gebeurd was ocer bomvol met de meest intelligente suriname.


  Maak melding

 7. Catapult of vreedzaam?

  Bouta! Jij bent nu aan zet!!

  Hoever kom jij? Na 1969! 15000 vierkante kilometer is niet niks!

  Met Nederland als dialoog?
  Niet geschoten is altijd mis!


  Maak melding

 8. Mijne mensen, slapen jullie nog. Die deal is al gesloten toch.Die verekening is al geschied.Er wordt zand in jullie ogen gestrooid.Waarom steeds die geheimzinnige reizen naar Guyana??????
  Suriname wordt wakker.

  Danitia


  Maak melding

 9. Tot nu toe bestaat het beleid van president Bouterse alleen maar uit holle frasen, de Noord-Amerikanen die in Suriname vertoefen in het kader van de missie New Horizons hebben in de korte tijd dat er zijn meer daden laten zien dan president Bouterse in “10 maanden” heeft verricht!”

  vb, in korte tijd een technische school uit de grond stampen, dat is voor een Surinaamse bouwvakker een tienjarenplan, laat staan voor een parlementarier als beslissingmaker.


  Maak melding

 10. Bepaalde Surinamers hebben allang Tigri opgegeven. Ga maar even na hoe sommige mensen het land Suriname weergeven namelijk zonder het Tigri gebied. Het is ongewone situatie die steeds meer gewoon wordt. De Surinaamse overheid doet er zelf ook niks aan om dit feit te herstellen.


  Maak melding

 11. Tja, Jagdeo heeft gestudeerd en is een van de jongste presidenten.
  Hij is nog erg populair in zijn land.
  Hij is ook eerlijk aan de macht gekomen, zonder bloed aan zijn handen.
  Hij kan straks ook genieten van een rustige ouwe dag zonder bodygards


  Maak melding

 12. Bouterse én zijn maties; zijn zelf allemaal “loosers” bij elkaar.

  Wat kunnen wij van zulke gasten verwachten !!!!!! Volgens mij,héél weinig,tot niets !!! Over één tijd,als zij genoeg hún zakken hebben gevuld,gaan zij de regering laten “vallen”,en weg zijn zij.Dé mang no loba kondre,…..deng loba goedoe fa kondré.Alleen máár eigen belang !!!!!

  Groet,(Veel wijsheid)


  Maak melding

 13. Hoost,
  Jij bent een van die shcijtpijpen, die ik nooit van mn leven zou willen tegenkomen.

  Iedereen walgt van je incluis ik.

  Hij jij je dagelijke portie al gehad? Snuifpeer dat je bent.


  Maak melding

 14. Er is een vreedzame pijnloze eerlijke tussen weg.

  West Suriname en Oost Guyana vormen samen een nieuwe staat. Cultureel en economische omstandigheden zijn ongeveer hetzelfde.

  Nieuwe naam voor de staat: South American Hindustan (SAH).

  Suriname blij met Afro Surinaamse regering en Guyana blij met nieuwe rijke hardwerkende buren en heilige rust.


  Maak melding

 15. we doen wij als ons terrein geoccupeerd word. de pg en de politie erbij halen om die mensen te verdijven met dozers en graafmachines. waarom doen wij niet hetzelfde met deze vrijpostige guyanezen. alleen bij expresident wijdenbosch had ik wat hoop, maar nu niet meer hoor, onze nieuwe pres gaat naar guyana alsof wij en de guy bestre maatjes zijn. schrijf het op allen: kwestie tigri bijft zoals we die kennen en zal voor altijd zo blijven. we claimen en claimen maar kunnen geen poot daar zetten.


  Maak melding

 16. Realiteit!

  Een realist zal begrijpen waarom Tigri heel ver van ons ligt. Letterlijk en figuurlijk!
  Onze militairen schieten alleen op eerlijke, ongewapende, weerloze mensen.
  Zodra er een tegenstander is die ook kan terugschieten, zijn onze dappere jongens niet thuis. Bobbojantjies zijn dat.

  Tigri zal in de realiteit altijd onbetwist gebied blijven, bezet door Guyanezen. Onze militairen zijn niet getraind om te vechten, maar alleen maar om zich vet te mesten.
  Zelfs defileren kunnen ze niet goed. Vergeet Tigri en probeer Paramaribo te redden want met deze regeerders gaan we verzuipen.


  Maak melding

 17. Hallo parapinto niet zo emotioneel reageren man rustig aan denk aan jou gezondheid.
  Spreek je nou namens iedereen ??
  Ze mogen van mij walgen, maar zolang ik mij aan de feiten,regels en de waarheid houdt heb ik daar maling aan.


  Maak melding

 18. Hi paraman Hoost is een Stoofpeer,waarmee je ergens kunt komen maar jij en boterzacht zijn de snuifsnuitenDiDiBrie van je gaat en kan niet naar tigi,want hij is een tandenloze tigi na vroeger a bin kan klap,maar now ing klauw /ing free en ing poot broko.Somo is nog niet klaar met hem.Somo wacht zijn moment af daarna dombo en dan nooit meer niet over tigri praten,want daar is zijn schuilplaats als het hem te heet onder de voeten wordt . boi waka yu pasie.Paradontandpasta jij bent de enige die nog vindt dat je het moet opnemen voor de duivel.
  Glenny


  Maak melding

 19. Hi Allen,
  ik denk niet dat t maar om 15000 vierk km gaat maar om t dubbele. En aan de frans Guyanese kant gaat t inmiddels om plm 18000 vierk km.
  Verder vist een ieder in de omgeving in onze wateren, wordt de vangst van Koreanen, Japanners en Americanen wie weet op volle zee overgeladen naar grotere carriers alsook dat wilde drugsbaronne vrij in ons luchtruim binnenkomen en weggaan, met alle gevolgend voor ene botsing met de kl of py eens! think about that.
  slaap lekker verder klein kindje suri met grote muil en klein hart(een kinderhandje is gauw gevuld)
  Doei.


  Maak melding

 20. Bouters heeft zijn leger alleen om een coup te plegen ..Opper bevelhebber stuur je leger on Tigri te verover..Dan mag jij nog eens 5 jaren onze president zijn…


  Maak melding

 21. Voor de losers hier, weet je wat we gaan morgen oorlog voeren om Tigri te veroveren, nou goed, tevreden.

  10 Jaar lang is Front aan de macht geweest en ze hebben nooit een dag over Tigri gesproken, nu moet Tigri direct ingenomen worden toch, speciaal voor jullie.

  Tijdens Front was het zo erg dat een minister kaarten heeft laten drukken van Suriname zonder het Tigri gebied erbij.

  Nederland laat iedere keer de kaart van Suriname zien zonder het Tigri gebied, waar blijven de protesten van de zgn Surinaams lievende Nederlanders.

  Nergens natuurlijk, ze zijn zo laf maar hebben wel de grootste mond op waterkant.


  Maak melding

 22. Jay Krishna
  South American Hindustan (SAH).

  Suriname blij met Afro Surinaamse regering en Guyana blij met nieuwe rijke hardwerkende buren en heilige rust.

  Dit soort uitspraken zijn het bewijs,dat er bepaalde hindustanen,en dat zijn er helaas een niet te verwaarlozen aantal,zich helemaal geen Surinamer voelen hebben schijt aan het land Suriname,willen geen Surinamer zijn en leven liever in het oud Indiase kasten systeem.Wel nu!heer Jay Krishna wat houd je tegen!als ik jou was vertrok ik gisteren al.Maar houd er wel rekening mee dat jij als hardwerkende Hindustaan geen enkele Afro Surinamer kunt uit buiten want die zijn er niet,dus rest de vraag wie worden jou klanten waaraan je je stinkende miljoenen gaat verdienen zijn het je mede hardwerkende hindustanen ik dacht het niet want die hebben jou niet nodig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.