Surinaams staatshoofd in juli weer naar Venezuela

16

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 16 jun – President Desiré Bouterse gaat binnenkort weer op bezoek bij zijn collega Hugo Chávez. Het wordt het tweede bezoek voor dit jaar. De onderlinge samenwerking staat hoog op de agenda. “Ik denk dat ik vijf en zes juli weer in Venezuela ben” zei Bouterse in Nieuw Nickerie.

Hij wil onder meer de prijs aankaarten van Venezolaanse kunstmest. De eerste lading op basis van de Petro Caribe overeenkomst is binnen. De prijs valt wel hoger uit dan verwacht en padieboeren hebben er wat moeite mee. “We hebben een tegenvaller gehad wat betreft de wereldmarktprijs”, zei Bouterse. Hij wil tijdens zijn bezoek “om te kijken wat we eraan kunnen doen.” Petro Caribe is een zakelijke overeenkomst.

Aardolie en bijproducten als kunstmest worden geleverd tegen de marktprijs. Het voordeel zit in de voorfinanciering. Het grootste deel van de schuld wordt over enkele jaren heen uitgesmeerd. Door zelf kunstmest te importeren wil de regering de prijs beïnvloeden om het de boeren lichter te maken. Hoewel de prijs al lager uitvalt dan bij particuliere import, vragen de boeren wat meer korting. Bouterse bekijkt dat.

16 REACTIES

 1. Alleskunner!

  Desi is een alleskunner. Hij vergroot het aantal ministeries maar doet alles zelf. Een minister van Landbouw of Handel kan deze klus wel zelf klaren. Daar heb je geen president voor nodig. Of je moet HELEMAAL geen vertrouwen hebben in je ministers, of je bent de grootste EGOIST.

  Dan maar weer op reis om stront (mest)te kopen. Een president die op STRONTreis gaat geeft aan hoe hij zijn volk minacht. Blijf in je land want de problemen stapelen zich op. Loop niet weg voor vragen van journalisten want die zullen er zeker komen voor en na deze reis.


  Maak melding

 2. http://www.dwtonline.com/website/forum_reactie.asp?menuid=44&topic=36819

  aankoopprijs 481+ transportkosten 77 = 558 USD per ton. Mangli heeft 3 miljoen USD betaald.
  Dus
  – er zou een kleine 5400 ton aangekocht zijn.
  – een zak ureum zou ongeveer 30 USD gaan kosten.

  Elders komt Doekhie een hogere prijs van 600 – 660 USD melden:
  http://www.dbsuriname.com/archief/nat/2011/jun11/16-06-11/Nat_Ureum%20tussen%20US$%20600%20en%20US$%20650%20per%20ton.asp

  En wie de wereld markt prijzen bekijkt en de FOB prijs van 481 USD vergelijkt komt tot de conclussie dat wij [b]waarschijnlijk 100 USD per ton te veel hebben betaald aan Chavez[/b]:
  http://world.mongabay.com/dutch/commodities/chart-urea.html


  Maak melding

 3. Eigenlijk moest bout zijn oude maat Gadaffi opzoeken voor deze verdreven wordt.Zou van solidariteit getuigen en als dank dat Gadaffi
  bout met alle egard toen ontvangen had.En als ik mij niet vergis,is dit de eerste reis van bout als pres.naar Venezuela.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Even een tussentijds examen volkje onderdrukken maken. Hij is nog niet geslaagd. Zal hem ook niet lukken Ons volkje is toch niet zo dom als hij denkt. De invloed van de surineds in ned (300.000)is niet te onderschatten.


  Maak melding

 5. Gaat hij op reis VOOR of NA zijn hersentransplantie in Cuba? Niet dat het wat uitmaakt, hoor. Maar een president die op bezoek gaat bij de leverancier van kunstmest is zijn minst lachwekkend.


  Maak melding

 6. Neus misschien moet je weer naar school om te leren rekenen, no spang wat de boeren nu ook gaan betalen het is nogsteeds veel lager dan tijdens front, eind goed al goed.

  DAS de minkukel heeft gereageerd en hoe????

  Zielig figuur ben je DAS.


  Maak melding

 7. bonze DAS heeft geen gat in zijn hoofd, maar gewoon STRONT.

  Wikileak deze regering heeft in het Buitenland meer gedaan gekregen dan die criminele frontregering in 10 jaar heeft gedaan gekregen.

  Oops sorry, je bent ziek dus je snapt het niet.


  Maak melding

 8. Kunstreis!

  Vliegen om Kunstmest te halen/bespreken met een speciaal daarvoor gecharterde SLM toestel heet Kunstmestvliegreis oftewel Kunstvliegmestreis.
  Dan stapt de grote president uit de SLM met een brede smile en een (te duur betaalde)grote zak mest in de hand.
  Zie ginds komt de Mestvlucht van Chavez vandaan. Met Desi als Sint en Bonze als Piet erachteraan.

  Straks moet Desi in China om de Mi, in Cuba om de Vla, in Haiti om de Vood-pop, in Tabago om Cement, in Guyana om de bruine Suiker en in Nederland om de Aardappel. Leuk toch? Nederland? Dan komt hij niet terug! Arme Bonze.


  Maak melding

 9. @blaka bakra
  Erger nog De uream is voor 3 miljeon aangekocht en daarnaast geven we nog eens een zelfde bedrag aan staatsmiddelne uit omdat DDB zgn alles zelf moet regelen.


  Maak melding

 10. Wil Bouterse met vakantie dan kan hij het rustig zeggen aan het volk en geen aanleidingen zoeken om weer met vakantie te gaan.Deze opdracht kan de minister van Handel uitvoeren niet de president.


  Maak melding

 11. Bouterse heeft schijt aan het volk enige wat deze monster interesseert is hoe hij zijn macht kan consolideren. Zijn mini-ster van defensie is keihard bezig om onder het mom van dienstplicht een privé leger voor Bouterse klaar te stomen zoals de beruchte volksmilitie. de zogenaamde CTU van Dinotje wordt onder de ogen van de samenleving en parlement versterkt met meer manschappen en zware wapens en iedereen kijkt de andere kant.


  Maak melding

 12. Mest!

  Ik denk dat ik echt Mest in mijn hoofd heb Radjin. Want hoe kan ik zo dom zijn om van Bonze, Sabiediri en Radjin een ter zake doende reactie te verwachten?
  Alleen maar schelden raakt mij niet. Een goed onderbouwd antwoord dat mijn stelling weerlegt stel ik op prijs, maar niet dat gezever en gescheld van jullie.

  Het niveauverschil is zeker te groot. Of hebben jullie net als je President alleen maar ULO?


  Maak melding

 13. Kunstmest? D8 het niet!!!

  Voor dit coca-cola reisje, op zijn suri’s coke-reisje, wordt een vliegtuig gecharterd!
  Worden de passagiers ook gecontroleerd?
  Het is nu zeer eenvoudig om een “lai” binnen te brengen.

  Aai mie gado, wat een comedy keepers daar in dat land.

  Marlon Brando op z’n smalst….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.