Korps Politie Suriname mikt op twintig rovers

24

PARAMARIBO, 16 jun – Het Korps Politie Suriname, KPS, gaat achter een selecte groep rovers aan. Volgens waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie gaat het om hooguit twintig gewelddadige criminelen. Die maken de samenleving onveilig en daar worden kleine eenheden op losgelaten. Een strategische omslag.

Onder meer ex-minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is voorstander van het inzetten van veel manschappen. Dat gaat niet door. “Het zal geen situatie zijn van honderd manschappen die op zoek gaan naar twintig mensen. Specifieke teams zullen specifieke verdachten opsporen”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Times of Suriname. Het accent ligt op het opsporen.

Dat gaat aanhouden totdat de verdachten achter slot en grendel zitten. Kleine eenheden met maximale inzet. Een groot deel van de criminelen is recidivist. Hun gedragspatroon is vaak ook herkenbaar in hun werk, wat het opsporen moet vergemakkelijken. “Het accent wordt zeker gelegd op het opsporen en aanhouden van overvallers door een professionelere aanpak”, aldus Tjin Liep Shie.

Bekijk ook:

24 REACTIES

 1. Mooi!

  Vietnamezen zeggen DEPP!(mooi).
  Maar dan is het nog niet afgerond. De straffen die daarop volgen zullen moeten werken als voorbeeld voor andere criminelen. Twintig tot dertig jaar straf, zonder voorwaardelijke vrijlating met tewerkstelling
  binnen het gevang. Depp!


  Maak melding

 2. Hoewel het geen zin heeft om terug te blikken vraag ik mij af of de heer Tjin Liep Shie niet eerder op deze methode van aanpak was gekomen. Heeft hij dat nooit met meneer Braam besproken?


  Maak melding

 3. Levend stenigen deze Buitenaardse Hyena’s!!

  Het mag wel hard klinken maar dat is de juiste manier van aanpak! Hete strijkijzer op je rug midden in je slaap! Je eigen kind zien verkracht worden door dit soort ongediertes!etc.etc. Hopelijk maakt het niemand dit mee. NIEMAND MAG DIT OVERKOMEN!

  De slachtoffers hebben ook heel veel moeten verduren en nogsteeds en wie weet hun hele levenslang!

  Het zal geen situatie zijn van honderd manschappen die op zoek gaan naar twintig criminelen! Dit zegt Tjin lip shie.

  TJIN LIEP SHIE IK HOOP DAT JE DIT OOK NIET OVERKOMT!!

  Deze rovers/criminelen/verkrachters/duivels ect.ect. maken wel 100den slachtoffers. De leed wat de getroffenen lijden kun je hiermee niet goed praten Tjin liep shie!

  In mijn ogen moet alles op alles ingezet worden deze Hyena’s op te pakken en de aller ergste straf uitdelen en nooit meet in het openbaar laten verschijnen.

  Het zou buitengewoon geweldig zijn, wanneer de hele Surinaamse gemeenschap en anderen, vrij en blij en waar dan ook mogen gaan en staan, waar zij willen en maar dan hoe laat dan ook!!

  GOD ZIJ MET SURINAME, EN ALLEN WIER EERLIJK ZIJN

  DE DUIVELS/CRIMINELEN/AFGUNSTEN/ONEERLIJKEN DOOR EEN VUURZEE HEEN! Wie de schoen past trekt het aan! Het is wel de waarheid.


  Maak melding

 4. had meneer Santokhi toch gelijk dat er rond 20 zwaar crimies rondlopen in surbo..

  Baas zou zeggen betaald ze contant en het wissel geld kunnen ze houden,dannis alles opgeruimt..

  succes.


  Maak melding

 5. Mensen gaat het om hooguit twintig criminelen dan kun je deze dan op pakken en achter slot en grendel zetten.Ook zitten er een paar dieven in de regering die men niet mag vergeten,die moeten er bij.


  Maak melding

 6. Waarom geen beloning uitloven voor degene die hun tipt. Ik denk dat de omgeving van deze criminelen ook wel iets weet, $25000,00 dollar per kop. dan gaan ze wel praten. Dan ben je voor een half miljoen dollar al klaar. Dit bedrag moet men wel voor over hebben. Gezien de reputatie die deze beesten hebben. Het is ook goedkoper dan al die manuren aan opsporing, onderzoek en beveiliging.

  Als een minister een half miljoen mag uitgeven voor een toiletpot dan moet dit toch ook kunnen.

  Alleen vrees ik dat het veel meer is dan 20 criminelen.


  Maak melding

 7. Nou ik vraag me af ,als er surinamers hier reageren die in suriname wonen,omdat 20 criminelen oppakken in nl makkelijker gaat dan in su
  In su is dat een heel ander verhaal met ons groot amazoneoerwoud……..Begrijpen jully het nu


  Maak melding

 8. Paramaribo is een kleine stad je zou wel kunnen zeggen een dorp daar iedereen elkaar kennen,waarom zou het zo moeilijk zijn deze criminelen te arresteren,daar de politie weet wat ze heten en waar hun familie leden wonen.Er zijn genoeg aangevers die van deze bende af willen zijn.Zouden ze de bossen in gaan en dan? hoelang houden ze dat uit?De politie moet gezegd haar werk maar eens doen, en ook een kijkje op de dieven in de regering te hebben.


  Maak melding

 9. 20 zware crimi´s die de kern vormen.
  Mang als dit bekend is dan zal je deze 20 moeten uitroeien dan heffen de volgelingen zich vanzelf op.3
  Zoald DDB dat zei “ontneem hen hun leiders dan zullen zij geen geluid meer maken”
  Advies van de pres van greneda
  Ai DDB heb je nog kleingeld over geef het die 20 criminelen mi bigi joe.


  Maak melding

 10. Gaat u rustig slapen de veiligheid van het land is in goede handen.Herinner u zich deze nog? http://www.waterkant.net/suriname/2010/10/15/rechtsstaat-suriname-vereist-beschermde-rechters/


  Maak melding

 11. Waar bevinden de criminelen zich??????
  Niet in Grun Djarie,niet aan de Lachmonstraat en ook niet aan de F.Derbystraat.
  We zijne benieuwd.

  Danitia


  Maak melding

 12. @14,
  Ik wist niet dat ik ooit te strikken ben geweest voor zulke activiteiten. Tevens heeft nooit iemand tegen mij gezegd dat ik mensen heb vermoord.
  Dus ik mag dan wel een ezel zijn maar alles beter dan dom kudde volk mijn beste sabrietrien!


  Maak melding

 13. Wat ik mis is dat het lijkt alsof niemand zich druk maakt om de economische schade voor sur. alleen in mijn kennissen kring en collega’s zijn er tientallen mensen die nooit meer naar sur. met vakantie zullen gaan ik zelf wilde naar he binnenland heb ik vanaf gezien i.p.v. ga ik naar venezuela ook amazone!!!!
  Hoop dat men wakker wordt en inziet dat de boot gemist zal worden wat toerisme betreft. slaaaaap lekker!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.