Wijnerman minister van Financiën in Suriname

28

De econoom Adeline Wijnerman (46) wordt Suriname’s nieuwe minister van Financiën. Zowel president Desiré Bouterse als Wijnerman zelf heeft dit bevestigd. Ze volgt Wonnie Boedhoe op die haar portefeuille inleverde wegens ‘persoonlijke omstandigheden’. Bouterse is blij. Wijnerman is lid van zijn Nationale Democratische Partij, NDP en hakt al langer met het bijltje.

Zij diende de afgelopen vijf jaar al op Financiën als directeur, de hoogste ambtelijke functie. “We hebben het geluk dat iemand die al jarenlang op het ministerie werkt, en die de materie kent als geen ander, gaat overnemen”, zegt Bouterse. De beëdiging vindt woensdag plaats op het presidentieel paleis. De wisseling van de wacht op Financiën komt op een cruciaal moment. Het parlement staat op het punt de staatsbegroting in behandeling te nemen.

Boedhoe was al begonnen met de voorbereidingen, waar ook Wijnerman aan meedeed. Ook is bekend dat Boedhoe voor meer bezuiniging ging op de ministeries. Dat is niet altijd even goed ontvangen. Bouterse zag Boedhoe node gaan, maar zegt haar besluit te respecteren. Opmerkelijk is dat de meeste leden van het kabinet de aanstelling van Wijnerman via de media vernamen. De website Krin Denki van de NDP lanceerde het bericht het eerst.

28 REACTIES

 1. De spionne van het NDP op het ministerie wordt de nieuwe minister.
  En daar is Wonnie dus achtergekomen dat haar directeur alles aan Bouta rapporteerde.


  Maak melding

 2. Hahahahaaa wat een joke. Iemand die 5 jaar als directeur werkt is gelijk een topper om vervolgens minister te worden.
  Hoe verzint deze schreeuwlelijk het.


  Maak melding

 3. Ze zal aan de bak moeten. Kan ze haar poot stijf houden tegenover megaplannen die om de haverklap gelanceerd worden, zonder een goede financiële onderbouwing?

  Als ze zich daarnaast ook realiseert dat bezuinigingen noodzakelijk zijn in het Suriname met zijn bijkans 40000 ambtenaren, zal ze pas mijn vertrouwen weten te winnen.

  Hoe sterk kan ze staan om de lokroep van haar politieke baas te weerstaan als het gaat om landsfinanciën?

  Ik hoop echt dat ze dit aankan en ons behoedt van financiële rampspoed.


  Maak melding

 4. Een goede directeur van een ministerie hoeft geen goede minister te zijn:een directeur voert het beleid van de minister uit,terwijl een minister iemand moet zijn met een visie.Het kan zelfs een nadeel zijn als iemand vastgeroest zit in bepaalde ouderwetse tradities.


  Maak melding

 5. CITAAT: Opmerkelijk is dat de meeste leden van het kabinet de aanstelling van Wijnerman via de media vernamen.

  Daarmee is genoeeg gezegd. 🙁 🙁 The 80’s


  Maak melding

 6. In Suriname kan alles het verwonderd mij niet.Het land mist deskundige om dit land te besturen.Ook bouterse heeft geen economische kennis.Hij heeft verstand van wapens om mensen uit te roeien.In het buitenland lachen ze oms uit.Dit land gaat naar de kloten.Als een moordenaar president kan worden waar gaan wij naar toe als natie.


  Maak melding

 7. Liever mevr.Adeline wijnerman dan de twee eerder genoemde personen in de pers.Ik heb alle vertrouwen in.Geeft haar de ruimte.Zij heeft visie van beleid maken op fin.Volop vertrouwen in haar hebben op de volletoeren van landsbelang.

  Succes mevr.Adeline wijnerman

  Robby


  Maak melding

 8. Veel succes collega.Denk aan de financieel-economische principes.Met slimme ideeen kan de verdiencapaciteit van Suriname verhoogd worden en kunnen de inkomsten van de overheid worden verhoogd.


  Maak melding

 9. Deze”regering” is een circus aan het worden.Zo snel mogelijk verkiezingen en dan kunnen we de ongekwalificeerden eruit schoppen en het land weer op het goede spoor zetten en leiden.


  Maak melding

 10. Gemak!

  Het gemak waarmee Desi ministers benoemd geeft aan dat hij weinig verstand heeft. Hij zorgt zelf voor een ministersteam om later te zeggen dat ze niet deugen. Volgende week stapt er weer eentje op, wedden dat hij al een vervanger heeft klaar staan?

  Als alle half miljoen inwoners aan de beurt zijn gekomen heeft hij misschien de juiste gevonden.


  Maak melding

 11. Ik ben benieuwd wiens buitenvrouw die Adeline Wijnerman is, ze moet wel zeer volgzaam zijn en een hoop kunstjes kennen anders zou ze niet beloond worden met het ministerschap. Is de bananerepubliek Suriname al failliet of is er nog wat geld in de kas ??? Anyway als er nog wat geld in de kas is dan zal het niet al te lang duren voordat dat opgemaakt wordt. Suriname gaat nooit vooruit komen met die Njang Dringi Prisiri mentaliteit.


  Maak melding

 12. Tja, in een land waarin een sergeant zonder hogere militaire vorming zomaar bevelhebber kon worden en met een opvoeding en opleiding bij de fraters gewoon president kan worden is alles mogelijk.


  Maak melding

 13. Het kontrakt is reeds getekend met de duivel.
  Wijntje heeft getekend voor haar doodstraf.
  De baas is na de installatie meteen naar Nickerie vertrokken.Vreemd. Een president die kunstmest moet halen???????KUNSTMEST??????
  We zijn al klaarwakker.Kunstmest moet de naam dragen.Moet dit de staatskas weer versterken?

  Danitia


  Maak melding

 14. Wat een gezeur allemaal.

  Deze mevrouw werkt al 20 jaren op het ministerie, waarvan vijf als directeur. Wie kan dan het departement beter kennen als zij?

  Zij was meer dan de minister bezig met de begroting en alle andere financiële zaken. Voor de minister was het slikken nadat alles door de directeur was voorgekauwd.

  Ze zal haar werk naar behoren doen, want God is haar Leidsman.


  Maak melding

 15. Suriname gaat ten onder aan betweterigheid.

  Sinds mensenheugenis wordt het land geregeerd door een batterij aan a ka di mi e sie met als resultaat nul komma nul.

  Nu een gewezen K.M.S.’er(Weert/Hooghalen) het voor het zeggen heeft is Paramaribo in last


  Maak melding

 16. Geloof me ! deze vrouw zal suriname naar de klote sturen .
  Het volk zal pinaren !
  A kis oeng mooi .
  Jullie willden toch bouta aan de macht.
  Hier hebben jullie koekje van eigen deeg.
  A tang so,


  Maak melding

 17. Nr 13 Pariaman: Je bent ook een Surinamer of leun je op de ruggen van de Ollanders??

  Excellentie Mevrouw Wijnerman ik wens u alle succes toe!! Hopelijk haalt u de eindstreep wel! U bent wel met deze huichelaar Bouta in zee gegaan!

  When he don’t like you, he will give you a big push and that is in the sea!! Be carefull!
  De strijd is allang niet gestreden! nog 4 jaren te gaan. remember that!

  Al met al! wij hopen op een buitegewone afloop.

  GOD ZIJ MET SURINAME

  DE DUIVELS NAAR DE HEL DOOR EEN VUURZEE HEEN!


  Maak melding

 18. Wetenschap!

  Weten is kunnen, maar kunnen is nog geen weten. Wetenschappelijk is bewezen dat op een ministerie kunnen werken nog niet genoeg is om te weten hoe het ministerie te leiden.
  Leidense wetenschappers hebben dit pas kort geleden aangetoond via een animatiefilmpje in Nijenrode waar ik aanwezig mocht zijn.

  Dagobert Duck was de hoofdpersoon en Kwik, Kwek en Kwak mochten om de beurt zijn geld tellen. De beroemde Donald Duck mocht dan ministertje spelen met een hilarisch gevolg.

  U had kunnen weten en moeten weten dat kunnen nog geen weten is. Maar u had wel moeten kunnen weten welke kant het met deze regering op zou gaan. Voor u een vraag, voor mij een weet.


  Maak melding

 19. Het probleem van Suriname is DDB en zijn bende, deze man heeft meer als honderd ministers versleten en toch geloven mijn land genoten in deze onbetrouwbare monster.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.