Bouterse hoort ruis in relatie met Surinaamse pers

15

PARAMARIBO, 15 jun – Er is een zekere ruis in de relatie met de pers. Dit zegt president Desiré Bouterse. Recente ontwikkelingen en voorvallen onderstrepen die ruis. “De goede samenwerking met de pers is verstoord”, aldus Bouterse.

De wekelijkse persconferenties van de ministerraad zijn opgeschort. “De samenwerking moet hersteld worden”, zegt Bouterse. Tijdens de laatste persconferentie leek inderdaad de samenwerking zoek. Een groot deel van de journalisten vertrok vroegtijdig uit ontevredenheid. De zuinige manier van antwoord geven bleek de steen des aanstoots. Dat gaat al enige tijd en vaker is op niet mis te verstane manier uiting gegeven aan de ontevredenheid.

Vicepresident Robert Ameerali heeft intussen de mediabazen gesproken. Er komen geen persconferenties meer. Journalisten mogen op een bepaalde dag in de week afspraken maken met of Ameerali of leden van het kabinet. Onder meer moet vooraf worden aangegeven welke onderwerpen aandacht hebben. Bouterse zelf wil weer met periodieke persmeetings beginnen. Die zouden elke maand plaatsvinden, maar het bleef bij slechts één enkele. “Ik hoop op een betere sfeer.”

15 REACTIES

 1. Deze “minister-president”die kan amper uit z’n woorden komen en die wilt een land leiden????No way maak plaats voor intelligentie en bekwaamheid.Schande aan de Surinamers dat ze voor zo een onbekwaam iemand hebben gekozen.Eigen schuld dikke bult.Wie z’n billen brandt moet maar op z’n eigen blaren zitten.Wanneer worden jullie eindelijk een keer wakker en helpt het land naar de vooruitgang en niet naar de achteruitgang en kies deze keer voor C.Santokhi.Lang leve de VOORUITGANG.


  Maak melding

 2. Wederzijds!

  Wederzijds respect is gewenst in een normale samenleving. Een normaal funktionerende regering staat de pers te woord zodra dit nodig is. Bij elk onderwerp moet dit kunnen.

  Ministers in Suriname zijn bang voor enge vragen die een rechtstreeks antwoord verdienen. Onkunde? Onwetendheid of angst?
  Ruis in de regering veroorzaakt ruis met de pers.


  Maak melding

 3. Dit is toch komisch,de man die journalisten heeft vermoord en media gebouwen ln brand heeft geschoten durft over een ruis te praten. Deze beest is een onbetrouwbaar schoft,hij denkt dat iedereen in zijn misleiding geloven.


  Maak melding

 4. Bouterse heeft last van ruis met de pers…..

  Dat lijkt me vrij logisch als je de dood van 5 journalisten op je geweten hebt.


  Maak melding

 5. “Vicepresident Robert Ameerali heeft intussen de mediabazen gesproken. Er komen geen persconferenties meer. Journalisten mogen op een bepaalde dag in de week afspraken maken met of Ameerali of leden van het kabinet. Onder meer moet vooraf worden aangegeven welke onderwerpen aandacht hebben.”

  Bingo!

  Ziehier de muilkorf, voor ieder journalist is er een, tailor made.


  Maak melding

 6. In de politiek,hoe je wendt/keert,heb je journalisten/kranten,media hard nodig,.Soms kan de tij goed keren en soms ook niet.Ik zou het jammer vinden dat politici dood worden verzwegen


  Maak melding

 7. Het is één grote poppenkast bij elkaar..

  Wij zijn benieuwd waar wij staan over vier jaar..,dan zijn we samen ook vier jaar ouder geworden..en de jeugd gefrustreerd..


  Maak melding

 8. Die ruis die hij meent te horen is een excuus dat hij slechthorend aan het worden is en zodoende nog minder naar het roepen uit de maatschappij kan luisteren.


  Maak melding

 9. Wat is dit voor een ongelooflijke gotspe? Eerst de pers proberen monddood te maken en vervolgens klagen dat er “ruis op de lijn” is? Je moet wel lef hebben, zeg. Geen wekelijkse persconferenties meer, de pers loopt kwaad de zaal uit, Misiedjan heeft zich geirriteerd aan de vragen van de pers omtrent het opzij zetten van Delano Braam, kortom: Er is inderdaad ruis op de lijn, maar dat is niet de schuld van de pers. En ik zou DDB adviseren een andere zender op te zoeken. Met minder of geen ruis. Maar die zal verdraaid moeilijk te vinden zijn. Deze regering staat volkomen buiten de realiteit.


  Maak melding

 10. Verwacht ook niet anders dan geruis!

  Bram Behr, Boereveen, Horb etc.etc zijn dat!

  Door die geruis kan hij niet slapen!! Heeft slappeloze nachten. Misschien wel de geruizen van de vermoordden van dec. 82’zie boven.

  Jij wordt gewoon gevolgd door hen tot je dood aan toe Ezel!!

  Daarover willen de journalisten vragen stellen. Nu weet je wel waarover het zal gaan of gaat!


  Maak melding

 11. Nu weten wij het zeker! Suriname heeft een geestlijkgestoorde als president.
  Het is eenvoudigweg niet mogelijk dat alles maar dan ook alles de schuld van een ander is. Hoe zit het in dit web met je span of control.

  Volgens mij weet deze zielenpoot niet eens wat hij drie minuten gelden gezegd heeft.

  Het lijkt op die mop waarbij drie dames op gevorderde leeftijd het over hun lichamelijke en geestelijke conditie hebben.
  Tante nummer 1 had van alles, tante nummer 2 deed er een schepje boven op in de trend van; Oh! Dat heb ik ook alleen veel erger.
  Tante nummer 3 zegt dat ze gelukkig nergens last van heeft, ze laat een stilte volgen en zegt, even afkloppen! Ze draait zich om en vraagt, wie is daar!

  ndp groupies ziedaar jullie gewelddadige president die iedere dag zijn naam van keizer Bigi Mofo eer aan doet.


  Maak melding

 12. HA,ha,ha,…..inderdaad, de grootste stoorzender van Swietie Sranang durft te praten over ruis.Wel meneer DDB,ga één keer eerlijk in de spiegel kijken!Samen met je duur betaalde dominee(Steve Maey).Wie weet komen jullie samen er achter dat jij…..de grootste RUIS bent, jaar én dag,daar in de tropen !

  Groet,(Veel wijsheid)


  Maak melding

 13. Laatst had de president gezegd dat hij liever direct contact met het volk prefaleer,dan een vergadering in het parlement,en of de pers.Is de president vergeten dat de pers/media de oren en ogen van het volk,maar in het bijzonder van hem is,omdat hij het surinaamse volk vertegenwoordigt. jammer deci dat je kortzichtig bent in je handelen


  Maak melding

 14. Is Deci vergeten dat de pers/media de oren en ogen van het volk,maar ook van hem is. sluit je de pers af voor het volk, is een blijk van oneerlijkheid en geen transparant beleid. Heeft Deci dan nog niet uit het verleden geleerd,of is hij zooo kortzichtig!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.