Wisseling van de wacht wekt verwachtingen

26

PARAMARIBO, 13 jun – De wisseling van de wacht in de top, zij het ministerie of politiekorps, wekt op zijn minst verwachtingen. Wisselingen in spel en praktijk doen dat altijd al. In de realiteit van de politieke toestand nu, is het niet anders. Of de van het firmament verdwenen toppers het nu goed deden of niet, wat na hen komt zal, mag alleen maar beter worden.

Met minder valt geen genoegen te nemen. Het is een risico dat naar verwacht mag worden, is meeberekend bij de besluitvorming. Mensen vervangen op de meest strategische posten is geen sinecure. Dit al helemaal niet in een goedlopende democratie. En natuurlijk is niemand onvervangbaar volgens een bepaald cliché. Maar moment en spelers willen wel eens een dimensie meer opleveren, zeker in de Surinaamse politieke realiteit,

Het is waar de verschuivingen van het moment op neerkomen. En waarin deze verschillen van de eerdere resultaten van gewijzigde beleidsinzichten. Machthebbers, politiek en samenleving kunnen niet anders dan hopen en verwachten dat het beter gaat na nu. Elk ander effect zal ontegenzeglijk weerslag hebben op alle drie. Het is een gewicht dat de drager(s) en hun positie alles behalve benijdbaar maakt.

26 REACTIES

 1. Verwachtingen kunnen hoop zijn maar ook wanhoop en in het geval Boedhoe denk ik dat het meer wanhoop is. Want laten we wel wezen Hildenberg was een lot uit de loterij zowel politiek als pragmatisch sterk. Boedhoe had die politieke backing niet. NDP is niet in staat een Hildenberg achtige te leveren. Daarvoor zijn er teveel goden in die Partij die gediend moeten worden


  Maak melding

 2. Surely new brooms will wipe clean. Deze kundige man, de Hoofdcommissaris Braam is door de sherrif verkwanseld. Die liet de man geen duim breed om zijn werk te doen. Alles was Santokei. Je hoorde hem de hele dag.

  Als hij een microfoon zag begon hij al te praten, later merken we wel waarover net als broer mr. Kanhai van OW overigens.


  Maak melding

 3. Jullie hebben gekozen voor een crimineel als president die alleen met geweld intimidatie onderdrukking moord vernedering kan regeren.
  Die man heeft bewezen dat hij incompetent en dom is zijn geschiedenis spreekt boekdelen hij liegt bedriegt spreek zich zelf constant tegen een grote draaikont heb ik nooit eerder meegemaakt.


  Maak melding

 4. Dat geld voor elke functionaris op welke positie dan ook bij welk bedrijf of instelling..

  De mens mooet weten,dat hij/zij is gekomen om weer weg te gaan letterlijk en figuurlijk je begint en eindigt en dat weet steef meye of hoe die gogen mag heten die door ddb 6000 srd betaald wordt om hem geestelijk te begeleiden op persoonlijk niveau door de staat sme betaald..geef mij een brik no..

  Hier uit blijkt dus duidelijk dat ddb niet in staat is zelfstandig te opereren in het machts-centrum..,zijn geest is niet kapabel genoeg heeft waarschijnlijk last van het verleden..

  Dus moet hij direct de EER aan zich zelf houden en vertrekken ..


  Maak melding

 5. Ik denk niet dat door het vervangen van de korpschef het vanzelf veiliger zal worden.De politie moet alle medewerking krijgen (voertuigen,uitrusting,backing enz.),want zonder een gemotiveerd korps zal men niets kunnen bereiken.Ik hoop dat het beter zal gaan met ons land,want nu leeft een ieder in angst. Wanneer een volk in angst leeft ,is ook geen vooruitgang mogelijk.De misdragende criminelen moeten hard worden aangepakt met alle ten dienste staande middelen.Op het ogenblik hoeft men geen vijand in het buitenland te zoeken:zij lopen nog steeds vrij rond in Parbo en genieten van het vele geld dat ze hebben buitgemaakt.


  Maak melding

 6. ik denk dat dit land eerder kapot gaat simpel en alleen al aan de zeer negatieve instelling die WIJ surinamers hebben. ik vraag mij in gemoede af al niets goed mag gaan in dit land als de coalitie niet gevormd is door een van ons politieke voor keuren. elke besluit dat genomen word weten enkel van de gasten hier precies wat ons te doen staat en het is nooit positief. sorry maar dit geeft aan dat wij een zeer verziekte denken hebben laten we een omschakeling hebben en een beeldvorming dat positiviteit uitstraalt en ik denk hierbij aan Neus,Wikileaks,marcel en anderen laten jullie je niet leiden door emoties maar door intelligentie ik verwacht niet dat jullie hier vijf jaar lang zullen schelden en herhalen.


  Maak melding

 7. Rarara, wie wordt dat volgend vodje.Wie gaat weg en wie blijft thuis. (komt binnen).Is het mischien onze “lieve crime zoon”die de korpschef gaat vervangen? Who knows.Er werd gebeld door de perschef van de dierentuin dat er een mailtje verzonden zou worden.Moest gelezen worden precies hoe het staat .Mag dan vervolgens niet gebeld worden voor een intervieuw.
  Is dat geen lachertje.Een van de adviezen van Castro.ddb heeft zijn les wel goed geleerd in die paar dagen in Cuba.Is wel heel erg snel cumlaude geslaagd.Wat is de volgende stap in Cuba.Welke lessen gaat hij volgen? In lange rijen staan met bonnen voor levensmiddelen.Geen salarissen meer en gekleed in militair groen en klompen uit het jaar nul.Belachelijk.

  Danitia


  Maak melding

 8. @8
  Als jij jou wil laten leiden door een criminele massamoordenaa
  moet jij weten,ik doe daar niet aan mee ik laat mij niet misleiden door criminele recidivisten die ln het korte verleden hebben laten zien hoe incompetent en meedogenloos ze zijn.over intelligentie gesproken als dit zooitje die nu aan de macht is intelligent vindt dan ben jij niet goed wijs


  Maak melding

 9. wikileaks ga jij 5 jr hier schelden,tieren en herhalen? jij woont toch in su en wie heeft nu de leiding daar.je wordt dus toch door een crimineel moordenaar of wat die meer zijn,ik vindt je gewoon zielig man. je kan 3 dingen doen je neemt het land over(wat ik jou niet instaat acht te doen)of je emigreert of je krult je staart en gaat weer over 5jr stemmen. relax man, want je bent gewoon bezig te vervuil hier ho


  Maak melding

 10. @ 12.
  In jou onbegrensde dogmatische domheid kan ik maar drie dingen doen. maar jij vergeet de belangrijkste van allemaal en dat is,dat ik vrij ben om mij mening te geven over die crimineel, drugshandelaar massamoordenaar die nu president is in mij geliefde land.Ik behoor niet tot de groep Surinamers die deze crimineel aanbidden.
  Jij hebt het over wij Surinamer ik zeg ik Surinamer want ik behoor niet tot die groep ezel die een criminele moordenaar en onderdrukker adoreren.nogmaals als het gaat om hitler, mugabe, staling , pol pot , sadam Gaddaffi, Bouterse dan is mij mening luid en duidelijk deze duivels mogen voor mij letterlijk aan de hoogste boom worden opgehangen.


  Maak melding

 11. Wikileak, Neus en een paar van die andere gasten zijn gewoon ziek en moeten professionelehulp zoeken maar hebben het nog niet door..

  Zielige figuren zijn dat.


  Maak melding

 12. Wie zegt dat de regering Bouterse 5 jaar blijft zitten ?! Bouterse wordt binnen (of eerder)5 jaar opgehaald door de Amerikanen.Blijf op letten.Tot die tijd,maakt hij Suriname elke dag beetje bij beetje kapot!Die man is visieloos bezig met jullie Suriname !So so bla bla!!!!!

  Groet,(Veel wijsheid !)


  Maak melding

 13. @ wikileaks
  Je motivatie is ongetwijfeld oprecht, daar twijfelen wij niet aan, maar als je zo vaak over een en hetzelfde post bestaat de kans dat je boodschap niet meer overkomt.Je postings wekken dan irritatie op, gezien de reacties.
  In het ergste geval zal je uiteindelijk helemaal worden genegeerd.Mijn advies:Minder posten en bij de onderwerpen blijven. Af en toe een sneer heeft veel meer effect, geloof me. Ik draai al jaren mee op dit forum, ik weet waar ik over praat.


  Maak melding

 14. @teddy
  Dat jij en de rest van de kudde de morele moet niet kunnen of willen op brengen om je kritisch te uiten over iemand die geen respect heeft voor het recht op leven moet je zelf, verwacht niet van mij dat mijn reactie milder zal worden door jou geziek.ik hoor niemand wat zeggen over die figuren die elke dag op dit forumde man aanbidden die verschrikkelijke de meest verschrikkelijke dingen heeft gedaan in suriname. Dus teddy jou advies gooi ik in de prullenbak.


  Maak melding

 15. Hallo Teddy,

  dat heb ik wikileaks al een paar keer duidelijk proberen te maken. Altijd dezelfde reacties op elk onderwerp is irritant, ook al heb je gelijk.


  Maak melding

 16. @ Teddy,
  Als jij en de rest van de kudde de morele plicht niet kunnen of willen op brengen om je kritisch te uiten over iemand die geen respect heeft voor het leven moet je zelf weten maar verwacht niet dat mij reactie milder op gaat worden door jou gezeik. Niemand van jullie zegt wat over die figuren die elke dag op dit forum de man die de meest verschrikkelijke dingen heeft gedaan in Suriname vergoddelijken.Dus Teddy jou advies sodemieter ik de prullenbak in .


  Maak melding

 17. Wikileak misschien tijd dat jij je aan de hoogste boom ophangt. De President van Suriname is op een democratische wijze gekozen, dat telt. Je stom geleuter interesseert niemand. Yu lawmang yu.


  Maak melding

 18. De braaksels van wikileaks zijn stuk voor stuk voorspelbaar. Het ontneemt je tijd door die alias(sen) niet te lezen, want het zijn veel meer dan wikileaks alleen.

  Kennelijk bedoeld om Bouterse te blackmailen.

  Maar daar moeten echte mannen met grote ballen voor komen en geen gebakken lucht producenten.


  Maak melding

 19. @ henk molenaar en Teddy,
  Negen van de tien berichten hier op dit net gaat over DDB, ik reageer om mijn manier daarop en als jullie daar een problemen mee jammer dan.
  Advies lees ze niet, minder storend oke. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik jullie reactie op nummer 17 en 20 ook een tikkeltje hypocriet vindt.


  Maak melding

 20. Cornelia,Hendrika Helena (Conny) Braam is een Nederlandse Anti-apartheidsactivist,journalist die haar hele leven heeft ingezet om tegen het apartheid regime in zuidafrika te strijden uiteindelijk heeft de aanhouder gewonnen.
  Dit wil even kwijt.wie meer over de strijd van deze vrouw wil weten moet maar Googelen.


  Maak melding

 21. In de jaren 80 hadden wij ook een gewelddadige wisseling van de wacht bijna iedereen was in euforie om later met hun beide benen op de grond terecht te komen.het is gebleken dat niet iedere verandering een verbetering is, de zelfde vorm van euforie zien wij heden. time will tell.
  Think you’re in heaven, but ya living in hell


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.