Surinaams staatshoofd niet content met regeerteam

42

PARAMARIBO, 12 jun – Niet alle ministers uit het kabinet presteren even goed. Dit stelt president Desiré Bouterse. Al voor het vertrek van minister Wonnie Boedhoe van Financiën had hij de conclusie getrokken dat de performance te wensen overlaat. De komende weken worden daarom extra interessant.

De begrotingsdebatten in het parlement zitten er aan te komen. Die zullen onder meer als graadmeter gelden. “We gaan de debatten kritisch volgen en misschien waar nodig kijken hoe het verder afloopt. Ik ben zeker niet tevreden over de performance van alle ministers”, zegt Bouterse tegenover Radio 10. Mogelijk op de uitzonderingen na, wordt dus alles en iedereen extra onder de loep genomen de komende tijd.

Recent nog klaagde het staatshoofd dat besluiten maar traag worden uitgevoerd. Dat oppositiepartij Doe nog geen zetel heeft in de Staatsraad, is maar één van de gevolgen. De administratieve afhandeling is vaak nog een rem. “Maar je kan schuld niet helemaal in de schoenen schuiven vn de ministers. Structuren op de ministeries zijn zo verpest. Ik denk dat het tijd wordt daar verandering in te brengen”, aldus Bouterse.

42 REACTIES

 1. Zijne laagheid,
  mag ik je helpen om de nietsnutten te identificeren nl.
  minister van openbare werken
  minister van justitie en politie
  minister van buitenlandse zaken
  minister van natuurlijke hulpbronnen
  minister van sociale zaken
  minister van volksgezondheid
  het gehele personeel kabinet vd. president
  terroristengroep van dino
  en natuurlijk de kankergezwellen met name
  de minister president en de president


  Maak melding

 2. Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is domste van het land?????
  De man die honderden politici heeft versleten en velen regeringen naar huis heeft gestuurd sommigen per te telefoon en anderen met grof geweld deze incompetente debiel zegt dat zijn regeerteam niet content is, zou het niet andersom zijn mi boi jij bent een domme achterlijk megalomaan geestelijk gestoorde persoon DDB.


  Maak melding

 3. Als ik ram sardjoe was,,zou ik direct naar de rechter stappen en ddb aanklagen wegens smaad leugenaar belediging vernedering.

  dan zal hij voor de rechter moeten verschijnen en bewijzen moeten leveren wat die brug bij de saramacca doorsteek precies kost en wie het verschil in zijn zak heeft gestoken..

  dan leert hij het ook af om anderen te vernederen beledigen..

  hij denkt dat hij heel wat is,maar één groot ziele poot en leunt op de gelden van het staat sme steelt en bedriegt alles en iedereen verdacht van alle moord zaken 8-12-1982,het recht zal hem blijven vervolgen..

  ookal is hij bekeert elke seconde op staats kosten een geestelijk begelijder heeft,maar zuiver zal hij niet worden de zonde zal hem blijven vervolgen..


  Maak melding

 4. De nog bestaande directie is door het front aangewezen. Het is danook niet verwonderlijk dat re hier en of daar een p[ootje wordt dwarsgezet. Ook worden wellicht voornemens van dit kabinet doorgelekt naar Frontbonzen.

  Zie daar die subtiele sabottage.


  Maak melding

 5. Dom, dommer, domst? neen! de domste Huichelaar!

  Sodemieter toch op Bouta, domme ezel die je bent!

  Jij wist toch wel wat voor vlees je in je kuip had? en wel voor en na de verkiezing!Jij hebt ze toch benoemd! Jij was en bent toch de baas! Hondenbaas zeker? Nu krijg je wel te zien, van hoe het reilt en zeilt en door wie!!!! Ha, ha, haaa!!

  Nu de Koelie’s aan de beurt?? Jullie shit door de koelies laten opuimen! Daar krijg je 10+ voor!! Wat een smiecht ben je zeg!!

  A Negre Desie e go draai kondre nanga tra nengre!!! Het wordt nie-inte, nada, nothing, 0,0, basta!!

  Verdwijn uit de politiek en maak ruimte voor mensen wier wel cabissa hebben!!

  Laat niets maar dan ook niets van je horen en wie weet wordt je verder niet meer vervolgd samen met jou genen!

  Vaarwel! BOUTA EN JOUW GENEN!

  GOD ZIJ MET ONS SURINAME!

  AFGUNSTIGEN, CRIMINELEN, EN HUN SOORTGELIJKE COLLEGAE’S NAAR HEL DOOR EEN VUURZEE HEEN!


  Maak melding

 6. Surinaams Waterhoofd niet content met regeerteam die hij zelf heeft geinstaleerd.
  In de jaren tachtig en daarna was je op de achtergrond en het is jou niet gelukt nu zit jij zelf achter de stuur en we zijn 10 maanden verder en het lukt jou weer niet dan lijkt het me verstandig om toe te geven dat jij niet capabel genoeg bent om een land te besturen mi boi een militaire kan geen land besturen ze kunnen alleen maar orde geven en ontvangen.


  Maak melding

 7. Ja als je per decreet wilt regeren dan zal het grondwettelijke en democratiese proces altijd te langzaam gaan.

  Oveigens geeft hij Boedhoe hier een enorme trap na.


  Maak melding

 8. De columnist Iwan Brave grapte in zijn column dat hij uit zeer betrouwbare bron vernomen heeft dat Ramon abrahams achtergebleven is voor een hersentransplantatie en die van een verse garnaal overgezet heeft gekregen. In de hoop dat hij niet meer zo primair zal reageren, omdat hij voortaan toe drie kan tellen.
  Over een paar weken komt DDB aan de beurt hahahahahahaa


  Maak melding

 9. Bouta, jij hebt willen regeren ten koste van alles;jij hebt Somo en Brunsi binnengehaald zonder te kijken naar hun kwaliteiten.Jij maakt er zelf een potje van door je vriendjes te accomoderen tegen een behoorlijke vergoeding.Ipv het overheidsapparaat te saneren op een goede manier heb je al 1000-den al in dienst genomen.Jij maakt deze regeerperiode niet af.Ik vind het heel jammer omdat wij alle hoop op jou hadden gevestigd.Het is nog niet te laat.Succes.


  Maak melding

 10. Neem voor het gemak ook je eigen functioneren mee in de evaluatie. Geef eerlijk toe regeren zonder mensen een uzi op de borst te houden valt niet gemakkelijk. Daar moet je een veel hogere opleiding voor hebben genoten, per slot van rekening moet je op elk niveau kunnen discussiëren. Alleen op de BERM is het mogelijk om de lachers op de hand te krijgen. In hogere kringen lukt dat soms ook, maar! Dan moet je wel met intelligente moppen komen, maar daar ben jij gezien je curriculum vitae niet toe instaat.

  Het is zo zoetjesaan tijd dat men je gillend afgevoerd naar Boxtel, zodat je uiteindelijk achter slot en grendel verdwijnt. Daar hoor je thuis!


  Maak melding

 11. Goedzo meneer Bouterse,

  WIJ ZIJN TROTS OP U!. Geen vriendjes politiek! Niemand het hand boven het hoofd houden, aanpakkers mentaliteit noemen we dit!

  Als zijn disfunctioneren of stiekem van verschillende walletjes willen eten tenkoste van uw regering, DAN MOETEN ZE OPROTTEN!

  Maar vergeet u niet om ook de corrupte advocaten, notarissen en rechters o.a. Charan aan te pakken! U bewijst dat u zich aan uw afspraken houdt. Ze worden immers niet betaalt om al zittend hun gat te krabben(neus). Dit NOEMEN WIJ DADEN. Afrekenen, doen zij niet wat van hen redelijkerwijs verlangt MAG worden, dan maar wegwezen. Goedzo dat die Braam ook al aan de kant is gezet. U bent onze MAN!


  Maak melding

 12. Alsof hijzelf zo goed presteert. Meneer pretendeert van alles verstand te hebben. Dat krijg je bij creaturen wiens hersenen aan het verpoederen zijn. Een manier om te overleven is een ander de schuld te geven voordat de anderen jou de schuld geven. Looser


  Maak melding

 13. He DDB,

  Waarom zet je niet gewoon je CTU in. Even aandringen en zie een aantal ministers komt tot de conclusie dat ze toch niet voor dit vak “geboren” zijn.

  Democratie met een luchtje, het credo van DDB.

  Mike


  Maak melding

 14. Wat een constatering zeg !!!! Dat was toch te verwachten gezien de wijze waarop dit kabinet bij elkaar gerommeld is en minstens niet onbelangrijk de personages die tot minister benoemd zijn. In dit kader kunnen we vaststellen dat heel veel ministeries door partij politieke belangen en vriendjes politiek in handen zijn gekomen van miskleunen zonder visie en zonder een plan. Zie daar uw kabinet meneer de President. Maar wat wil je anders, voorbeeld doet vaak volgen deze president heeft zich tot nog toe alleen laten gelden als het gaat om anderen steeds als schuldige aan te wijzen voor het collectief falen van zijn regeer team. Indien er onder het volk een referendum gehouden zou worden ben ik benieuwd hoeveel procent van de Surinaamse bevolking content in met deze president en zijn clubje . President van het volk zijn vereist veel meer dan alleen die NDP kreten Sranang sa wini enz. enz. Een president dient leiderschap te tonen, moet integer zijn en vooral boven partijen staan!!!! Als u vindt dat deze president aan deze eigenschappen voldoet mag u het zeggen !!! Zoals de openbare aanklager het is de USA zegt I REST MY CASE


  Maak melding

 15. BOUTA WELVERDIEND!

  Allemaal terechte meningen!! Jawel!en wie heeft voor deze debiel destijds gekozen?

  Ja, wij natuurlijk!!

  Had allen gewaarschuwd niet doen! maar toch een kans geven om zichzelf te kunnen bewijzen en nu zie het maar! allen de rug tegen hem gekeerd door zijn hollekop. Wel terecht!!

  Bouta het enige verdienste van jou is dat je nu oprot en niets meer van je zich laat horen en zien zoals eerder vermeld.
  Doe alsof je vermist bent en verdwenen uit het zicht. Beter zou zijn van de commewijnebrug springen naar beneden of klevozaad/grammazoon drinken als ik het goed heb, heb je voor altijd rust!

  RUST ZACHT BOUTA


  Maak melding

 16. Surinaams staatshoofd niet content met regeerteam. Vraagt hij zich wel af wie er content is met hem? Zelfs zijn meest fanatieke aanhangers kijken nu bedrukt en zijn een groot deel van hun levensvreugde kwijt, ze zien nu in dat in vergelijking met de regering onder leiding van deze megalomane gek de regering van het Front vele malen competenter was.


  Maak melding

 17. Aan de macht willen komen en blijven met een samenraapsel van ondeskudigen en onervaren mensen leidt tot de eigen ondergang.


  Maak melding

 18. Als je als minister nog niet wakker bewust bent van deze aantijgingen beschuldigingen vernederingen dan ben je zeer diep laag gevallen karakterloos verre van principes..

  Schandaliger kan je niet worden gezegd..zeer schaamteloos..

  Heren als mens denk toch aan je zelf je eigen jéjé bedank voor de eer en verdwijn,voordat je weg gestuurt wordt..


  Maak melding

 19. Doel niet gericht!

  Doelgericht te werk gaan is Desi op het lijf geschreven. Hij gaat naar een echte coupe toe en zal daar anderen (o.a. FRONT) de schuld van geven.
  Maar hij vergeet een ding: wapens oppakken tegen burgers wordt tegenwoordig doelgericht
  door de NAVO-landen afgestraft. Het huis van de president raken noemt men dan niet doelgericht.

  Met deze regeerders is het dom om een ministerspost te ambieren. De ULO president gaat je kleineren en je niveau omlaag halen.
  Ik raad u aan liever te soliciteren voor een funktie in het bestuur van KWAKOE. Kunt u nog een positieve bijdrage leveren.


  Maak melding

 20. Geachte heer Bouterse,

  Het is altijd goed als een regeringsleider zijn ploeg kritisch volgt en – waar nodig – aanpassingen aanbrengt. Inhoudelijk heb ik geen mening over de kwaliteit van uw ploeg, daarvoor ken ik de ins en outs te weinig. Maar u heeft een intrisiek geloofwaardigheids probleem en wel vanwege uw antecedenten. Daarom zal, welke stap u ook doet, gevolgd worden met gepast wantrouwen. Het ware beter geweest indien u niet geopteerd had voor het presidentschap, maar het proces dat tegen u loopt had afgewacht en voor zover mogelijk, de politieke ontwikkelingen aan anderen had overgelaten en die slechts gevolgd had vanuit de coulissen. Hoe het ook zij, in het belang van het land wens ik u veel wijsheid toe.

  Met vriendelijke groet,

  tra blaka bakra


  Maak melding

 21. dit is een toevoeging op reactie nummer 20.
  als ik dit bericht zo lees op nummer 20 is het toch alleen maar om te huilen ai mi boi een analfabeet die het zo ver kan schoppen, en een mulo school leerling die president wordt is toch een trap in het gezicht van alle Intellectuelen in suriname.


  Maak melding

 22. Wat schrik ik van sommige reacties. Bouterse maakt er inderdaad een zooi van, maar om hem nou van alles toe te wensen. Ik kan dat niet.
  Waarschijnlijk ben ik toch te zwak.
  Bovendien heeft hij gelijk. Het ambtenarenapparaat is te groot, te log en corrupt.
  Maar ik vrees dat na de maatregelen die er eventueel staan te komen het nog corrupter zal worden.
  Ik zou de ministers erop aanspreken als hun departement niet goed functioneert en niet via de pers communiceren.
  Puur uit beleefdheid


  Maak melding

 23. Vraagje aan onze onzijdige president
  Heet je echt Desire’ ?
  Een echte tolly met een vrouwen naam?
  Maarja toch een serieuze vraag hoe zit het functioneringsgesprek met uw zoon dino eruit. Waar wordt hij op beoordeeld?
  – je hebt de export goed geleid!
  – alle goud binnen zoon?
  -je hebt de DEA voor 100% ontlopen dit jaar.
  – en je zet mijn werk goed voort en het bloeit uitstekend.

  Proficiat zoon ik vind dat je wel een stuk grond hebt verdient wat denk je van een 100 ha in groningen?
  Tja dank je pa


  Maak melding

 24. Kom je met de uzi = niet goed;
  Kom je met de telefoon = nietgoed;
  Kom je met een overweldigende meerderheid + niet goed?

  Schijtziek wordt je van al die betweteraars op dit forum.

  Ga toch met z’n allen op het dak zitten man.


  Maak melding

 25. @Paraman #31

  En wij worden doodziek van jouw gedraai;

  Het wegschieten van de regering is niet geoorloofd. Hoeveel jaar staat er op? Zijn ze al veroordeeld??
  Het plegen van een telefoon coup is niet geoorloofd. Hoeveel jaar staat er op? Zijn ze al veroordeeld??
  Het omkopen van politicie om zo de vereist emeerderheid te behalen is niet geoorloofd. Onderzoek hier naar is moeilijk en wordt op dit moment geblokkeerd van regerings wege.
  Het doen van uitgaven buiten de wettelijke kaders is niet geoorloofd. e kunnen daarbij denken aan het gunnen van projecten zonder deugdelijke aanbestedingsprcedure, het uitgeven van geld aan ander doelen dan waarvoor ze op de begroting vermeld staan (Bv een Cuba-trip die om persoonlijke mediese redenen plaatsvindt maar verkocht wordt als of het een handelsreis was.)
  Het nemen van beslissingen door de president zonder ruggespraak met verantwoordelijke ministers, advies van commissies, etc. is strijdig met de wet en de democratiese basis beginselen (Zelfs Bruns, e.a. klagen regelmatig dat deze president maar wat doet zonder overleg).

  Kortom deze idioot is en blijft een onbetrouwbare dictator waarvan bekend is dat hij zwaar incompetent is.


  Maak melding

 26. #26
  Als je geen fan bent van die gewetenloos massamoordenaar hou
  Dan jou ndp waffel dicht.lk ben geen fan van hitler,sadam,staling dus maakt het mij geen moer uit hoe anderen over deze beesten denken.


  Maak melding

 27. Wikileaks,

  Sorry mijnheer wikileaks,ik zal mijn mening over andere gebruikers niet meer uiten,ik was vergeten dat u de dienst hier uitmaakt,u gaat precies als uw maatje Bouterse klinken.Gezien uw reactie,bent u ook een racist?.
  ter uwer informatie, ik ben geen ndp’r
  sterker nog ik ben a politiek,niet een ieder is zo intelligent als u en verder zal ik doen wat u zegt.Mijn waffel houden maar mijn mond niet.
  Ik wens u een prettige dag verder,grapjurk.


  Maak melding

 28. Net als Pico, schrik ook ik van sommige reacties. Uit sommige reacties blijkt dat er heel veel frustraties zijn, begrijpelijk. Maar laten wij onze kritiek, die natuurlijk geuit mag worden op een nette manier onder woorden brengen. Dat heeft echt veel meer effect!


  Maak melding

 29. Je hoef mij geen sorry te zeggen jij ben vrij om jou mening te geven op mijn reactie, en ik ben ook vrij om dat bij jou te doen ok.
  Het is wel opvallend dat velen van jullie zeggen geen fan te zijn van die moordenaar maar wel kritiek leveren om anderen die terecht kritiek hebben op de man die moreel verval ingang heeft gezet in mijn land.http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/6024 reactie op nummer 28 was bedoeld voor dit bericht van brunswijk als commissievoorzitter. dus sorry reactie nummer 20 mij excuses


  Maak melding

 30. Als ik die reacties lees kan ik uitmaken dat wij Surinamers niet goed zijn in geschiedenis. Als het een hollander was had je geen kritiek op de president, maar ja surinamers denken dat alleen bakras een land kan besturen. Surinamers moeten geen hollandse mentaliteit aannemen omdat ze vergeten zijn dat de hollanders en de belgen veel massamoorden hebben gepleegd met Surinamers, afrikanen en Indonesiers. Tot nu toe is er niks daarover gezegd. Er is geen ontwikkeling als we steeds naar achter kijken. Daarom raad ik de president aan om goed geschoolde mensen op die posten te plaatsen dan alleen mensen met alleen partijkennis zoals wat het front deed met hun vriendjespolitiek.
  Succes President


  Maak melding

 31. @ Paraboi.
  Jij en de rest van de kudde die DDB adoreren zijn in mijn ogen landverraders.
  Hier in Nederland zit niemand in de regering die veroordeeld is en dat zal ook nooit gebeuren.paraboi jou reactie geeft aan dat velen van die schapen die achter DDB aanlopen een minderwaardigheidscomplex hebben dat kan je duidelijk aan hun reactie herkennen.
  De Nederlanders hebben bewezen dat ze goede bestuurders zijn. http://nl.wikipedia.org/wiki/Marshallplan.
  Over Hollandse mentaliteit gesproken, hoe kan je een ongeschoolde militaire die van de mulo school komt het bestuur van jou land in handen geven? die beest die heeft bewezen en nu weer bewijst dat hij geen pom heeft gegeten hoe je een land moet besturen en ontwikkeling, hoe is het mogelijk dat een megalomaan didibri die onze mooie en onschuldige republiek Suriname zoveel morele en immorele schade heeft toe gebracht nu president is van Suriname.Paraboi schrijft,Surinamers moeten geen hollandse mentaliteit aannemen omdat ze vergeten zijn dat de hollanders en de belgen veel massamoorden hebben gepleegd met surinamers ,afrikanen en indonesiers.Een aantal dingen vallen mij op bij het lezen van jou reactie.
  1) je kent jou eigen geschiedenis niet, doe daar wat aan.
  2)We mogen niet naar achteren kijken, maar jij doet het wel, zeer opvallend .
  3)Geen heden zonder verleden.
  4) probeer eerst goed na te denken en te analyseren en verlies feiten en de realiteit niet uit het voor dat je reageert.
  A.U.B


  Maak melding

 32. @Paraboi

  Probleem is dat jouw president niet instaat is goede geschoolde mensen te herkennen & dat binnen de MC eigenlijk geen goede, nog geschoolde mensen rondlopen. 😆


  Maak melding

 33. Nr 26 Dr. Soul! Dolle honden moet je afmaken!! Terecht of niet!!! want starks heb je een (groot)probleem en juist dat moet je niet hebben!!! Use your mind!! When you have!!

  Het beste is hen zelf te laten doen! m.n. de ezels als Bouta met holle kop tegen alle Surinamers! ga maar even na wat er allemaal niet gebeurt bij ons! Je bent tenminste schoon!!

  Ik hoop niet dat je net zo dom als DDB bent! Ik verwacht dat je ook ogen hebt en ook ziet!!!

  Een Surinamer als ik kan nooit en never een rasist zijn!! ik spreek de waarheid en dat komt het hardst aan! of niet soms???

  SURINAME VOORWAARTS MARS!

  DE ONGUNSTIGEN, CRIMINELEN EN OF SOORTGELIJKEN naar DE HEL DOOR DE VUURZEE HEEN!

  GOD ZIJ MET ONS SURINAME


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.