Suriname’s minister van Financiën bedankt

50

PARAMARIBO, 11 jun – Minister Wonnie Boedhoe van Financiën heeft haar portefeuille ter beschikking gesteld en president Desiré Bouterse heeft aanvaard. Dit meldt het kabinet van de president. “Persoonlijke omstandigheden” gelden als officiële reden.

Boedhoe ontkent tegenover de STVS dat er sprake is van ruzie. Intussen zijn voorlopige maatregelen getroffen. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken neemt waar op Financiën. “In overleg met mevrouw Boedhoe zal worden nagegaan hoe zij anders ingezet zal worden en hoe de overdracht van het ministerie van Financiën zal geschieden”, aldus het kabinet. Bouterse heeft de ‘politieke top’ geïnformeerd.

Wat ook de reden mag zijn voor Boedhoe’s vertrek, het is niet goed voor de economie. En nog minder voor Suriname’s imago als investeringsland. Het maakt niet uit wat voor damage control volgt, het resultaat mag niet anders zijn dan snel vervangen. Boedhoe heeft met haar kordate en prudente uitstraling bewondering gewekt. Maar net zo goed zijn er ook weerstanden opgeroepen in politieke en ambtelijke kringen. Wie ook de opvolger wordt, hij of zij zal met die erfenis moeten omgaan.

50 REACTIES

 1. Tuurlijk ontkent ze. Met veel bombarie gestart maar gaandeweg werd de volumeknop omgedraaid en verstompte het geluid.

  Het gissen naar de werkelijke reden van haar aftreden kan dus nu beginnen.

  Ik doe een gok: Het heeft met die overval op haar broer te maken.


  Maak melding

 2. de eerste schaap over de dam. er zullen meer volgen. geloof me. heb begrepen dat vp ameerali ook op de nominatie staat zijn portefeuille terug te geven aan de drugsbarron moordenaar desi bouterse.

  romeo


  Maak melding

 3. Rustig afwachten met dit POPENKAST kabinet geleid door de grootste clown die President werd van SME. Vroeg of laat komt de ware regden naar boven drijven.

  Mevrouw Boedhoe is er moe van dat lieden zoals Abrahams alles richtlijnen negeren en rustig erop los aanbestedingen doen. Dit is slechts het topje van de ijsberg.

  Misschien dat Ronald Hooghart zich aanbiedt. Maakt niet uit of hij verstand heeft van Financiële zaken. Het is om het even.

  Het paradijs van Misidjan slaat zeker op een “Rovers paradijs” met berovingen aan de orde van de dag. Wij mogen niet uiten welke lieden zich er vnl aan schuldig maken, maar men is niet ziende blind, dus weten wij allen om welke lui het gaat. zie Marowijne en Para or where ever.

  Wij blijven op het PARADIJS wachten van DDB en Miesidjan de hippe rasta man.

  Wordt vervolgd.


  Maak melding

 4. Waarschijnlijk had ze in al haar naïviteit tot nu toe gedacht dat ze voor haar land ging werken.Tot ze stuitte op veranderde beleid inzichten en het bod kreeg dat ze niet kon weigeren.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Wat doe je in een kabinet als minister waar de heer Abrahams jouw baas is? Ik zou ook bedanken. Terwijl zij als minister moest waken over de pot, worden wagens van ministers gepimpt, wordt de SLM telkenmale gecharterd naar vreemde bestemmingen, en moet een Predikant 6000 SRD per maand ontvangen op staatskosten. Mw. Boedhoe heeft tenminste principes.


  Maak melding

 6. Ik kan de telling niet meer bijhouden.
  Dit is geen verassing voor mij ik ken de geschiedenis van deze crimineel die nu president is in Suriname. deze man heeft naar mijn bescheiden mening honderden politici versleten in de jaren dat deze megalomaan zijn intrede heeft gedaan in de Surinaamse politiek, hij krijgt advies van van een stelletje corrupte boeven en oplichters.
  Als één schaap over de dam is, volgen er nog meer.
  deze dame heeft de eer aan zich zelf gehouden jammer voor die dure gepantserde bolide.


  Maak melding

 7. Wonny,
  je had het moeten weten dat bouta flink misbruik kan maken van mensen en posities.
  Hij is en blijft een laffe strateeg.
  Wanhoop maar niet want jij bent echt niet de enige dat dit is overkomen.
  Probleem echter is dat je voor altijd zal worden aangezien als te zijn een landverrader.


  Maak melding

 8. Dat is dus de tweede minister die binnen tien maanden het kabinet verlaat. Ik denk dat de volgende de vice-president wordt, want hij heeft ook geen partijpolitieke backing, net als mevrouw Boedhoe. Er is geen enkele partij die haar reden van ontslagname kan aanvechten. Wonnie Boedhoe is tenonder gegaan aan het feit dat deze regering een militaire signatuur heeft.

  Zij weet veel van financiele zaken, en misschien heeft zij ingezien dat zij beter nu het zinkende schip kan verlaten. Dan kan zij daar later niet op worden aangesproken.

  De ministerraad heeft straks weer een camouflagepak aan en heet het weer Militaire Raad, mark my words. Inclusief de nieuwe minister van Financien. Dat wordt er een met een duimendikke NDP-signatuur, let maar op.


  Maak melding

 9. Zij weet wat moreel en daadkracht is respect mevrouw Boedhoe al die andere zijn allemaal Mini-sters, die alleen maar de braaksel van D. Bouterse moeten slikken. zijn manschappen nemen de beslissing goed of fout geen tegenspraak. Jammer voor Surinaamse economie je was de juiste persoon op de juiste post.Een militair is en blijft een militair.Een pioliticus is en blijft een politicus.Een dictator kan je niet veranderen, doordat geestelijk is hij zwak.


  Maak melding

 10. Oie,
  De beste minister in dit kabinet valt weg. Bouterse zal moeten goochelen om een zwaargewicht hiervoor in de plaats te zetten, want dit is een zwaar verlies voor deze regering/Suriname.


  Maak melding

 11. Om persoonlijke omstandigheden afgetreden? Ik wil dat best geloven. Hoewel speculatief(ik ken de echte reden niet, ben ik ervan overtuigd dat het voor een ieder met een gezond verstand een raadsel is hoe Bouterse zijn mega prestige projecten wil gaan financieren. Bouterse wil waarschijnlijk beslissingen doordrukken die economisch rampzalig zullen uitpakken voor het land.Ik kan me voorstellen dat Boedhoe daar geen verantwoording wil nemen. Daarnaast merkt zij dat niet de regering, maar de president en zijn vrienden uit de revo tijd de echte machthebbers zijn. Ik ben bang dat het verval (economisch en politiek)zich versneld aan het voltrekken is.


  Maak melding

 12. De poppenkast in die bananenrepubliek genaamd Suriname gaat maar door en door. Ik denk dat die vrouw het op een gegeven moment zat was om te werken voor en het schoothondje te zijn van een stel verspilzuchtige apen die belastinggeld blijven uitgeven als water. Het jammerlijke is dat Wonnie Boedhoe door te werken voor opper-crimineel Bouterse voor altijd besmet zal zijn, immers wie met pek omgaat wordt ermee besmet. Surinamers die op de crimineel Bouta & co. hebben gestemd zijn echt de grootste idioten op deze aarde, ik hoop dat zij flink zullen pinaren onder de regering Bouterse.


  Maak melding

 13. Mevrouw Boedhoe beweerde altijd eerlijk voor de dag te komen;waarom doet zij dat nu niet? Waarom durft zij niet eerlijk te vertellen wat de directe aanleiding is geweest voor haar aftreden? Waarom moeten we altijd doen alsof er niets aan de hand is?


  Maak melding

 14. Wel laat maar terecht!!

  Had eerder goed na moeten denken! Laat de sukkels nu zelf de klus klaren! Het komt met deze bendezooi van de regering nooit en never goed!

  Verstandig zou zijn wanneer deze hele troep naar huis zouden gaan en Suriname met rust laat.
  Wel zal er een strontzooi erachter gelaten worden voor de opvolgers! Jammer!

  Pariaman is deze funktie niets voor jou??
  Let wel op!! Waar en Neger/Marron regeert gaat nooit goed!!! Stelling? Noem iemand eentje waar het wel goed gaat!


  Maak melding

 15. Een blinde kan zien wat er is gebeurd.
  Anderen willen het beleid bepalen op het ministerie van Financien. Dit wordt niet geaccepteerd door de minister. Hulde aan deze mevrouw.
  Geen zichzelf respecterend persoon zal dit namelijk accepteren.
  “persoonlijke omstandigheden” hierdoor is zij niet meer in staat om ministertje te spelen, maar er zal wel worden gekeken hoe zij anders zal worden ingezet. hahahah.de persoonlikke omstandigheden zijn ineens verdwenen.
  In ieder geval wil zij geen kop van jut zijn.
  Oproep aan allen:
  wie is bereid het salaris van minister te ontvangen en te doen wat DBB wil?
  In een ander artikel staat: Surinaamse politiebond boet aan gezag in. Deze kop kan ook aan het volgende artikel gebruikt namelijk over het kabinet.
  Wat een farce


  Maak melding

 16. Doorgaans verlaten de ratten als eerste het zinkend schip, in dit geval blijven de ratten nog even aanboort. Eerst nog flink aan de staatskas knabbelen en dan met pensioen.

  De bekende druppel die bij deze opportunist het glas heeft doen overlopen.
  Persoonlijke redenen kunnen natuurlijk ook slapeloze nachten behelzen.


  Maak melding

 17. Dat ze opgestapt is verbaast mij niet. Dat ze het zo lang heeft uitgehouden, dat is verbazingwekkend en wat ik me altijd wel afgevraagd heb is; wat bezielt deze vrouw om in één kamp met Bouta te gaan zitten? Ik ken haar persoonlijk niet maar ze komt integer over dus hoort ze niet thuis in dat clubje van Baas, Misikaba, Jennifer, Doekie, Mondje, Parmessar en ‘last but not least’ Limbo. Het zal met niet verbazen als Somo en Brunsie zich, tot zolang de rit duurt, thuis voelen in dit clubje, zij hebben wel het juiste profiel.


  Maak melding

 18. Inzicht komt met de tijd. Echter, mevrouw de econoom, u hoefde niet op dat inzicht te wachten als je met deze bende in zee gaat.
  En nu onder het mom van mega-projecten graaien maar!!! En zichzelf volvreten stelletje onbeschaamde apen, tot ze erbij neervallen! Heeft Suriname en haar volk deze vloek verdiend??? God knows!


  Maak melding

 19. Het kan zijn dat ze beleid moet gaan voeren dat tegen haar principes als no-nonsens economiste ingaat.De keiharde maatschappelijke realiteit kan de regering dwingen om haar economie stimulerende maatregelen op een lager vooruiststrevende niveau te parkeren.Dit gegeven kan tegen de idealistische voornemens van Wonnie Boedhoe zijn geweest.


  Maak melding

 20. Hallo allemaal,

  Bij deze sollicteer ik voor de functie van minister van finacien .
  Ik geef graag geld uit en de regering kan haar plannen uitvoeren.

  en als het geld op is dan drukken wij bij of we gaan naar Cuba,Iran,Libye,china, india,indonesia en last but not lease coronie
  om geld op te halen. en als deze bronnen op zijn, dan kloppen wij weer bij onze oude vriend en vader met de voj mentalteit nederland het land van melk en honing die gehaald zijn uit afrika, indie, suriname, Ghana, waardoor zij rijk zijn en suriname nu de vruchten van oogst………

  snappen jullie het nog……….

  alfa for minister of finance of the democratic republik of Suriname.


  Maak melding

 21. Tante Wonny werd er moe van.Steeds werden nieuwe mensen in dienst genomen met hoge salarissen bijv. onze bisschop, dit was de druppel die de emmer liet overlopen. Oom desie blijft enthousiast en blijft dus zijn loyalisten benoemen. Oom Desi denkt dat tante Wonny een toverstok heeft.

  John van Noord


  Maak melding

 22. Ik heb heel veel respect voor Wonny Bhoedoe.

  Ze heeft geprobeert haar beste been voor gezet,maar helaas de mentaliteit was verre van zoek en kon het niet langer handhaven..

  Zijn er meer mensen die ook nog prinsipes in sme. en de eer aan zich zelf houden..

  Ik denk het niet..

  deze regering houdt het de komende vier jaren niet vol en valt als een boom,er zal zeker een coup cenario worden uitgevoert….


  Maak melding

 23. Het aftreden van mevrouw Boedhoe.Deze mevr. wilde eerst stoer doen, maar is heel vroeg gestruikeld.Hoop dat ze een dure les heeft geleerd.Ik ben zelf ook vrouw en wens geen slecht voor haar.Ik hoop haar het allesrbeste.Een betere baan vind ze sowieso.Maar haar persoonlijke reden die ze opgaf heeft , denk ik dat ze binnenkort in de problemen zou zitten. Ga maar na, Abrahams zit al bijna een maand in Cuba en is
  al BIJNA HERSTELLEND.Dat moet betaald worden
  De crime-pres moet binnenkort ook weer voor behandeling naar Cuba.Ambtenaren, straks moeten de vakantiegelden uitbetaald worden.Tante Wonnie weet wel voor 1000% dat er geen geld in staatskas is , dus ze is alvast vertrokken.Die vrouw is niet gek.In Juli geen maandsalaris en ook geen vakantiegeld,Denk maar aan Staatsolie.Dit staat ons te wachten. Had Ameeralie ook principe als deze vrouw.Is hij mischien de volgende, want hij fluit nu een toontje lager en ziet er angstig uit.Wedden dat Winston Caldeira Minister van Financien wordt.Regering ,succes met julie lelekoe.
  We zijn op weg naar Zimbabwe.

  Danitia


  Maak melding

 24. Zie die minkukels hier zich weer lekker uitleven. Deze geboren idioten zijn zo dom als een ezel achterste en schamen zich niet eens voor. Ik schaam mer voor jullie stelletje imbecielen.

  Met Suriname zal het goed gaan ondanks jullie vervloekten.

  Un wisi wasi dagu’s.


  Maak melding

 25. Reactie nummer 6 geeft weer zoals altijd een andere de schuld.
  reactie nummer 12 vindt ik persoonlijk opvallend, of het is een vooruitziende blik ???


  Maak melding

 26. Zeer wijs besluit van Mw. Boedhoe.
  Soebha ke bichchere agar saam ko ghar laut aje. Oesko guna nahi mante/kahhete.

  Mw. Boedhoe, U kunt meer en een leerpunt voor u is namelijk dat een intellectueel nooit met waterhoofden, criminelen, drugsbaronnen, babykillers, zwangere vrouwen verkrachters, bejaarden afslachters en kinderen moordenaars kan werken (zie Moiwana en 8 dec.).

  Helaas is uw naam al besmet, maar met Gangapani is dit weg te wassen.

  U bent een female met principes, houden zo.


  Maak melding

 27. Alfa,
  Het is absoluut geen vet pot, maar vaak genoeg was het geld er wel maar werd niet beschikbaargesteld om cruciale uitgaven te doen.

  De ptss’ers van die vuile binnenlandse oorlog hebben 200SRD al in geen 2 maanden hun resocialisatie-toelage gehad, daar zijn hulpbehoevende oorlogsgewonden bij. Een subtiele manier om oproer aan te wakkeren?

  Wegwezen mang, niet lullen maar poetsen.

  Het berijven van financien is niet alleen theorie.


  Maak melding

 28. Goed Zo Mevrouw Boedhoe .maak je klaar voor de volgende veriezing die voor de deur staan.en ja jekan liever VP worden smaen met Santhoki als volgende president en goed dat Ram Sardjiede samenwerking met Bouetrse heeft geweigerd,krijg de VHP gelijk en stuk voor stuk komen ze allemaal terug naar het FRONT. FREEDOM REGAINDEN ON NOW THIME
  BOUTERSE HOU DE EER AAN JE ZELF
  USA EN NL ZIJN BEZIG EEN PLAN TE SMEDEN OM HEM OP TE PAKKEN .PRESIDEN OF GEEN PRES HIJ HOORT ACTER DE TRALIES. KIJK MAAR NAAR MLADIC .BIN LADEN ENZ ENZ ENZ ENZ


  Maak melding

 29. Klodi en Rob,

  Prima omschreven. Heel duidelijk, zonder poespas.

  Zelf maak er altijd een verhaaltje/poespas van om toch enigszins humor in onze politiek te verwerken. Maar helaas, het is ernst.

  Wonny heeft haar best gedaan maar zit nu tegen hogere bergen aan te kijken die minder verstand van financien of economie hebben.
  We moeten haar niets verwijten, integendeel; haar stap is het begin van het einde van een verschrikkelijke SOAP.


  Maak melding

 30. Wiens schip is nu bezig te zinken?????????
  De kapitein heeft haar verstand gebruikt om op tijd eruit te springen.

  MORO E DORO.Ra ra ra, wie is de volgende.

  Danitia


  Maak melding

 31. aan #30 Vrijheid van meningsuiting is een groot goed dat wij moeten koesteren, maar je reactie slaat echt alles.Op de eerste plaats slaat jouw reactie inhoudelijk nergens op .En jij zou je moeten schamen voor je taal gebruik op dit forum . De woorden die je uit, passen niet in een fatsoenlijke discussie maar eerder in een varkensstal waar ik denk dat jij je uiteindelijk thuishoort. En over het aftreden van de minister hebben velen dat gene reeds verwoord wat ik wilde zeggen. Maar zie dit als het begin van het einde van dit verschrikkelijk en inhoudsloze kabinet.


  Maak melding

 32. De naam zegt het al kennis is duur dus sabie is dirie, als jou woordenschat beperkt is en jou algemene ontwikkeling nihil is dan reageer je als nummer 30.men zegt dat DDB de leider is van de domme massa in Suriname en in Nederland.


  Maak melding

 33. Gerson Pont fatsoenlijke discussie, waar? hier op waterkant?

  Met minkukels valt er geen enkele fatsoenlijke discussie te voeren. Je bevind je al in die zwijnenstal, blijf maar lekker in rollen.

  Dat is mijn mening. Vrijheid van meningsuiting toch.

  Trouwens, jullie reacties zijn verschrikkelijk en inhoudloos.


  Maak melding

 34. Einde van Barbie!

  Sorry madammeke Wonnie!
  Geen medelijden en niets niks vanwege persoonlijke omstandigheden opgestapt.
  Miss Wonnie is onder dwang opgestapt! Tell it like it is!!!!

  Miss Wonnie je wist van te voren dat je als een wajong-poppetje misbruikt zou worden.
  Zogenaamd om het “niet-etnisch” karakter va de ndp te verbloemen.
  Je kan nog zoveel passie hebben voor je job, maar principes zijn principes.
  Je gaat niet voor de maffia werken omdat je hart hebt voor de zaak.
  Neen, de maffia bepaald.
  Tjee meid en je bent niet eens blond!!!
  How could you!!!

  Next…. Het leven is hard, next topic!!!
  Er gaan nog wat koppen rollen, want Baas B. is pissed off!!!
  Binnen 2 weekjes…

  Lit a faya hahahahaha…


  Maak melding

 35. Gerson Pont,
  Met fatsoenlijk Nederelands is jullie vrijwelniets bij te brengen. Misschien heeft #30 wel gelijk! De beste stuurlui staan immer aan wal.


  Maak melding

 36. Nita,
  Ziekte koopt niemand weet je.

  Hoe zo een sukkel moet je wel zijn om het over die boeg te gooien.

  Te yu krrrrrrasi, sabi diri!


  Maak melding

 37. @Paraman #45 & 44
  Ga je nu de fatsoensrakker uithangen terwijl je tot voor kort de meest onbeschofte persoonlijke aanvallen op andere posters plaatste?

  Als je inhoudelijk niets te melden hebt kun je beter niets posten. Ga je ook niet voor schut.


  Maak melding

 38. De kogel is door de kerk.
  De spionne van het NDP op het ministerie wordt de nieuwe minister.

  “Wijnerman (46) volgt de vorige week plotsklaps afgetreden Wonnie Boedhoe op. Zij was de afgelopen vijf jaar directeur op het ministerie en komt uit de NDP. Het nieuws kwam vanmorgen uit via de partijwebsite van de NDP Krindenki, terwijl coalitietoppers nog niet op de hoogte waren gesteld. “


  Maak melding

 39. @reality
  Kijk toch uit wat je schrijft. Er zijn hier een aantal mafkezen die straks zullen denken dat je het over bouta en zijn kornuiten hebt die kogels in de kerk schieten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.