Jacht op Surinaams geboefte wordt intensiever

16

PARAMARIBO, 3 jun – “De tijd waarin de samenleving geterroriseerd werd door criminelen is al voorbij.” Dit zegt politiewoordvoerder John Jones. Er is een speciale eenheid ingesteld voor ‘zware patrouilles’. De eenheid van politie, leger en militaire politie wordt landelijk ingezet.

De jacht op verdachten is ongekend intens en de resultaten blijven niet uit. “Zo zoetjes aan hebben we binnen korte tijd een aantal criminelen kunnen aanhouden en verzekering gesteld”, zegt Jones tegenover de Times of Suriname. Op termijn moeten de resultaten merkbaar zijn. Vooral het tempo waarin roofovervallen elkaar opvolgden de afgelopen maanden leidt tot ongerustheid.

Burgers klagen dat ze ’s nachts geen oog meer dichtdoen. De grove manier waarop rovers hun slachtoffers aanpakken is een aparte bron van zorg. Politie en politiek krijgen steeds meer te verantwoorden. “Het is onze taak om de strijd tegen de criminelen aan te gaan en daarvoor hebben we verschillende methoden om zaken in kaart te brengen en ze aan te pakken”, aldus Jones.

16 REACTIES

 1. Als iemand op mijn erf komt,,,ongevraagd na vijf uur s’middags,,,schiet ik hem direct dood..

  De politie kan mij niks doen..de rechter ook niet..

  Ik ben verplicht mijn bezittingen eigendommen mijn praivisie zelf te beschermen,wat ik met bloed zweet tranen heb verdient vergaard..

  Iedereen moet verplicht van andermans spullen afbrijven..

  Laat baas dit duidelijk weten,hij weet ook wat het is bestolen vermoordt te worden een gezin uit elkaar te rukken..


  Maak melding

 2. Is de tijd van praten ook voorbij? Welke klinkende resultaten zijn er geweest?
  A.U.B. feiten. Alleen dan zal het vertrouwen in de maatschappij toenemen.


  Maak melding

 3. Ik wordt moe van al dat mooi gepraat van deze heren, de samenleving wil daden zien er is in aantal maanden tijd miljoenen geroofd en velen slachtoffers gemaakt. john jones kijk om jou heen dan zal je zien dat die criminele overdag ambtenaren zijn die beedigd zijn en s’nacht zijn wrede criminele de precisie waar deze gasten te werkt gaan zegt genoeg.


  Maak melding

 4. je moet een tiental van deze beesten hun handen afhakken en gelijk kastreren,dan leren ze het onmiddellijk af..

  Netals in Afrika ,ze moeten voelen wat het betekent om anderen te benadelen pijn laten lijden..

  Gewoon door het volk in het openbaar afstraffen geselen,laat ze pijn voelen..

  Geen tjé-potie manieren meer hebben voor deze rot-zakken..


  Maak melding

 5. Tja,

  De criminelen hebben toch een goede leermeester!
  Ik hoef toch geen namen te noemen hoop ik.
  M.Doorn weet wel over wie ik het heb.
  Wat doet de zoon van deze lieve vent ook alweer?

  Sterkte sranang en succes met het plegen van de Coup.
  als dat gebeurt dan heeft deze regering geen poot om op te staan.
  En je mag gerust weten ik hoop dat er binnenkort een coup wordt gepleegd want ik ben het zat.
  Ik ben het zat dat al deze namaak ministers en aanhang ons volk zo zit te beledigen.
  En geloof me deze coup zullen geen doden of gewonden vallen.
  Dit wordt een financiële coup want iedereen in de top kun je kopen dusss…


  Maak melding

 6. Wij zullen alle uitvalswegen naar Brokopondo, Nickerie en Albina afgrendelen.

  Marcel schiet jij ze maar dood. Je behoort waarschijnlijk tot een van de laagsten uit het kastenstelsel?

  Als het verhaal niet klopt zal je ook vanzelf achter het ijzer verdwijnen.

  Yu denki na so kiri e kiri???


  Maak melding

 7. ach ja onze dorps idioot is wakker.
  Suriname heeft zich zelf een heel slechte dienst bewezen door te kiezen voor iemand met bloed klauwen als president een slechtere voorbeeld kan ik mij niet voorstellen.
  Waar sommigen de durf vandaan halen om anderen te beschuldigen van de laagste uit het kastenstelsel, De aanhangers van massamoordenaar desi Bouterse zijn naar mijn mening lager dan laag verder kunnen ze niet zakken, ze hebben geen eigen waarde.


  Maak melding

 8. Hahaha.Belachelijk. Boeven opsporen.Wie is hun leider.Is de doodstraf afgeschaft??????
  Volk van Suriname, kom op, kom op voor onze rechten.Wordt het niet een keertje tijd om dit weer toe te passen. Surinamers, steun de oppositie, dien een motie in, dan zullen we zien waar de criminelen zich bevinden.Ze gaan tegen de motie stemmen, want ze hebben allemaal boter op hun kop.Waardeloos beleid met waardeloze figuranten.Schiet die ellendelingen maar kapot als ze op je erf komen. Zij maar roven en moorden en dan mag je ze geen kwaad doen, ze worden beschermd.Als een agent ze maar even duwt wordt er aangifte tegen hem gediend.Wie beschermd ons.Wie?

  Danitia


  Maak melding

 9. Paraman jouw reactie (8) geeft mij de ruimte jou te plaatsen tussen je criminele broeders, m.a.w. de crimineel die het opneemt voor de criminelen.

  Je voelt de pijn die de criminelen anderen hebben aangedaan niet, maar als iemand (Marcel) zegt dat hij desnoods d.m.v. geweld zijn eigendommen zal beschermen, dan behoort hij tot de laagste kastenstelsel.

  Wil jij beweren dat mensen die tot de verdomde laagste kastenstelsel behoren net zulke verdoemde criminelen zijn als die broeders van je?

  Waarom val je Brunswijk niet af die moed heeft getoond de criminelen bij de naam te noemen.

  Paraman verbeter eerst jezelf, dan die criminele broeders van je en kom dan pas met je gebazel over mensen die tot de laagste kaste zouden behoren.


  Maak melding

 10. Aai boy sranang mang ,oe ning kong vooruit ,zo oeng sa tang vooruit gang how maar,,de meeste van die schrijvers wonen niet in sranang makelijk praten maar ja,, teh joe vin boeng joe e poepen in bakra maksien,,,,maar djompo tik takkie a no notie, tang hooring.holland e bittie en ouw bit ding sranang moro,,,SU. regering wil die abannie uit kammen whe klagen…. teh a deh naai doro joe o tak trafassie……….wordt vervolgd:::;


  Maak melding

 11. Prema, dezelfde mening als U heb ik.Mischien is deze paraman ook een van de criminelen.Hij is nu bang om geschoten te worden.Dus , dit zit hem echt niet lekker. M.a.w.” mensen niet schieten hoor, we gaan liever voor een paar maanden de bak in.” Wij hebben tientallen jaren moeten werken om iets te bereiken dan komen een stelletje criminelen en pakken alles binnen een kwartier.Schade die ze aanrichten en moorden.
  Paraman ben je wel nuchter.Woon je mischien aan de cultuurtuinlaan no 1. Mensen die nuchter zijn denken anders.Hoe kom jij aan je bezittingen??? Door dit soort aktiviteiten te ontplooien? Of wordt alles door je partij betaald met onze belastingsgelden?Deng san dati no abi langa libi, ook deng soort soema datie no abi segi.Na soso vloek.

  Danitia


  Maak melding

 12. ben zes maanden in sur geweest,heb het heelijk gehad.maar de diefstallen dat breekte mij een beetje op.schandalig wat ik allemaal gezien heb.moorden stelen wat een ellende allemaal.wat is het een prachtig land.maar die dingen die er gebeuren is met geen pen te beschrijven.lopen daar veel oplichters rond die draaien helemaal door als met weet dat je uitnederland komt.alleen maar geld.taxies oplichters.


  Maak melding

 13. Niks wapen vergunning.
  De jacht moet eerst geopend worden op de criminelen op de hoogste niveaus.
  Voorbeeld: afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in honden voor drugsvangsten.
  Tot mijn verbazing zijn deze honden allemaal weg gehaald en vervangen door…. Wel erg vreemd dat dit gebeurt is na president desi!
  Dus de jacht naar criminelen haha hou het volk dom met pappen net nat houden.
  Zo kan ik nog heelveel voorbeelden geven maar het volk dat op deze figuur heeft gestemd moet ontzettend blij zijn want deze personen hebben gekregen wat ze wilden.
  Word toch eens wakker mensen en accepteer dit gedrag nu eens niet. Als desi het goed zou willen doen dan had hij echt wel juiste personen op de juiste stoelen gezet.
  Echter zitten we nu met een probleem en dat is het etische!
  Welke normale bij gezond zijnde persoon wil nu de belangen behartigen van iemand die bloed aan zijn handen heeft en voordurend liegt ?
  Deze mensen hebben zelf respect en die zul je nooit naast desi zien staan.
  Denk daar maar over na mede Surinamers.

  Ps ja het klopt ik hou van boobies


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.