Davids kandidaat voor Raad van Commissarissen Ajax

3

Edgar Davids is de meest verrassende naam uit de lijst met personen die de vereniging AFC Ajax voordraagt voor de nieuwe Raad van Commissarissen. De voordrachtscommissie van de ledenraad van Ajax zal in een vergadering van de ledenraad op 6 juni 2011, een voorstel doen om naast Davids nog vier andere kandidaten aan te bevelen tot plaatsing op de voordrachtslijst voor de benoeming tot commissaris van AFC Ajax NV. De andere kandidaat commissarissen zijn Steven ten Have (beoogd voorzitter), Marjan Olfers, Paul Römer en Johan Cruijff.

Edgar Davids (Paramaribo, 13 maart 1973) speelde als voetballer voor Ajax, AC Milan, FC Barcelona, Juventus, Internazionale, Tottenham Hotspur en Crystal Palace FC. Ook speelde hij 74 interlandwedstrijden voor het Nederlands elftal, waarin hij zes keer scoorde. In november 2010 beëindigd hij zijn voetbalcarrière.

In 2008 richtte Davids de Straatvoetbalbond Nederland op om de integratie in wijken te bevorderen. Dit is uitgegroeid tot een evenement waaraan 230 wijken in Nederland meedoen. Daarnaast is hij oprichter en creatief directeur van het sportkledingmerk Monta, is hij ambassadeur van een aantal projecten van het Ministerie van Onderwijs en is hij bestuurslid van de Suriname Conservation Foundation Netherlands. Davids rondt momenteel zijn MBA-studie af.

Lees ook het artikel op de site van Het Algemeen Dagblad.

3 REACTIES

 1. Fantastisch nieuws.
  Cruijff is een slimme jongen. Davids spreekt heel miljoenen mensen aan. Hij heeft in het verleden bewezen dat hij niet makkelijk is en niet bereid is om het op een akkoordje te gooien om de lieve vrede te bewaren. Nee, Davids zal je zeggen wat hij ervan vindt en gelukkig is dat ook het juiste.
  Ongelooflijk dat er nog mensen zijn die het een onverstandige keuze vinden om Davids te vragen. Hoe stom. Straks zegt hij: jongens bekijk het maar.”
  We mogen blij zijn dat hij zijn tijd wil besteden aan Ajax.
  Edgar alvast bedankt.


  Maak melding

 2. Met Tjeu la Ling, Davids, Keje Molenaar en nog een paar andere voormalige voetbalgrootheden, haalt Ajax een heleboel voetbalkennis binnen. Maar of het allemaal geboren leiders zijn? De toekomst zal het uitwijzen.


  Maak melding

 3. Ajax is gewoon een ontdankbare club. De machtige ledenraad doen niks maar willen alleen maar op de roem en zweet van anderen teren. En heerschap cruyff heeft ook niet meer de mentale kracht om ajax op sleeptouw te nemen. Door deze frustratie lult hij maar wat uit zijn nek, schoffeert anderen en laat zijn zetbazen de scherven oprapen. Maar hij trekt wel alle eer en lof naar zich toe. Een rasachte amsterdams-joodse-zakkenwasser


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.