Surinaamse politie moet minder mededeelzaam worden

24

PARAMARIBO, 2 jun – Politieagenten moeten zich verbaal inhouden tegenover de pers. Dit meldt de Ware Tijd. Volgens instructies van de korpsleiding is het alleen de eigen voorlichtingsdienst die informatie mag verschaffen. Commandanten van wijkposten hebben de lippen op elkaar te houden.

Het waren juist deze functionarissen die een grote hap van de informatie verschaften. Het gaat om een oude instructie. “De media zijn op de hoogte van de oude afspraken. Toch werd de voorlichtingsdienst overgeslagen en werd rechtstreeks gebeld met politiefunctionarissen”, zegt politiewoordvoerder Marita Ritfeld-Asontoe. Nu mag nog hooguit op de plaats van misdrijf of ongeval informatie worden verstrekt.

En dat dan door de hoogste politiefunctionaris daar. De instructie komt op een opmerkelijk moment. Onlangs klaagde parlementariër Ricardo Panka (MC/NDP) dat de informatie van de politie overdadig was. De samenleving zou onnodig ongerust worden gemaakt over de stand van de misdaad. Uiteraard heeft de instructie niets met Panka’s standpunt te maken. “Hij doet zijn werk en wij doen ons werk”, aldus Ritfeld-Asontoe.

24 REACTIES

 1. Dit is puur dictatatuur met baaas aan het hoofd..

  Het wordttt nog erger de komende tijd,let maar op..

  Je ziet al dat waterberg niets begrijpt van het bestuurs-struktuur,hij wordt gewoon over geslagen,terwijl hij een bijbel heeft gehad van de pres.om zijn ministerie te lijden..

  Maar helaas,, het beste zou zijn waterberg,bedank voor de eer en ga kasaba, napie, mopé, ananas, markoesa,maripa,of gewoon kanabis, banana, watermeloen planten , levert meer op en je blijft er gezond bij..

  Jou eer gevoel zegd veel meer dan die paar duizend srd’s,terwijl je door je eigen mensen uitgelachen wordt..

  succes..


  Maak melding

 2. Ik ben het volkomen eens met de oude richtlijnen.Alleen functionarissen die bevoegd zijn om de pers te woord te staan mogen de pers informatie verschaffen.Dit komt professioneel over en kan grote misverstanden voorkomen.Vooral nu er geklaagd wordt over de toename van de misdaad in Suriname.Vooral de anti -regering Bouterse pers zit op de loer om de regering in diskrediet te brengen.


  Maak melding

 3. In elk beschaafd land is het de persvoorlichter die informatie verstrekt aan de media, en niet politie agenten. Maarrrr…..dan moet de persvoorlichtingdienst ook inderdaad eerlijk, openhartig en objectief informatie verstrekken. En geen zaken verdraaien en of verzwijgen.


  Maak melding

 4. Panka heeft niet gewild dat er over de criminaliteit gesproken werd.Want als er niet over gesproken wordt,bestaat het probleem niet volgens hem.Nu wens ik hem toe dat iemand een paar schoten met een jachtgeweer met afgezaagde loop op hem afvuurt.Dan piept hij gelijk anders!

  Cobie.


  Maak melding

 5. Ik ben het er volledig mee eens. Ik ben 100% voor persvrijheid en vind de schoffering van de pers door de RvM en de Pres ongehoord. Maar wanneer het op politie zaken aankomt hoort er slechts 1 officieel communicatie kanaal te zijn. Dat heet gewoon goed bestuur. De meeste functionarissen hebben geen kaas gegeten van media omgang en dat is pijnlijk duidelijk bij interviews. Door loslippigheid komt ook gewoon vertrouwelijke info op straat


  Maak melding

 6. Ja Cobie, ik ben het volkomen eens met je, wens dat je woorden eens zal uitkomen.Deze Coalitie-criminelen vergeten dat de meesten van ons over een black-berry en computer beschikken.Zo gauw er iets gebeurt gaat het als een lopend vuurtje.Een van de lessen van Cuba is al toegepast.Dit is pas het BEGIN VAN HET BEGIN.dit is puur dictatuur.Wij zijne benieuwd.Wat wordt het volgende?
  Onder het volk zijn er ook heel veel journalisten die de berichten beter doorgeven, vooral als zij rechtstreeks ermee gekonfronteerd worden, de slachtoffers en getuigen.We blijven alles volgen meneer Cobie. Houdt U ook een agenda op na, want dat doe ik. Dan zullen wij het aan het eind van het jaar aan Panka presenteren.Stelletje leugenaars.

  Danitia


  Maak melding

 7. Dit krijg wanneer iedereen in suriname voor zijn buurt spreekt.
  Interessant aan deze discussie is dat radio stations als sky radio sommige functionarissen thuis werden op gebeld voor informatie en dat kom je live op de radio volgen en toen hoorde in panka niet.Ik vindt dat iedereen die in dienst is van het volk zo rechtlijnig mogelijk moeten zijn en niet de ene keer iets goed vinden omdat het jou uitkomt, en de anderen het zelfde afkeuren omdat het jou niet uitkomt. zo werkt het niet .


  Maak melding

 8. Vanuit het ministerie van justitie en politie wil men de informatie over de toenemende criminaliteit indammen. Eerder was al aan de media gevraagd om de etnische herkomst van criminelen niet meer te vermelden, om te voorkomen dat men dagelijks moet lezen dat marrons zich schuldig maken aan rooftochten.
  Dit is een verkeerd signaal, omdat men het probleem nu juist verdoezeld.
  De media moet geen medewerking verlenen aan deze vorm van nieuws verduistering


  Maak melding

 9. Volgens mij heeft cobie een probleem . in elke organisatie is er een woord voerder of persvoorlichter , zelfs ook bij de bus houders tog cobie dan is er een man die de pers te woord staat en niet jan en alleman . men begrijpt ricardo verkeerd voor politie info moet men bij de hr jones zijn en niet naar een vriendtje bellen die op latour of tammenga zit ai e fawaka na a soetoe foe isde.


  Maak melding

 10. Grappig altijd die eendagsvliegen die hier het beleid en gedrag van DDB tot in den treure verdedigen en blijk geven van het feit dat ze regelmatig posten. 😆

  Sommige NDP idioten denken werkelijk dat iedereen even debiel is als zijn zijn. 😆


  Maak melding

 11. Hallo hallo hallo ,
  Zijn jullie op de hoogte dat op dit moment een geheim-agent van Olland (AIVD), PAUL KRAAIJER , in de Republiek Suriname infiltreert en werkt als journalist(dekmantel)???
  Hij heeft ook een black-berry en een lap-top
  Er is persvrijheid in Republiek Suriname en dat revanchisten en tegenstaanders het tegendeel beweren moet enkel gezien/gevat worden als “projektie” .
  Is het niet uitnodigen/verwelkomen van twee zwaar gesubsidieerde Ollandse pers-agentschappen een dictatoriale handeling ???
  Nieuwe Portret , Nieuwe Orde , Nieuwe Weg !!!
  Republiek Suriname heeft “een president die regeert” en niet “een president dat geregeerd” wordt .
  Proberen jullie maar eraan te wennen .

  SOSO LOBI
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 12. @sempa
  Ik heb goed nieuws voor je ook op Nick komt binnenkort een vestiging van het LPI. Hoef je niet meer buiten te slapen.

  Paranoide halicunaties zijn een vreselijke aandoening.


  Maak melding

 13. Media Su…veels te veels domkoppen…en die Kraai…ach kom op man, hij was te zwak vooral toen FRONT……maakte hem groot en brutaal……..maar een ieder met een beetje verstand moest deze domme Kraai door hebben………daarom mi bin bar unu …..vooral onder Ronald V de rood lip……begon hij heel brutaal te worden…….maar let op moro di…wat denk jij van Iwan Jorka Bravu.


  Maak melding

 14. sempa en parapinto.
  Google, Journalistiek en dictatuur in Suriname.
  Dit is op 21 december 2008 door Theo para geschreven en past precies in het hedendaagse suriname.
  Lees ook de reactie , Tussen Waardigheid EN De PSYCHOPAAT.


  Maak melding

 15. Wiki17leaks,
  Vertel dit maar aan jou dierbaren. Hoe vindt je het om zo allejesus opgefokt over te komen. Niets van jou interesseerd Pinto, behalve dan wanneer je mij wilt bedoelen.


  Maak melding

 16. Poppenkast met je democradura!

  Als je bekend maakt wie Paul Kraaier is, dan heb je deze man gevolgd.
  Niets geen persvrijheid. Niets geen Democratie.
  Dat betekend dat je wel degelijk mensen volgt en gesprekken afluistert, ja he telezuur…

  Wie heeft dit uitgezocht en waarom?
  Dit is dictatuur, back to the 8ties.
  Nieuw portret nieuwe orde is: als een gek marcheren in buurten met je trompetjes.
  Open dagen houden op de kazerne. Waarvoor is dit nodig.
  Sorry maar ik had de soldiers ietsje hoger ingeschat. Zo verdien je geen respect!
  Ga de grenzen bewaken, boeven vangen en zeeën bewaken die geroofd worden van suri-vis, dan doe je iets goeds!

  Let op! Alles wat “wit” is en suri-ned is, wordt gevolgd, jij nu…..


  Maak melding

 17. Republiek Suriname zal nooit en te nimmer een democratie hebben ala Olland en voor de dromers zal dat een UTOPIE blijven .
  Het is in onze Republiek Suriname ondenkbaar en onmogelijk om een KAbinet te vormen met een christelijk fundamentalist aan de linkerzijde en ter rechterzijde een geblondeerde Hitler .
  Betreffende Paul Kraaij : Wat belet jou om zitting te nemen achter je PC of maakt gebruik van je White -Berry ???
  Bang voor verrassingen en dat jij onthouden wordt van de naakte waarheid of misschien terrechte angst dat jij straks er achter komt en mag ontdekken dat jouw persoon tot de categorie behoort van willoze slachtoffers van Ollandse doctrine ???
  Dat Republiek Suriname bij een pers-meeting twee zwaar gesubsidieerde Ollandse pers-agentschappen niet hadden uitgenodigd en deze
  niet welkom waren , wordt dat onmiddelijk
  geinterpreteerd alszijnde dat er geen persvrijheid en democratie aanwezig is .
  In de jaren 80 hadden wij de intentie om bvb patrouille schepen aan te schaffen , deze
  vergezeld met twee doelen ,met name : 1- voor territoriale bewaking
  2- Tegen de illegale(roof)visserij .
  Kan jij je nog heugen wat de reactie van jullie (Olland en gezinden)waren ???
  Wetende dat het visserij een der natuurlijke bronnen is en economisch van groot belang voor onze Republiek Suriname betekende en de nodige besherming moetkrijgen/hebben ,hadden jullie toch nog het gore lef om ons ervan te betichten van het opbouwen van de militaire wapen-arsenaal om zodoende het surinaamse bevolking te onderdrukken .
  Natuurlijk weten wij dat dit soort verwerpelijke en walgelijke aantuigingen tot jullie DE-STABILISATIE strategie toe behoren.
  Ja Ja , wij kennen onze PAPAHEIMERS !!!
  Nieuw Portret , Nieuwe Orde , Nieuwe Weg
  Wij surinaamse soldiers (patriotten)marcheren links rechts en er valt geen enkel vorm van extrimisme of fundamentalisme te bespeuren !!!
  Het is lente , wordt wakker !!!

  SOSO LOBI
  SRANAN SA WINI !!!!


  Maak melding

 18. Aaai baja,

  Ook weer zo’n old soldier (hierboven),die oude tijden wil doen herleven.

  Wie weet of de suri-veteranen van 8tig, zijn behandeld voor eventueel opgelopen trauma’s en zijn begeleid naar de “normale’ samenleving?

  Heeft Bevel ze laten behandelen voor PTSS????
  zielig hoor…

  Ideetje; praatgroepje oprichten.
  Zoiets als, mij name is…. and i am an oude padvinder.
  suc6!!!

  enne… de goeien uitgezonderd natuurlijk!

  Heerlijk hoor, de lente met 25graden, tropische temperaturen mang….a jeersie Sranang, a warang..
  hahahahaha…
  Net echt!!!


  Maak melding

 19. Sommige hier zij verstrikt in hun dogma en indoctrinatie, het zo erg dat ze in hun eigen WAAN gaan geloven.ze hebben wapen aangeschaft voor hun eigen territoriale bewaking, laat mij niet lachen jullie hebben je eigen volk uitgemoord en onderdrukt stelletje lafhartige moordenaars dat jullie zijn . Waarom hebben jullie tigri niet bevrijd? Sempa in het Derde Rijk had je ook figuren zoals jou die propaganda maakt voor Hitler.Het is mensonterend hoe sempa hier op dit net moord op kinderen zwangere vrouwen en onschuldige landgenoten van ons probeer te bagatelliseren.ai mi gado waar is jou geweten SEMPA??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.