Voorlopig geen Clark Accord-literatuurprijs

0

Er komt voorlopig geen Clark Accord-literatuurprijs. Het voorstel van D66 en de Onafhankelijke Partij Zuidoost in Amsterdam om de overleden schrijver op die manier te eren, werd niet overgenomen door andere politieke partijen meldt Novum Nieuws vandaag.

De prijs zou talent uit de Amsterdamse Bijlmer moeten stimuleren. Uitgeverij Nijgh & van Ditmar en de familie van de auteur waren verheugd met het plan. Fractievoorzitter van de VVD in Zuidoost Eddy Meyer liet woensdag weten dat ook de andere partijen in de deelraad het een goed idee vonden, maar dat het slecht was uitgewerkt. “De raad staat er welwillend tegenover, maar neemt geen besluiten waar het de consequenties niet van overziet” aldus Nieuws.NL.

Iniatiefnemer Ristie van D66-OZO liet na de deelraadsvergadering weten het onvoorstelbaar te vinden dat zo’n menselijk voorstel om zeep wordt geholpen door politieke machthebbers. “Maar dat is helaas typerend voor het klimaat in zuidoost,” aldus Ristie tegen AT5.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.