Personeel Staatsolie moet Suriname helpen saneren

16

PARAMARIBO, 1 jun – Het personeel van Staatsolie heeft ook een bijdrage te leveren bij het gezond maken van de economie. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, NH, vindt het dan ook logisch dat hun jaarbonus gehalveerd is. De werkers zelf kunnen het maar matig waarderen.

De vakbond bij het oliebedrijf tekende al protest aan. De mensen hebben er nu eenmaal recht op als er winst wordt geboekt. Staatsolie heeft dat ook het afgelopen jaar. Door de hoge olieprijs werden miljoenen extra verdiend. Dus waren de verwachtingen hooggespannen. “Ik de teleurstelling van het personeel begrijpen”, zegt Hok tegenover de Times of Suriname. Maar er zijn eenmaal omstandigheden.

De economie verkeert in zwaar weer. De inkomsten zijn beperkt, op wat middelen uit de mijnbouw en olie-industrie na. Daar moet ook begrip voor worden opgebracht. “En ik verduidelijk dat het geen strafmaatregel is”, aldus Hok. De associatie met straf zou makkelijk gemaakt kunnen worden. Staatsolie verzuimde onder meer president Desi Bouterse een spreekbeurt te gunnen bij hun dertigjarig bestaan.

16 REACTIES

 1. De Surinamers hebben een staatsolie, maar slechts een handjevol semigoden profiteren ervan.

  Wat is daar de logica van? Bossen die hap!

  Laten alle Srananmangs ook meeliften.


  Maak melding

 2. Rancune alom.Waar de regering een vinger in heeft,is allemaal revancheren.Zeg dat bout het geweldig doet en heb je een bonus ongevraagd.
  Bout moet oppassen dat hij straks zijn by-pass niet overleeft.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Het gemiddelde loon van een staatsolie medewerker is het meervoudige van het loon van de gemiddelde Surinamer.Sommigen verdienen zelfs in een maand het jaarloon van heel veel Surinamers bijelkaar opgeteld.Dus een paar stapjes terugtreden m.b.t. tot de jaarlijke mega bonus mag het land niet in rep en roer brengen.Heel veel mensen lijden een armoedig leven in het land en snakken naar financiele adem.De medewerkers van staatsolie mogen best wel solidair zijn met de minder bedeelden.


  Maak melding

 4. Geld dat ook voor de ministers, de president , de vrouw van DDB en die 3000 ambtenaren of beter gezegd die loyalisten die de afgelopen maanden in dienst zijn genomen.
  En niet te vergeten die zogenaamde super adviseur bosje alibux die een vermogen verdienen.Deze regen bestaat uit incompetente wraakzuchtige randdebielen.


  Maak melding

 5. Laten de ministers zelf de helft van hun salaris inteveren, laat de FL thuis blijven, hef het CTU op, ga achter de inoerbelasting op dure auto’s aan recent is er nog eentje met veel bravour binnen gehaald.


  Maak melding

 6. Rancune en Jaloezie!

  In een normale situatie, met een weldenkende regering, zal je moeten trachten andere leden van de samenleving naar de verdiensten van het personeel van Staatsolie te verplaatsen. OMHOOOG!
  Met minder snoepreisjes, minder beveiliging, minder cadeautjes en het terugdringen van het aantal ministeries, kan dit worden bereikt.

  Rancune omdat Desi niet mocht speachen op de dertigste verjaardag van Staatsolie zit er dik boven op.

  Jaloezie op een bedrijf die haar personeel wil belonen meneer Hok. Ga presteren om de rest van de bevolking ook naar dat niveau te brengen.


  Maak melding

 7. “Het personeel van Staatsolie heeft ook een bijdrage te leveren bij het gezond maken van de economie. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen, NH, vindt het dan ook logisch dat hun jaarbonus gehalveerd is.”

  Ja ! Dat klopt, het geld (SRD 80000 per maand),de geblindeerde auto’s, de buitenlandse reizen (lees doktersbezoek) en alle feesten moeten uiteindelijk betaald worden.
  En vergeet de suppletie op de salarissen van boeven zoals de wapens voor drugs dealer niet.

  Hoelang zal dit alles nog duren?!


  Maak melding

 8. allemaal ad hoc besluiten,niks wordt waar dan ook vast gelegd..

  jullie zouden i-am-gold tot eigendom maken,komt er nog wat van..

  jullie zouden exporteren vooral drugs cocaïne enz enz enz er is wel ge-exporteerd,maar die ladingen zijn gestrandt op de wereld havens en hoe nu verder..

  baas zij altijd productie productie,maar hij zij nooit wie de producten zou verbouwen planten oogsten verwerken exporteren ,waarnaar toe..

  waar zijn de afzet gebieden..

  baas heeft had zoveel vrienden die zaten te springen met de geld buidels,waar zijn ze gebleven..

  moesje maé paé mai baba moejé en al die balas maken de grootste ellende mee in het land..,en nog 4 jaren te gaan,wat gaat er gebeuren mijn god mijn god..


  Maak melding

 9. de regering moet m.i. effectiever en efficienter worden ingericht. daar valt heel veel te halen. Het inleveren van salaris/bonus, van alleen staatsolie is een druppeltje op een gloeiende plaat. als overheid maakt je jezelf belachelijk en heb je niet de prioriteiten op een rijtje. we zeggen altijd: kijk eerst zelf in de spiegel.


  Maak melding

 10. Ik begrijp het niet meer. Recentelijk kreeg ik te lezen dat Staatsolie een onafhankelijk, particulier bedrijf is. Ik dacht namelijk in mijn naiviteit dat het beleid door de staat werd bepaald. Nu lees ik weer dat de staat van mening is dat er ingeleverd moet worden. had ik het toch goed?!
  Afgezien daarvan is het natuurlijk zo dat als bepaalde medewerkers inderdaad zoveel verdienen zij gerust mogen inleveren.
  Ik kan hier niet mee zitten. Zouden zij ook niet moeten doen.
  Maar, is het dan zo dat, omdat er dan meer winst wordt gemaakt dit aan de Staat toevalt? Zij is immers grootaandeelhouder.
  Ik zou willen voorstellen dat de ingeleverde
  bonus rechtstreeks wordt besteed aan de gezondheidszorg of aan de jeugd. Dus zonder tussenkomst van iemand van de regering.


  Maak melding

 11. Als jij genoeg verdient hoef jij niet verder te roven.
  Dit is duidelijk wij zijn hier en vreten alles…wij nemen het…buiten hoeft men niet op ons te wachten unu e roof lit dja.

  conclusie: zij verdienen genoeg de rest is voor anderen…en vooral de armen en die zijn heel veel.


  Maak melding

 12. Wikilies(Wiki-leugenaar) heb je niets anders te doen dan je frustraties wereldkundig in de openbaarheid te brengen. Ik houd niet van mensen die totaal verzuurd zijn geraakt in het leven.Dit geldt ook voor je evenbeeld Neus.


  Maak melding

 13. Wikileaks en meneer Neus hebben netals ik gelijk. Waarom staat de zogenaamde first lady haar salaris niet af?Dat vloekgeld dat ze maandelijks verdient?Moet Staatsolie het ook voor haar betalen? Waarom staan deze mensen die zoveel van bouterse houden niet een deel van hun salaris af aan de armen?Het waren toch de armen die voor hem hebben gestemd met de hoop dat ze meteen heel veel geld zouden krijgen.Laat ze maar rustig wachten totdat FRONT weer de verkiezingen wint.Binnenkort hebben we lege rekken in de winkels.Succes met julie leider, dalk wi e go njang grasie of coca.

  Danitia


  Maak melding

 14. @ Rob
  als je reageer doet het met iets inhoudelijks a.u.b
  En als je vindt dat ik niet de waarheid schrijft zet dan jou waarheid tegenover de mijne dan kunnen we zien wie die leugenaars zijn,makkelijk toch?


  Maak melding

 15. Meneer Hok en zijn mede misdadigers proberen de aandacht af te leiden. Zijn criminele moordenaar president is niet representatief om voor een net gezelschap stommiteit uit te gaan kraaien.

  Staatsolie laat zien dat deze crimineel het morele gezag mist om het personeel van Staatsolie toe te spreken.

  Ik denk dat de bankiersvereniging het voorbeeld van Staatsolie zal volgen.

  Het ambt van president van Suriname is waardeloos geworden, het niveau is totaal tot nul gedaald sinds President Venetiaan vertrok.
  Gniffelend praat men in de internatiole pers over de monster bouterse.

  Staatsolie gunt de criminele moordenaar president geen speech en meteen moeten werknemers hun bonus inleveren.

  Zo inhalig is deze monster, die suriname als zijn eigendom beschouwt.Deze moordenaar president die zich boven de wet waant wil iedereen de les voorlezen.

  Suriname je hebt beter verdient.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.