President Suriname correct ontvangen op Cuba

19

PARAMARIBO, 31 mei – President Desi Bouterse is correct onthaald op Cuba. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Van een ‘mindere’ ontvangst zou geen sprake zijn, ook al verwelkomde een Cubaanse onderminister Bouterse op de José Martí luchthaven. Beide landen hechten evenveel waarde aan de onderlinge relaties.

Bovendien is Suriname straks voorzitter van de Caricom. De banden met de regio worden aangetrokken, ook al omdat Cuba meegaat in de nieuwe regionale samenwerking. Dus mogen vooral geen verkeerde conclusies worden getrokken. “Elk land heeft zijn procedurele regels. Bij vertrek is president Bouterse begeleid door de vicepresident en de minister van Buitenlandse Zaken (van Cuba, red.)”, zegt Lackin.

Dat moet genoeg zeggen over de waarde die Havanna hecht aan het bezoek. Overigens is Bouterse over ruim een maand weer op het eiland van de Castro’s. Dat is zo afgesproken. “Er zijn wat zaken die onder vier ogen verder besproken moeten worden. In de wereld van vandaag is het samenwerken. Men is bereid in te vullen wat Suriname wil, als ze het hebben”, zegt Bouterse. Minister Abrahams van Openbare Werken bleef achter voor een medische ingreep.

19 REACTIES

 1. Alleen loosers kunnen anders hebben verwacht en gehoopt dat een democratisch gekozen president niet op waardige wijze zou worden onthaald.

  Ik heb meneer de liplap met zijn soostje gemist. Moegestreden?

  DDB gaat door, ja ook al blaffen de Rhoosten.


  Maak melding

 2. Desi was toch even wat minder gezond : over een maand maar weer even terug komen bij de dokter om te zien of de behandeling heeft aangeslagen.
  Ja, als Cubaans-socialist laat men de
  medemens niet zomaar achter, ook al verdient hij het niet !

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 3. Normen en Waarden!
  Duidelijke tongen in het inheemse dorp “Bigie Poika” beweren dat er een inheems meisje van 16 jaren jong, zwanger is van een “klein indiaans jongetje”.Er rookt iets ,en waar rook is is vuur.


  Maak melding

 4. Con excepción de’l maestro Castro.

  Alleen het feit dat je het met alle geweld wil uitleggen zegt al genoeg!
  En wat is het plan voor over 6 weken?
  Gaan we bolides omruilen voor golden oldies?
  Of gaan we voor een facelift…


  Maak melding

 5. Winston lackin waar ken ik deze naam nou weer van?? is het niet de man die beweerde dat een batterij wereld gasten aanwezig zouden zijn toen die massamoordenaar beedigd werd.
  Elke dag zien wij met onze eigen ogen hoe incompetent deze criminelen zijn sterker nog ze geven het zelf toe,PR man president laat steken vallen.


  Maak melding

 6. “Er zijn wat zaken die onder vier ogen verder besproken moeten worden”.
  Wat voor zaken zullen hier eigenlijk bedoeld worden ??? Medische zaken ? Drugszaken of moordzaken???


  Maak melding

 7. Om 20.000 huizen te bouwen heeft Suriname veel cement nodig . Dat kan suriname tegen ruilhandel verkrijgen uit Cuba. Op deze manier kunnen deze landen minder afhankelijk zijn van de vroegere kolonisator. Verder wordt ook gewerkt aan een grotere samenwerkings-vorm waardoor de vroegere rovers geheel uit-gesloten zullen worden om te bemoeien in de interne aangelegenheden van Zuid-Amerika. Cuba daarentegen zal worden verwelkomt in de nieuwe structuur van samenwerking .


  Maak melding

 8. De reizen van Bouterse roepen steeds meer vragen op. Ik denk dat de gezondheid van Bouterse daar de oorzaak van is. Het is wel vreemd dat hij over 4 weken weer naar Cuba gaat. De gesprekken onder 4 ogen moeten alleen gaan over de man zijn medische toestand. Ik kan mij niet voorstellen dat Raoul Castro hem over belangrijke politieke zaken wil spreken. De man (Bouterse) is sinds zijn aantreden als president te vaak ziek geweest. Het Surinaamse volk wordt op een vreselijke manier in de maling genomen. Wie gaat dat betalen? O ja, minister Abrahams, de kameraad van Bouterse moet ook zo nodig in Cuba een medische behandeling ondergaan.Waarschijnlijk ook op kosten van het land. Ik vrees dat de bevolking in een versterkte neerwaartse spriraal terecht is gekomen. Het is alleen triest dat velen dat niet door hebben.


  Maak melding

 9. Wikileaks, mi e taki:Te wojo jagi, dan joe go sjie soema serie.

  Bezoek Cuba:
  Na negen maanden zware zwangerschap zijn de eerste kinderen geboren.
  De dictator moet na een paar weken weer gaan bestralen.

  Die dief van Openbare Werken wordt behandeld.
  Ik denk niet dat er ooit nog genezing komt voor deze twee genadeloze mensen.
  Een vloek (KOENOE)is ongeneeslijk.Die wreekt zich tot zovelen generaties.
  Wij hebben schone vingers en rein geweten.
  Wij slapen ook rustig en hebben elke dag te eten.Toch zullen we als mens voor ze bidden dat ze lang leven en kunnen boeten voor hun zonden.
  De wereld is nu eenmaal een speeltoneel.Een ieder komt en speelt zijn deel.Te sma mofo de na joe tapoe, tang loekoe.

  Danitia


  Maak melding

 10. Correct ontvangen door een onderminister als Mark rutte op staatsbezoek gaat naar amerika dan wordt hij door Obama verwelkomt en niet door onderminister. Dus Bouterse moet in ocer zijn leugens vertellen aan die stomme koeien die daar komen.


  Maak melding

 11. Ontvangst?

  Alle mensen die bij mij thuis komen ontvang ik heel goed. Maar ik hang het niet aan de grote klok. Dit zijn nutteloze berichten.

  Caricom; wat is dat ook al weer? We willen voorzitter worden maar we laten ons door Trinidad en Guyana betuttelen op invoerrechten en uitvoerlasten. Naast je schoenen gaan lopen is een van de voornaamste bezigheden van dit kabinet.


  Maak melding

 12. Vreemd van andere presidenten hoor je nooit dat ze wel correct ontvangen zijn of dat ze kerngezond zijn. Alleen bij DDB.

  Blijkbaar erkent hij ook zelf dat er alle reden toe is om te twijfelen of andere regeringsleiders hem wel respecteren ( doen ze niet maar het diplomatieke protocol schrijft nu eenmaal e.e.a. voor) en zijn blakende gezondheid is onmiskenbaar slechts heel tijdelijk. Morgen heeft hij weer griep.

  Een president die zich gedraagd als de vrouw in een slecht huwelijk moet echtscheiding aanvragen. 😆


  Maak melding

 13. Beste Theo,

  Was Suriname voor cement dan afhankelijk van de vroegere kolonisator? Dat wist ik niet……
  Cuba is lekker democratisch……….


  Maak melding

 14. hahahhahaaa Parapinto is weer van de partij onze dorpsgek is uit zijn hangmat gekropen.
  Madame IB gaat naar aids conferentie vraag haar of zij ooit een aids huis van binnen heeft gezien?
  Vertel ons wie verantwoordelijk zijn voor het opzetten van aids huizen in suriname, deze regering en haar zogenaamde LADY pronken met ander mans veren. We moeten die nederlandse stagiaires dankbaar zijn dat ze aids kinderen helpen in suriname anders waren deze kinderen aan hun lot over gelaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.