Hoofdredacteur Times of Suriname niet weggekocht

11

PARAMARIBO, 30 mei – Er mag dan veel te doen zijn rond het van werkgever wisselen in de Surinaamse mediawereld, uitzonderingen zijn er ook. Van Dennis Samson, gewezen hoofdredacteur van de Times of Suriname, mag niet beweerd worden dat hij is ‘weggekocht.’

Weggekocht dan door de overheid. Het is de lokale beschrijving voor wat gezien wordt als het weglokken van journalisten bij particuliere mediahuizen. De vermoede opzet: het verzwakken van kritische media. Het begrip deed opgang na de trek van twee journalisten van Radio Apintie. Die gaven een jarenlange carrière op voor een kennelijk beter betaalde baan als voorlichter.

Samson wordt ook voorlichter. Maar dan bij de Centrale Bank van Suriname. Zelf ziet hij geen parallel met de twee anderen. “De Centrale Bank is geen overheid, het is een onafhankelijk instituut dat juist toeziet op het handelen van de overheid. Ik wordt geen ambtenaar”, zegt Samson tegenover STVS. Particulier is de bank ook niet bepaald. Het neemt niet weg dat mensen vrij zijn voor zichzelf te bepalen waar hun toekomst het gediend is.

11 REACTIES

 1. “Het neemt niet weg dat mensen vrij zijn voor zichzelf te bepalen waar hun toekomst het gediend is. ”

  met bovenstaande zou alles gezegd moeten zijn, alleen front zwakzinnigen noemen het wegkopen om de kritische media te verzwakken.

  Nou als je dus kan stellen met het wegtrekken van 2 journalisten dat de kritische media wordt verzwakt, dan is het heel treurig gesteld met die media.


  Maak melding

 2. Een jokkebrokkende jojo die niet eens voor wie hij werkt! Ze moeten hem bij de DSB echt effe bijpraten hoor, want anders vertelt hij zo dat de euro de nationale munteenheid is! Tjellie is het wel daar in Suriname, met al die dongkaws en die marionetten die voor geld alles doen.


  Maak melding

 3. het is als of men in suriname na mei 2010 het wiel op nieuw heeft uitgevonden in plaats dat ze de koppen bij me kaar steken om het land op te bouwen deze regering zit net een jaar en men verwacht gouden bergen de afgelopen 20 jaar is suriname ook niet duidelijk voor uit gekomen surinamers houden van wintie waai lantie pai die mentaliteit moet nu afgelopen zijn elk land dat voor uit wil moet ook zelf in breng hebben en dat is offers van uit de bevolking, zelf mee betalen aan de opbouw in het buitenland moet men ook de buik riem aan halen en suriname kan en mag geen uit zondering zijn, anders blijven wij nog eens 50 jaren achter de feiten aan hollen de oude politiek moet dat begrijpen en samen werken om het land tot ontwikkeling te brengen ik hoop dat surinamers nu het bezef hebben dat de opbouw van het land niet meer een is van handje op houden maar van zelf doen en surinamers kunnen dat dus surinamers zet hem op voor een beter SURINAME. love you all.


  Maak melding

 4. Fiso 2 heeft voor scheve situaties gezorgd en straks hebben wij in Suriname dat de hele beroepsbevolking bij de overheid werkzaam is.

  Chapeau Venetiaan/Hildenberg


  Maak melding

 5. Nee hij is niet weggekocht maar wel gezwicht voor het grote geld .
  Suriname bevindt zich in een morele staat van ontbinding, principes worden over boord gegooid.Het schandelijk, verwerpelijk dat journalisten samen werken met de Moordenaar van hun collega journalisten de man die kranten en televisie gebouwen in brand heeft geschoten.En wij ons afvragen waarom er zoveel criminaliteit is in suriname.
  Niemand geeft de goede voorbeeld meer in suriname zelf de hoogste ambt van het land wordt bekleed door een massamoordenaar.


  Maak melding

 6. @ langa ,
  deze regering heeft gouden bergen beloofd aan de bevolking zeg dat ding goed, het is niet niet bevolking die gouden bergen verwachten het zijn die beloftes die op de podium zijn gemaakt dat breekt ze nu op ze hebben gelogen tegen de bevolking om zo stemmen te winnen. nu staat iedereen met beide benen op de grond zonder die portie bruine bonen muziek sopie en geweldige peptalk.


  Maak melding

 7. @Lange
  Veni heeft in 10 jaar de deviesenvoorraad uitgebouwd tot 700 miljoen USD.
  DDB heeft in een jaar de belasting druk met 600 miljoen SRD verhoogd en komt nog steeds 700 milj SRD te kort.

  Veni had jaarlijks een begroting.
  DDB nog steeds niet, hij begrijpt nog geen eens wat het is.

  Veni had een realisties verkiezingsprogramma en voorde dat ook uit.
  DDB verkocht onzin en lucht kastelen en devalueerde de SRD.


  Maak melding

 8. met de opmerking @10. Neus is alles al gezegd.Wil Bouva nog redeneren met heer Jessurun, die al 10 jaren in het Parlement zit.Hij is pas komen kjiken en weet al zo hard te liegen.Ook een gewezen os van het Front die omgekocht is.

  Danitia


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.